تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس غمى از غم‏هاى دنيا را از مسلمانى برطرف نمايد، خداوند غمى از غم‏هاى روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826558660




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر توافق نشود، چه می‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


ناصر ایمانی؛
اگر توافق نشود، چه می‌شود؟
توافق می شود یا نمی شود؟ این سوالی است که در یکی، دو سال اخیر همه عرصه های سیاست داخلی، خارجی، اقتصادی، اجتماعی و ... را تحت تاثیر قرار داده است.



به گزارش جام نیوز، طی دو سال اخیر همه چیز در انتظار به نتیجه رسیدن مذاکرات است. اکنون با حساس تر شدن مذاکرات هسته ای برخی از کارشناسان مسایل سیاسی نگران اند که شکست در این پرونده پیامدهای ناگواری در بخش های مختلف داشته باشد. این نگرانی ناشی از این است که افکار عمومی توقعی غیر از حل و فصل شدن پرونده هسته ای ندارد.

ناصر ایمانی، کارشناس مسایل سیاسی اصولگرا منشا ایجاد توقع نسبت به حصول توافق هسته ای را در تاکیدات دولت دانست و گفت: دولت یازدهم از ابتدای استقرار خود و حتی پیش از آن – در تبلیغات انتخاباتی – بیشترین مانور را روی موضوع مذاکرات با غرب و توافق هسته ای داد و همین پافشاری های دولت بر قطعی بودن دستیابی به توافق سبب شد که مسئولان و به تبع آن مردم نیز نسبت به انجام این توافق متوقع شوند.

وی افزود: اکنون در اظهارات کارشناسان سیاسی اصلاح طلب نیز به سرمایه گذاری بیش از اندازه دولت روی این موضوع نقد می شود زیرا می دانیم که این تاکیدات در میان مردم و در عرصه های مختلف سیاست داخلی، خارجی، اقتصادی، فرهنگی و ... بازتاب های مختلفی دارد.

ایمانی با تاکید بر این که دولت از ابتدا نباید این طور عمل می کرد، گفت: به اعتقاد من هنوز هم فرصت باقی است و دولت می تواند دو موضوع ضرورت استمرار مذاکرات و تلاش برای به نتیجه رسیدن آن را از اطمینان در دستیابی به توافق جدا کند.

به گفته وی تاکید بیش از اندازه بر حتمی بودن توافق هسته ای از سوی مسئولان قوه مجریه و در راس آنها رییس جمهور بازتاب داخلی و خارجی دارد که در صورت عدم دستیابی به توافق نمود بیشتری پیدا خواهد کرد.

این کارشناس مسایل سیاسی تضعیف جایگاه دولت را اصلی ترین پیامد به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای دانست و گفت: اگر این مذاکرات به توافق هسته ای منتهی نشود در مرحله اول باید منتظر تضعیف جایگاه دولت و طرفداران آن باشیم زیرا افکار عمومی تصور می کند که دولت در بزرگترین پروژه خود به بن بست رسیده است.

وی با بیان اینکه تضعیف جایگاه دولت به ضرر کلیت نظام است، گفت: مقام معظم رهبری همیشه تاکید کرده اند که از همه دولت ها حمایت می کنند. همین موضوع ناظر بر این است که جایگاه دولت چقدر اهمیت دارد و تضعیف آن برای همه نظام پیامد دارد.

ایمانی در ادامه گفت: بدیهی است که دولت بعد از عدم موفقیت در این پرونده و تضعیف جایگاه اش در پیگری برنامه های دیگر خود در حوزه های مختلف با مشکل مواجه خواهد شد و این به معنی بلندتر شدن صدای افراد رادیکال است.

وی با تاکید بر این که در نظر گرفتن این فرض به معنی ضرورت استمرار مذاکرات و پافشاری برای دستابی به نتیجه نیست، گفت: باید در نظر داشت که این یک مذاکره است و از قضا طرف قوی تر آن غربی ها هستند لذا نباید با تاکید بر اطمینان به نتیجه بخش بودن آن توقعات بیش از اندازه ایجاد کرد.

