تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837584729
راز گرانی ۱۲ میلیونی ال 90 چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
راز گرانی ۱۲ میلیونی ال 90 چیست؟ بازگشت پژو به ایران در شرایطی مطرح است که حضور ۲۳ ساله این شرکت فرانسوی در ایران با سنگاندازی برای داخلی سازی قطعات، وابستگی به واردات سادهترین قطعات و حتی مواد اولیه پیچ و مهره، ثبت طراحی ایرانی به نام فرانسویها و زیان هنگفت صادرات همراه بوده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، این روزها برخی مدیران خودروساز بر لزوم بازگشت دوباره پژو به ایران تأکید دارند و این در حالی است که نگاهی به عملکرد گذشته این شرکت فرانسوی جایی برای همکاری دوباره با آن باقی نمیگذارد.بررسی رفتار مدیران پژو طی ۲۳ سال حضور این شرکت در ایران نشان میدهد، آنها طوری رفتار کردند که همواره بالاترین قیمت را بابت ارائه پَک قطعات محصولات پژو به ایران اعمال میکردند، در نتیجه سود زیادی برای خودروساز ایرانی به عنوان شریک این شرکت فرانسوی باقی نمیماند و حتی در برخی موارد نیز این مونتاژکاری برای ایران خودرو زیانآور هم بود.
به اعتقاد کارشناسان صنعت خودرو، سود تولید خودرو در خودکفایی است، به طوری که در حال حاضر مشاهده میکنیم، شرکت ایران خودرو با محصولاتی مانند سمند، پژو ۴۰۵ و پژو پارس سر پا است و سایپا نیز با محصولی مانند پراید میچرخد، نه مونتاژ خودروهای لوکس و وارداتی.
* فرانسویها، طراحی کارشناسان ایرانی را به نام خود ثبت کردند
در چنین شرایطی کارشناسان پژو مقابل داخلیسازی قطعات خودروهای تولیدیشان در ایران مقاومت میکردند و همواره سنگاندازی بر سر راه کارشناسان ایرانی در طراحی و تولید قطعات را در دستور کار خود داشتند.
طراحی پژو ۲۰۶ صندوقدار از جمله این موارد است که با وجود اینکه این کار توسط کارشناسان ایرانی و با هزینه دهها میلیون دلاری انجام شد، اما در نهایت شرکت پژو حاضر به پرداخت این هزینه طراحی نشد و علاوه بر این، مالکیت معنوی این خودرو نیز در اختیار شرکت پژو قرار داشت. به این ترتیب ایران خودرو نتوانست نام ایرانی برای پژو ۲۰۶ اسدی انتخاب کند و حتی آرم ایران خودرو نیز بر روی این خودرو نصب نشد.
در مجموع، عملکرد مدیران پژو طوری بود که با برآورد قیمتی یک خودرو در بازار ایران برای عرضه قطعات آن به ایران خودرو طوری برنامهریزی میکردند که بیشترین سود را کسب کنند و در نتیجه تنها هزینههای حمل و نقل و مونتاژ خودرو را به طرف ایرانی پرداخت میکردند.
نمونه این مسئله در قیمتگذاری پَک قطعات خودرویی با نام M۳۳ مشاهده میشد، به طوری که پژو برای قیمتگذاری این خودرو از مشتریان ایرانی نظرسنجی حضوری میکرد و قیمت نهایی آن بر اساس بالاترین حاشیه سود بازار ایران تعیین میشد که در نهایت به دلیل بالا بودن قیمت قطعات و زیادهخواهی پژو، مونتاژ این خودرو در ایران منتفی شد.
* قطعه ایرانی ۱۰ ساعت بیشتر از قطعه فرانسوی دوام آورد
نمونه این مسئله در سنگاندازی پژو در تولید برخی قطعات مهم خودرو مانند شاتون، پیستون، میللنگ، سیلندر و سرسیلندر دیده میشد، به طوری که وقتی کارشناسان ایرانی بعد از ۲ سال موفق به طراحی برخی از این قطعات شدند آن را برای تأیید به کارشناسان پژو ارائه کردند.
طبق اعلام پژو، یکی از قطعات مهم خودرو باید ۵۰۰ ساعت تست دوام طی میکرد که قطعه طراحی شده توسط کارشناسان ایرانی بعد از ۱۵۰ ساعت تست شکسته شد و نتوانست تست دوام اعلام شده از سوی کارشناسان پژو را پشت سر بگذارد، این در حالی بود که پس از ۲ سال رد شدن قطعات طراحی شده توسط کارشناسان ایرانی، کارشناسان کشورمان به فکر تست قطعه مشابه موجود در پَک قطعات پژو افتادند که پس از امتحان، مشاهده شد که قطعه فرانسوی بعد از ۱۴۰ ساعت تست شکسته میشود!
حقیقت این بود که قطعه تولید شده توسط کارشناسان ایرانی ۱۰ ساعت هم بیشتر از قطعه فرانسوی دوام داشت، اما کارشناسان پژو هیچ گاه حاضر به تأیید این قطعه نشدند.
نمونه دیگری از این مسئله را در مورد اجباری شدن مصرف روغن موتور فرانسوی در محصولات پژو میتوان مشاهده کرد. در ابتدا استفاده از روغن موتور توتال فرانسه در محصولات پژو الزامی بود، اما پس از تولید این روغن توسط یک شرکت ایرانی، از این محصول به جای روغن فرانسوی استفاده شد، هرچند باز هم طی دو سال اخیر روغن توتال جایگزین روغن ایرانی شده است.
* وابستگی به واردات مواد اولیه پیچ و مهره
یکی دیگر از نکات جالب توجه در تولید محصولات پژو در ایران، تأمین و واردات مواد اولیه لازم برای تولید پیچ و مهره بود که به عنوان یک ماده اولیه بسیار ساده از طریق واردات تأمین میشد.
پژوییها در کنار سنگ اندازی که مقابل داخلیسازی قطعات اصلی خودرو داشتند، از انتقال دانش فنی ساخت سادهترین قطعات و مواد اولیه نیز خودداری میکردند که یکی از دستاوردهای این مسئله، تأمین مواد اولیه لازم برای تولید پیچ و مهره از طریق واردات از کُره بود.
اما این وابستگی پس از وضع تحریمهای مستقیم صنعت خودرو از سال ۹۱ کاملاً قطع شد و مواد اولیه لازم برای تولید پیچ و مهره نیز از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین شد.
* تجربه ناموفق و زیان هنگفت صادرات محصولات پژو برای ایران
موضوع صادرات نیز یکی از مهمترین موارد در همکاری با شرکتهای خارجی است، به طوری که امکان صادرات محصول مشترک از ایران فراهم شود، اما این موضوع نیز باید با ظرافت و دید کارشناسی اتفاق بیفتد، تا اثر منفی بر صنعت خودروی کشور نداشته باشد.
یکی از تجربههای صنعت خودرو در این زمینه به صادرات تندر ۹۰ مربوط میشود، زمانی که وزیر وقت صنایع بر لزوم صادرات ۲۰ درصدی این خودرو تأکید کرد، جلسهای بین مسئولان ایران خودرو، پارس خودرو، رنو پارس و وزارت صنعت برگزار شد و در نهایت الحاقیهای به قرارداد تولید ال ۹۰ اضافه شد که بر اساس آن، شرکت رنو با صادرات ۲۰ درصدی این محصول از ایران موافقت کرد، اما در این بخش شرطی از سوی شرکت رنو مطرح و به قرارداد اضافه شد که بر اساس آن، صادرات تندر ۹۰ به شرطی امکانپذیر بود که تولید این خودرو در ایران به خودکفایی ۶۰ درصدی رسیده باشد.
به این ترتیب اختیار خودکفایی در تولید تندر ۹۰ به شرکت رنو سپرده شد و کارشناسان این شرکت فرانسوی مسئول تأیید قطعات تولیدی در ایران و ایجاد خودکفایی در این بخش شدند. نکته مهم آنجا بود که بعد از گذشت چند سال هنوز هم میزان داخلیسازی تندر ۹۰ در حدی پایینتر از ۶۰ درصد است و در واقع مدیران پژو هیچگاه اجازه دستیابی ایران به خودکفایی ۶۰ درصدی در تولید قطعات این خودرو را ندادند، تا صادرات آن عملیاتی نشود.
این مسئله باعث شده تا وابستگی خودروساز ایرانی به قطعات وارداتی همچنان بالا باشد و به گفته کارشناسان صنعت خودرو، قیمت تولید تندر ۹۰ حدود ۱۲ میلیون تومان گرانتر تمام شود که اگر این اتفاق نمیافتاد، در حال حاضر این خودرو باید با قیمتی معادل پژو ۴۰۵ عرضه می شد.
در عین حال، صادرات خودرو نیازمند چند شرط است که یکی از آنها وجود مشتری برای محصولات و دیگری بالا بودن کیفیت تولیدات است و علاوه بر این، قیمت تولید نیز باید رقابتی باشد تا برای خرید این محصولات مشتری وجود داشته باشد.
بنابراین وقتی قرار شد رنو موضوع صادرات را به قرارداد تندر ۹۰ اضافه کند، شرطی گذاشت که این صادرات هیچ وقت محقق نشود.
در زمان حضور پژو در ایران تعداد کمی پژو ۲۰۶ صندوقدار دیزلی در ایران تولید و در شبکه صادرات پژو به کشورهای دیگر عرضه شد که در مجموع زیان هنگفتی (بخشی از زیان ۱۵۰ میلیارد تومانی صادرات ایران خودرو به صادرات محصولات پژو اختصاص داشت) را برای ایران خودرو در سال ۸۷ به همراه داشت که با اصلاح کلی روند صادرات و توقف صادرات محصولات پژو، زیان شرکت در سال ۸۸ به ۵۰ میلیارد تومان و در سال بعد از آن به صفر رسید.
مرور تنها گوشهای از عملکرد مدیران شرکت پژو در ایران، هیچ توجیهی برای بازگشت این شرکت فرانسوی به بازار پُرسود خودروی کشورمان باقی نمیگذارد، بازاری که رفع عطش آن توسط طراحان و نخبگان ایرانی علاوه بر سودآوری اقتصادی برای کشور، اشتغالزایی بالایی را برای جوانان ایرانی به همراه خواهد داشت.
94/3/17 - 09:23 - 2015-6-7 09:23:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
ثبت نام وام80میلیونی از سه شنبه/ شرایط وام گیرندگان چیست؟
ثبت نام وام80میلیونی از سه شنبه شرایط وام گیرندگان چیست اقتصاد > مسکن - دنیای اقتصاد نوشت بانك مسكن در فاصله دو هفته بعد از تصويب طرح راهاندازي صندوق پسانداز «يكم» در جلسه 29 ارديبهشت ماه شوراي پول و اعتبار توانست دستورالعمل اجرايي اين طرحراز تیم منصوریان چیست؟
راز تیم منصوریان چیست بازیکنان الاهلی در چند صحنه از عمد بازیکنان نفت را می زدند اما شاگردان منصوریان رفتار غیرطبیعی نداشتند خبر آنلاین در بازی الاهلی و نفت بی شک تمام بینندگان پای تلویزیون به خاطر حرکات بازیکنان میزبان و همینطور تصمیمات داوران کره ای عصبی و خشمگین بودند اماراز محبوبیت جناب خان چیست؟ + عکس
راز محبوبیت جناب خان چیست عکس چرا جناب خان این عروسک نصف و نیمه که کپی ظاهری آن را صدباردر تولیدات داخل و خارج دیده ایم به ناگاه این همه محبوب می شود چندی است شبکه نسیم با الگو قرار دادن برخی برنامه ها و تولیدات آنور آبی توانسه جایی بین ایرانیان باز کند و با پخش ویدئوهاینگرانی ابتکار از پارازیت و وضعیت مبهم آن
نگرانی ابتکار از پارازیت و وضعیت مبهم آن معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر پیگیری دولت یازدهم درباره بحث نظارت بر پارازیت ها ابهامات موجود در این بخش را یکی از موانع نظارت و پایش امواج بیان کرد به گزارش نامه نیوز دکتر معصومه ابتکار در گفتوگو با ایسناابراز نگرانی آمریکا در مورد قانون جدید مربوط به سازمانهای مردم نهاد در روسیه
یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۴ دولت آمریکا نگرانی خود را در مورد تصویب قانون جنجالی ممنوعیت فعالیت سازمانهای مردم نهاد نامطلوب در روسیه ابراز داشت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه براساس این قانون که چند روز قبل به تصویب پارلمان روسیه رسید مابراز نگرانی سازمان ملل نسبت به بحران انسانی در اوکراین
شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۴ نماینده ارشد سازمان ملل در اوکراین گفت با این آتشبس شکننده در اوکراین نوزادان بازنشستگان و زنان در بحرانی انسانی قرار گرفتهاند که میتواند به سرعت بدتر شود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز نیل واکر نماینده ارنگرانی ابتکار از پارازیت و وضعیت مبهم آن |اخبار ایران و جهان
نگرانی ابتکار از پارازیت و وضعیت مبهم آن کد خبر ۵۰۲۸۸۰ تاریخ انتشار ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۷ - 24 May 2015 معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر پیگیری دولت یازدهم درباره بحث نظارت بر پارازیت ها ابهامات موجود در این بخش را یکی از موانع نظارت و پایش امواج بیانراز انگشتان کشیده و زیبا در چیست؟
راز انگشتان کشیده و زیبا در چیست حتی اگر تمایلی به بلند کردن ناخنهای خود ندارید با این روش حرفه ای که در بسیاری از سالن های زیبایی انجام می شود می توانید زیبایی انگشتان خود را چند برابر کنید رنگ لاک ناخن سلیقه ای است ولی دلبخواهی نیست چون باید بر اساس رنگ پوست انتخاب شود پوست اراز محبوبیت كلاه قرمزی و دوستانش چیست؟
راز محبوبیت كلاه قرمزی و دوستانش چیست كلاهقرمزی و رفقایش چند سالی است كه با برگشتنشان به قاب تلویزیون رقیب سرسخت سریالهای نوروزی شدهاند تا جایی كه بزرگترها نسبت به بچهها بیشتر طرفدار كلاه قرمزی و سایر عروسكها هستند و البته مخاطبان در هر سن و سالی كلاه قرمزی را دوست دارندابراز نگرانی ایران درباره تخریب میراث جهانی سوریه
جمعه ۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۷ رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در نامههای جداگانه به دبیر کل یونسکو و دبیر کل سازمان همکاریهای اسلامی نسبت به آسیب دیدن میراث جهانی در پالمیرا ی سوریه ابراز نگرانی کرد به گزارش ایسنا مسعود سلطانیفر با ارسال دو نامه جداگانه به ایریناراز تیم منصوریان چیست؟/چرا بازیکنانش کتک خوردند و ناحقی دیدند ولی اعتراض نکردند؟!
راز تیم منصوریان چیست چرا بازیکنانش کتک خوردند و ناحقی دیدند ولی اعتراض نکردند ورزش > فوتبال ملی - بازیکنان الاهلی در چند صحنه از عمد بازیکنان نفت را می زدند اما شاگردان منصوریان رفتار غیرطبیعی نداشتند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در بازی الاهلی و نفت بی شک تمامنگرانی دولت از پارازیت و وضعیت مبهم آن
نگرانی دولت از پارازیت و وضعیت مبهم آن معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر پیگیری دولت یازدهم درباره بحث نظارت بر پارازیت ها ابهامات موجود در این بخش را یکی از موانع نظارت و پایش امواج بیان کرد خبرگزاری ایسنا معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیسراز و نهان تسبیحات اربعه چیست؟
پرسمان راز و نهان تسبیحات اربعه چیست سوره توحید و آیات نخستین سوره حدید چون شامل ضابطه الهی مصونیت از هر مغالطه ای است به گزارش سرویس دینی جام نیوز "اگر برای قرائت تسبیحات برگزیده شود لازم است بر کسی که راه کشف راز را می پوید و قصد دارد رازمند گردد توجه کند به حدیثابراز نگرانی شورای امنیت از وضعیت «پالمیرا» | خبرگزاری ایلنا
ابراز نگرانی شورای امنیت از وضعیت پالمیرا متخصصان امور فرهنگی و مسئولان سازمان ملل درباره وضعیت غیرنظامیان و احتمال نابودی بناهای تاریخی شهر باستانی پالمیرا ابراز نگرانی کردند به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه مسئولان سازمان ملل متحد و متخصصان سازمان میراث فرابراز نگرانی سازمان ملل از وضعیت حقوق بشر و دموکراسی در مقدونیه
شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۶ معاون دبیرکل سازمان ملل در امور حقوق بشر گفت که به شدت نگران چالشهای جدی مربوط به اجرای قوانین و تنزل فضای دموکراتیک در مقدونیه است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک ایوان سمینوویچ معاون دبیرکل سازمان ملل در امورابراز نگرانی اینترپل از افزایش تمایل برای پیوستن به داعش
ابراز نگرانی اینترپل از افزایش تمایل برای پیوستن به داعش شناسهٔ خبر 2763456 - شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴ ۵۷ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی رئیس اینترپل با ابراز نگرانی نسبت به افزایش گرایش به عضویت در گروه تروریستی داعش گفت شمار فزاینده ای از گروه های افراط گرا از آفریقاراز توحش داعش چیست؟
راز توحش داعش چیست شناسهٔ خبر 2765450 - دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۶ مجله مهر > گزارش ویژه آنچه بیتردید نقش تعیینکننده در زمینهسازی برای موفقیتهای داعش در عراق داشته سیاستهای تحمیلی پل برمر نخستین فرماندار نظامی عراق و نیز دولتهای حاکم بر بغداد طی دوران بعد از اشغال-
اقتصادی
پربازدیدترینها