واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۵۶ب.ظ)
مدير کل فناوري اطلاعات بانک مرکزي اعلام کرد: حل مشکلات دسته چک با اجراي طرح چکاوک/چک هاي دست مردم را پس نمي گيريم موج - مديرکل فناوري اطلاعات بانک مرکزي گفت: فرايند قبلي چک بسيار طولاني و پرهزينه بود اما در سامانه چکاوک اين مشکل حل شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر حکيمي در پاسخ به سؤالي درباره علت طولاني شدن اجراي سامانه چکاوک گفت: تيم گستردهاي در اين موضوع دخيل است و براي اين سامانه 27 تا 28هزار شعبه کشور بايد تجهيز ميشدند؛ حدود 50هزار نفر آموزش ميديدند و نزديک به 24 اتاق پاياپاي تعطيل ميشد.
وي افزود: کل اين طرح در مدت 10 ماه تکميل شد يعني 4 خرداد امسال اين طرح در استان خراسان رضوي اجرايي شد و اکنون در سراسر کشور کارهاي مربوط به چک ها از طريق چکاوک انجام ميشود و راهحل جايگزيني وجود ندارد.
وي گفت: البته در بحث پياده سازي اين سامانه در تهران هم مسائلي داشتيم.
حکيمي در ادامه به مزاياي سامانه چکاوک اشاره کرد و گفت: در اين سامانه چک بهصورت فيزيکي منتقل نميشود و تصوير چک در شبکه در دسترس بانک قرار ميگيرد.
وي افزود: چون در سامانه چکاوک رفت و برگشت کاغذ وجود ندارد کمتر از 24 ساعت چک هاي بينبانکي کارسازي ميشود در حالي که در روش گذشته چک هاي بيناستاني 20 روز طول ميکشيد تا نقد شود، اما؛ اکنون در سراسر کشور کمتر از 24 ساعت اين اقدام عملي ميشود.
مديرکل فناوري اطلاعات بانک مرکزي گفت: فرايند قبلي چک بسيار طولاني و پرهزينه بود اما در سامانه چکاوک اين مشکل حل شده است.
ناصر حکيمي درباره مزيتهاي سامانه چک افزود: وضعيتي که درباره چک داشتيم از چهار خرداد در سراسر کشور متوقف و به وضعيت چکاوکي تبديل شد.
وي ادامه داد: در فرايند قبلي چک ها وارد بانک ميشد، مسوول مربوط آن ها را جمعآوري ميکرد و بعد از دسته بندي و مرتب سازي، آن ها را به بانک مقصد ارسال ميکرد و در بانک مقصد نيز همين کاغذها دوباره تعيين وضعيت ميشد.
حکيمي گفت: در واقع در وضعيت قبلي چک دو مشکل وجود داشت، يکي درباره وضعيت سرويسدهي بود که از اين نظر بايد در مدت کوتاهي وضعيت چک مشخص ميشد.
وي افزود: مشکل ديگري که وجود داشت اين بود چون فرايند چک بهصورت دستي انجام ميشد بحث کنترل و نظارت صحيح نهاد سياست گذار تا پايان فرايند ميسر نبود و در واقع بانک مرکزي تا پايان روز بايد منتظر ميماند تا مشخص ميشد اضافه برداشتي صورت نگرفته است اما با سامانه چکاوک بهصورت سيستمي موضوع کنترل ميشود.
مدير کل فناوري اطلاعات بانک مرکزي گفت: در سامانه سيار که بعد از اين تا پايان سال راه اندازي خواهد شد چکهاي صادره در ابعاد و اندازههاي استاندارد خواهد بود در حالي که پيش از اين چکهاي صادره هر بانک رنگ، اندازه، طرح و ابعاد مشخصي داشتند.
وي افزود: در واقع اين سامانه نيز براي رفع برخي مشکلها در شبکه همزمان با طرح چکاوک راه اندازي خواهد شد.
حکيمي گفت: طرح چکاوک تا پايان سال 91 در جلسه پول و شوراي اعتبار به تصويب رسيد و ظرف يک سال و سه ماه سامانه آن پياده سازي شد و از مهر تا خرداد يعني در مدت 8 ماه کل سامانه را در سراسر کشور راه اندازي کرديم.
وي افزود: در اين سامانه بهجاي فرايند کاغذي تصوير چک در مبدأ قرار ميگيرد و اطلاعات در همان بانک مبدأ دريافت و ارسال ميشود و ديگر حرکت فيزيکي همانند گذشته نداريم.
مديرکل فناوري اطلاعات بانک مرکزي در ادامه به مزاياي استفاده از سامانه انتقال تصوير چک اشاره کرد و گفت: بحث شفاف سازي مبادلات با اين طرح مشخص ميشود، اينکه چه شخصي و با چه مشخصاتي چک را صادر ميکند و آيا سابقه چک برگشتي دارد يا خير که در اين سامانه همه آنها مد نظر قرار گرفته است.
وي افزود: در واقع اولين چکي که برگشت خورد در سامانه ثبت ميشود و همه بانکها نيز به سامانه متصل هستند.
حکيمي گفت: قرار نيست چک هايي را که اکنون ميان مردم کاربرد دارد پس بگيريم و چک ها تا زماني که دست مردم است پردازش ميشود.
وي افزود: تا پايان امسال غير از صياد (صدور يکپارچه الکترونيک دستهچک) چک ديگري صادر نخواهيم کرد و ظرف يک سال آينده بقيه چک هاي دست مردم در داخل سامانه حل ميشود و از اوايل سال 1396 ديگر دستهچکي غير از صياد نخواهيم داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]