این کارشناس مسایل سیاسی همچنین گفت: اینکه دولت به نتیجه نرسد و به تبع آن در تحقق وعده های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... با مشکل مواجه شود سبب می شود که عده دیگری در انتخابات آتی ریاست جمهوری به میدان آیند و روحانی شانس خود برای پیروزی در آن رقابت را از دست بدهد.

به گفته وی احتمال دیگری نیز وجود دارد و آن این است که دولت تضعیف شده درصدد بازسازی جایگاه خود برآید و در این راستا خطاهایی کند که به نفع منافع ملی نباشد لذا می توان نتیجه گرفت که گره زدن همه مسایل کشور با دستیابی به توافق هسته ایی نتیجه مثبتی ندارد و دولت باید از فرصت باقی مانده برای جدا کردن این دو مساله از هم اقدام کند.

سیر قهقرایی در اقتصاد و سیاست داخلی

علی تاجرنیا، کارشناس مسایل سیاست داخلی نیز با تاکید بر این که باید فرض را بر انجام شدن توافق هسته ای گذاشت، گفت: مردم و دولت ایران و آمریکا اکنون دیگر به این نتیجه رسیده اند که تنش های سی و پنج سال در روابط فی مابین برایشان هیچ دستاورد جدی نداشته است.

وی افزود:‌ نتیجه این تنش ها سودی بوده است که کشورهای حاشیه برده اند. به عنوان مثال اسراییل از نزدیکی به آمریکا سود برده و کشورهایی مانند چین و روسیه با ارتقای روابط اقتصادی خودشان در منطقه سود برده اند. به همین خاطر معتقد هستم که باید بر اساس خواست جمعی در ایران و آمریکا فرض را بر انجام توافق هسته ای گذاریم.

این کارشناس مسایل سیاسی همچنین با در نظر گرفتن این احتمال که مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسد، گفت: در این صورت باید منتظر تندتر شدن شیب ورشکستگی اقتصادی کشور باشیم. اکنون باید بدانیم اعتقاد بر کاغذپاره بودن تحریم ها چندان درست نبود و آنها در اقتصاد کشور اثرگذار هستند.

وی با تاکید بر این که قصد ندارم حل و فصل همه مشکلات اقتصادی کشور را به تحریم های علیه ایران وابسته بدانم، گفت: باید پذیرفت که در شرایط تحریمی اقتصاد رانتی رشد کرده است و در کنار عادت کرده ایم که همیشه فضای داخلی بسته باشد چون تصور می کنیم که باید در حالت جنگ بمانیم.

تاجرنیا افزود: آنچه که از به نتیجه نرسیدن توافق هسته ای حاصل می شود، در حقیقت ادامه روالی که سالهاست جریان دارد به شکلی بدتر از گذشته است.

به گفته وی اوضاع بدتر خواهد بود زیرا سرمایه های اجتماعی و نیروی انسانی ما رو به تحلیل است.

این کارشناس مسایل سیاسی دلیل این تحلیل را نیز پدیده هایی مانند فرار مغزها که در نتیجه شکاف میان مردم و دولت – به معانی اعم – دانست و گفت: با به نتیجه نرسیدن توافق حتما شاهد ادامه روند رو به تحلیل سرمایه های اجتماعی و ادامه سیر قهقرایی در اقتصاد و سیاست داخلی خواهیم بود.

تاجرنیا با تاکید بر این که نباید مساله هسته ای را به طور کامل با مسایل داخلی مرتبط و وابسته دانست، گفت: به هر حال نمی توان از این واقعیت گذشت که دغدغه اصلی دولت مسایل اقتصادی و معیشت مردم است که با تحریم ها و پرونده هسته ای ارتباط دارد. روشن است که با برطرف شدن این دغدغه اساسی و دولت فرصت بیشتری برای حل و فصل مسایل داخلی خواهد داشت.

وی افزود: اظهارات اخیر رییس جمهور نشانه ای از استراتژی صحیح و توجه دولت به مسایل سیاست داخلی بود و نشان داد که دولت به هر حال با  حصول توافق یا عدم حصول توافق به این بخش توجه داد./فرارو/110



۱۲/۰۳/۱۳۹۴ - ۰۷:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن