واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آمریکا کندترین روند رشد اقتصادی را تجربه میکند؛
اقتصاد لرزان آمریکا تحت ریاستجمهوری باراک اوباما
گزارشها حاکی از آن است که رشد اقتصادی آمریکا طی سه ماهه گذشته با کاهش 0.7 درصدی مواجه شده است.
به گزارش جام نیوز، براساس گزارشهای منتشر شده، رشد اقتصادی آمریکا طی سه ماهه گذشته با کاهش 0.7 درصدی مواجه شد. ممکن است این کاهش رشد اقتصادی همانند سال گذشته موقتی یا شاید حتی آغاز یک دوره دیگر آشفتگی اقتصادی باشد، اما یک موضوع کاملا واضح است که روند بهبود شرایط اقتصادی تحت ریاستجمهوری اوباما به صورت غیرقابل تصوری کند است.
آمریکا از سال 1960 میلادی شش دوره رکود اقتصادی و متعاقبا روند بهبود اقتصادی را تجربه کرده است. طی همه این سالها، روند کنونی بهبود اوضاع اقتصادی در آمریکا ضعیف بوده است. دیگر دورههای بهبود شرایط اقتصادی پس از سال 1960 میلادی به طور متوسط شاهد رشد تولید ناخالص داخلی بیش از 25 درصد بودند.
روند کنونی بهبود اوضاع اقتصادی تنها به نیمی از این رقم یعنی 13.29 درصد دست یافته است. اختلاف رشد تولید ناخالص داخلی این دوره با آن زمان در مجموع حدود یک تریلیون و 900 میلیارد دلار برآورد میشود.
دوره بهبود اقتصادی تحت ریاستجمهوری رونالد ریگان - که از اواخر سال 1982 آغاز شد- سبب پدیدار شدن تناقضهای بیشتری شده است. در آن دوران رشد اقتصادی آمریکا حدود 31 درصد بود. شکاف موجود بین آن دوران و دوره بهبود کنونی در مجموع بیش از دو تریلیون و 700 میلیارد دلار برآورد میشود.
رشد ضعیف تولید ناخالص داخلی، به رشد ضعیف در اشتغال بخش خصوصی نسبت داده میشود و مطمئنا این موضوع در شکننده بودن رشد کنونی اقتصادی آمریکا تاثیرگذار است. پس از رکود اقتصادی، روند اشتغال در آمریکا با رشد تنها 11.3 درصدی مواجه بوده است.
طی دورههای قبلی، رشد اشتغال به طور متوسط 14.3 درصد بوده که برابر با بیش از سه میلیون فرصت شغلی بیشتر است. در دوران بهبود اقتصادی تحت ریاستجمهوری ریگان، نرخ اشتغال در آمریکا 19.28 درصد رشد داشت. اگر بخواهیم این رقم را در دوران باراک اوباما محاسبه کنیم، باید بگوییم که حدود هشت میلیون و 400 هزار آمریکایی باید در حال حاضر شغلی برای خود داشته باشند.
این میزان فرصتهای شغلی باید در آمریکا ایجاد شود. نرخ رسمی بیکاری در آمریکا در حال حاضر رو به کاهش است اما این نرخ رسمی تا حدودی فریبنده است. نداشتن شغل لزوما سبب نمیشود فردی در زمره بیکاران قرار گیرد. این فرد طی چهار هفته گذشته باید فعالانه در پی یافتن شغلی برای خود باشد تا در زمره بیکاران قرار گیرد. از این رو، شمار افرادی که برای یافتن شغل ثبتنام نکردهاند، بیکار محسوب نمیشوند. یکی از دلایل کاهش نرخ بیکاری در آمریکا میتواند همین موضوع باشد.
مشارکت نیروی کار در امور مختلف، خود میتواند گویای این موضوع باشد. طی این دوره بهبود اوضاع اقتصادی شمار افرادی 16 ساله یا بالاتری که در زمره نیروی کار جای میگیرند، با کاهش روبهرو شده است. در حال حاضر کمتر از 63 درصد از این افراد جزو نیروی کار محسوب میشوند که پایینترین نرخ از این حیث از اواخر دهه 1970 محسوب میشود. همچنین از آغاز دوره بهبود اقتصادی کنونی، نرخ مشارکت افراد 25 تا 54 ساله که نیروی کار فعال محسوب میشوند، کاهش یافته و به حدود 81 درصد رسیده است. این همان رقمی است که در سال 1984 در آمریکا ثبت شده بود.
منبع: نشنال اینترست/ خبرآنلاین/110
۱۶/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]