تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860270906
![نمایش مجدد: خوب و بد و زشت سریال «شمعدونی» |اخبار ایران و جهان refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
خوب و بد و زشت سریال «شمعدونی» |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خوب و بد و زشت سریال «شمعدونی»
سریال شمعدونی از یک کاستی و معضل بزرگ رنج میبرد که همان ضعف در شخصیتپردازی و قوام نیافتن کاراکترها است. شخصیتهای اثر سروش صحت بشدت تک بعدی هستند و همه چیزشان رو است. حدس زدن حرکت بعدیشان برای بیننده خصوصا حالا که قسمتهای زیادی از سریال پخش شده، کار دشواری به نظر نمیرسد. خیلی زود برای مخاطب دستیافتنی و تکراری و فاقد جاذبههای لازم شدهاند.
کد خبر: ۵۰۸۲۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۰ - 12 June 2015
![](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1394/3/22/506108_392.jpg)
محسن محمدی در جام جم نوشت:
1- باید با سازندگان سریال شمعدونی این سوال اساسی را در میان گذاشت که مرادشان از خانواده، کدام نهاد و نظام اجتماعی است؟! اصلا تعریفشان از خانواده چیست؟
خانواده یعنی یک جمع چند نفره که کاری ندارند غیر از جر و بحث، دعوا و مرافعه و اره دادن و تیشه گرفتن؟ اصولا چه چیزی اعضای یک خانواده را دور هم جمع میکند و نگه میدارد؟ در این میان محبت، مهر و صفا چه جایگاهی دارد و چه نقشی را ایفا میکند؟ زن و شوهر فقط قرار است حال هم را بگیرند و یکدیگر را ضایع کنند؟ قرار است در یک جمع دوستانه یا خانوادگی فقط به دنبال بهانهای باشند تا همسر خود را به باد انتقاد و حتی استهزا بگیرند؟ قرار است بیننده با دیدن خانوادههای طراحیشده در سریال شمعدونی به چه چیزی برسد، چه بیاموزد و اگر قصد الگوبرداری داشت از چه الگو بگیرد؟ از مچگیریهای فرصتطالبانه؟ کلکلهای کودکانه؟ ضایع کردنهای بیرحمانه؟ زن و شوهرهایی که همه چیز در بساط رابطهشان یافت میشود الا عشق و محبت؟
2- پاسخ سوالات بالا شاید این باشد که چرخ طنز بر پایه همین غلوها میچرخد و در حالت و شرایط عادی که نمیتوان مردم را خنداند. این دلیل موجهی نیست، قانعکننده هم نمیتواند باشد. چه کسی گفته که موقعیتهای طنز فقط در یک محیط پر از بیاحترامی و پرخاشگری پدید میآید؟ چرا این امکان وجود ندارد میان زن و شوهری که لزوما پاستوریزه و رسمی هم نیستند اما محبتی میانشان در جریان است و حس دوست داشتن را میتوان در رفتار و کلامشان دید یک اتفاق طنز و خنده دار پیش بیاید؟ سریال خانه سبز را به یاد بیاورید، همسران را هم همچنین. میان زن و شوهرهای آن سریالها موقعیتهای کمیک زیادی پیش میآمد؛ سر به سر هم میگذاشتند، یکدیگر را اذیت میکردند، حتی اشک هم را درمیآوردند اما در نهایت بیننده به طور عینی و آشکار یک صمیمیت و محبت را در میانشان میدید و احساس میکرد. قرار نیست بیمهری و سردی و رفتارهای فاقد صمیمیت از الزامات پدیداری طنز باشد.
3- سریال شمعدونی از یک کاستی و معضل بزرگ رنج میبرد که همان ضعف در شخصیتپردازی و قوام نیافتن کاراکترها است. شخصیتهای اثر سروش صحت بشدت تک بعدی هستند و همه چیزشان رو است. حدس زدن حرکت بعدیشان برای بیننده خصوصا حالا که قسمتهای زیادی از سریال پخش شده، کار دشواری به نظر نمیرسد. خیلی زود برای مخاطب دستیافتنی و تکراری و فاقد جاذبههای لازم شدهاند.
حالا وظایف و کارکرد شخصیتها کاملا مشخص است؛ عطا و هوشنگ برای هم توطئههای کودکانه میکنند، وظیفه اصلی زهره ماستمالی و جمع کردن حاشیههاست، شیرین توی شکم دیگران میرود و خط و نشان میکشد، سعید یک موجود منفعل بیدست و پا است که هیچ ایده و نقشهای برای حال و آیندهاش ندارد، زیبا به طرز غلوشدهای فقط به ازدواج فکر میکند و همه اتفاقات اطرافش را هم براساس این تفکر تحلیل و تجزیه میکند، عرشیا بشدت بیادب است و هر لحظه باید انتظار یک حاضرجوابی غیرقابل باور از او داشت و سایر شخصیتها هم کم و بیش شامل همین قاعده کلی شده و از آن مستثنی نیستند. سادگیشان هم گاه به بلاهت و حتی سفاهت پهلو میزند، آنچنان که خود را در حد یک انسان خنگ و کودن تنزل میدهند. خلاصه همهچیز تحتتاثیر یک بزرگنمایی ناموجه است که کار طنز کردن هم نمیتواند توجیه خوبی برای آن باشد.
4- باید از ایمان صفا و سروش صحت به عنوان نویسندگان سریال شمعدونی پرسید که پیرنگ اصلی قصهای که برای سریالشان تعریف کردهاند چیست؟ دعوای داماد و برادرزن؟ رابطه پدر با پسر جوانش؟ حساسیت یک زن بر نوع رفتارهای شوهرش که سابقه یک ازدواج ناموفق را دارد؟ قرار است فیلمنامه سریال بر پایه کدام قصه اصلی بچرخد و قصههای فرعی آن را تکمیل کنند؟ آیا دعوای کودکانه و بیدلیل میان یک داماد و برادرزن میتواند آن قدر جذابیت داشته باشد که یک سریال 90 قسمتی را سامان دهد و جلو ببرد؟! واقعا فیلمنامهنویس تا چه حد میتواند روی چنین روابط ساده و نهچندان پیچیدهای مانور دهد؟ نتیجه این میشود که شخصیتها باید خود را به خنگی بزنند تا یک کنش ساده آنچنان کش بیاید که زمان سریال را پر کند. صحنههایی که پدر خانواده میخواهد یک موضوع ساده را به پسر بیست و چندسالهاش تفهیم کند به یاد بیاورید که فهماندن یک مساله دمدستی و پیش پا افتاده تا چند دقیقه طول میکشد و چقدر زمان میگیرد. همه اینها از این بابت است که قصه سریال جذابیت کافی را نداشته و نویسنده مجبور است برای پر کردن زمان، یک موضوع ساده را اینچنین کش بدهد که طبیعتا برای مخاطب هم جذاب نخواهد بود.
5- بر خلاف رویه مجموعههایی که در چند ساله اخیر ساخته شده و تلاش کردهاند در حد توان نیمنگاهی هم به مشکلات معیشتی مردم داشته باشند، اما شمعدونی سریالِ انسانهای فارغ و بیدغدغه مالی و اقتصادی است. شخصیتهای این سریال همه نوع دغدغهای دارند الا از نوع مالیاش.
هوشنگ آنگونه که در سریال نمایش داده میشود یک حسابدار جزء است و همسرش، زهره یک کارمند معمولی بانک. خانه و زندگیای که برای این زوج ترسیم شده است اما با درآمد و عایدیشان هیچ تناسبی ندارد. برای بسیاری از بینندگان که در مقام مقایسه از جایگاه شغلی و موقعیت مالی بسیار بهتری نسبت به این زوج برخوردار هستند داشتن چنین خانه و اتومبیلی در حد یک رویا و آرزو است. آنچه مخاطب از همه تنگناهای مالی شخصیتهای سریال شمعدونی میبیند تنها در پول کم آوردن پسر جوان خانواده برای قرض دادن به دوستانش خلاصه میشود و لاغیر.
6- انصاف نیست که فقط انتقاد کنیم. سروش صحت کارگردان شجاعی است، از این بابت که در کارهایش به بازیگرانی اعتماد میکند که کمتر در تلویزیون شناخته شده و به نوعی خاستگاه تئاتری دارند و عموما هم از این هنرپیشهها بازیهای خوبی میگیرد.
به عنوان مثال او در سریال «ساختمان پزشکان» به بازیگری همچون بهنام تشکر که از صحنه نمایش آمده بود اعتماد کرد و اتفاقا خیلی خوب هم جواب گرفت. یا از بازیگری به نام پژمان جمشیدی در سریال «پژمان» بازی فوقالعاده گرفت و البته هنرپیشه دیگری را که دچار کلیشه و تکرار شده بود کاملا احیا کرد؛ سام درخشانی. صحت در شمعدونی اما از این امتیاز و خصیصه همیشگیاش هم فاصله گرفته است. حسن معجونی در تئاتر امروز اگر نگوییم قله لااقل یک وزنه است. این بازیگر قهار در سریال شمعدونی آن وسطها چه میکند؟ چرا نقشش تا این حد منفعل و خنثی است؟ محمد نادری دیگر بازیگر اصلی سریال که اتفاقا او هم از تئاتر آمده چرا این قدر غلو شده و کاذب بازی میکند؟ رویا میرعلمی هم که خاستگاه تئاتری دارد و دارای سالها سابقه بازی روی صحنه است چرا نوع بازیاش به تیپ نزدیک است؟ نگار عابدی هم که سالها خاک صحنه را خورده بشدت در نقش یک زن تازه به دوران رسیده و عصبی تیپسازی کرده است.
سروش صحت بر عکس رویه همیشگی و مالوفش، در شمعدونی نتوانسته بازیهای پر قدرت و خوبی را از بازیگرانش بگیرد. گویا آنچنان که باید و شاید برای هدایت تیم بازیگریاش وقت نگذاشته و انرژی صرف نکرده است. بازیگران شمعدونی گویا در جلوی دوربین سرگردانند و کنترل و نظارتی بر بازیشان نیست. همه به نوعی به سوی تیپسازی رفتهاند؛ تیپهایی نخنما شدهای که دیگر جای کار زیادی ندارند و دستشان برای تماشاگر رو شده است.
7- سروش صحت کارگردان تازهکاری نیست و همین انتظارات را از او بالا میبرد. شمعدونی اما به نسبت اثر قبلیاش پژمان، یک عقبگرد کامل و تمامعیار است. در نمایی کلیتر و بر عکس آنچه اغلب برای دیگر کارگردانان اتفاق میافتد صحت در حد فاصل مجموعههای ساختمان پزشکان تا شمعدونی سیر نزولی را پیموده است. کارهای او نهتنها قوت نگرفته که حتی ضعیفتر هم شده است.
سروش صحت وشمعدونیاش بیشترین ضربه را از فیلمنامه ضعیف و شخصیتپردازی شکننده خوردهاند. دیگر دوره کل کلهای کلیشهای زن و شوهری و خواهری که وقت ازدواجش دیر شده و دلنگران است، گذشته است. مخاطب دیگر با این مسائل ارتباط برقرار نمیکند و سرگرم نمیشود. طرحی نو باید در انداخت برای ساخت مجموعههای شبانه طنز.
تاریخچه سریال
طرح سریال شمعدونی سال 92 به شبکه سه ارائه و پس از تصویب، مراحل پیشتولید آن از نیمه همان سال آغاز شد.
