واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
به گفته یک متخصص تغذیه؛
به هیچ وجه بیماران کلیوی سبوس برنج نخورند
«سبوس برنج همانند سبوس سایر غلات، منبع غنی از ویتامینهای گروه B (ب کمپلکس) و موادمعدنی نظیر پتاسیم، منیزیم، آهن و.. است و همینطور به خاطر نوع اسیدهای چرب و ویتامینهای موجود در آن برای سلامت پوست و مو هم مفید است.»
امام على عليه السلام : زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با بیان اینکه بیماران دچار فشارخون و چربی خون بالا، سبوس را در برنامه غذاییشان بگنجانند، گفت: «سبوس دارای مقادیر قابلتوجهی از فیبرهای غذایی است بنابراین بیمارانی که دچار فشارخون بالا، چربی خون بالا و چاق هستند میتوانند مصرف این ماده خوراکی را در برنامه غذایی خود بگنجانند.» وی در ادامه با اشاره به اینکه بیمارانی که دچار مشکلات حاد گوارشی هستند باید در مصرف سبوس احتیاط کنند، گفت: «همانطور که به بیماران دچار مشکلات حاد گوارشی و زخم معده توصیه میشود که سبزی خام نخورند و میوه را به شکل کمپوت یا پوره استفاده کنند، به دلیل فیبر موجود در سبوس اگر این بیماران به تجربه دریافتند که با مصرف این خوراکی، ناراحتی گوارشیشان تشدید میشود بهتر است موقتاً تا زمانی که بیماریشان درماننشده، آن را مصرف نکنند.» عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین عنوان کرد: «با توجه به اینکه در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی، سطح پتاسیم و فسفر خون باید مدام کنترل شود ازآنجاکه تمام سبوسها از سبوس برنج و گندم گرفته تا حتی پوسته بیرونی حبوبات غنی از پتاسیم و فسفر هستند، بنابراین بیماران کلیوی بهخصوص بیماران مزمن نباید از سبوس استفاده کنند چراکه افزایش میزان پتاسیم و فسفر در این بیماران حتی میتواند خطر مرگ را به دنبال داشته باشد.» وی در ادامه توضیح داد: «برخلاف اینکه به افراد سالم توصیه میشود نانهای سبوسدار را در برنامه غذاییشان بگنجانند و پتاسیم موجود در این سبوسها باعث پایین آمدن فشارخون در آنها میشود و فسفر برای عملکرد بهتر بدن ضروری است اما بیماران مزمن کلیوی و همچنین نارسایی کلیوی نباید مواد غذایی سبوسدار را مصرف کنند.»
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با اشاره به اینکه تمام سبوسها بهطورکلی خاصیت یکسانی دارند البته با این تفاوت که میزان املاح و موادمعدنی موجود در آنها با یکدیگر متفاوت است، گفت: «بااینحال سبوس غلات همانطور که خواص مفیدی دارد اگر بیش از اندازه مصرف شود، میتواند مشکلساز شود. اگر میزان مصرف سبوس از حد اعتدال خارج شود، باعث کاهش جذب املاح دو ظرفیتی خواهد شد. مثلاً کلسیم، آهن و روی به ترکیبهای موجود در سبوس مانند فیتات و... متصل میشوند و جذبشان کاهش پیدا میکند.»
به گفته انتظاری استفاده از سبوس برنج با این رویکرد که باعث کاهش اشتها میشود، در کاهش وزن تأثیر دارد و از طرف دیگر مواد مغذی لازم را در اختیار بدن قرار میدهد. البته در صورت مصرف هر نوع سبوس باید مقادیر قابلتوجهی آب هم همزمان مصرف شود. سلامانه/ 2014
۱۶/۰۳/۱۳۹۴ - ۲۳:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]