محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832770069
روزهای نفس گیر تا توافق هسته ای (1)
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: نقدی بر تحلیل های اخیر در اردوگاه دلواپسان
روزهای نفس گیر تا توافق هسته ای (1)
«مذاکرات هسته ای به حساس ترین و پیچیده ترین روزها و ساعات خود نزدیک شده و هفته های آینده شاهد پرحجم ترین عملیات فکری و سیاسی و رسانه ای یاران و دغدغه مندان انقلاب اسلامی و ایران عزیز از سویی و جریان غرب گرا، غرب اندیش، آمریکاپرست و کدخداباور از سویی دیگر هستیم.
هفته نامه امید جوان - مهرداد خدیر: «مذاکرات هسته ای به حساس ترین و پیچیده ترین روزها و ساعات خود نزدیک شده و هفته های آینده شاهد پرحجم ترین عملیات فکری و سیاسی و رسانه ای یاران و دغدغه مندان انقلاب اسلامی و ایران عزیز از سویی و جریان غرب گرا، غرب اندیش، آمریکاپرست و کدخداباور از سویی دیگر هستیم و متاسفانه هرچه به زمان انجام توافق احتمالی هسته ای نزدیک تر می شویم نگرانی ها از عملکرد تیم مذاکره کننده و تحمیل توافقی بسیار بد و ذلت بار به نظام اسلامی و مردم بیشتر می شود. آنچه در طول انجام مذاکرات پراشتباه هسته ای از ابتدای تشکیل دولت جدید تاکنون به وضوح نمایان بود موضع منفی و ناخوش بینی رهبری انقلاب نسبت به انجام مذاکراتی بود که در آن خطوط قرمز نظام شکسته شود...
اما جریان تحمیل آرزوی شبیه سازی مذکرات هسته ای با صلح امام حسن (ع) و قطعنامه 598 را به گور خواهدبرد. در روزهای حساس و تاریخی و در یک پیچ بزرگ قرار داریم و تاریخ اسلام و تشیع باید دقیقه به دقیقه این ایام را ثبت کند...»
این تحلیل، آغاز و فرجام متنی است که هفته گذشته با عنوان «جام زهر تَرَک برداشت نه دیوار تحریم ها» در سایت های اصول گرایان رادیکال و نشریات چاپی آنان به شکل گسترده ای انتشار یافت و عمق نگرانی آنان را از احتمال توافق هسته ای و تنظیم و نگارش متن نهایی تا دهم تیرماه- تنها 40 روز دیگر- نشان می دهد.
اینان، حمایت رهبری از تیم مذاکره کننده را ابتدا توضیح می دهند و دو دلیل می آورند چون برای هر خواننده ای این پرسش پدید می آید که چگونه به عنوان دفاع از رهبری و با توجیه تبیین دیدگاه های آیت الله خامنه ای درباره پرونده هسته ای حمایت از دولت و مذاکره کنندگان را نادیده می گیرند؟ برای این تعارض اما دو دلیل می آورند: اول این که حمایت به خاطر انتساب «حقوقی» تیم مذاکره کننده به جمهوری اسلامی است. به عبارت دیگر رهبری عالی جمهوری اسلامی انتساب حقوقی این گروه به جمهوری اسلامی را در نظر می گیرد و طبعا حمایت می کند. دیگر این که «اصل ثابت در مدیریت سیاسی ایشان، سعه صدر همراه با روشن گری قلوب و عقول توده های مردم است که هم چون آب بسیار نرم است.
وقتی دست خود را به آرامی در دل آب می بریم فرو می رود اما اگر دست خود را با سرعت روی همین آب بکوبیم مقاوم می شود و اجازه ورود نمی دهد. یعنی سرعت و زمان انتقال یک مفهوم به مردم در پذیرش آن توسط مردم بسیار تاثیرگذار است.» در این نوشته که با امضای «علیرضا معاف» انتشار یافته در توضیح حمایت رهبری طی یک سال و نیم گذشته و اعتقاد آنان به اشتباه بودن مذاکرات هسته ای به صراحت آمده است: «حاکم اسلامی هیچ گاه مردم را وادار به انتخاب یک مسیر نمی کند. بلکه با سعه صدر به آنان فرصت تجربه می دهد تا حتی اگر مسیر اشتباهی را برگزیده باشند با بصیرت کاملی که از گفتمان سازی های او حاصل شده، خود از آن مسیر برگردند.» و مثال پذیرش حکمیت توسط حضرت علی را ذکر می کنند: «امام علی با پذیرش حکمیت به مردم فرصت تجربه داد تا خود بفهمند با چه دشمن خبیث و عهدشکنی مذاکره می کردند.
دشمنی که در آستانه شکست قطعی بود و اتفاقا همین گونه هم شد. یعنی مردم به چشم خود آن سوی چهره معاویه را که همواره از سوی منافقین داخلی مثل اشعث، بزک می شد دیدند. چهره ای مملو از عهدشکنی و فریب و به فاصله کوتاهی پس از پذیرش حکمیت همان افرادی که حضرت را مجبور به قبول صلح کردند از کار خود پشیمان شدند.»
جان کلام دلواپسان اما جای دیگر است. آنان فرض را بر این گذاشته اند که عده ای سیاسیون و در این مورد مشخص رییس جمهوری مورد تایید ملت و مورد وثوق رهبری قصد تحمیل جام زهر به رهبری را دارند و اگر تاکنون به مذاکرات تن داده اند به خاطر این بوده که جامعه متوجه اشتباه بودن موضوع شود و حال که همه متوجه شده اند دیگر ضرورتی ندارد و درواقع برای ایشان نیز تعیین تکلیف می کنند: «سوال مهم این است که وقتی مردم به این شناخت و بصیرت بالا از دشمن رسیده اند آیا حاکم اسلامی باز هم به خاطر حفظ مصلحت جامعه اسلامی و جلوگیری از تفرقه، مجبور به پذیرش صلح است؟ علت پذیریش مذاکره برای صلح با دشمن همراهی نکردن بخشی از مردم و خواص بود و هدف از آن هم آگاه شدن مردم و جلوگیری از ایجاد تفرقه در جامعه اسلامی بود.
حال، زمانی که مردم در طول مذاکره و پیش از بستن قراردادی الزام آور به بصیرتی بالا در این باره رسیده اند دیگر پذیرش صلح و توافقی الزام آور که خطوط قرمز را هم زیر پا می گذارد چه وجهی دارد؟ صلحی که از قبل آن نه تنها تحریمی برداشته نمی شود بلکه امتیازات ذلت باری هم به دشمن داده می شود.»
به زبان ساده تر دلواپسان می گویند این مذاکرات برای این نبود که به توافق برسیم. برای این بود که به این واقعیت برسیم که توافق فایده ای ندارد و ذلت بار است و حالا که مردم فهمیده اند کافی است و توافق بی توافق و اگر هم دولت اصرار بر ادامه دارد رهبری مانع شود. از امروز تا چهل روز دیگر همه تیترها و تحلیل های دلواپسان و جوهر برنامه های صدا و سیمای پایداری درباره برنامه های هسته ای همین خواهد بود هرچند که روشن نیست اینان از کدام مردم سخن می گویند و حال به بصیرت رسیده اند؟
اگر چهار میلیون همفکر خودشان را می گویند که از این بصیرت برخوردار بودند که اگر نبودند به آقای سعید جلیلی رای نمی دادند. اگر دیگران را می گویند که اتفاقا بیش از پیش خواستار حصول توافق هسته ای تا 10 تیر 94 هستند چون نگاه آنان به زندگی از منظر توسعه و رفاه و آزادی است و چنانچه به هر دلیل این اتفاق نیفتد به حساب کارشکنی های دلواپسان داخلی و تندروهای آمریکایی و لابی های صهیونی می گذارند نه این که مذاکرات و تلاش برای اعتمادسازی امری عبث بوده است.
تحلیل گر اصول گرایان رادیکال مثال صلح حدیبیه و صلح امام حسن (ع) را به عمد نمی آورد چون بارها از جانب رییس جمهور روحانی به کار رفته و فرجام آن نیز مشخص است. بلکه توافق هسته ای را به قبول حکمیت توسط امام علی تشبیه می کنند تا آیت الله خامنه ای را از پذیرش آن بازدارند و به خطبه 125 نهج البلاغه استناد می کنند: «از من می پرسید که چرا من میان خود و آنان برای حکمیت، مدت تعیین کردم؟ من این کار را کردم تا نادان، خطای خود را بشناسد و دانا بر عقیده خود استوار بماند و این که شاید در این مدت، آشتی و صلح خدا کار امت را اصلاح کند و راه تحقیق و حقیقت باز باشد تا در جست و جوی حق شتاب نورزند و تسلیم اولین فکر گمراه کننده نشوند.»
دقت می کنید؟ از نگاه اینان جامعه دو دسته است: «اکثریت نادان» که لابد خطا کرد و به حسن روحانی رای داد تا پرونده هسته ای را به سامان رساند و ایران را از تحریم و کابوس جنگ و ادامه انزوا نجات دهد و «اقلیت دانا» که آنان اند و اگر در این دو سال فرصت مذاکره داده شد برای این بود که «نادان خطای خود را بشناسد و دانا بر عقیده خود استوار بماند» و حال که نادان (مردم امیدوار به حل و فصل مناقشه هسته ای) خطای خود را شناخته (بی سبب به دولت روحانی و تیم ظریف دل بسته) و دانا (که دلواپسان باشند) بر عقیده خود استوار مانده اند وقت آن است که قبل از «توافقات الزام آور و تن دادن به صلح» از این راه بازگردیم و به همان مسیری گام نهیم که در دوران سعید جلیلی می پیمودیم.
این که دو مثال مشهور تاریخی- صلح پیامبر (حدیبیه) و صلح امام حسن- را به عمد ذکر نمی کنند و دو مثال دیگر و نامربوط را می آورند از این روست. از نگاه اینان مذاکرات یک سال و نیم اخیر به قصد حصول به توافق نبوده که در این چهل روز منتظر فینال آن باشیم مثال می آورند: صحنه سازی برای روشن شدن حقیقت بوده و حال که حقیقت روشن شده دیگر نیاز به توافق نیست.
در قرآن کریم آمده است که ابراهیم پیامبر پس از آن که بت ها را شکست تبر را روی دوش بت بزرگ گذاشت و گفت: «بت ها را بت بزرگ شکسته! از آنها سوال کنید اگر سخن می گویند». [سوره انبیا- آیه 63].
در روایتی از امام ششم شیعیان نیز آمده که قصد ابراهیم از این جدل منطقی ارجاع مردم به درون شان و اصلاح فکر آنان بوده است. اما واقعا این دو چه ربطی دارند؟ مثال حکمیت را در چارچوب همان نگاه منفی و اصرار بر شبیه سازی های تاریخی مانند جنگ جمل شاید بتوان توجیه کرد اما مثال بت شکنی ابراهیم جز این که اصرار داشته باشند مردم نمی فهمیدند و خطا کردند و مذاکرات و اجازه گفت و گو برای این بود که به خطای خود واقف شوند چه ربطی به این بحث دارد؟ ابراهیم می خواسته بت پرستان را به ناتوانی بت ها در دفاع از خود واقف سازد. اکنون اما مگر صحبت از ناتوانی است؟ درباره عهدشکنی هم در هر صلحی چنین احتمالی وجود دارد. ضمن این که چند نکته دیگر هم درباره این مثال ها قابل یادآوری است:
اول این که هم امام خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی و هم رهبری کنونی جمهوری اسلامی بارها و بارها به مقایسه مردم ایران و مردم صدر اسلام پرداخته اند و بر این اساس جامعه کنونی را ستوده اند. چرا که پیامبر از این که مسلمانانی از جنگ خسته می شدند گله داشت و علی هم دید که در حضور او با خلفای دیگری بیعت کردند و مسلمانان و نه کافران با او سه جنگ راه انداختند.
امام حسن (ع) نیز تنها ماند و تن به صلح داد و امام حسین به دست کسانی کشته شد که خود را مسلمان تر از او می دانستند. امام خمینی اما هیچ گاه با پاسخ منفی مردم رو به رو نشد و 9 ماه پس از قبول پایان جنگی که قرار بود تا پیروزی نهایی ادامه یابد باشکوه تشییع شد. عبارت «جبهه شکر بر خاک می سایم» را رهبری تنها در پیام هایی که بعد از انتخابات صادر می کنند به کار می برند یعنی حضور مردم در انتخابات و انتخاب آنان موجب شکرگزاری ایشان می شود حال آن که اگر انتخاب خطا بوده باشد تا این حد ابراز خرسندی نمی کنند.
به یاد آوریم اولین کسی که تعبیر «حماسه» را برای دوم خرداد 76 به کار برد شخص آیت الله خامنه ای بود. (در پیامی که سوم خرداد 76 صادر شد). اگر مردم، نادانانی هستند که ره به خطا بر می گزینند و به آنان فرصت داده می شود تا از این خطا بازگردند چرا برای انتخاب کسی که این دلواپسان تا این حد با او مشکل دارند تعبیر «حماسه» به کار رفت و اکنون نیز بارها از شخص حسن روحانی حمایت شده است؟
نکته دوم این است که غنی سازی 20 یا 60 درصدی سوخت، خاک وطن و ناموس ما نیست که اگر به 4درصد تقلیل یابد عزت ما ملکوک شده باشد. نه بحث خاک مملکت در میان است نه عرض و نوامیس مردم و نه حتی حکومت و حاکمیت و قرار نیست حق حاکمیت ملی نقض شود. کما این که این گفتار هنگامی تحریر می شود که سخنان رهبری در مخالفت با اجازه مصاحبه بازرسان با دانشمندان هسته ای دریافت شد و این که گفته اند اجازه این کار را نمی دهم چون به بازجویی شبیه است.
بنابراین بحث حکمیت در میان نیست. اختلاف حضرت علی و امام حسن با معاویه بر سر حکومت و حاکمیت بر بخشی از سرزمین اسلامی بود. معاویه با حکم خلیفه سوم به ولایت شام رسید و زیر بار عزل خود توسط خلیفه بعد نرفت که سرکشی آشکار بود. اینها اما چه شباهتی با پرونده هسته ای دارند؟ موضوعی که کاملا مدرن و جدید است و هیچ سابقه تاریخی در گذشته ندارد.
ادامه دارد...
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
الجبیر:درباره جلوگيري ازدستيابي ايران به سلاح هستهاي توافق کرديم
الجبیر درباره جلوگيري ازدستيابي ايران به سلاح هستهاي توافق کرديمتاریخ انتشار جمعه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۳۷ وزیر امور خارجه عربستان سعودی تاکید کرد در اجلاس کمپ دیوید درباره جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای توافق شد به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی عادل بن احتوافق هسته ای ایران و 5+1 صورت می گیرد، امابا اندکی ملودرام
سفیر فرانسه در آمریکا توافق هسته ای ایران و 5 1 صورت می گیرد امابا اندکی ملودرام خبرگزاری پانا ژرار آرو GerardAraud سفیر فرانسه در آمریکا در پیامی توئیتری پیش بینی کرد که توافق هسته ای میان ایران و گروه 1 5 حاصل خواهد شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ساعت 11 00 به گزارش سرویسنتانیاهو: برای جلوگیری از توافق هستهای دیر نیست
دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۴ نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد برای جلوگیری از حصول یک توافق هستهای با ایران هنوز دیر نشده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبهجهانگیری: دولت در صورت توافق هستهای هم اقتصاد مقاومتی را ادامه میدهد
جهانگیری دولت در صورت توافق هستهای هم اقتصاد مقاومتی را ادامه میدهد معاون اول رئیسجمهور با اشاره به پیگیری مجدانه دستگاههای اجرایی برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی گفت دولت به توافق هستهای دست پیدا کند یا نکند در هر صورت اجرای دقیق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را ادامه خوجهانگیری در جلسه شورای اقتصاد: دولت در صورت توافق هستهای هم اقتصاد مقاومتی را ادامه میدهد
جهانگیری در جلسه شورای اقتصاد دولت در صورت توافق هستهای هم اقتصاد مقاومتی را ادامه میدهدمعاون اول رئیسجمهور با اشاره به پیگیری مجدانه دستگاههای اجرایی برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی گفت دولت به توافق هستهای دست پیدا کند یا نکند در هر صورت اجرای دقیق سیاستهای کلی اقتصادغرب در نگارش توافق هستهای با ایران، دنبال خدعه، نظامات جدید و زیادهخواهی است
غرب در نگارش توافق هستهای با ایران دنبال خدعه نظامات جدید و زیادهخواهی است رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم از این رویداد بهعنوان یک حرکت سازنده و عمیق در زمینه قرآن یاد کرد و گفت امیدواریم این محافل بزرگ قرآنی یک روشنبینروزهای نفسگیر در «تعز»
روزهای نفسگیر در تعز اوضاع در تعز سومین شهر بزرگ یمن و در 260 کیلومتری جنوب صنعا از آغاز حملات به اصطلاح ائتلاف به رهبری عربستان وخیم شد هم اکنون شهروندان این شهر برای یافتن مایحتاج زندگی با مشکلات بسیاری روبه رو هستند سوخت به سختی یافت می شود قیمت مواد غذایی از آغاتوافق هستهای و فروش تسلیحات /به عواقب خونین آن توجه کنید
فارن پالیسی توافق هستهای و فروش تسلیحات به عواقب خونین آن توجه کنید اوباما می گوید نگران توافق هسته ای با ایران نباشید ما از شما حمایت می کنیم و بهترین راه برای اینکه به دوستانت نشان دهی که حامی آن ها هستی چیست فروش میلیاردها دلار تسلیحات پیشرفته به آن ها به گزارش سرواستراتژی آمریکا در مقابل خشم سعودیها از توافق هستهای
تحلیل واشنگتنپست استراتژی آمریکا در مقابل خشم سعودیها از توافق هستهای یافتن جایگزین برای آمریکا چندان آسان نیست چون ادوات نظامی موجود در عربستان را نمیتوان با ادواتی از کشورهای دیگر جایگزین کرد و این کشور برای قطعات تعمیرات و عملکرد دائم آنها به واشنگتن وابسته است به گزاتلگراف: غرب خطر دستیابی سعودیها به سلاح هستهای را جدی بگیرد
دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۳ یک روزنامه انگلیسی در گزارشی نوشت با وجود آن که احتمال دستیابی عربستان به سلاح هستهای ناچیز است اما جامعه بینالمللی باید به صورت جدی اقدامات لازم برای جلوگیری از این اقدام را انجام دهد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه تلگراف با اشزمان کناره گیری وندی شرمن از مذاکرات هسته ای
زمان کناره گیری وندی شرمن از مذاکرات هسته ایتاریخ انتشار پنجشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۴۶ نیویورک تایمز نوشت وندی شرمن رئیس تیم مذاکره کنند آمریکا با ایران قصد دارد بلافاصله پس از پایان ضرب الاجل تعیین شده برای مذاکرات هسته ای از دولت کناره گیری کند به گزارش مونیتورینگ خبرگزاریاوباما مصوبه لزوم بازبینی توافق هسته ای ایران توسط کنگره را امضا کرد
اوباما مصوبه لزوم بازبینی توافق هسته ای ایران توسط کنگره را امضا کرد خبرگزاری پانا باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز جمعه مصوبه کنگره این کشور در خصوص لزوم بازبینی توافق نهایی هسته ای با ایران توسط نهاد قانونگذاری آمریکا را امضا کرد ۱۳۹۴ شنبه ۲ خرداد ساعت 09 21 به گزارش سرویساوباما در کنیسه یهودیان واشنگتن : نام من با توافق هسته ای با ایران گره خورده است/ امضای طرح بازبینی کنگره
اوباما در کنیسه یهودیان واشنگتن نام من با توافق هسته ای با ایران گره خورده است امضای طرح بازبینی کنگره باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در سخنرانی بعد از ظهر جمعه خود به وقت واشنگتن در یک کنیسه یهودیان در واشنگتن با دفاع مجدد از سیاست های دولت آمریکا در قبال برنامه هسته ای ایرعراقچی: امکان توافق هستهای پیش از ضربالاجل ۳۰ ژوئن وجود دارد
عراقچی امکان توافق هستهای پیش از ضربالاجل ۳۰ ژوئن وجود دارد عضو ارشد هیات مذاکره ایران در گفتوگوهای هستهای در یک مصاحبه تاکید کرد در صورت وجود اراده سیاسی در گروه ۱ ۵ امکان توافق زودتر از ضربالاجل ۹ تیرماه وجود دارد به گزارش نامه نیوز معاون وزیر خارجه ایران گفت که در صوخداحافظی وندی شرمن از وزرات خارجه آمریکا، بعد از توافق هسته ای
نیویورک تایمز گزارش داد خداحافظی وندی شرمن از وزرات خارجه آمریکا بعد از توافق هسته ای وندی شرمن مذاکره کننده ارشد ایالات متحده در مذاکرات هسته ای با ایران پس از تاریخ 30 ژوئن آخرین مهلت تعیین شده برای دستیابی به توافق هسته ای وزارت خارجه آمریکا را ترک خواهد کرد به گزارششریعتمداری : توافق هستهای محال است
شریعتمداری توافق هستهای محال است مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت مبادا در یک فرمول خطرناک دشمن را از عداوت به رقابت و از رقابت به شراکت بکشانیم حریف را باید ارزیابی کرد به گزارش فرهنگ نیوز حسین شریعتمداری پیشازظهر امروز در همایش فرصتها و چالشهای انقلاب اسلامبیزنس ایسنایدر: چرا پوتین از توافق هستهای هراس دارد؟ / دیپلمات روس: برای ما، یک ایران نزدیک به آمریکا خطرناک
بیزنس ایسنایدر چرا پوتین از توافق هستهای هراس دارد دیپلمات روس برای ما یک ایران نزدیک به آمریکا خطرناکتر از یک ایران هسته ای است بیزنس ایسنایدر در گزارشی تحت عنوان چرا روسیه از توافق هسته ای هراس دارد نوشت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بلافاصله پس از اعلام تفاهم لو-
سیاسی
پربازدیدترینها