محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852717986
داعش نتیجه وجود شکاف میان قدرت های منطقه ایی(1)
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
داعش نتیجه وجود شکاف میان قدرت های منطقه ایی(1) وبلاگ > مسلم، متین - نیروهایی که به داعش می پیوندند امکان بازگشت به کشور های خود را از دست می دهند.این افراد چون وارد راهی بی بازگشت شده اند و جایی در کشور وخانه اشان ندارند،ضرورتا و ناچارا در کنار داعش می مانند و می جنگند. این از علل اصلی قدرت داعش و جذب مزدور توسط به شمار می رود.
گفتگو پایگاه خبری شفقنا با متین مسلم، تحلیل گر مسایل خاورمیانه/بخش اول 23/3/94
منطقه خاورمیانه همان گونه که از دیرباز آبستن تحولات ژرف و بنیادینی بوده است در حال حاضر در یک وضعیت بسیار امنیتی به لحاظ ظهور انواع گروه های تروریستی به سر می برد. گروه هایی که عمدتا از دل جوامع عربی خاورمیانه رشد یافته اند و حالا به دنبال احراز هویت و کسب قدرت به هر وسیله ممکن حتی کشتن و ریختن خون های بی شماری می باشند. اما آنچه باعث حیات این گروه های تروریستی و بالاتبع نا امن کردن منطقه می شود بی تردید یک پا در حکومت های خودکامه و سلطه گر منطقه است و یک پا در نحوه حضور و استمرار کشورهای غربی که از دیرباز رد پای محکم خود را در این منطقه از زمین برجا گذاشته اند، تلقی کرد و البته نحوه مواجه نوع قدرت ها در منطقه نیز عامل موثری در این باره می باشد.
از این رو برای بررسی آخرین تحولات عراق و اوضاع خاورمیانه با متین مسلم، تحلیل گر مسایل خاورمیانه به گفت وگو پرداختیم.
مشروح گفت وگوی پایگاه خبری شفقنا با متین مسلم، تحلیل گر ارشد سیاست خارجی و مسایل خاورمیانه به شرح زیر است:
* همانطور که می دانید اخیرا شهر الرمادی در پی هرج و مرج موجود بین نیروهای ارتش، ائتلاف بین المللی و شبه نظامیان شیعه به تصرف داعش درآمد. نوعی عدم هماهنگی و البته عدم اجازه به نیروهای مردمی به صف مبارزه با داعش در این شهر را شاهد بودیم که در پی شکست در این منطقه نیز هر کدام از طرف ها دیگری را مقصر دانستند. به درستی وضعیت سیاسی قبل از تصرف الرمادی چگونه قابل توصیف است؟ چرا در آن مقطع از ورود نیروهای مردمی به جنگ با داعش جلوگیری شد و در نهایت موافقت گردید؟
متین مسلم: به باور من آنچه حدود یک ماه پیش در الرمادی اتفاق افتاد، با شناختی که از قبل از برنامه ها و اهداف داعش وجود داشت،اتفاق غیر مترقبه و جدیدی نبود. برای ما که تحولات عراق را از نزدیک دنبال می کنیم با توجه به تجربه ایی که از عملیات و اهداف میدانی و سیاسی آنها در دست بود،این اطمینان کاملا وجود داشت آنها با توجه به تحرکاتی که تقریبا از 2 ماه قبل از آن شروع کرده بودند بالاخره از جایی که انتظار نمیرود سر بیرون خواهند آورد. آنها البته در استان الانبار توفق نظامی بالایی از قبل داشتند و اگر دولت و ارتش عراق بر اوضاع این استان مسلط بودند چنین روزگار سیاهی برای الرمادی را می توانستند پیش بینی و در نهایت دفع کنند.اما نه تنها دولت بی کفایتی عجیبی از خود نشان داد ،بلکه ارتش و پلیس عملا خیانت کردند و با بجا گذاشتن تجهیزات و مهمات، شهر را تسلیم 200 شبه نظامی تروریست کردند. به اعتقاد من آنچه در الرمادی اتفاق افتاد و به عنوان یک شکست شرم آور باید از آن یاد کرد، حاصل دو اتفاق بود. اول،بی توجهی دولت مرکزی به واقعیات سیاسی و اجتماعی عراق. گرچه آقای عبادی کارنامه بهتری نسبت به آقای مالکی در این زمینه دارد،اما مشکلات عراق ساختاری و ریشه ایست.دوم، ارتش عراق ارتشی است که ظاهرو عنوانی کلاسیک دارد ،اما بافت آن کاملا عنکبوتی و مبتنی بر روابط شخصی،پولی و فرقه ای است. یک چنین ساختاری معلوم است در برابر کوچکترین فشار نظامی چه واکنشی از خود نشان خواهد داد. دیروز موصل و امروز الرمادی. چنین ارتشی توانایی و امکان مقابله با یک نیروی میلیتسیایی را ندارد، انگیزه چندانی هم جنگ هم ندارد. مشکلی که آقای العبادی بعد از کنار رفتن آقای مالکی نتوانست آن را به خوبی درک کند. هم او و هم مالکی در گذشته عملا اقدامی برای بازسازی ارتش و نیروهای مسلح نکردند. در حالی که پس از خروج ارتش ایالات متحده در سال 2011 و دارا بودن میلیاردها دلار و تجهیزات پیشرفته ،انتظار بود پایه های یک ارتش نوپا را با توجه به واقعیات اجتماعی و سیاسی پی ریزی کنند.
*اگر ارتش آمادگی لازم را هم داشت، توان مقابله در برابر داعش را داشت؟
متین مسلم: خیر! ابدا!. به همه ضعف ها ،خلاء فرماندهی مدرن، نداشتن ستاد عملیات مشترک،تسلط مناسبات فرقه ایی و حضور فرماندهان و کادر های وابسته یا معتقد به حزب بعث و یا نیروه ای سرخورده و فاسد را اضافه کنید. نظامیان ماههاست حقوقی دریافت نکرده یا ناقص دریافت کرده اند. در حالی که میلیاردها دلار پول در بدنه این ارتش گردش می کند.
* در واقع معتقدید دولت کنونی عراق قادر به فائق آمدن بر این شرایط نیست؟
متین مسلم: البته دولت العبادی قدم هایی برداشته است و اعتماد لایه هایی از جامعه را به سوی خود جلب کرده؛ اما تصور نمی کنم به صورت ریشه ایی و استراتژیک بتواند بر مسائلی که روز بروز پیچیده تر می شوند فائق آید. اوضاع عراق بدتر آن چیزی ست که ما تصور می کنیم. نابسامانی های سیاسی،و شکاف های مذهبی،قومیتی و اجتماعی، هر دولتی را با چالش روبرو می کند. رمز موفقیت داعش هم در همین جاست. قرار گرفتن میان شکاف های ساختاری در جامعه و بدنه سیاسی کشور. گسست بزرگی در جامعه عراق رخ داده و نیروهای سیاسی و کشورهای پیرامون عراق شاید از این نکته غافلند،نمی دانم.اما اینها واقعیات امروز عراق است.
* پس رمز موفقیت داعش واقعا چیست؟
متین مسلم: داعش یک نیروی سیاسی و ایدئولوژیکی با کارکرد نظامی است که عکس آن چندان صادق نیست. داعش ازیک قدرت سیاسی و ایدئولوژیکی برخوردار است که هرگونه عمل و اقدامی را مشروع و مجاز میداند. نه گفتن در کار آنها نیست. آنها موقعیت را می سنجند، انطباق محلی و ایدوئولوژیک پیدا می کنند و در نهایت تمام نیروهای گریز از مرکز سیاسی در عراق، سوریه، افغانستان و تاجیکستان ویا هر جای دیگر را به سوی خود جلب می کنند؛سپس عملیات نظامی را شروع می کنند. نکته مهمی هم وجود دارد و به درستی نمی دانم با آن چه می شود کرد و از علل اصلی قدرت گرفتن داعش شده این است که نیروهایی که به آنها می پیوندند امکان بازگشت به کشور های خود را از دست می دهند.این افراد چون وارد راهی بی بازگشت شده اند و جایی در کشور وخانه اشان ندارند،ضرورتا و ناچارا در کنار داعش می مانند و می جنگند. در واقع خود را قانع کرده اند در بازگشت یا می میرند یا زندانی می شوند.پس ترجیح می دهند در کنار داعش بمانند. این از علل اصلی قدرت داعش به شمار می رود
از طرفی داعش به لحاظ ساختار و بافت ایدئولوژیک انطباق زیادی با سنت های ایدئولوژیکی و اجتماعی سرخورده منطقه خاورمیانه عربی و غرب آسیا پیدا کرده. به این بافت خطرناک، سرخوردگی های اجتماعی و شکست های سیاسی جوامع مورد هدف آنها را اضافه کنید،آنگاه خوهید فهمید چه غذای مسمومی در حال پخته شدن برای منطقه است. نیروهای سرخورده اجتماعی با سرکوب سیاسی و نظامی از بستر جامعه که حذف نمی شوند، بلکه از داعش یا نیروهای وحشت برانگیز دیگر سر در می آوردند. امروز داعش، فردا یک تشکل دیگر. کمااینکه دیروز طالبان، امروز القاعده و داعش. این سیکل معیوب در تولید معیوب و مسموم خشونت کماکان فعال است. باید از این موضوع ترسید. داعش اکنون و فعلا برای این نیروها به یک مرجع سیاسی و ایدئولوژی تبدیل شده و خشم و انتقام تاریخی که ملت های خاورمیانه و آسیا از رهبرانش داشتند و دارند را به نفع خود مصادره کرده است. در واقع داعش ماحصل شکاف میان قدرت های منطقه است.
* آنها محدود به منطقه ما هستند؟
متین مسلم: البته که نه!. از یاد نبرید داعش برخلاف طالبان، چارچوب جغرافیایی خاصی برای خود تعریف نکرد و ندای عمومی امت اسلامی یا اینتر ناسیونالیزم سر می دهد. ندای امت اسلامی یک نگاه و شعار سنتی یگانگی توده ها در جوامع اسلامی است که در فرهنگ مدرن به اینتر ناسیونالیزم اسلامی تعبییر شده و به ستون اصلی و مشروعیت تفکر به ظاهر اسلامی آنها تبدیل شده است. البته این امت از دید شیعیان یک چیز، از دید اهل سنت چیز دیگر، و از دید تروریسم داعشی پدیده دیگری است. داعش عملا به یک مرجعی تبدیل شده که قابلیت انطباق با فرهنگ منطقه را دارد اما کارکرد آن در همه جای دنیا به لحاظ تئوریکی امکان اعمال و پیاده سازی پیدا کرده است. واقعا پدیده خطرناک و حیرت آوری است. آنها متاسفانه نسبت به 2 سال پیش قوی تر هم شده اند.
* آیا کشور های منطقه واقعا از آنها حمایت می کنند؟
متین مسلم: بی تردید. آقای بایدن سال گذشته قبل از اجلاس صلح سوریه در پاریس مستقیما عربستان،قطر و ترکیه را مسئول قدرت گرفتن داعش معرفی کرد. داعش برای کشورهایی مانند ترکیه، قطر و یا عربستان فعلا کارکرد خوبی دارد. اول منطقه را در یک نا امنی تعمدی و لجوجانه که متاسفانه فکر می کنند قابل کنترل خواهد بود نگه داشته اند. مثلا ترکیه فکر می کند با ناامن کردن منطقه به وسیله داعش می تواند چون رابین هود به داد کشور های منطقه برسد،عربستان به دنبال توسعه نفوذ خود در کشورهای مورد هدف داعش از طریق آنهااست و در نهایت همه آنها تصور می کنند با ابزار داعش توانسته یا می توانند جلو ایران شیعه را بگیرند و داعش از دید آنها یکی از عوامل اصلی کنترل ایران است.
کلید واژه ها: داعش - ایران و عراق - کردستان عراق - عراق -
شنبه 23 خرداد 1394 - 12:31:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
شیمون پرز: از نتیجه انتخابات ترکیه خوشحالم؛ اردوغان می خواست ترکیه را به ایرانی دیگر تبدیل کند / هیچ جایی برای
شیمون پرز از نتیجه انتخابات ترکیه خوشحالم اردوغان می خواست ترکیه را به ایرانی دیگر تبدیل کند هیچ جایی برای دو ایران در خاورمیانه وجود ندارد رئیس سابق رژیم صهیونیستی گفت اردوغان می خواست ترکیه را به ایرانی دیگر تبدیل کند در حالی که هیچ جایی برای دو ایران در خاورمیانه وجود نداوجود 600 منطقه روستایی بدون برق درکشور/ عشایر برقدار می شوند
مجری برق روستایی کشور خبرداد وجود 600 منطقه روستایی بدون برق درکشور عشایر برقدار می شوند شناسهٔ خبر 2764247 - شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۹ استانها > کهگیلویه و بویراحمد یاسوج - مجری برق روستایی کشور از وجود 600 منطقه روستایی بدون برق در کشور خبرداد به گزارش خبرنگار مهر ولی ا110 استراليايي عضو گروه داعش در خاورميانه |اخبار ایران و جهان
110 استراليايي عضو گروه داعش در خاورميانه تونی ابوت نخست وزیر استرالیا با اعلام این که طبق تازه ترین گزارشهای منابع امنیتی و اطلاعاتی کشور دست کم 110 استرالیایی عضو گروه تروریستی داعش در منطقه خاورمیانه هستند تصریح کرد تاکنون 35 استرالیایی عضو این گروه در درگیری ها کشته شده اندمتقی: اسراییل و عربستان بهدنبال فرسایش قدرت ایران در منطقه هستند
سهشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۹ یک استاد دانشگاه با بیان این که ائتلاف عربستان و اسراییل در حال حاضر یک ائتلاف تاکتیکی است و هدف آن مقابله با ایران است گفت آنها میخواهند ایران را در وضعیت درگیری گسترده در منطقه قرار دهند به نحوی که قدرت ایران فرسایش پیدا کند به گزارش خبرنگار سیوزیر خارجه عربستان: ایران در امور کشورهای منطقه مداخله میکند/ تلاشهایی برای گفتوگوهای سیاسی در یمن وجود دار
وزیر خارجه عربستان ایران در امور کشورهای منطقه مداخله میکند تلاشهایی برای گفتوگوهای سیاسی در یمن وجود دارد وزیر خارجه عربستان برای اولین بار وارد مصر شد و در اولین سخنان خود در این کشور ایران را متهم به دخالت در امور دیگر کشورها کرد به گزارش نامه نیوز عادل الجبیر وزیر خفعال صلح و خبرنگار آمریکایی در گفتوگو با فارس /2 سیاستمداران آمریکایی منتخب سرمایهداران هستند، نه مردم/داعش
فعال صلح و خبرنگار آمریکایی در گفتوگو با فارس 2سیاستمداران آمریکایی منتخب سرمایهداران هستند نه مردم داعش اهداف آمریکا و اسرائیل را در منطقه پیاده میکند مأموریت کشتی شاهد کاملا انساندوستانه بودکالب موپین فعال صلح و خبرنگار آمریکایی و یکی از سرنشینان کشتی شاهد کشتی امدادرسانگزارش نیویورکپست از کمپ آمریکایی «بوگا»؛ اولین خانه داعشیها /نقش آمریکا در شکلگیری قدرتمندترین گروه تروریست
گزارش نیویورکپست از کمپ آمریکایی بوگا اولین خانه داعشیها نقش آمریکا در شکلگیری قدرتمندترین گروه تروریستی تاریخ نام این کمپ بوکا بود کمپی برای نیروهای ائتلاف در عراق و زندانی موقت برای زندانیان دشمن در جنگ به گزارش نامه نیوز نیویورک پست در گزارشی به کمپ های آمریکایی کههلاکت دهها داعشی در حمله هوایی نزدیک منطقه البغدادی
هلاکت دهها داعشی در حمله هوایی نزدیک منطقه البغدادی دهها نفر از تروریستهای داعش در حمله هوایی نزدیک منطقه البغدادی در عراق کشته شدند به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران شبکه تلویزیونی العربیه لحظاتی پیش در خبری فوری گزارش داد دهها نفر از تروریست های داعش در حارتباط تنگاتنگی میان افراطیگرایی و استعمار کهنه و نوین وجود دارد
