تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه منافق اين است كه بدى اش ناراحتش نمى كند و خوبى اش او را خوشحال نمى سازد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845117630




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نور آفتاب و پوست


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
sun-skin
  نور آفتاب به علت داشتن ویتامین د برای بدن مفید است و با استفاده از آفتاب می توان ویتامین د مورد نیاز بدن را تامین کرد . آفتاب ملایم اثرهای مفیدی از نظر روانی دارد و موجب آرامش و تمدد اعصاب ، تحرک گردش خون پوستی ، کاهش فشار خون ، افزایش و تولید هموگلوبین و کاهش استعداد ابتلا به عفونت های مختلف می گردد و خاصیت استریل کننده و ضد میکروب دارد و در دین ما برای پاک کردن برخی از نجس ها توصیه شده است . اما در اثر بی احتیاطی برای پوست بسیار مضر و خطرناک است . آفتاب و سرطان پوست علت اصلی سرطان پوست ، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب است . خصوصا اگر آفتاب سوختگی و یا تاول نیز ایجاد شده باشد . حدود نود درصد سرطان های پوستی در نواحی که در معرض آفتاب می باشند دیده می شود. تنها استثنا آن ملانوم است که گاهی در نواحی که هرگز با آفتاب تماس نداشته اند دیده می شود . سایر عوامل گرچه کمتر شایع شده هستند ولی ممکن است در ایجاد سرطان پوست موثر باشند نظیر تماس زیاد با پرتو ایکس طبی یا صنعتی ، اسکار ناشی از سوختگی تماس شغلی با ترکیباتی نظیر تاروآرسنیک ملانوما ، نوع دیگر از سرطان پوست است که بسیار خطرناک می باشد . ملانوم بدخیم ، سلول های بدخیم ، سلولهای مولد رنگدانه پوست را درگیر کرده و معمولا به صورت ضایعه قهوه ای تیره یا سیاه با کناره ها و رنگ نامنظم ظاهر می شود . برخی خال ها احتمال بیشتری دارند که به ملانوم تبدیل شوند . محل های شایع ملانوم ، قسمت فوقانی پشت و پایین ساق پا در خانم هاست و گاهی در دست و پا مشاهده می شود . ملانوم شیوع کمتری نسبت به سایر انواع سرطان دارد ولی امروزه شیوع آن در حال افزایش است . مطالعات نشان داده است که آفتاب سوختگی شدید با تاول هنگام کودکی یا نوجوانی احتمال ملانوم را دوبرابر می کند . برای تشخیص زود رس سرطان های پوست معاینه منظم پوست و رجوع به دکتر متخصص برای برخورد با خال های مشکوک ضروری است .
skincancer
اثرات مزمن نور آفتاب بر روی پوست (پیری پوست ) 1-قوام پوست : در این حالت پوست نازک ، چروک و زرد رنگ می شود و ئر نواحی گوش و گردن کلفت و شیارهای لوزی شکل چیدا می کند. 2-تغییرات عروقی : در افراد با پوست روشن ، خونریزی زیر پوستی در اثر ضربه خفیف ایجاد می شود . 3-کک و مک : قبلا توضیح داده شده است . 4-پیری ناشی از آفتاب : تغییرات مربوط به پیری طبیعی پوست تسریع شده و شدت می یابد . در اثر تابش مزمن نور آفتاب اپیدرم خشک می شود و چین و چروک های عمیق در پوست به وجود می آیند . بر اثر تابش مزمن نور آفتاب ، پوست ، پوسته پوسته و خشن می شود و در بین لب های بالا و پایین التهاب به وجود می آید . در واقع پیری پوست در اثر نور آفتاب ، بر اثر تاثیرات نامطلوب و بلند مدت نور آفتاب بر پوست است . البته میزان پیری پوست در اثر نور نیز تا حدی به عوامل وراثتی و ژنتیک تعیین می شود . به عنوان مثال افرادی که پوست روشن به آسانی سوخته و سریع تر نیز به پیری پوست در اثر نور آفتاب مبتلا میشوند . نکته مهم دیگر این است که برای شکل گرفتن ضایعات دایمی و تدریجی لزومی ندارد که پوست آفتاب سوخنه و یا حتی به اصطلاح گل بیندازد بلکه رفت و آمد به محل کار ، مراکز خرید و یا حتی پهن کردن لباسهای شسته شده پوست ما را برای پیری در اثر نور به الندازه کافی در معرض نور آفتاب قرار می دهد . بنابراین حتی در منزل و روزهای ابری از کرم ضد افتاب استفاده کنید .
sunburnviolet.jpeg.size.xxlarge.letterbox
آفتاب سوختگی شدید عامل اصلی آن همان طور که قبلا ذکر شد اشعه ماورا بنفش می باشد . افراد با پوست و موی روشن از دیگران مستعدتر هستند در تابستان بیشتر در کوهنواردان و شناگران دیده می شود . ابتدا ریتم اولیه طی چند دقیقه بروز و سپس ناپدید می شود . سپس مجددا ظاهر و چند روز می ماند در این صورت با درد و سوزش همراه است . با ادامه ی تابش تغییر در عروق به وجود آمده و پوست خارجی تاول می زند و در موارد شدید به خصوص در کودکان و تفراد مسن که به مدت طولانی سطح وسیعی از بدن را ذدر معرض تابش قرار داده اند با علایم عمومی تب و لرز استفراغ سر درد و شوک بروز می کند و پس از یک هفته پوسته پوسته شدن ظاهر می شود . مراجعه به پزشک در این موارد ضروری است .اما می توان کمپرس با یخ ، آب سرد و یا شیر سرد را به کار برد .
sun2
جلوگیری از اثرات نور آفتاب از راه داخلی تاکنون دارویی که به طور موثر از راه خوراکی سبب حفاظت پوست و جلوگیری از اثرات نور آفتاب روی پوست شود پیدا نشده است ولی مصرف روزانه ویتامین ای سبب کاهش شدت سوختگی و افزاش مقاومت به آفتاب دگی کی شود . استفاده از پسوارین خوراکی و قرار گرفتن در معرض نور لاعث افزایش ضخامت اپیدرم ( به خصوص طبقه شاخی ) و تحریک ملانوسیت ها و افزایش مقدار ملانین پوست می شود .
sunscreen
جلوگیری از اثرات نور آفتاب از راه خارجی به موادی که از نفوذ اشعه ماور بنفش به قسمت عمقی اپیدرم ( روی پوست ) و درم جلوگیری می کند را محافظ یا ضد آفتاب گویند . نحوه اثر این ضد افتاب ها جذب انعکاس اشعه ماورا بنفش می باشد و از رسیدن آن به لایه های عمقی پوست جلوگیری می کنند . ضد آفتاب ها دو گونه اند : ضد آفتاب های شیمیایی و ضد اب های فیزیکی ضد افتاب شیمیایی : این گروه از ضد آفتاب ها از طریق جذب اشعه از رسیدن آن به لایه های عمقی پوست جلوگیری می کند . ضد آفتاب های فیزیکی : بر پایه اطلاعات جدید ضد افتاب های فیزیکی را می توان به سه گروه تقسیم کرد : 1-گروهی که موجب انعکاس و پراکنده کردن نور مریی و پتوهای بنفش می شوند . 2-گروهی که موجب انعکاس و پراکنده کردن نور مرئی و پرتوهای بنفش به میزان متفاوت می شوند . مانند پمادهای حاوی اکسید زینک که از نفوذ اشعه به روش انعکاس آن جلوگیری می کند . 3- استفاده از کلاه لبه دار و حتی نقاب که مانع رسیدن اشعه به پوست شوند نیز جز ضد آفتاب ها هستند . ضد آفتاب ها مات و یا رنگی هستند . قبل از سال 1990 ضد افتاب های فیزیکی در غلظت های زیاد ( 10 درصد و یا بالاتر ) استفاده می شوند که کوجب قبول مشتریان نبوده و کوجب می شود که ان مواد روی پوست منافذ را ببندد و موجب کمدن و جوش شود اما امروزه با میکرونیزه کردن این مواد به ذرات 40 تا 100 نانومتری این ترکیبات حالت نیمه شفاف یا سوسپانسیون کلوئیدی پیدا کردند که قابل قبول تر هستند و نیاز به استعمال ضخیم شبیه کرم ندارند و غیر قابل روئت بوده و در جذب و پراکنش اشعه ماورا بنفش و مسدود کنندگی موثرند .این پدیده باعث کاهش خاصیت کمدن زایی و این مواد شده اسن . میزان بازتابش و پرانش حاصل از هر ماده به اندازه ذرات و ضخامت لایه استعمال شده است . این مواد طیف فرا بنفش و نور مرئی را بلوکه می کنند . ضد آفتاب ها فیزیکی ممکن است آلی یا غیر آلی یا ترکیبی از هر دو باشند . معمول ترین آنها دی اکسید تیتانیوم و اکسشید روی هسند که هر دو طیف جذبی 250 تا 400 نانومتر دارند . دیگر ترکیبات این گروه تالک ، کائولین ، خاک رس و زغال ملانین و پیش سازهای ملانین می باشند . از آنجا که ضد آفتاب ها فیزیکی پرتو فرابنفش را بلوکه میکنند بنابراین در بیماری های حساس به نور موثرند . همچنین برای بخش های از بدن که به راحتی دچار سوختگی می شوند مثل نوک بینی ، گوش ها ، شانه ها گونه ها و لب هل به آسانی قابل استفاده اند .

11 خرداد 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن