واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: خطرات چاقی شکمی در خانمها و راههای مقابله با آن
چربی دور شکم صرفاً یک مسئلهی مربوط به زیبایی و تناسباندام نیست. بلکه تجمع چربی در این ناحیه خطراتی نیز برای سلامتی به همراه دارد.
بدون شک سبک زندگی ما و نوع تغذیهمان باعث میشود که چربیها بهمرور زمان دور شکم جمع شده و مشکل شکم بزرگ را به وجود بیاورند. باید بدانید که تعداد خانمهایی که از مشکلات قلبی عروقی و دیابت نوع 2 رنج میبرند در سرتاسر جهان رو به افزایش است و چربیهای دور شکم در بروز این مشکلات بیتأثیر نیستند.در این مطلب، شما به خصوص خانمها را بیشتر با این مشکل و عوارض ناشی از آن آشنا میکنیم و توصیههایی برای مقابله با چربیهای دور شکم ارائه میدهیم. لطفاً با ما همراه باشید.خطرات ناشی از چربیهای شکمی
به عقیدهی متخصصان تغذیه، افزایش چربی شکمی در خانمها معمولاً از سن 40 سالگی کلید میخورد. در این سن بدن با تغییرات از قبیل افت متابولیسم یا همان سوختوساز بدن مواجه میشود در نتیجه چربی کمتری میسوزاند. علاوه بر این بدن خانمها استروژن کمتری ترشح میکند و نتیجهی این تغییرات به افزایش وزن منجر میشود. خطرناکترین بخش افزایش وزن به افزایش چربیها در ناحیهی دور شکم مربوط میشود. متأسفانه چاقی شکمی در طولانیمدت مشکلات جدی مانند بیماریهای قلبی، پرفشاری خون و دیابت نوع 2 را رقم میزند.همچنین باید بدانید که تجمع چربی زیر دیافراگم یا در ناحیهی مجاورت توراسیک میتواند باعث بروز مشکلات تنفسی مانند نفستنگی میشود. هر چه شما بیشتر خودتان را خسته کنید ریههایتان بیشتر به دردسر میافتند و در نتیجه مشکلات تنفسی به آپنهی خواب تبدیل میشوند. باید بدانید که چربیهای دور شکمی خطر ابتلا به مشکلات جدیتری مانند سرطان سینه و سرطان رحم را افزایش میدهد. در واقع چربیهایی که به دور ارگانهای داخلی جمع میشوند میتوانند همچنین باعث بروز اختلالاتی در قاعدگی شوند.
غلات کاملی مانند جو دوسر را دریابید. از مصرف آرد سفید بپرهیزید و آرد کامل را جایگزین کنید. حتماً نانهای تهیهشده از آرد کامل (سبوسدار) را در برنامهی غذاییتان بگنجانیدچگونه متوجه شویم که دچار چربی دور شکمی هستیم؟
ما زمانی متوجه چربی دور شکمی میشویم که شکم شروع به بزرگ شدن بکند. گاهی زمانی متوجه چاقی خود میشویم که لباسها به نظرمان تنگ میآید و احساس خستگی بیشتری میکنیم. با این حال، پزشکان توصیه میکنند که ما نسبت به حجم چربیهای شکمیمان آگاه باشیم تا تبدیل به مشکل جدی برای سلامتی نشود.
برای این منظور اگر خانم هستید باید حواستان باشد که اندازهی دور کمرتان از 89 سانتیمتر تجاوز نکند. اگر آقا هستید نیز این اندازه نباید بیش از 102 سانتیمتر باشد.چگونه میتوان چربیهای دور شکمی را کاهش داد؟
در مواردی پیش میآید که برخلاف تلاشهایمان چربیهای این ناحیه آب نمیشود و اندازهی دور کمر کاهش پیدا نمیکند. در این شرایط از یک پزشک و یا متخصص تغذیه کمک بگیرید. قوانین بسیار سادهای وجود دارد که شما را به هدفتان نزدیک میکند.در گام اول مصرف مواد غذایی شور و سرشار از نمک را کاهش دهید. روزانه دو لیتر آب بنوشید.در گامهای بعدی غلات کاملی مانند جو دوسر را دریابید. از مصرف آرد سفید بپرهیزید و آرد کامل را جایگزین کنید. حتماً نانهای تهیهشده از آرد کامل (سبوسدار) را در برنامهی غذاییتان بگنجانید.تا حد امکان مصرف قند را کاهش دهید و شیرینیجات صنعتی و غذاهای آماده یا یخزده را بهطور کامل فراموش کنید. برای رسیدن به این مرحله لازم است که آستینها را بالا بزنید و برای خودتان غذاهای متنوع و تازه تهیه کنید. سالاد، سبزیجات بخارپز، ماهی آزاد و غیره جزو غذاهای سالمی است که جان شما را نجات میدهند.بهجای گوشتهای قرمز از گوشتهای کمچربی مانند گوشت بوقلمون و مرغ استفاده کنید.
هر روز که از خواب بیدار میشوید برای خودتان نوشیدنی لیموترش و آب ولرم آماده کرده و میل کنید.
بعد از ناهار و شامتان دمنوش گیاه مریمگلی میل کنید. این گیاه به هضم غذا و حذف چربیهای دور شکم کمک زیادی میکند. این نوشیدنی را 15 روز به طور مرتب در ماه و دو مرتبه در روز ادامه دهید. سپس یک وقفهی ده روزه ایجاد کرده و دوباره از نوع شروع کنید.هر روز به مدت نیم ساعت پیادهروی تند داشته باشید و خستگی به خودتان راه ندهید.
مصرف شیر گاو را قطع کنید. بهترین محصول لبنی برای شما مصرف ماست یونانی بدون قند است که باکتریهای سالم و مفیدی به بدنتان میرساند. این باکتریهای سالم به هضم غذا و تقویت فلور روده کمک زیادی میکنند.پرخوری را کنار بگذارید. روزانه 5 مرتبه غذای کمحجم میل کنید و از هیچ وعدهی غذایی صرفنظر نکنید. اگر جزو افرادی هستید که صبحانه نمیخورند بدانید که اشتباه میکنید. به خاطر اینکه متابولیسم یا همان سوختوساز بدن کندتر میشود و ذخایر چربیها بیشتر میشود.تمام این توصیهها را رعایت کنید. بهمرور زمان چربیهای دور شکم کمتر شده و سلامتیتان ارتقا مییابد.تبیان
سه شنبه 19 خرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]