محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844628243
صرفه 28ميليارد دلاري با CNG
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صرفه 28ميليارد دلاري با CNG
نویسنده : اردشير دادرس
كاهش مصرف سيانجي در دو سال گذشته به بزرگترين چالش اين صنعت تبديل شده است، مصرف اين حامل انرژي در فاصله سالهاي 1391 تا پايان 1393 حدود 2 ميليون مترمكعب كاهش داشته كه علت آن افزايش غيرمنطقي قيمت سيانجي نسبت به بنزين بوده است. اگر قيمت سيانجي تعديل نشود، پيشبيني ميشود در سال جاري، مصرف اين حامل سوختي باز هم كاهش پيدا كند. عدم افزايش منطقي كارمزد جايگاهها، كمبود جايگاههاي سيانجي در سطح كلانشهرها، كاهش سطح ايمني تست بازرسي خودروهاي گازسوز و توقف توليد خودروهاي دوگانه سوز و پايه گازسوز در خودروسازان داخلي نيز از ديگر چالشهايي است كه هماكنون صنعت سيانجي با آن روبهرو است.
در نهايت عدم برنامهريزي كلان راهبردي و تدوين نشدن سند جامع نظام سوخترساني در كشور از سوي نهادهاي مسئول، ميتواند ريشهايترين مشكل صنعت سيانجي تلقي شود. سيانجي هماكنون در برزخ است؛ معلوم نيست به بهشت ميرود يا جهنم! با افزايش يا كاهش قيمت نفت بلاتكليف است. براي بهبود وضعيت اين صنعت، پيشنهادهاي مشخصي ارائه شده كه ساخت كمپرسور ملي، تدوين سند راهبردي سيانجي، بهرهبرداري از الانجي در سوخترساني و واگذاري كامل مالكيت و مديريت جايگاههاي سيانجي به بخش خصوصي از جمله اين پيشنهادهاست.
بر اساس افق سند چشمانداز 1410 در بخش سيانجي پيشبيني شده است كه سهم سيانجي در سبد خودروهاي سبك از ۲۵ به ۴۰ درصد افزايش يابد. تعداد جايگاههاي عرضه سيانجي نيز به ۱۱ هزار جايگاه ميرسد. همچنين تعداد خودروهاي گازسوز در پايان مرحله اول (۱۰ سال آينده) به ۶ ميليون و در پايان مرحله دوم برنامه (۲۰ سال آينده) به 8 ميليون دستگاه خودرو افزايش خواهد يافت.
بر اين اساس زنجيره عظيمي از اشتغال و توليد قطعات و ملزومات اين بخش در كشور شكل ميگيرد، در حالي كه هماكنون كمپرسورهاي مورد نياز جايگاهها از خارج از كشور تأمين ميشود، برنامهريزي براي توليد كمپرسور ملي ميتواند ضمن جلوگيري از خروج ارز از كشور و گسترش اشتغالزايي در داخل، شرايط مناسبي را براي ارائه خدمات يكپارچه در تعمير و نگهداري به جايگاهها فراهم كند و زمينه براي صدور تجهيزات و خدمات فني ايراني ايجاد شود.
هم اكنون حدود ۲۱ ميليون مترمكعب سيانجي در كشور مصرف ميشود، در حالي كه ظرفيت اسمي جايگاههاي سيانجي حدود 36ميليون مترمكعب در روز است، بر اين اساس، مصرف كنوني سيانجي در مدت كوتاهي ميتواند به ۲۵ ميليون مترمكعب در روز نيز برسد.
در كلانشهرهاي كشورمان هر خودرو بهطور ميانگين بايد 13 كيلومتر پيمايش كند تا به يك جايگاه سيانجي برسد، در حالي كه ميانگين اين فاصله در دنيا حداكثر سه كيلومتر و در كشورهاي منطقه نيز حدود شش كيلومتر است. هماكنون به ازاي هر 4700 خودرو يك جايگاه وجود دارد، اين در حالي است كه اين آمار در جهان به ازاي هر 2500 تا 3هزار خودرو يك جايگاه است، البته طبق استانداردهاي جهاني براي هر يكهزار خودرو يك جايگاه تكمنظوره با هشت نازل نياز است، در حالي كه از حدود 2200 جايگاه ساخته شده در ايران حدود 1200 جايگاه تكمنظوره است.
۹۰ درصد تاكسيهاي كلانشهرها گازسوز هستند، همچنين ۶۰ درصد حمل و نقل عمومي شامل كاميونت، اتوبوسهاي شهري، وانتهاي شخصي و وانتهاي عمومي نوع يك و دو، گازسوز ميشوند.
هماكنون حدود ۱۷ ميليون خودرو و 9 ميليون دستگاه موتورسيكلت در سطح كشور وجود دارد. در مقابل تعداد 3500 جايگاه بنزين و 2۲۰۰ جايگاه سيانجي فعال است، البته با توجه به اينكه تعدادي از جايگاهها دو منظوره هستند، ميتوان گفت در مجموع حدود 5 هزار جايگاه داريم، اين در حالي است كه در كشور تركيه 9 ميليون خودرو وجود دارد و در مقابل اين خودروها 12 هزار و 800 جايگاه فعال است. بر اين اساس، هماكنون به 3 هزار جايگاه بنزين و ۱۵۰۰ جايگاه سيانجي جديد در كشور نياز داريم.
در افق چشمانداز 1410 تعداد خودروهاي كشور به 30 ميليون دستگاه خودرو افزايش خواهد يافت و اين در شرايطي است كه جايگاههاي عرضه سوخت كشور پاسخگوي نياز اين تعداد خودرو نيست. دستكم 1500 جايگاه سيانجي و 5 هزار جايگاه جديد عرضه بنزين بايد ساخته شود تا جوابگوي نياز كشور باشد. هماكنون بهعلت كمبود جايگاههاي سيانجي حدود 45 درصد خودروهاي دوگانهسوز به اين جايگاهها مراجعه نميكنند. 22 هزار نفر در صنعت سيانجي بهطور مستقيم مشغول فعاليت هستند و 6 هزار و 500 ميليارد تومان در اين حوزه سرمايهگذاري شده است.
از بزرگترين افتخارهاي صنعت سيانجي ايران اين است كه در يك دهه مسيري را طي كرد كه بسياري از كشورهاي پيشرو در اين صنعت در طول چند دهه آن را طي كردند و نكته مهمتر آنكه در اين مدت دانش فني صنعت نيز بومي شد. توجه به اين حقيقت كه كشورهايي همچون پاكستان، آرژانتين و هند كه خيلي پيشتر از ايران به اين صنعت روي آوردهاند، هنوز براي ساخت جايگاه به كشورهاي ديگر وابستهاند، اهميت حركت طي شده را دو چندان ميكند.
آنچه مسلم است صفهاي طويل پشت ايستگاههاي سيانجي افزونبر كمبود تعداد جايگاه، بيانگر استقبال بيش از پيشبيني مردم از مصرف اين سوخت به جاي بنزين است.
ذخاير عظيم گاز طبيعي در كشور، اطمينان و امنيت لازم براي تهيه سوخت سيانجي در كشور را فراهم ميكند و توسعه شبكه گازرساني كه در كشور به خوبي اتفاق افتاده است، امكان توسعه صنعت سيانجي و ساخت ايستگاه در هر نقطه مورد نياز را كم و بيش فراهم ميكند؛ امري كه در كمتر كشوري در دنيا ميتوان نمونه آن را يافت.
صنعت سيانجي ايران، صنعتي جوان با سابقه بيش از 40 سال در كشور است كه با وجود جواني با سرعت بالايي رشد كرده است و آثار مثبت آن بر اقتصاد انرژي كشور بيش از پيش احساس ميشود. با اين حال رشد اين صنعت بدون داشتن رويكرد و نگاه استراتژيك و حركت نكردن همه اجزاي آن در مسير يكسان به سوي نقطه مطلوب، نميتواند تضمين شود.
از آغاز شكلگيري، فعاليت و رشد صنعت سيانجي در ايران تاكنون، نزديك به 34 ميليارد ليتر بنزين با سيانجي جايگزين شده كه در نتيجه آن تاكنون حدود 28 ميليارد دلار در واردات بنزين صرفهجويي شده است. اين مهم تنها با سرمايهگذاري 3 ميليارد دلاري دولت در ساخت و توسعه اين جايگاهها و همچنين توليد خودروهاي گازسوز محقق شده است. اين امر افزونبر منافع اقتصادي، ثمرههاي ديگري همچون كاهش آلايندگيهاي زيست محيطي، جلوگيري از سرمايهگذاري در ايجاد زيرساخت جديد براي انتقال فرآوردههاي نفتي وارداتي، كاهش حجم تردد تانكرهاي حمل سوخت و هزينههاي آن و در نتيجه كاهش تصادفات جادهاي را هم به دنبال داشته است.
مسئولان بايد به زماني كه از مردم در صفهاي طولاني سوختگيري هدر ميشود، توجه كنند؛ بحراني كه در نتيجه طول صفها، ناهنجاريهاي اجتماعي به بار ميآورد، بسيار مهمتر از نرخگذاري است. همچنين ركود در صنعت سيانجي به ساير صنايع هم آسيب خواهد زد، مثل بحران در كرهجنوبي كه در مقطعي بهعلت كمبود جايگاه سوخت توليد خودرو در اين كشور را متوقف و صنعت خودروسازي اين كشور را زمينگير كرد. مصرف سيانجي در ايران، ضمن كاهش آلودگي هوا در كلانشهرها و جلوگيري از انتشار گازهاي گلخانهاي و گرمايش عمومي زمين، مزيتهاي فني و ايمني در حوزه تأمين سوخت را هم در برميگيرد و در مجموع از نظر اقتصادي بار بزرگي را از روي دوش دولت برميدارد.
*رئيس هيئت مديره انجمن صنفي سي ان جي كشور
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد صرفهجویی ۷۵ میلیارد دلاری ۸ سال سهمیهبندی سوخت/ آثار روانی سهمیه بر کنترل مصرف
فارس گزارش میدهدصرفهجویی ۷۵ میلیارد دلاری ۸ سال سهمیهبندی سوخت آثار روانی سهمیه بر کنترل مصرفنظام سهمیهبندی بنزین در حالی از سه شنبه پس از ۸ سال رسما متوقف می شود که ماهانه ۱۸ هزار تومان و سالانه ۲۱۶ هزار تومان بر اقتصاد خانوار تاثیرگذار است این در حالی است که کارشناسان اصرفهجویی ارزی 375 هزار دلاری تنها کارخانه مالتسازی کشور
یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۱ مدیرعامل کارخانهی صنعتی تولید مالت گفت تنها کارخانه مالتسازی کشور در چهارمحال و بختیاری از ابتدای امسال افزون بر 375 هزار دلار صرفهجویی ارزی داشته است محمد رستمی در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی چهارمحال و بختیاری اصرفه جویی 315 میلیون متر مکعب آب کشاورزی
رییس جهاد کشاورزی استان تهران در گفت و گو با پانا خبر داد صرفه جویی 315 میلیون متر مکعب آب کشاورزی خبرگزاری پانا رییس جهاد کشاورزی استان تهران گفت در هر سال 400 هکتار کشت های حفاظت شده را اجرا کردیم و در مجموع این اقدامات ما منجر به صرفه جویی 315 میلیون متر مکعب آب کشاورزی درتولید فولاد کشور با حمایت تعرفه 20 درصدی مقرون به صرفه نیست
تولید فولاد کشور با حمایت تعرفه 20 درصدی مقرون به صرفه نیست خبرگزاری پانا رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است از آنجا که طی یک سال گذشته فولاد در بازار جهانی با کاهش قیمت مواجه شده اعمال تعرفه 20 درصدی برای حمایت از تولید داخل نیز مقرون به صرف نیست ۱۳۹۴ چهنفت دوباره به کانال ۶۴ دلاری بازگشت
با پیشبینی عدم کاهش سقف تولید اوپک نفت دوباره به کانال ۶۴ دلاری بازگشت قیمت نفت در بازارهای جهانی تحت تاثیر نشست روز جمعه اوپک ۶۳ سنت کاهش یافت و بشکهای ۶۴ ۹۳ دلار فروخته شد به گزارش جام نیوز به نقل از رویترز قیمت نفت در معاملات امروز به دنبال گمانهزنیها در مورددادستان دیوان محاسبات خبر داد: دادخواست 29 میلیارد دلاری برای وزیر اسبق نفت
دادستان دیوان محاسبات خبر داد دادخواست 29 میلیارد دلاری برای وزیر اسبق نفت اقتصاد > اقتصاد سیاسی - نامه نیوز نوشت با وجود سپری شدن پنج سال از آن روزها هنوز هم داغ این «دستور تاریخی» تازه است چرا که نه درآمدی باقی است و نه اعتباری برأی شرکت ملی نمجوز 2.6 ميليارد دلاري دولت براي صادرات گاز به عراق
مجوز 2 6 ميليارد دلاري دولت براي صادرات گاز به عراق روزنامه خراسان نوشت بر اساس ابلاغيه يک مسئول مهم اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه از جمله وزير نفت اعلام شده است که حسب تصميم دولت که به استناد تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور و در راستاي اجراي سياست هاي ابلاغي اقتصاد مقاجزییات بدهی 50میلیارد دلاری شرکت نفت
دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۲ معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور سرمایهگذاری و تامین منابع مالی با تاکید بر اینکه بدهی نفتی 50 میلیارد دلاری شرکت نفت مربوط به سالهای گذشته است تصریح کرد نمی توانیم همه این بدهی ها را یکباره پرداخت کنیم علی کاردر در گفت و گو با خبرنگار ایسنامردم ۱۰ درصد صرفه جویی کنند ، خاموشی نخواهیم داشت
مردم ۱۰ درصد صرفه جویی کنند خاموشی نخواهیم داشت معاون وزیر نیرو اعلام کرد اگر کشاورزان در ساعات پیک مصرف برق از چاه های کشاورزی استفاده نکنند برق مصرفی در ساعات غیر پیک رایگان خواهد بود وزارت نیرو به مشترکان هشدار داده که تابستان امسال با کمبود برق مواجه خواهیم بود بهمجوز ۲.۶ ميليارد دلاري براي صادرات گاز به عراق |اخبار ایران و جهان
مجوز ۲ ۶ ميليارد دلاري براي صادرات گاز به عراق کد خبر ۵۰۳۴۵۴ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۲ - 26 May 2015 خراسان نوشت بر اساس ابلاغيه يک مسئول مهم اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه از جمله وزير نفت اعلام شده است که حسب تصميم دولت که به استناد تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کلعراق، ونزوئلا و آنگولا خواستار نفت ۸۰ دلاری شدند |اخبار ایران و جهان
عراق ونزوئلا و آنگولا خواستار نفت ۸۰ دلاری شدند وزرای نفت عراق ونزوئلا و آنگولا گفتند قیمت ۷۵ یا ۸۰ دلار برای هر بشکه نفت یعنی حدود ۱۰ دلار بیش از رقم فعلی می تواند رقمی عادلانه باشد کد خبر ۵۰۵۸۸۹ تاریخ انتشار ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۶ - 04 June 2015 وزرای نفت عراق ونزوئلا ورییس شرکت شل: بدهی ۲ میلیارد دلاری به ایران را پس از لغو تحریمها پرداخت میکنیم
رییس شرکت شل بدهی ۲ میلیارد دلاری به ایران را پس از لغو تحریمها پرداخت میکنیم اقتصاد > انرژی - تسنیم نوشت رییس شرکت رویال داچ شل با اشاره به بدهی ۲ میلیارد دلاری این شرکت به ایران گفت به محض لغو تحریم ها این مبلغ به ایران پرداخت خواهد شد به گزارش پایگاه خبری داخودروها سوخت گیری ناقص انجام میدهند/ اعلام میزان مراجعات به جایگاههای CNG
خودروها سوخت گیری ناقص انجام میدهند اعلام میزان مراجعات به جایگاههای CNG اقتصاد > انرژی - ایلنا نوشت بیژن حاج محمدرضا رییس اتجادیه جایگاه داران سوخت با اشاره به اینکه در حال حاضر سوخت گیری خودروها به روال عادی بازگشته گفت بعد از حذف سهمیه 700 تومانی غیر از خودررئیس شرکت شل بعد از دیدار با وزیر نفت ایران در وین: شل بدهی 2 میلیارد دلاری نفتی را به ایران میپردازد
رئیس شرکت شل بعد از دیدار با وزیر نفت ایران در وین شل بدهی 2 میلیارد دلاری نفتی را به ایران میپردازدرئیس شرکت رویال داچ داشل گفت بلافاصله بعد از لغو تحریمها بدهی دو میلیارد دلاری نفتی را به ایران پرداخت خواهد کرد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از وادرآمد 100 میلیون دلاری وزارت بهداشت از واردات خودرو
دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۶ عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو از درآمد 100 میلیون دلاری وزارت بهداشت در سال گذشته از محل عوارض واردات خودرو خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عبدالرضا فهیمی در نشستی خبری اظهار کرد سال گذشته عوارض نوسازی ناوگان آمبوخودروها سوختگیری ناقص انجام میدهند/ میزان مراجعات به جایگاههایCNG افزایش نیافته است | خبرگزاری ایلنا
رئیس اتجادیه جایگاه داران سوخت در گفت وگو با ایلنا خودروها سوختگیری ناقص انجام میدهند میزان مراجعات به جایگاههایCNG افزایش نیافته است میزان مراجعات به این جایگاه ها تغییر محسوسی نداشته زیرا خودورهای گاز سوز پایه بنزین سوز بوده اند که دو منظوره شده اند بیژن حاج محمدرضا رئیس اتکاهش دو و نیم میلیارد دلاری در توازن منفی واردات و صادرات کشاورزی
کاهش دو و نیم میلیارد دلاری در توازن منفی واردات و صادرات کشاورزی معاون توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزی گفت پارسال دو و نيم ميليارد دلار توازن منفی واردات و صادرات بخش کشاورزی کاهش داشته است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران حسن رکني در همايش منطقهاي اقتصاد مقاومتي در شه-
اقتصادی
پربازدیدترینها