یک پژوهشگر مطالعات منطقهای در گفتگو با مهر ارتباط تنگاتنگی میان افراطیگرایی و استعمار کهنه و نوین وجود دارد شناسهٔ خبر 2760626 - یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۲۳ دین و اندیشه > اندیشمندان سید جواد میری در گفتگویی درباره گروه افراطی بوکوحرام گفت استعمار کهنه با تخریب زیرساختگزارش فارس از رونمایی مستد «عیسای خمینی» موسسه تنظیم و نشر آثار امام با تفسیر های غلط مقابله نکرد/ گ
گزارش فارس از رونمایی مستد عیسای خمینیموسسه تنظیم و نشر آثار امام با تفسیر های غلط مقابله نکرد گفتمان امام همچنان در میان ما وجود داردسیدنظامالدین موسوی گفت حضرت امام خمینی ره دستور داد که موسسه تنظیم و نشر آثار امام برای مقابله با تفسیرهای غلط شکل بگیرد اما این موسسه در بسیلاخوردنادا گزارش داد حضور نظامیان آمریکایی در آمریکای مرکزی و افزایش جنایت در این منطقه
لاخوردنادا گزارش دادحضور نظامیان آمریکایی در آمریکای مرکزی و افزایش جنایت در این منطقهلاخوردنادا در گزارشی نوشت بر اساس مطالعات انجام شده دوره جدید حضور نظامیان آمریکایی در آمریکای مرکزی باعث بروز مشکلات متعددی در این منطقه شده است که افزایش آمار جنایت و قتل عام از جمله آن استبمناسبت سالگرد فتوای مرجعیت عراق علیه داعش «مرجعیت» کلید نهایی آزادسازی عراق/ «عراق» کلید
بمناسبت سالگرد فتوای مرجعیت عراق علیه داعشمرجعیت کلید نهایی آزادسازی عراق عراق کلید نهایی حل مشکلات منطقهصدور فتوای جهادکفائی برای آزادی شهر سنینشین موصل و عدم صدور چنین فتوایی در زمان حمله تروریستی داعش به سامرا ثابت میکند اندیشه شیعی اندیشهای فرا مذهبی بوده و امروز دغدغه بدر دیدار نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراق ظریف: سازمان ملل با مسائل منطقه براساس واقعیات آن برخورد
در دیدار نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراقظریف سازمان ملل با مسائل منطقه براساس واقعیات آن برخورد کند داعش قدرت بگیرد به عربستان هم رحم نمیکندوزیر خارجه ایران با بیان اینکه معضل داعش تنها مربوط به عراق نیست بلکه کل منطقه را مورد تهدید قرار داده افزود اگر داعش جایموسوی: جوانگرایی کی روش نتیجه داد/ نباید مقابل قدرت های آسیا کم بیاوریم | خبرگزاری ایلنا
بازی مقابل ازبکستان تجربه مفیدی بود موسوی جوانگرایی کی روش نتیجه داد نباید مقابل قدرت های آسیا کم بیاوریم ایلنا مهاجم سابق تیم ملی فوتبال کشورمان با بیان اینکه کی روش راه درستی را برای جوانگرایی در پیش گرفته گفت بازی تدارکاتی با ازبکستان تجربه مفیدی برای ملی پوشان جوان بودکارشناس علوم سیاسی مرکز مطالعات سیاسی پاریس: آمریکا و اروپا به نهایت نفوذ خود در خاورمیانه رسیدهاند/ ایران تن
کارشناس علوم سیاسی مرکز مطالعات سیاسی پاریس آمریکا و اروپا به نهایت نفوذ خود در خاورمیانه رسیدهاند ایران تنها قدرتی است که به طور مشخص در حال مبارزه با داعش استیک کارشناس علوم سیاسی در مرکز مطالعات سیاسی پاریس در مصاحبه اختصاصی با یک نشریه فرانسوی اعلام کرد که آمریکا و کشورهاینایبرئیس مجلس شورای اسلامی: ایران اسلامی به قدرت نخست در منطقه خاورمیانه تبدیل شده است
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی ایران اسلامی به قدرت نخست در منطقه خاورمیانه تبدیل شده است نایبرئیس مجلس شورای اسلامی گفت با بهرهگیری از دانش متخصصان کشورمان ایران اسلامی به قدرت نخست نظامی در منطقه خاورمیانه تبدیل شده است به گزارش نامه نیوز حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد ظصف آرایی روسیه و غرب بر سر توازن قدرت در منطقه بالکان
اندیشکده استراتفور بررسی کرد صف آرایی روسیه و غرب بر سر توازن قدرت در منطقه بالکان شناسهٔ خبر 2766126 - چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۷ بین الملل > اوراسیا رقابت های ژئوپلیتیک همواره موجب تنش در حوزه بالکان بوده است در عین حال حضور قدرت های خارجی به این رقابت ها شکل ویژه ای-
گوناگون
پربازدیدترینها