واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: لاريجاني: برخي مسوولان از مطهري زياد مي گويند اما كتابهاي شهيد مطهري را مطالعه نميكنند!
خبرگزاري انتخاب : داماد شهيد مطهري با اشاره به برگزاري مراسمهاي بزرگداشت و گراميداشت براي شهيد مطهري عنوان كرد: تعريف و تمجيد از شهيد مطهري دردي را دوا نميكند و بايد فكر او در جامعه اجرا شود.
آيةا... مطهري با تأكيد بر بيان نظرات فكري مختلف در جامعه، فلسفه را موجب بالندگي انديشه اسلامي مي دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري انتخاب ، دكتر علي لاريجاني در همايش علامه شهيد مطهري و فلسفه هاي مضاف كه به همت دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه شعبه خراسان رضوي برگزار شده بود، طي سخناني افزود: شهيد مطهري كسي بود كه اعتقاد داشت كرسي فكر ماركسيستي به وسيله يك ماركسيست بايد در دانشكده الهيات تدريس شود تا در پرتو مواجهه با افكار مختلف بالندگي فكري محقق شود، زيرا تا درد سؤال نباشد؛ زايمان فكري صورت نمي گيرد.
داماد شهيد مطهري با بيان اينكه مباحث و گفتگوهاي ميان شهيد مطهري و روشنفكران مطرح در سطح دنيا، نشان از تأكيد وي بر ايجاد كرسي هاي آزادانديشي در فضايي سالم و منطقي داشت، افزود: اختلاف فكري اگر براي استيفاي حقوق ملت و مصالح نظام باشد، به اعتلاي فكري افرد جامعه كمك مي كند، در غير اين صورت اختلاف نظرها سليقه اي است كه باندبازي و دعواهاي سياسي است كه موجب دلزدگي نخبگان از فضاي مناظره مي شود.
منتخب هشتمين انتخابات مجلس شوراي اسلامي مردم قم در خصوص فلسفه سياسي شهيد مطهري با اشاره به اهميت تبيين بحث آزادي در نظريات استاد خاطرنشان كرد: اين مهم در نگاه مطهري بر پايه حقوق فطري و انساني با تعيين محدوده آزاديها براي تحقق عدالت اجتماعي تعريف مي شود.
وي ادامه داد: از منظر استاد مطهري، آزادي امري مرتبط با شكوفايي استعداد و ايجاد زمينه هاي آن است كه بايد بر اساس آن به حقوق فطري افراد قائل بود.
وي ادامه داد: عدالت از ديدگاه علامه مطهري ايجاد بستري براي قرار گرفتن استعدادهاي مختلف است كه با مؤلفه آزادي اين زمينه ايجاد مي شود.
وي با بيان اينكه الزام اعتقاد به آزادي، شناخت محدوده هاي آن است، عنوان كرد: در بحث آزادي و محدوده هاي آن معركه آراء و نظريه هاي مختلف است كه در اين ميانآيةا... مطهري به تحديد آزادي بر مبناي حقوق انساني معتقد است.
لاريجاني در خصوص اهميت مشروعيت حكومت در برقراري عدالت تصريح كرد: استاد نظريه مشروعيت را به منظور اطاعت از حكومت با توجيه عقلاني ارايه مي كند و امنيت، تأمين نيازهاي انساني، تلطيف روابط انساني را در قالب يك اجتماع قابل تحقق مي داند.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: اعتدال و منطق فكري مطهري بايد در جامعه گسترش يابد.آيةا... مطهري كسي بود كه خط فكري اصيل اسلامي را در جريان پيروزي انقلاب اسلامي اساس قرار داد و امروز براي دستيابي به آرمانهاي انقلاب بايد در راستاي اين مسير حركت كرد.
لاريجاني تصريح كرد: استاد مطهري تحجر را سدي بر سر راه انديشه ها مي دانست و معتقد بود كه فكر و انديشه بايد مطرح شود و مواجهه عقلي صورت گيرد تا بالندگي اسلامي به دست آيد.
وي با بيان اينكه شهيد مطهري آزادانديش بود، گفت: او معتقد بود كه نظرات فكري مختلف بايد ارايه شود تا در جستجوي پاسخ منطقي به آنها بالندگي انديشه اسلامي صورت گيرد.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي كشور، همه جانبه نگر بودن اسلام را از اعتقادات ديگر استاد مطهري دانست و گفت: آن شهيد بزرگوار معتقد بود كه اسلام به همه ساحتهاي انساني توجه دارد و علت بقا و پويايي اسلام را نيز همين مي دانست.
شهيد مطهري شخصيتي ارزنده براي همه دورانها و يك مدل خوب براي دانشجويان، سياستمداران و ديگر اقشار جامعه است.
وي با بيان اينكه توجه به ويژگيهاي شخصيتي شهيد مطهري ميتواند راهنمايي براي زندگي باشد، بيان داشت: متاسفانه در كشور برخي مسوولان از مطهري زياد مي گويند اما كتابهاي شهيد مطهري را مطالعه نميكنند!
وي با اشاره به برگزاري مراسمهاي بزرگداشت و گراميداشت براي شهيد مطهري عنوان كرد: تعريف و تمجيد از شهيد مطهري دردي را دوا نميكند و بايد فكر او در جامعه اجرا شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به تاكيد شهيد مطهري بر همه جانبهنگري در مسائل اسلامي عنوان كرد: شهيد مطهري بر اين باور بود كه اسلام تحول برانگيز است و شهيد مطهري، اسلام در انزوا را نمي پسنديد.
علي لاريجاني درباره موضع گيري جريانهاي سياسي نسبت به افكار شهيد مطهري گفت: تمام جريانهاي سياسي كشور نسبت به افكار شهيد مطهري علاقهمند هستند.
وي خاطرنشان كرد: انديشههاي مطهري آن قدر روشن است كه نياز به فالگيري براي فهم آن نيست.
نماينده رهبر معظم انقلاب در شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنان خود درباره عملكرد دولت يادآور شد: حركت ابتكاري هيئت دولت در سفر به استانها بسيار خوب است و دولت اقدامات مفيد ديگري نيز انجام داده است. از سوي ديگر دولت در برخي از امور نيز بايد نظام برنامه ريزي براي حل مشكلات داشته باشد.
وي در رابطه با امكان دستيابي ايران به سلاح هسته اي افزود: دليلي ندارد كه ما به دنبال سلاح هسته اي باشيم. دستيابي ايران به سلاح هستهاي باعث آغاز مسابقه هسته اي منطقه ميشود.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 330]