تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):معناى گفته كسى كه بسم اللّه‏ مى‏گويد، يعنى نشانى از نشانه‏هاى خداوند را بر خود مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829827060




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«نهنگ عنبر» تخدير مخاطب و سوداي فتح گيشه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «نهنگ عنبر» تخدير مخاطب و سوداي فتح گيشه
در «نهنگ عنبر» دنياي كنوني ما بهترين جهان ممكن است فقط تنها مشكل خودشيفتگي و خودخواهي افراد آن است كه آن هم با ديدن «نهنگ عنبر» حل خواهد شد و اين امر اوج ماهيت ايدئولوژيك اين فيلم است.
نویسنده : مسعود قديمي 
در «نهنگ عنبر» دنياي كنوني ما بهترين جهان ممكن است فقط تنها مشكل خودشيفتگي و خودخواهي افراد آن است كه آن هم با ديدن «نهنگ عنبر» حل خواهد شد و اين امر اوج ماهيت ايدئولوژيك اين فيلم است.
«نهنگ عنبر» داراي چندين ويژگي است. اول آنكه نگارش فيلمنامه آن بر عهده نويسنده جواني بود (ماني باغباني) كه دو فيلم پيشين آن (مهموني كامي و مادر قلب اتمي) هنوز اجازه نمايش عمومي نيافتند و از اين ميان «نهنگ عنبر» كه كمدي رومانتيكي خام دستانه و مبتذل است، اكران عمومي شد و اين ناشي از نگاه در عين حال مبتذل حاكم بر شرايط و ضوابط اكران فيلم است. جريان اكران فيلم در ايران، سينما را مبدل به پديده‌اي كرده كه يا بايد تن به ابتذالي اينچنين دهد يا اصلاً منزوي شود و اين في‌النفسه ويژگي بسيار مهم و در عين حال تعيين‌كننده است.
دوم آنكه «نهنگ عنبر» برآمده از ماهيت غير ژانري سينماي ايران است و اين يك ويژگي تاريخي است كه نگارنده متن فيلم با آن روبه‌رو بود. تلاش او براي ايجاد قواعد ژانري جملگي ابتر مانده است و فيلم را تنها مبدل به كنش‌هاي از هم گسيخته و روايتي نامرتب از يك سرنوشت نموده است. مشخصاً تأثيرپذيري از سينماي ژان پير ژونه در آن مشهود است و فيلم در عين تأثير پذيري از كمدي‌هاي متأخر سينماي جهان نسبتي تاريخي با سينماي ايران برقرار مي‌كند. در اين نسبت مشخصاً رد پاي آثار شبه ملودرام دهه 60 و 70 ايران و جريان كمدي برآمده از سينماي دفاع مقدس نيز در آن ديده مي‌شود و «نهنگ عنبر» ملغمه‌اي از جملگي اين روند‌هاست.
سوم آنكه منظورمان از ابتذال ساده انگارانه و سطحي نگر «نهنگ عنبر» چيست؟ البته بايد دانست كه ماهيت ايدئولوژيك سينما و ژانر از فيلم يك پديده انتزاعي و ناواقع خواهد ساخت و واقعيت فريبنده نهفته در آن را بنا بر مصالح ايدئولوژيك خود بنا خواهد نهاد. كمدي رومانتيك در اوج بحران اقتصادي امريكا در دهه 30 ميلادي و نزاع ايدئولوژيك آن با قطب بلشويك، ظهور نمود و نوعي خوش‌بيني، تخدير و تحميق را به مخاطبان خود القا كرد، لذا ماهيت اين ژانر در نسبتي تاريخي و اجتماعي آن قرار دارد.
شخصيت اصلي «نهنگ عنبر» در كانون اين برداشت تحميق آميز از سير تاريخي يك جامعه قرار دارد، هيچ جبر تاريخي و طبقاتي در مسير زندگي او نيست، تنها قرباني يك خودشيفتگي احمقانه‌اي است كه اجازه ابراز عشق به شخصيت زن داستان را به او نمي‌دهد، تنها نقطه چالش برانگيز فيلم همين نكته است و پيام اخلاقي آن نيز خلاصه در همين ويژگي است. در «نهنگ عنبر» دنياي كنوني ما بهترين جهان ممكن است فقط تنها مشكل خودشيفتگي و خودخواهي افراد آن است كه آن هم با ديدن «نهنگ عنبر» حل خواهد شد و اين امر اوج ماهيت ايدئولوژيك اين فيلم است.
در دوراني كه سينماي ايران با عارضه بي‌مخاطبي روبه‌رو شده است شايد توسل به اين ويژگي ماهوي سينما، بتواند آن را نجات دهد، اما بايد دانست كه احياي قواعد ژانري - ايدئولوژيك سينما و پناه جستن به آن يعني ناديده گرفتن جملگي رويكرد‌هاي سلبي و انتقادي به ماهيت اين پديده.
 شايد اين احيا‌گري بتواند فروش فيلم را افزايش دهد اما سينمايي نيست كه بتوان توسط آن آگاهي‌بخشي تاريخي را مورد نظر داشت.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن