تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا توكل كند، خداوند هزينه او را كفايت مى كند و از جايى كه گمان نمى برد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814744456




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روش‌های پیشگیری از جعل و کلاهبرداری


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: سرهنگ برزو همتی، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان ملارد در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در تشریح اصلی ترین وقوع جعل و کلاهبرداری اظهار کرد: فریفته شدن به ظاهر افراد و اعتماد بی جا و بدون شناخت نسبت به افراد، اعتماد بی جا به تبلیغات مندرج در مطبوعات، طمع و فرصت طلبی بیش از حد برای کسب سریع و آسان دارایی ثروت، ساده انگاری و بی توجهی به واقعیت‌های اجتماعی و اقتصادی، طمع و فرصت طلبی بیش از حد برای کسب سریع و آسان دارایی و ثروت و ناآشنایی با روال قانونی امور اداری، قضایی انتظامی و .


.. از مهمترین عوامل ایجاد و تسهیل کلاهبرداری و جعل و سوء استفاده افراد فرصت طلب محسوب می‌شود.

وی ادامه راه‌های پیشگیری از وقوع جعل و کلاهبرداری را به شرح ذیل اعلام نمود:

1- در انجام فعالیت‌های اقتصادی و معاملاتی که بدون زحمت و سریع، درآمدهای وسوسه انگیز و سود هنگفتی را که از عرف جامعه فاصله زیادی دارد نصیب شما می‌کند، احتیاط را پیشه کنید.

2- احتیاط لازم را در مواجهه با کسانی که با غصب عناوینی نظیر مامور اداره اطلاعات ، کارمند دادگستری و ... به قصد کلاهبرداری به شما نزدیک می‌شوند، لحاظ نمایید و فریب آنها را نخورید.

3-اکثر کلاهبرداران، معمولا دارای ظاهری آراسته و شیک پوش و ولخرج و خوش برخورد هستند تا براحتی طعمه خود را به دام بیندازند، در انجام معاملات، سرمایه گذاری‌ها و .... به ظاهر افراد تکیه نکنید.

4- پیشنهادهای تجاری گوناگون ارائه شده از سوی شرکت‌ها ، موسسات و اشخاص را تا قبل از احراز هویت و اطمینان از قانونی بودن عملکردشان نپذیرید.

5- معاملات و قرار داده‌های خود را در مراکز رسمی و قانونی به ثبت برسانید تا تحت حمایت‌های قانونی قرار بگیرید.

6- هنگام معامله با افرادی که نشانی و شماره تلفن ثابتی ندارند، بیشتر دقت کنید و تا حد امکان از آن بپرهیزید.

7- از خرید وسایل نقلیه یا ملک بصورت قولنامه‌ای اجتناب کنید و معامله را در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسانید، زیرا در این مراکز ، درباره اصالت اسناد و مالکیت افراد از مراجع قانونی، مانند سازمان ثبت اسناد و املاک شهرداری و .... استعلام می‌شود، بنابراین تا حدود زیادی از بروز مخاطراتی که در نتیجه تنظیم قولنامه‌های عادی و دستی ایجاد می‌شوند جلوگیری خواهد شد.

8- سابقه طولانی تاسیس و فعالیت یک شرکت، منطبق بودن فعالیت آن با اساس نامه، شفاف بودن سوابق کاری ، شهرت و خوشنامی در بازار اعتبار بانکی و خوش حسابی در پرداخت مالیات، عوارض دولتی و ... می‌تواند به اعتماد شما به عملکرد آن شرکت کمک کند.

9- در انجام معاملات تنها به وجود آرم نامه‌ها اکتفا نکنید، ممکن است سربرگ ادارات توسط افراد شیاد به سرقت رفته و یا جعل شود، لذا لازم است اصالت همه بخش‌های این نوع از اسناد مکتوب با دقت بررسی شود.

10- همواره احتیاط را در تعامل با افرادی که مدعی اخذ گواهینامه رانندگی کارت معافیت، کارت پایان خمت، مدرک تحصیلی و... از راه‌های غیر متعارف و غیر قانونی هستند ، لحاظ کنید تا گرفتار وعده پوچ و دروغین این افراد شوید.

11- اصل یا حتی کپی اسناد و مدارک خود مانند شناسنامه، کارت ملی ، گذرنامه، گواهینامه رانندگی، اسناد مالکیت زمین، مغازه و منزل جواز کسب و ساختمان، مدرک تحصیلی و ... را برای انجام امور اداری در اختیار افراد ناشناس و غیر مطمئن قرار ندهید.

12- به محض فقدان یا سرقت اوراق بهادار و چک و سایر مدارک رسمی و هویتی ، که امکان جعل و سوء استفاده از آنها وجود دارد در ارع وقت مراجع قضایی و انتظامی را در جریان بگذارید و تشکیل پرونده دهید و مدارک مربوط به اقدامات قضایی خود را جمع‌آوری کنید.

13- هنگام وکالت دادن به افراد برای انجام امور اداری مثل اجاره دادن منزل، حدود اختیارات وکیل را به طور دقیق مشخص کنید و هنگام امضای وکالت نامه در دفتر خانه متن آن را به دقت مطالعه کنید.

14- مستندات مربوط به سرقت اوراق بهادار و چک و سایر مدارک رسمی و ویتی خود را در جای مطمئنی نگه دارید تا در صورت لزوم مثلا هنگام سوء استفاده از این مدارک بتوانید برای اثبات برائت خود این مستندات را ارائه دهید.

15- هیچگاه از افراد ناشناس که از اعتبار آنها اطلاع کافی ندارید چک قبول نکنید زیرا احتمال سرقتی یا جعلی بودن چک وجود دارد و از انجام معامله‌های بزرگ در ساعات غیر اداری با چک های بانکی و حتی چک‌های رمز دار خودداری کنید، چون امکان استعلام از بانک وجود ندارد.

16- اعتبار کدهای رهگیری را می‌توان در سامانه اطلاعات مدیریت معاملات و مستغلات کشور، کنترل کنید و از طریق این سامانه قادر خواهید بود با وارد کردن کد ملی طرف قرار داد و کد رهگیری ، متن قرار داد منعقد شده را مشاهده نمایید و در صورت عدم انطباق یا مشاهده پیغام خطا از طرف سامانه، کد رهگیری مشکل دارد و باید برای پیگیری به بنگاهی که قرار داد را در آن منعقد کرده اید، مراجعه کنید و همواره دقت کنید که در معامله ملک، بنگاه موظف است به شما کد رهگیری بدهد که معتبر بودن کد رهگیری می‌تواند دلیلی برای معتبر بودن بنگاه تلقی شود.

سرهنگ همتی در ادامه تشریح اقداماتی که باید سریعا بعد از وقوع جعل و کلاهبرداری انجام شود، تصریح کرد: مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم و طرح شکایت، مطلع نمودن بانک از مفقود شدن و یا سرقت چک و همکاری کامل و بیان جزئیات لازم بدون پنهان کاری به مراجع قضایی و انتظامی بدون اتلاف وقت از اقدامات موثری است که می‌تواند به حصول نتیجه کمک نماید.

فرمانده نیروی انتظامی شهرستان ملارد در پایان تصریح کرد: افراد کلاهبردار نهایت سوء استفاده را از سهل انگاری وناآگاهی مخاطبان خود می‌نمایند و با دقت نظر، توجه و ارتقا سطح آگاهی‌ها ، می‌توان به نحو قابل توجه و چشمگیری از وقوع جرایم اینچنینی جلوگیری نمود.

منبع: باشگاه خبرنگاران/




11 خرداد 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 416]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن