تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853040046




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صداي اعتراض حاميان «قصه‌ها» هم درآمد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صداي اعتراض حاميان «قصه‌ها» هم درآمد
شبه‌روشنفكران غرب‌زده هرچند دير، ولي ظاهراً بالاخره به اين نتيجه رسيده‌اند كه نمايش فيلم‌هايي مثل «قصه‌ها» كه تصويري تلخ از كشور و وضعيت اجتماعي آن ارائه مي‌دهند، مي‌تواند تصوير بدي از داخل كشور براي غيرايرانيان به دست دهد و همچنين براي ايرانيان خارج از كشور باعث سرافكندگي و شرمساري گردد.
نویسنده : مصطفي شاه‌كرمي 


شبه‌روشنفكران غرب‌زده هرچند دير، ولي ظاهراً بالاخره به اين نتيجه رسيده‌اند كه نمايش فيلم‌هايي مثل «قصه‌ها» كه تصويري تلخ از كشور و وضعيت اجتماعي آن ارائه مي‌دهند، مي‌تواند تصوير بدي از داخل كشور براي غيرايرانيان به دست دهد و همچنين براي ايرانيان خارج از كشور باعث سرافكندگي و شرمساري گردد.
در همين زمينه، سايت خبرآنلاين مصاحبه مفصلي را با سازندگان «قصه‌ها» انجام داده است كه خواندن بخشي از آن براي دانستن نظر واقعي حاميان سرسخت اين فيلم- و آثار مشابهش- خالي از لطف نيست.
در بخشي از اين مصاحبه عبدالجواد موسوي در سؤالي از بني‌اعتماد كه در واقع تأييدي است بر يكي از انتقادات اصلي منتقدان حضور فيلم‌هاي اجتماعي يأس‌آور و سياه در جشنواره‌هاي جهاني با ذكر اتفاقي واقعي گفته است: «خانم بني‌اعتماد، دوستي در همان جشنواره فيلم شما را ديده بود و مي‌گفت ما وقتي چنين فيلمي را در خارج از كشور مي‌بينيم احساس سرافكندگي مي‌كنيم و به عنوان يك ايراني نمي‌توانيم سرمان را بلند كنيم و بگوييم ما در اين فضا زندگي مي‌كنيم. او البته فيلم شما را در فضاي ايران مي‌پسنديد، اما معتقد بود اين فيلم در آنجا معناي ديگري منتقل مي‌كند.»
بني‌اعتماد نيز در پاسخ به اين پرسش با ذكر خاطره جالبي كه باز تأييدي است بر عدم بازنمايي درست ايران در آثار سينمايي مي‌گويد: «بعد از دوران تغيير چهره تهران و ساخت اتوبان‌ها و گسترش فضاي سبز شهري خيلي از كساني كه بعد از سال‌ها به ايران آمده بودند و ذوق زده اين تغيير بودند، مرتب مي‌پرسيدند چرا در فيلم‌هايتان اتوبان‌هاي تازه را نشان نمي‌دهيد؟»
با اين اوصاف به نظر مي‌رسد حتي سرسخت‌ترين حاميان «قصه‌ها» و آثار مشابهش نيز در عدم نمايش اين فيلم‌ها در خارج از مرزهاي ايران با منتقدان جريان «سياه‌نمايي در آثار اجتماعي» هم‌نظرند و به دليل نگاه‌هاي باندي و سياسي حاضر به بيان صريح آن نيستند.
بازنمايي تصوير ايران در فيلم‌هاي جشنواره‌اي ايراني البته بحث جديدي نيست و حالا ديگر به يكي از پرتواترترين موضوعات سينمايي تبديل شده است. پيش از اين نيز در يكي از آخرين واكنش‌ها به نوع حضور سينماي ايران در جشنواره‌ها محمدحسين لطيفي و سام قريبيان خاطرات جالبي بيان كرده بودند كه همان زمان در «هفت راه» منتشر شد، اما خواندنش خالي از لطف نيست.
لطيفي در همين رابطه در ميزگردي در فارس گفته بود: «خاطره‌اي اينجا بد نيست بگويم؛ من با فيلم «عينك دودي» به جشنواره فوكوئوكا ژاپن رفتم. آقاي صدرعاملي و خانم معتمدآريا و خيلي‌هاي ديگر از دوستان هم بودند. در مراسم اهداي جوايز همراه با مترجمي روي سن رفتم. سؤالي كردند كه واقعاً ايران همينه؟ گفتم: بله همينه. گفتند: رابطه زن و مرد واقعاً به همين صورته؟ يكي ديگه از سؤال‌كنندگان گفت: آخه هر چي ما فيلم از ايران ديديم جور ديگري بوده. من به مترجم گفتم صحبت‌هاي مرا كامل ترجمه كن؛ «در هر كشوري يك قشري هستند كه در نقطه‌اي از آن كشور زندگي مي‌كنند، به عنوان مثال ما در كشورمان كولي داريم، حتي در امريكا و اسپانيا هم داريم و همچنين فقر داريم و... ولي اكثريت اجتماع وقتي راجع به زن بحث مي‌كنند، به عنوان مثال در روستايي، ماجرايي رخ داده است كه بسيار به ندرت رخ مي‌دهد و خيلي كم است؛ اين مسئله را به كل جامعه زنان ايراني نمي‌توان تعميم داد. ايران همين چيزي است كه داريد مي‌بينيد. تهران همينه، مشهد همينه و...»...در قبرس فردي به من گفت: مگر شما در ايران ماشين هم داريد؟ چون هرچه در فيلم‌هاي ما ديده بودند شتر بود و بيابان برهوت. يادم مي‌آيد كه دوستي به من گفت فلاني در مورد فيلمش داره اشتباه مي‌كنه چون من چند تا جشنواره خارجي رفتم اونها اصلاً دنبال اين چيزا نيستند... ببينيد فيلمساز ما گرا مي‌گرفت كه جشنواره خارجي چه مي‌خواهد، يعني انگار ما نوكر پدر جد آنهاييم كه برايشان فيلم بسازيم.»
سام قريبيان هم كه سال‌ها در امريكا زندگي كرده است و تحصيلات خود را در ايالات متحده گذرانده با بيان خاطره‌اي گفته بود: «من زماني كه امريكا بودم در دانشگاه UCLA هفته‌اي يك فيلم ايراني نشان مي‌داد و من هر سال بسياري از فيلم‌هاي ايراني كه در كشورمان نمايش داده مي‌شد يا نمي‌شد را آنجا مي‌ديدم. تمام فيلم‌ها يك جور بود و نمايش بدبختي و فلاكت و... بود. وقتي ۱۳ يا ۱۴ تا فيلم مي‌آيد و همه‌اش به يك مدل ساخته شده است، واضح است كه نظر آنها نسبت به ايران شكل ديگري به خود مي‌گيرد، چون تمام فيلم‌هايمان اينگونه ساخته شده است، اما اگر طبقات مختلف اجتماعي با داستان‌ها و ژانرهاي مختلف را به فرنگي‌ها نشان دهيد ديدشان نسبت به سينماي ايران تغيير خواهد كرد.»

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن