تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848049000




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نان فناوری فضایی کی بر سفره ایرانیان خواهد نشست؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نان فناوری فضایی کی بر سفره ایرانیان خواهد نشست؟
مسعود طائفی فیجانی*
کد خبر: ۵۰۷۱۴۸
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۵ - 08 June 2015


ساکنین شهرک هما و نیمه غربی بلوار مرزداران، نانوایی فدک را به نیکی می‌شناسد. نانوایی سنگکی با یک تنور اضافه و بالطبع با دو خمیرزن و دو شاطر، به تازگی لوح تقدیر گرفته است به دلیل رعایت حقوق مصرف کننده و پارچه چندمتری نصب شده بر سردر آن گویای این افتخار است.

لیکن بزرگتر و عظیم تر از این بنر افتخارانگیز چند متری، دو قاب عکس کوچک چند سانتیمتری است که پیرمرد خوشروی مالک نانوایی، بالای سرخویش نصب کرده و هر ازگاهی سیر نگاهش از صف مشتریان و شاطر و تنور و دخل، سر میخورد و بر روی این قاب‌ها  می‌ایستد، نگاهی که با وجودش عجین شده، می‌ایستد و خیره می‌شود به آنها.

نگاهش بغض می‌کند، سیر می‌کند سالیانی دور را، می‌خندد و باز بغض می‌کند. نگاهش، وجودش، خاطراتش، بغضش، خنده‌اش، امیدش، عشقش، زندگی‌اش، تار و پودش و همه و همه و همه چیزش قطره اشکی می‌شود در گوشه چشمش و لرزشی در صدای صاف و مهربانش و خندان می‌پرسد که "چند تا؟ ساده یا خاشخاشی؟"

متواضعانه و شاکرانه می‌گوید پسرانم بودند. می‌گوید از چگونگی شهادتشان. می‌گوید از پسرانی که دیگر نداردشان در این دنیا، متواضعانه و شاکرانه.

پنجاه گرم اضافه وزن هر چانه نان، دو تنور فعال با دو شاطر اضافه، صف نانی که زود به زود پر و خالی می‌شود و نانی که نه خمیر است و سوخته و نه کوچک است و نه بدقواره. یک‌دست و مطبوع و خوش مزه است حتی پس از هفته‌ای. اینها همه ترجمان پیمودن ادامه راه پسران است برای پیرمرد نانوای خوشرو.

و چه خوب فهم کرده است راه پسرانش را و چه نیکو شناخته است محتوای عمل ایشان را.

و مشتریانی که نه از معطلی در صف نان شکوه دارند و نه از کیفیت نان گله‌مند. مشتریانی که شاد و خوشحال و راضی‌اند از نیتجه دسترنج پیرمرد. و بسی حواسشان جمع است و نگاهشان متمرکز است بر این دسترنج چند دقیقه‌ای و ندیده‌اند حاصل عمر پیرمرد را، هرچند  بارها و بارها دو قاب عکس بالای سر پیرمرد را نگاه کرده‌اند و باز هم ندیده‌اند، حاصل عمر پیرمرد را.

و چه خوب فهم کرده است امتداد راه پسرانش را و چه نیکو شناخته، محتوای عمل ایشان را، متواضعانه و شاکرانه. که اگر میخواهی رهرو صادق ایشان باشی، صاحب کار خوب باش و نان خوب دست خلق خدا بده که " إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ ".

و نقش و نسبت امروز ما چیست با آن پسران و این پیرمرد؟ نسبت امروز ما چیست با آن یکصد و هفتاد و پنج نفر غواص شهید دست‌بسته پرگشوده. نسبت امروز ما چیست با آن صدها هزار نفری که برای این آب و خاک جان داده‌اند. از جنگ‌جویان هخامنشی گرفته تا همرزمان جلال‌الدین خوارزمشاه و پایداری ایشان در برابر مغولان. از سپاهیان عباس میرزا گرفته تا یاران رئیس‌علی دلواری، تا مدافعان ۳۴ روزه خرمشهر. تا همین آخری، تا جزایر مجنون و محمد ابراهیم همت، تا سردشت و مهدی زین‌الدین، تا لشکر ۳۱ عاشورا و باکری‌هایش، تا دهلاویه و چمرانش، تا کربلای چهار و یکصد و هفتاد و پنج غواصش که همین روزها می‌آیند. تا همین آخری که دو صفت ویژه دارد در قرن بیستم، تحمیلی و طولانی. تا همین مظلومانه‌ترین و عاشقانه‌ترین نسخه‌اش. تا همین ناجوانمردانه‌ترینش. که یک امت بود و یک جهان. از عرب گرفته تا اروپایی تا روس و آمریکایی.

نان سنگک خوشپخت ما فن‌سالاران فناوری فضایی چیست؟ کدامین مشتری از دکان ما دلشاد بیرون رفته و مایه کارمان در سفره‌اش نشسته. دوباره و چند باره بازآمده و فخر فروخته بر دوست و آشنا و مهمان و میزبان بابت نانوایی ما و نانی که تقدیمش می‌کنیم. آیا وقت آن نرسیده که ماهم خدمتی عرضه کنیم؟

می‌گویند نان سنگک را شیخ بهائی ابداع کرد. همو که خبره بود در ریاضی و معماری و مهندسی، کاریز نجف‌آباد – اصفهان را طرح‌ریزی کرد، گرمابه ساخت و منار جنبان و به قولی از نان تا آب مردم بهره گرفت از دانش و هوش و استعداد وی.

اگر راه‌اندازی ایستگاه فضایی ماهدشت در ۱۳۵۲ را شروعی بر فعالیت‌های فضایی کشور بدانیم، اکنون و با گذشت بیش از ۴۰ سال از این آغاز چه کرده‌ایم. کدامین محصول ما جدی است و عملیاتی و تعطیل‌ناپذیر؟

فناوری‌ای که می‌تواند تعداد درختان یک شهر، باغ یا جنگل را بشمارد، بی کم و کاست. فناوری‌ای که کانون‌های تولید گرد و غبار و جهت انتشار آنرا پایش می‌کند. فناوریای که امکان برآورد آمار گندم، برنج، سیب‌زمینی و دیگر مایحتاج غذایی مردم را داراست. آگاهان امر می‌دانند که در اختیار داشتن آمار دقیق این اقلام چقدر حیاتی است در امر برنامه‌ریزی و تدبیر امور یک کشور و فقدانشان چه آسیب‌ها که نمی‌زند و چه حفره‌ها که برای فرصت طلبان و سوءاستفاده کنندگان مهیا نمی‌سازد.

فناوری‌ای که می‌تواند حاذق‌ترین پزشکان را بر بستر بیماران تهی‌دست در دورترین نقاط کشور حاضر سازد، بدون اینکه نیاز به حضور فیزیکی ایشان باشد. و اینها ترجمان عملی کلام ژرف پرفسور حسابی است که بر سردر مقبرهاش نقش بسته که «آینده بشر در فضاست.»

فناوری‌ای که می‌تواند دست سوداگران و متجاوزین به جنگل و بیشه و طبیعت را بخواند تا با سوءاستفاده از قوانینی مانند حق ریشه و نسق به بکرترین پهنه‌های طبیعی این کشور دست‌اندازی نکنند. فناوری‌ای که می‌تواند عصای دست قاضیان شریف و کارشناسان رسمی متعهد باشد، برای اثبات حقی که بازگردانیدن آن به بیت‌المال نیاز به دلایل متقن و محکمه‌پسند دارد.

فناوری‌ای که توانایی دیدن زودهنگام آتش‌سوزی را داراست و می‌تواند مختصات دقیق کانون آتش‌سوزی را به مسوول مربوط گزارش نماید. فناوری‌ای که توان شناسایی جزایر گرمایی درون شهری و آگاهی از فعالیت واحدهای آلاینده فعال در شب را دارد. فناوری‌ای که امکان برآورد حق‌آبه و شناسایی کمی و کیفی میزان منابع آب را حتی در ورای مرزها داراست و می‌تواند هر ساله به این سوال حیاتی که «آیا حق‌آبه ایران از هیرمند تامین می‌شود یا نه؟»، پاسخی مستند، متقن و قابل اثبات دهد. چراکه افغان‌ها همواره پوشیده می‌دارند میزان بارش حوزه آبریز هیرمند را.

این همه قابلیت بالقوه به ورطه ظهور می‌رسد و بالفعل می‌شود اگر برنامه‌ریزی موثری از سوی مسوولین امر صورت گیرد و حمایت جدی‌ای در پی آن، البته با نظارت جدی و مداقه مستمر. اگر اعتماد کنند به این خیل فارغ‌التحصیلان کاربلد و دلسوز و فعال. فناوری فضایی آن‌گونه که مسوول جدید سازمان فضایی گفت و بر آن تاکید کرد «کالایی لوکس و فانتزی نیست». کالایی که طی سالیان قبل میهمان خوش آب و رنگ و بزک‌کرده جشنواره‌ها، مصاحبه‌ها، افتتاح‌ها و نمایش‌های پر زرق و برق ولی بی‌رمق، بوده است. چه بسا سامانه‌هایی که فردای روز افتتاح تعطیل شد و ماحصل آن فقط هیجان بود و غرور کاذب و البته منبع درآمد و اشتغال زایی برای شرکت‌های تبلیغاتی.

آیا زمان آن فرانرسیده که فناوری فضایی و شئون متنوع کاربردی آن، که در برخی کشورها حتی تصور بروز لحظه‌ای درنگ و رکود و سکون در خدمت‌رسانی آنها تصویری هولناک است را، ساری و جاری نماییم در زندگی روزانه مردم، از تامین معیشت‌شان گرفته تا پایش محیط زیست‌شان تا مایه رفاه و آرامش ایشان. خدمتی حقیقی، عملیاتی، مستمر و قابل اعتماد و نه نمایشی و صرفا در روز افتتاح.

* پژوهشگر سنجش از دور












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن