واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ضابطیان در مراسم رونمایی از کتاب جدیدش: سفرنامه های خوب،رغبت به خواندن سفرنامه را بیشتر می کند منصور ضابطیان گفت: اگر سفرنامههایی با رعایت زبان و نگارش مناسب نوشته شود، رغبت به خواندن این نوع نوشتار بیشتر میشود.
۱۳۹۴ شنبه ۲۳ خرداد ساعت 13:03
به گزارش سرویس فرهنگی هنری پانا، نشست معرفی کتاب «برگ اضافی» نوشته منصور ضابطیان با حضور نویسنده و علاقهمندان کتاب و کتابخوانی عصر دیروز جمعه ۲۲ خرداد در محل کافه کتاب شهر کتاب مرکزی برگزار شد.
ضابطیان در پاسخ به این سوال كه چرا نام كتابهای او با غذاهای متعدد همراه است، گفت: خلاف آن چه به نظر می رسد، آدم شكمویی هستم و غذا خوردن را دوست دارم به علاوه، بخشی از تجربه سفر، با غذا خوردن همراه است و مارك و پلو و برگ اضافی، هر دو، كنایهای هم به سفر رفتن دارد و هم به غذا. برگ در كتاب برگ اضافی، هم به غذای محبوب ایرانی ها اشاره دارد و هم به برگه كاغذ و نوشتن سفرنامه.
وی همچنین درباره سفر داخلی و خارجی گفت: من از هر فرصتی برای سفر استفاده می كنم ولی سفرهای داخلی بیشتر جنبه كاری دارد و معمولاً برای تهیه گزارش یا برنامه یا دیدار با مخاطبان به سفرهای داخلی می روم. ما معمولاً سراغ چیزهایی میرویم كه نداریمشان و از آنجاكه به دلایل مختلف اقتصادی و اجتماعی، مردم شادی نیستیم، می خواستم در سفرنامههایی كه می نویسم نشان دهم كه شاد بودن كار خیلی سختی نیست و باید به دنبال بهانههایی برای شادی باشیم.
سفر برای ما ایرانی ها یك كالای تجملاتی است
ضابطیان در پاسخ به این سوال كه سفر رفتن سخت است یا نه، گفت: ما باید بپذیریم كه سفر یك ضرورت است و این، ربطی به داخل یا خارج از كشور ندارد بلكه منظور، مفهوم سفر است. متاسفانه ما در ایران به این موضوع به عنوان یك كالای تجملاتی نگاه می كنیم و بر این باوریم كه وقتی همه چیزمان آماده بود و هیچ مشكلی مالی ای نداشتیم، بعد می توانیم سفر كنیم در حالی كه در دیگر كشورهای دنیا این طور نیست و هر جوانی با یك كوله پشتی به مسافرت می رود. بنابراین مهم این است كه همه ما با هر دیدگاه و وضعیت مالی ای كه داریم، سفر كنیم.
مجری برنامه رادیو هفت ادامه داد: بخشی از ترس ما برای سفر رفتن به جبر جغرافیایی برمی گردد و بخش دیگر ترسمان، به دلیل این است كه شناخت درستی از آدمها نداریم و فكر می كنیم كه پای مان را كه از ایران بیرون بگذاریم، جیبمان را می زنند یا آزارمان می دهند، در حالی كه اینطور نیست و یكی از اهداف من از نوشتن كتابهایم این بوده كه این ترسها را از مردم دور كنم تا همه از پیلهای كه به دور خود تنیدهایم، جدا شویم.
این نویسنده درباره سفرنامه خواندن و نوشتن نیز گفت: هیچ وقت سفرنامههای معروفی مثل سفرنامه ناصرخسرو یا سفرنامههای مستشرقین را به طور كامل مطالعه نكردهام. به علاوه سفرنامههای معاصر خوبی هم برای خواندن نداریم و بیشتر آنها كسالتبار هستند اما تصور میكنم اگر سفرنامههایی با رعایت زبان و نگارش مناسب نوشته شود، رغبت به خواندن این نوع نوشتار بیشتر میشود. تجربه چاپ و انتشار كتابهای مارك و پلو، مارك و دوپلو و برگ اضافی هم این موضوع را تایید می كند. حتی اگر كتاب برگ اضافی را مطالعه كنید، متوجه می شوید كه ریتم این كتاب تندتر شده است چون احساس كردم جامعه استتوسخوان امروز حوصله خواندن یك بخش ۲۰ صفحهای را درباره یك كشور ندارد.
مردم دنیا مهربانتر از ما هستند
ضابطیان درباره رفتار با توریستها در ایران و سایر كشورهای دنیا نیز گفت: واقعیت این است كه مردم دنیا خیلی مهربانتر و میهماننوازتر از ما هستند. به غیر از اینكه ما در برخورد با توریستهای خارجی، هیجانزده می شویم و می خواهیم به آنها كمك كنیم، در خیلی از موارد، بین توریستها تفاوت قائل می شویم و رفتارمان با آن ها متفاوت می شود. در واقع ما به هماناندازه كه مردم مهماننوازی هستیم، به همان میزان هم سعی می كنیم گوش توریستها را ببریم.
وی افزود: درحقیقت من تنها در سه كشور از میان كشورهایی كه به آنها سفر كردهام، دیدهام كه مردمشان، عصبانی اند و به توریستها كمك نمی كنند در باقی كشورهای دنیا این امر پذیرفته شده كه باید از توریست حمایت و به او كمك كرد، به خصوص در كشورهایی كه اقتصادشان بر پایه توریسم قرار گرفته است.
ضابطیان در پایان این مراسم، بخشهایی از تازهترین كتابش را برای حضار روخوانی كرده و سپس كتابهایش را برای حضار امضا كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]