واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: بسیاری از تولید کنندگان نفت تمایلی به کاهش تولید خود نشان نمی دهند خبرگزاری پانا:سی ان ان گفت: با وجود ناآرامی های گسترده و تولید بیش از حد انتظار نفت در بازار، بسیاری از کشورها نمی خواهند از تولید خود بکاهند.
۱۳۹۴ جمعه ۲۲ خرداد ساعت 07:31
به گزارش خبرگزاری پانا سی ان ان؛ نفت عمده ترین کالا برای زندگی مدرن به شمار می آید. کشورها و شرکت هایی که در زمره تولید کنندگان، انتقال دهندگان، تصفیه و فراوری کنندگان و فروشندگان این محصول هستند، از جمله ثروتمندترین ها در این دنیا به شمار می آیند. با این حال، اقتصاد این صنعت نیز در حال تغییر است زیرا عرضه این محصول بیش از هر زمان دیگر است و جنگ قیمت بین اوپک و نفت شیل آمریکا جریان دارد. این هفته، موضوع بهای نفت از مساله سنت و دلار نیز فراتر رفت و پای سیاست، قدرت و حتی مردم نیز به میان آورده شد. کشورهای عمده اوپک از جمله امارات و عربستان سعودی تلاش می کنند با حفظ تولید خود، دیگر تولید کنندگان از جمله تولید کنندگان نفت شیل در آمریکا را وادار کنند تا با بهای پایین قیمت ها کنار بیایند.
علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی بارها در این مدت تاکید کرده است که کشورش قصد کاهش تولید را ندارد و عربستان سعودی نیز قطعا چنین تصمیمی ندارد.
بعد از اکتشاف نفت در عربستان سعودی در هشت دهه پیش، این کشور تلاش می کند میراث خودرا دراین زمینه حفظ کند؛ تولید کنندگان نفت در شبه جزیره عربستان از کم بودن هزینه تولید نفت سود می برند. با فروش نفت هر بشکه شصت دلار، آنها همچنان بین پنجاه تا پنجاه و هشت دلار سود می برند و بعد از آنکه بهای نفت تا پنج سال، صد دلار در هر بشکه بود، کشورهای حاشیه خلیج (فارس) دو ممیز چهار دهم تریلیون دلار ذخیره کردند.
مقامات نفتی در امارات می گویند امتیاز کم بودن هزینه تولید را در برابر کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقا و حتی برخی از همسایگان خود دارا هستند. حتی برخی از کشورهای اوپک اقدام به ذخیره نفت در برخی تانکرهای بزرگ کرده اند تا هر رقیب تازه را بتوانند به راحتی از میدان به در کنند.
از دیگر سو، ایران در آن سوی تنگه هرمز، می خواهد شیر نفت دومین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را بیشتر باز کند، ذخایری که صد و پنجاه میلیارد بشکه برآورد می شود. اگر گفتگوهای پنج بعلاوه یک و ایران به موفقیت برسد، ایران می تواند با دستی پر وارد بازی شود و یک و نیم میلیون بشکه بر تولید بیفزاید. در صورتی که ایران به این شکل وارد بازار شود و دیگر تولید کنندگان نیز به همین منوال به تولید خود ادامه بدهند، موضوع بازگشت بهای نفت به صد دلار در آینده ای نزدیک محقق نخواهد شد.
از دیگر سو، کشورهای عمده تولید کننده نفت با برخی مشکلات از جمله بی ثباتی در لیبی، سوریه، یمن و عراق روبرو هستند ولی شریان نفت همچنان جاری است و همه این درگیری ها باعث نشده است بازار انرژی، احساس آسیب پذیری کند. هر چند که سه گلوگاه بزرگ عبور نفت در دنیا، تنگه هرمز، خلیج عدن و کانال سوئز با تهدیدهایی روبرو شده اند ولی این مسائل نیز نتوانسته اند اخلالی در روند تردد کشتی های نفت کش ایجاد کنند. گروه های تروریستی مستقر در صحرای سینا هنوز قابلیتی برای اخلال در روند تردد کشتی ها در سوئز پیدا نکرده اند. حوثی های یمن نیز یا به تسلیحاتی برای اخلال دسترسی ندارند یا اصولا تمایلی به این کار نشان نمی دهند و ایران که گاه تهدید به بستن تنگه هرمز می کند، می داند که چنین کاری واکنش شدید جهانی و حتی اقدام نظامی آمریکا را می تواند در پی داشته باشد. از دیگر سو، همه کشورهایی که در اطراف این گلوگاه ها قرار دارند می دانند که بهای چنین اقداماتی بسیار فراتر از چیزی است که انتظار و تاب آن را داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]