سروش صحت و ایمان صفایی همزمان با آغاز پیشتولید، نوشتن فیلمنامه سریال را آغاز کردند. ابتدا قرار بود شمعدونی در 30قسمت تولید شود، اما بعد تعداد قسمتهای آن به 56قسمت افزایش یافت. تصویربرداری سریال شمعدونی از اواخر اسفندماه سال 92 آغاز و در دیماه سال 93 بهپایان رسید. پخش سریال شمعدونی از 5 اردیبهشت امسال به صورت هر شبی از شبکه سه آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]
صفحات پیشنهادی
اعلام زمان پخش سریال مهران مدیری |اخبار ایران و جهان
اعلام زمان پخش سریال مهران مدیری مدیر شبکه سه سیما از آغاز تولید بخش دوم سریال در حاشیه در نیمه ماه مبارک رمضان خبر داد کد خبر ۵۰۵۸۶۱ تاریخ انتشار ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۳ - 04 June 2015 مدیر شبکه سه سیما از آغاز تولید بخش دوم سریال در حاشیه در نیمه ماه مبارک رمضان خبر داد به گزادر شمعدونی پاستوريزه اما خط شكنم |اخبار ایران و جهان
در شمعدونی پاستوريزه اما خط شكنم بنده از همان زماني كه اين مطلب را خواندهام دوست داشتهام كارهايم به اين مرحله برسد فكر ميكنم اگر در حال حاضر جايگاه آقاي اصغر فرهادي در عرصه هنر اينقدر بالاست به اين دليل بوده كه توانسته هم با مخاطب خاص و جهاني ارتباط برقرار كند کد خبر ۵۰۴۷۸۳حذف برخی سکانسهای «شمعدونی» |اخبار ایران و جهان
حذف برخی سکانسهای شمعدونی خیلی خوشحالم که جامعه به سمتی میرود که دیگر آدمهای خنثی نیستیم و احساس میکنیم اگر اتفاقی میافتد که باید اعتراض کنیم اعتراض میکنیم اما امیدوارم این اعتراض فقط در مورد سریالهای تلویزیونی نباشد کد خبر ۵۰۴۵۸۶ تاریخ انتشار ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۰خوب و بد و زشت سریال «شمعدونی»
سریال شمعدونی بیشترین ضربه را از کارگردانی و فیلمنامه ضعیف خورده است خوب و بد و زشت سریال شمعدونی تاریخ انتشار پنج شنبه 21 خرداد 1394 ساعت 18 36 | شماره خبر 1976721526998337112 تعداد بازدید 2 پ پ 1- باید با سازندگان سریال شمعدونی این سوال اساسی را در میان گذاشت که مرادشانشب میلیاردی هنرهای تجسمی ایران |اخبار ایران و جهان
شب میلیاردی هنرهای تجسمی ایران نقاشى از سرى تنه درختان سهراب سپهرى با رقم قابل توجه دو میلیارد و ٨٠٠ میلیون تومان گرانقیمت ترین اثر هنرى به فروش رسیده در داخل کشور در سراسر تاریخ هنر کشورمان شد کد خبر ۵۰۴۷۷۷ تاریخ انتشار ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۱۰ - 31 May 2015 چهارمین دوره حراج تهجنجال آلبوم مرتضی پاشایی بالا گرفت |اخبار ایران و جهان
جنجال آلبوم مرتضی پاشایی بالا گرفت نماینده تام الاختیار خانواده زنده یاد مرتضی پاشایی ضمن تشریح دلایل تاخیر انتشار آلبوم جدید این خواننده فقید از حاشیه های به وجود آمده پیرامون نحوه مالکیت معنوی و مادی آثار این خواننده انتقاد کرد کد خبر ۵۰۴۳۵۰ تاریخ انتشار ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱سوال سخت رامبد جوان از رهبرمعظم انقلاب |اخبار ایران و جهان
سوال سخت رامبد جوان از رهبرمعظم انقلاب به گزارش باشگاه خبرنگاران سوال رامبدجوان که رهبری آنرا سوالی خوب اما سخت خطاب کرد کد خبر ۵۰۴۷۶۰ تاریخ انتشار ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۴۳ - 30 May 2015 دانلود لینک لینک را کپی کنید دانلود«ستایش ۳» تا ۲ ماه دیگر کلید میخورد |اخبار ایران و جهان
ستایش ۳ تا ۲ ماه دیگر کلید میخورد نویسنده داستانهای مجموعه تلویزیونی ستایش گفت هنوز تصمیم قطعی برای حضور بازیگران جدید در سری سوم مجموعه ستایش نداریم اما بازیگران قبلی همگی در سری جدید نیز حضور دارند کد خبر ۵۰۶۶۹۵ تاریخ انتشار ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۰ - 07 June 2015 نویسنبازگشایی ارکستر موسیقی ملی ایران |اخبار ایران و جهان
بازگشایی ارکستر موسیقی ملی ایران کد خبر ۵۰۸۰۱۹ تاریخ انتشار ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۷ - 11 June 2015 ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی در مراسمی با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت تهران بازگشایی شد به گزارش خبرگزاری صپارازیت سعودی ها بر روی فرکانس الکوثر |اخبار ایران و جهان
پارازیت سعودی ها بر روی فرکانس الکوثر کد خبر ۵۰۵۱۰۶ تاریخ انتشار ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۸ - 01 June 2015 فرکانس شبکه الکوثر در روزهای اخیر با پارازیت هایی از سوی عربستان سعودی مواجه شده است به گزارش روابط عمومی شبکه جهانی الکوثر در چند روز گذشته یکی از فرکانس های اصلی شبکه که برزیر چکمههای «داعش» چه خبر است؟ |اخبار ایران و جهان
زیر چکمههای داعش چه خبر است ویدیوهایی که از تخریب اشیاء و بناهای تاریخی توسط گروه تروریستی داعش منتشر شده ضربهای سهمگین بر پیکره شعور و درک انسان مدرن محسوب میشود طی ماههای اخیر این قوم تاتار امروزی به چندین شهر باستانی حمله کرده و پارههای ارزشمندی از میراث جهانی را اکسانی که در گور به شهرت رسیدند |اخبار ایران و جهان
کسانی که در گور به شهرت رسیدند شاید دردناک باشد که در طول زندگی تمام تلاشت را برای خلق آثار ماندگار انجام بدهی و به جایی نرسی اما پس از اینکه مرگ به سراغت آمد به تحسین آثارت بپردازند و مجبور باشی در دنیایی دیگر از شهرت خود لذت ببری کد خبر ۵۰۳۹۴۶ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱دانشگاه تکبعدی سنخیتی با ارزشهای ما ندارد |اخبار ایران و جهان
دانشگاه تکبعدی سنخیتی با ارزشهای ما ندارد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت دانشگاه تک بعدی به هیچ وجه سنخیتی با ارزش های ما ندارد و باید کمک کنیم دانشگاه در جایگاه خودش قرار بگیرد کد خبر ۵۰۳۶۹۶ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۰۵ - 26 May 2015 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت داندیدارسیدحسنخمینیبااعضایستادبزرگداشتامام(ره) |اخبار ایران و جهان
دیدارسیدحسنخمینیبااعضایستادبزرگداشتامام ره جلسه هماهنگی و دیدار اعضای ستاد بزرگداشت حضرت امام ره با سید حسن خمینی ظهر امروز چهارشنبه 6 خرداد در حرم مطهر برگزار شد کد خبر ۵۰۴۰۰۰ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۳۴ - 27 May 2015احکام رتبهبندی معلمان از مهر ماه صادر میشود |اخبار ایران و جهان
احکام رتبهبندی معلمان از مهر ماه صادر میشود وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه رتبهبندی معلمان یک گام در راستای افزایش انگیزه است گفت احکام رتبهبندیها از ابتدای مهرماه 94 صادر خواهد شد کد خبر ۵۰۴۲۴۹ تاریخ انتشار ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۴۰ - 28 May 2015 وزیر آموزش و پرورشاخلاق انسانی در آرمان شهر مهدوی |اخبار ایران و جهان
اخلاق انسانی در آرمان شهر مهدوی مسلم محمدی کد خبر ۵۰۷۴۱۴ تاریخ انتشار ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۶ - 09 June 2015 در جشن و شادی این ایام خجسته و فرخنده بهانه ای شد تا نیم نگاهی داشته باشیم به برخی از ارزش های اخلاقی در دولت مهدوی با رویکرد جاری و ساری شدن آن ها در جامعه اسلامی و در عتاکید رضایی بر نقش وقف در اقتصاد اسلامی |اخبار ایران و جهان
تاکید رضایی بر نقش وقف در اقتصاد اسلامی دکتر محسن رضایی در ششمین مجمع سراسری مسوولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه گفت سازمان اوقاف می تواند در برخورداری کشور از اقتصاد اسلامی و مردمی پیشگام شود کد خبر ۵۰۴۶۴۵ تاریخ انتشار ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۱ - 30 May 2015 دکتر محسن رضا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها