تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى‏گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818887497




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیش‌بینی های از وضعیت رفاه مردم با لغو تحریم‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
پیش‌بینی های از وضعیت رفاه مردم با لغو تحریم‌ها
پیش‌بینی های از وضعیت رفاه مردم با لغو تحریم‌ها یک کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه آثار لغو تحریم در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات طی سال ۹۴ بسیار کوتاه مدت خواهد بود و مردم آن را در زندگی خود لمس نخواهند کرد، گفت: نبود برنامه برای بعد از تحریم موجب هدررفت منابع ملی می‌شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، حیدر مستخدمین حسینی، در پاسخ به این پرسش که درصورت لغو تحریم چقدر سطح رفاه مردم تغییر خواهد کرد، به تسنیم گفت: معمولاً دولت‌ها دو رویکرد اصلی در اقتصاد در پیش می‌گیرند که رویکرد اول مربوط به ساماندهی اقتصاد داخلی و رویکرد دوم مربوط به پیوند اقتصاد با فضای بین المللی است.وی با تأکید براینکه سامانه اقتصاد داخلی درجهت افزایش رفاه جامعه است، افزود: پیوند با اقتصاد بین المللی به این منظور صورت می‌گیرد که ساماندهی اقتصاد داخل تقویت و به دنبال آن ساختار اقتصادی مستحکم شود.

* دولت همه گزینه‌ها را معطوف به نتیجه مذاکرات کرده است

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه معمولاً دولت‌ها با استفاده از دو رویکرد مذکور برنامه ریزی و اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار می‌دهند تصریح کرد: دولت فعلی در مواجهه با مذاکرات و برنامه‌های اقتصادی همه گزینه‌ها را معطوف به نتیجه مثبت مذاکرات و لغو کلیه تحریم‌ها کرده است.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر دولت یازدهم معتقد است تا زمانی که پیوند اقتصاد بین‌المللی محقق نشود ساماندهی اقتصاد داخلی کاربردی نخواهد داشت. درحالی که این یک اشتباه استراتژیک است.

به گفته مستخدمین حسینی در صورتی که دولت در کنار توجه به مذاکرات به تدوین برنامه‌هایی برای رفاه اقتصادی مردم هم می‌پرداخت می‌توانستیم امیدوار باشیم که در صورت به نتیجه رسیدن و یا عدم نتیجه مذاکرات اقتصاد کشور برنامه دارد و به دنبال افزایش رفاه جامعه است اما الآن وضعیت به گونه‌ای است که اگر نتیجه مذاکرات مثبت نباشد رسماً از اقتصاد داخلی و رفاه مردم نیز غافل شده‌ایم.

* اگر تمام تحریم‌ها هم لغو شود آثار آن بر زندگی مردم خیلی سریع فروکش می کند

این کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه دولت یازدهم به برنامه‌های اقتصادی کمتر توجه کرده و عزم خود را بر مذاکرات هسته‌ای گذاشته است، افزود: به خاطر عدم توجه به ساماندهی اقتصاد داخلی و نبود برنامه‌های اقتصادی در بازارهای مختلف از جمله پول، سرمایه، کار، کالا و غیره نتایجی در اقتصاد به چشم نمی‌خورد.

وی تأکید کرد: اگر درسال ۹۴ مذاکرات هسته‌ای به نتیجه مثبت برسد و تمام تحریم‌ها لغو شود آثار آن بر زندگی مردم روانی خواهد بود که خیلی سریع هم فروکش می‌کند.

* برنامه دولت برای پسا تحریم مشخص نیست

مستخدمین حسینی در همین ارتباط افزود: بعد از لغو تحریم‌ها مسئله مهم و اساسی چگونگی اتخاذ رویکردهای مناسب در اقتصاد کشور در مقابل واردات، تکنولوژی و غیره است. چرا که مشخص نیست برنامه دولت برای بعد از تحریم شامل چه مواردی می‌شود.

وی با بیان اینکه هنوز رویکرد دولت برای بعد از لغو تمامی تحریم‌ها مشخص نیست، گفت: وقتی تحریم‌ها برداشته شود معمولاً رویکردهایی به کار گرفته می‌شود که در میان مدت به نفع اقتصاد کشور نخواهد بود از همین رو می‌توان گفت که برداشتن تحریم حتی می‌تواند به زیان کشور نیز تمام شود.

مستخدمین حسینی تأکید کرد: دولت در طول مذاکرات همواره تأکید کرده برای بعد از تحریم برنامه دارد ولی هرگز این برنامه را اعلام نکرده تا کارشناسان و اقتصاددانان آن را ارزیابی کنند و آینده اقتصاد را بعد از اجرای این برنامه‌ها پیش بینی نمایند.

* نبود برنامه برای پسا تحریم موجب هدررفت منابع می شود

این کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه بدون داشتن برنامه رفع تحریم‌ها نه تنها کمکی به اقتصاد نمی‌کند بلکه می‌تواند موجب هدررفت منابع کشور هم شود، تصریح کرد: رفاه جامعه و درآمد مردم با رفع تحریم بالا نمی‌رود بلکه با برنامه ریزی دقیق برای بعد از تحریم دولت باید به تقویت اقتصاد کشور کمک کند.

وی با بیان اینکه دولت باید همه واقعیت‌ها را به مردم بگوید، تأکید کرد: مشکلات تورم، رکود و اشتغال و غیره نه تنها حل نشده بلکه هر روز شاهد انتشار آمارهای ضعیفی از این بخش‌ها می‌باشیم.

* کاهش تورم نتیجه سیاست‌های دولت نبود/ آثار هدفمندی تمام شد

این فعال اقتصادی ادامه داد: هرچند در تورم جهت گیری دولت نتیجه نداد چرا که آثار کاهش ارزش پول ملی و هدفمندی از اقتصاد خارج شد و در نتیجه نرخ تورم مدار نزولی به خود گرفت.

به گفته مستخدمین حسینی دولت تا سال گذشته برنامه‌ای را در دستور کار خود نداشت که موجب افزایش تورم شود اما امسال با تغییر قیمت‌های حامل‌های انرژی مسیر تورم را تغییر داد از همین رو نرخ تورم تا پایان سال ۹۴ صعودی خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: شاخص‌های کلیدی اقتصاد کلان نشان می‌دهد که هزینه‌های دولت بالا است نرخ تورم به صورت مقطعی کم شده و تا پایان سال ۹۴ افزایش خواهد یافت ضمن آنکه نرخ اشتغال پایین و نرخ بیکاری بالا است. بنابراین وضعیت اقتصاد در حالت مساعدی قرار ندارد. 



94/3/17 - 08:56 - 2015-6-7 08:56:29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن