تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826897266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دود شدن يك ميليارد دلار؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دود شدن يك ميليارد دلار؟
نویسنده : وحید حاجی‌پور 
چندي پيش قرارداد ساخت پنج دكل حفاري دريايي با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت با يكي از شركت‌هاي ايراني امضا شد؛ قراردادي كه شركت ايراني براي ساخت هر دكل بيش از 200 ميليون دلار طلب خواهد كرد. اگر همه چيز طبق برنامه و پيش‌بيني‌ها پيش رود به آب‌اندازي اين دكل پس از 42 ماه محقق خواهد شد.
فارغ از اينكه پيش‌بيني 42 ماه به واقعيت خواهد پيوست يا خير، بايد گفت كسي نمي‌داند هدف از ساخت پنج دكل دريايي چيست آن هم با مبلغ 200 ميليون دلار كه در بازار امروز حفاري، بين 130 تا 150 ميليون دلار ارزش دارند. گرچه استفاده از توان داخل و بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي صنعتي كشور، رويكردي پسنديده و به صلاح است اما به نظر مي‌رسد در انتخاب اين حوزه صنعتي، اشتباهي بزرگ رخ داده و دستپاچگي براي نشان دادن اينكه دولت اراده بزرگي در پياده‌سازي اقتصاد مقاومتي دارد كاملاً به چشم مي‌آيد. طبق برنامه‌هاي اعلام شده، بيشتر پروژه‌هاي دريايي در حوزه نفت و گاز، نهايتاً‌ تا دو سال ديگر به پايان مي‌رسد و دكل‌هاي اجاره‌اي حاضر در خليج‌فارس، ايران را ترك مي‌كنند. به بيان ساده‌تر، با به پايان رسيدن پروژه‌هاي حفاري، دكل‌هاي حفاري حاضر در منطقه بيكار مي‌شوند و حال در اين وضعيت، قرار است براي چهار سال بعد پنج دكل ديگر دريايي ساخته و به حفاري مشغول باشند.
تجربه تاريخي نشان داده است ايران با ساخت يا مونتاژ دكل‌هاي دريايي موفق عمل كرده ولي ابهام مهم در اين بين آنجاست كه وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس چه اصلي تصميم گرفته است بخش خصوصي را وارد حوزه‌اي بكند كه بازار كاري در داخل براي آن وجود ندارد.
شايد گفته شود اين دكل‌ها مي‌توانند در خارج از آب‌هاي ايران به حفاري مشغول باشند كه با توجه به تعدد دكل‌هاي حفاري دريايي در جهان و قيمت ارزان‌تر آنها و همچنين دور بودن شركت‌هاي ايراني براي حضور در پروژه‌هاي خارجي، تحقق اين مهم بسيار سخت به نظر مي‌رسد. هم اكنون بيشتر شركت‌هاي حفاري ايراني با مشكلات بيكاري دكل‌هاي خود دست و پنجه نرم مي‌كنند آن هم در شرايطي كه كشور به استفاده از همه ظرفيت‌هاي صنعت حفاري نيازمند است. در چنين وضعيتي آيا ساخت پنج دكل حفاري منطقي به نظر مي‌رسد؟
متأسفانه طي سال‌هاي اخير بانك‌ها نيز وارد اين حوزه شده‌اند و با اجاره يا خريد دكل‌هاي حفاري و تأسيس شركت، خود را وارد اين حوزه كرده‌اند كه به دليل عدم آشنايي آنها به اين صنعت پيچيده، به بدترين شكل ممكن ادامه حيات مي‌دهند. حال در چنين شرايطي و با افزايش «دست» در حفاري، مي‌توان به اين اقدام مهر تأييد زد؟ قرارداد اخير ساخت پنج دكل حفاري، بيش از يك ميليارد دلار به اقتصاد كشور تحميل مي‌كند و قطعاً هيچ خروجي‌اي نخواهد داشت، آيا بهتر نبود اين سرمايه سنگين در ساير بخش‌هاي صنعت نفت سرمايه‌گذاري مي‌شد؟ براي ساخت توربين ها، مته حفاري، پرداخت به پيمانكاران وزارت نفت و...!  گويا خريد و ساخت دكل‌هاي حفاري تبديل به يكي از ملزومات صنعت نفت شده است و شركت‌هاي دولتي و خصوصي و شبه خصوصي با چنان شتابي به اين حوزه وارده شده‌اند كه كارشناسان صنعت نفت را نگران كرده است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن