محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841912750
پشت پرده میوههای ممنوعه در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «میگویند 3درصد خیارهایی که در آزمایشگاههای مجهز آنالیز شده، آلوده است. اما چرا نباید نیمه پر لیوان را هم دید؟ مثلا چرا نمیگویند که 97درصد خیارهای موجود در بازار، سالم است؟
به گزارش تراز ، البته موضوع دیگری هم در آمار آلودگی محصولات کشاورزی تاثیر فراوانی دارد که به عنوان قاچاق میوه از آن یاد میکنند. محمولههای قاچاق به دلیل نداشتن قید و بند در مرزها و عدم رعایت شرایط قرنطینهای و بهداشتی، به راحتی وارد بازار میشوند و ممکن است به خاطر مشکلاتی که دارند کل بازار را زیر سوال ببرند. انتشار اخبار مسائلی که در بازار میوه ایران به وجود آمده، در آن سوی مرزها صادرات ما را مختل میکند و اقتصاد کشور را به چالش میکشد.»
به نقل از «قانون»، این جدیدترین اظهار نظر محمدعلی باغستانی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور درباره میوههایی است که بدون قید و شرط سر از خانههای مردم در میآورند. بحث قاچاق میوه تقریبا به یک معضل حلنشده میماند که هیچ نهادی آن را گردن نمیگیرد. در کشور ستادی به نام مبارزه با قاچاق کالا وجود دارد که مسئول جلوگیری از ورود کالایی است که بدون مجوز وارد کشور میشود. در گفتوگوی کوتاهی که مدیرکل روابط عمومی این ستاد با خبرنگار ما داشت، عنوان کرد «مسئول میوههای موجود در بازار وزارت جهادکشاورزی است و آنها تصمیم میگیرند که چه میوهای وارد بازار و چه میوهای از گردونه رقابت حذف شود.»
واردات میوه همچنان ممنوع است
وقتی این موضوع را با مسئولان وزارت جهادکشاورزی مطرح کردیم، جواب در خور توجهی شنیدیم که جای تامل دارد. آنها معتقد هستند اگر وزیر جهادکشاورزی هم کانتینرهای میوه را با چشم خود ببیند که به صورت قاچاق وارد کشور شده، نمیتواند جلوی آن را بگیرد زیرا این قضیه از لحاظ قانونی، به مسئولان کشاورزی ربطی ندارد و ابزارهای لازم در اختیار نهادهایی هستند که از مرزها نگهبانی میکنند.
در همین ارتباط، جمال مدرسی، مدیرکل دفتر تجارت و سرمایهگذاری وزارت جهادکشاورزی گفت: «واردات میوه از سال 90 ممنوع است و با توجه به ظرفیتی که تولید داخل دارد، این ممنوعیت همچنان ادامه خواهد داشت.»
مدرسی معتقد است که وظیفه مبارزه با قاچاق میوه به عهده این وزارتخانه نیست و باید از راههای دیگری این موضوع را پیگیری کرد.
از پیلهوری تا قاچاق
این درحالی است که چندی پیش وزیر جهادکشاورزی گفته بود واردات پیلهوری (تبادل کالا توسط مرزنشینان) افزایش یافته و پرتقالهایی که از این طریق وارد کشور میشوند بازار را به هم میریزد. محمود حجتی طی نامهای از وزیر کشور خواسته که جلوی این واردات گرفته شود زیرا محصولاتی که به صورت پیلهوری وارد کشور میشود، نباید در مناطقی به جز مناطق مرزی توزیع شود؛ این خلاف قانون است چون نظارتهای بهداشتی روی آن وجود ندارد.
چند روز بعد رئیس کل گمرک ایران در حاشیه نشست گفتوگوی دولت و بخش خصوصی عنوان کرد که هیچ وارداتی برای پرتقال ثبت نشده است. مسعود کرباسیان معتقد است ورود پرتقال حتی به صورت پیلهوری هم صورت نگرفته. اظهارات رئیس گمرک ایران در حالی است که به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران واردات به صورت پیلهوری انجام میشود و حتی این میوهها سر از بازارهای شهرهای مرکزی مانند تهران در میآورد.
علی معلم میگوید: «اگر بگوییم حجم کالاهایی که به صورت پیلهوری وارد میشوند اندک است و نمیتواند به شهرهای دیگر نفوذ کند، پس تنها عاملی که ورود میوههای خارجی به مغازههای کوچک و بزرگ در شهرها را توجیه میکند، چیزی جز قاچاق کالا نخواهد بود.»
البته مدیرکل دفتر تجارت و سرمایهگذاری جهادکشاورزی نیز بر واردات پیلهوری تاکید داشته و معتقد است حجم زیاد این میوهها از همین مجرا وارد کشور میشود و مقدار آن به قدری است که در فروشگاههای شهرهای داخلی هم دیده میشوند.
از موضوع پیلهوری که بگذریم، در سالها و به خصوص ماههای اخیر بحث قاچاق میوه نقل محافل شده و شاید اکثر مشکلات موجود در بازار به نوعی به گردن قاچاق میافتد. آمارها میگویند روزانه 10 کانتینر 20 تنی میوههای قاچاق وارد کشور میشود؛ به عبارتی 6 هزار تن در ماه. اعدادی که واقعا تصور آن حتی برای نوشتن نیز بسیار سخت و نمیتوان آن را باور کرد چون به قول مسئولان هیچ میوهای وارد ایران نشده است.
این درحالی است که بسیاری از میوههای ممنوعه از مرزهای جنوبی کشور و با لنجهای بزرگ از مراکز فروش میوه و تره بار کشورهای حاشیهای خلیج فارس هر روز به سواحل ایران رسیده و با استفاده از راهکارهایی مثل تغییر لیبلها و بستهبندی به ظاهر قانونی روانه بازارهای مصرف بزرگ مثل تهران و دیگر شهرهای کشور میشود.
به گفته یکی از فعالان بازار که نخواست نامش فاش شود فاصله رسیدن میوه های اماراتی به بازار مصرف ایران تقریبا دو روز است چون هشت ساعت فاصله آبی داریم و پس از آن یک روز تا بازارهای مصرف با کامیون فاصله است.
دلیل ممنوعیت واردات میوه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، حمایت از تولید داخل و کشاورزانی است که با تمام مشکلات موجود، نیاز کشور به میوه را تامین میکنند. حتی شنیدهها حاکی است تولید برخی میوهها به خصوص سیب در سال جاری به قدری زیاد است که میتوان آن را به کشورهای دیگر صادر کرد. اما متاسفانه شاید اگر به نزدیکترین میوهفروشی مراجعه کنید، طبقی از سیبهای فرانسوی را میبینید که در کنار سیبهای ایرانی به فروش میرسند. البته تعداد میوههایی که به صورت غیرقانونی به فروش میرسد کم نیست و آنطور که از شواهد پیداست کسی جلوی آنها را نمیگیرد. باید قبول کرد که مبارزه با قاچاق، ابتدا نیاز به فرهنگسازی و ارتقای آگاهی جامعه دارد.
تابوشکنی در رسانه ملی
مدتی قبل صدا و سیما گزارشی با محوریت قاچاق میوه پخش کرد که کمی تامل برانگیز بود. در این برنامه تمامی کالاهای قاچاق از جمله سیگار، پوشاک و هروئین در لفافه و به صورت شطرنجی نمایش داده شد اما همین که نوبت به میوههای قاچاق رسید، بدون هیچ پوششی حتی لیبل روی میوه را هم به تصویر کشیدند.
حال این سوال مطرح میشود که اگر قاچاق جرم است و باید کالاهایی را که از این کانال وارد کشور میشوند، به وضوح نشان نداد تا قبح شکنی صورت نگیرد، چرا این قانون در ارتباط با قاچاق میوه نه تنها اجرا نمیشود، بلکه با فروشندههای مربوطه نیز مصاحبه میکنند؟ آیا این تناقض در رفتار، در شکستن تابوی قاچاق میوه موثر نیست؟
موضوع دیگری که ذهن را درگیر میکند، در ارتباط با قیمت این میوههاست. کسانی که جولان میوههای قاچاق در کشور را فریاد میزنند، چرا به این سوال پاسخ نمیدهند که دلیل گرانی محصولات مورد نظر چیست؟ مگر طبق قانون اقتصاد، وقتی عرضه یک کالا در بازار بیش از اندازه باشد، قیمت آن کاهش پیدا نمیکند؟ پس چرا وقتی این میوهها به وفور در بازار وجود دارند، باز هم قیمتشان سرسامآور است؟
با کنار هم گذاشتن پازل اتفاقات مطرحشده، به نظر میرسد که موضوع از جای دیگری آب بخورد. گویا دستهای پنهانی پشت صحنه قاچاق وجود دارد که با شبکهای قوی و حسابشده تمام اتفاقات و شایعات بازار را کنترل میکند. با کمی دقت این نکته آشکار میشود که شبکه مربوطه با نفوذی که در رسانهها و بازار دارند، سعی میکنند شایعات را به گونهای پیش ببرند که پایان داستان به نفع آزادی برای واردات میوه بینجامد. به عبارتی اکثر کسانی که فریاد کمبود میوه را درست در زمان برداشت و میوهچینی در مزارع بانگ میزنند، بارها و بارها لفظ قاچاق را در رسانهها منتشر میکنند تا با متشنج جلوه دادن بازار و عادی شدن واردات میوه، این تابو را شکسته و کاری کنند که موضوع واردات برای مردم و مسئولان پیش پا افتاده و بیاهمیت شود. آنگاه در فرصتی مناسب با فضایی که ایجاد شده، میتوانند مجوز ورود میوه از کشورهای خارجی را به صورت رسمی بگیرند.
اگرچه باید قبول کرد که فروش میوههای خارجی در مغازههای داخل شهرها امری واقعی است اما مغشوش کردن این فضا و بزرگنمایی بیش از حد این موضوع و حتی بالابردن حبابگونه قیمت میوههای مورد نظر، چیزی است که بوی سوءاستفاده از آن به مشام میرسد.
انتظار میرود رسانهها به خصوص صداوسیما همان رفتاری را با قاچاق میوه داشته باشند که با تهاجم فرهنگی دارند. از طرف دیگر دستگاههای نظارتی و کنترلی، با استناد به قوانین موجود و ابزارهای بازدارندهای که در اختیار دارند، نباید اجازه توزیع و فروش میوههای ممنوعه را به مغازهها بدهند تا یک بار برای همیشه در راستای حمایت از تولید ملی، این معضل حل شود.
منبع: قانون
شنبه 16 خرداد 1394 ساعت 10:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
پشتپرده میوههای ممنوعه در ایران
پشتپرده میوههای ممنوعه در ایران میگویند 3درصد خیارهایی که در آزمایشگاههای مجهز آنالیز شده آلوده است اما چرا نباید نیمه پر لیوان را هم دید مثلا چرا نمیگویند که 97درصد خیارهای موجود در بازار سالم است آفتاب البته موضوع دیگری هم در آمار آلودگی محصولات کشاورزی تاثیرميوههای ممنوعه در ايران
ميوههای ممنوعه در ايران میگویند 3درصد خیارهایی که در آزمایشگاههای مجهز آنالیز شده آلوده است اما چرا نباید نیمه پر لیوان را هم دید مثلا چرا نمیگویند که 97درصد خیارهای موجود در بازار سالم است البته موضوع دیگری هم در آمار آلودگی محصولات کشاورزی تاثیر فراوانی دارد که به عنواميوههاي ممنوعه در ايران |اخبار ایران و جهان
ميوههاي ممنوعه در ايران شنیدهها حاکی است تولید برخی میوهها به خصوص سیب در سال جاری به قدری زیاد است که میتوان آن را به کشورهای دیگر صادر کرد اما متاسفانه شاید اگر به نزدیکترین میوهفروشی مراجعه کنید طبقی از سیبهای فرانسوی را میبینید که در کنار سیبهای ایرانی به فروش میرنقش کورش کبیر و مصدق در مذاکرات زمان احمدینژاد/ پشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت/ نظر شهید بهشتی دربار
نقش کورش کبیر و مصدق در مذاکرات زمان احمدینژاد پشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت نظر شهید بهشتی درباره مذاکره با آمریکا طرح استکبار برای نفوذ به مجلس خبرگان پیامک آمادگی برای جنگ رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهپشتپرده پرداخت یارانه تولید/ شرمندگی نعمتزاده از لبخند نوبخت
بازخوانی پرونده پرداخت یارانه تولید پشتپرده پرداخت یارانه تولید شرمندگی نعمتزاده از لبخند نوبخت شناسهٔ خبر 2768565 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۴ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت دو سالی میشود که رییس جمهور وعده داده تا مشکل تولید کشور را حل کند صنایع و تولید را از رکود خارجپشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت/ دردسرهای «آقای مشارکت»
گزارش مهر از استمهال بدهی کلان نفتیها پشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت دردسرهای آقای مشارکت شناسهٔ خبر 2765649 - دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۶ اقتصاد > انرژی براساس تازهترین برآوردها حجم بدهی شرکت ملی نفت ایران به بانک مرکزی و بانکها به بیش از ۵۰ میلیارد دلار اپشتپرده خرید هواپیمایی ترک توسط زنجانی
سید جلال ابراهیمی پشتپرده خرید هواپیمایی ترک توسط زنجانی دبیر کل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه از خرید شرکت هواپیمایی اونور ایر ترکیه توسط بابک زنجانی و فروش مجدد آن به صاحب اولیهاش به حدود نصف قیمت خبر داد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز سید جلال ابراهیمی با اشتقاضاهای گرانی؛ پشت چراغ قرمز/ پشت پرده بخشنامه جهانگیری
اختیارات مجامع برخی شرکتها سلب شد تقاضاهای گرانی پشت چراغ قرمز پشت پرده بخشنامه جهانگیری شناسهٔ خبر 2763521 - شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۷ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت قائممقام وزیر صنعت از سلب اختیارات مجامع برخی شرکتها برای افزایش قیمت کالاها و خدماتشان با دستور معاون اوشگرد جدید غیرمجازها در جذب سپرده |اخبار ایران و جهان
شگرد جدید غیرمجازها در جذب سپرده برخی از موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز این روزها دست بهکار شدهاند و با اطلاعیههایی با این مضمون که با سپرده گذاری بلندمدت یک روزه وام بگیرید درصدد جذب سپردههای بانکی به سمت خود هستند کد خبر ۵۰۵۴۴۱ تاریخ انتشار ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۰ - 02 Jتهدیدی واقعی علیه سرزمین ایران که رهبر انقلاب از آن پرده برداشت
تهدیدی واقعی علیه سرزمین ایران که رهبر انقلاب از آن پرده برداشت اگر مجموعه حوادثی که در پایان سال گذشته و در آستانه نوروز 94 در برخی مناطق مرزی ایران اتفاق افتاد در کنار عنوان سال جدید قرار داده میشد سرنخهایی از تهدیدی علیه ایران به دست میامد که سرانجام امروز چهارشنبه و در آپشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت
پشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت براساس تازهترین برآوردها حجم بدهی شرکت ملی نفت ایران به بانک مرکزی و بانکها به بیش از ۵۰ میلیارد دلار افزایش یافته و حتی این رقم به تایید مقامات ارشد وزارت نفت رسیده است به گزارش فرهنگ نیوز انتشار بدون پشتوانه مالی اوراق مشارکت ارزی وپشت پرده اشکهای عروس و داماد در محضرخانه |اخبار ایران و جهان
پشت پرده اشکهای عروس و داماد در محضرخانه کد خبر ۵۰۳۸۳۸ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۱ - 27 May 2015 یک مهاجر خارجی که با مدارک جوان ایرانی قصد ازدواج داشت دستگیر شد به گزارش ایران مرد جوان که قصد ازدواج با دختری ایرانی را داشت هنگام مراجعه به محضر ثبت ازدواج مدارک شناسایتساهل و تسامح بانک مرکزي و نفوذ افراد پشت پرده
۵ خرداد ۱۳۹۴ ۱۵ ۴۳ب ظ تساهل و تسامح بانک مرکزي و نفوذ افراد پشت پرده موج - يک کارشناس اقتصادي علت تعلل بانک مرکزي در ساماندهي مؤسسات مالي غيرمجاز را تساهل و تسامح با اين مؤسسات دانست و افزود بانک مرکزي بايد قاطعيت بيشتري در اين مورد از خود نشان دهد بهاءالدين حسيني هاشمي در گفخط ونشان مطهری برای وزیرکشور پس ازعلنی شدن پشتپرده غائله کرج / کاری که حاشیه مذاکره با نقاط حساس ایرانیها و
خط ونشان مطهری برای وزیرکشور پس ازعلنی شدن پشتپرده غائله کرج کاری که حاشیه مذاکره با نقاط حساس ایرانیها و آمریکاییها کرد روش عجیب زیباکلام برای جمع آوری کمکهای انقلابی کتک زدن مقام عرب برای انتقاد از عربستان برای این سید و سردار دعا کنید به اضافه تابناک شنبه تاریاست نشست "ثبات بازارهای جهانی نفت" به وزیر نفت ایران سپرده شد | خبرگزاری ایلنا
ریاست نشست "ثبات بازارهای جهانی نفت" به وزیر نفت ایران سپرده شد اهمیت همکاری در ایجاد ثبات در بازارهای جهانی نفت نحوه تعامل میان بازارهای فیزیکی و مالی و تقویت گفتمان میان تولید کنندگان و مصرف کنندگان بحث و بررسی می شود وزیر نفت ایران در ششمین سمینار بین المللی اوپک رخط و نشان مطهری برای وزیر کشور پس از علنی شدن پشت پرده غائله کرج / کاری که حاشیه مذاکره با نقاط حساس ایرانیها
خط و نشان مطهری برای وزیر کشور پس از علنی شدن پشت پرده غائله کرج کاری که حاشیه مذاکره با نقاط حساس ایرانیها و آمریکاییها کرد روش عجیب زیباکلام برای جمع آوری کمکهای انقلابی که منجر به آبروبری شد کتک زدن مقام عرب برای انتقاد از عربستان برای این سید و سردار دعا کنیدخط و نشان مطهری برای وزیر کشور پس از علنی شدن پشت پرده غائله کرج / کاری که حاشیه مذاکره با نقاط حساس ایرانیها
خط و نشان مطهری برای وزیر کشور پس از علنی شدن پشت پرده غائله کرج کاری که حاشیه مذاکره با نقاط حساس ایرانیها و آمریکاییها کرد روش عجیب زیباکلام برای جمع آوری کمکهای انقلابی که منجر به آبروی بدی شد کتک زدن مقام عرب برای انتقاد از عربستان همزاد مورد نادر ایران در اتیوپی-
اقتصادی
پربازدیدترینها