واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۱ق.ظ)
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم: هيچ کاهشي در رشد انتشار مقالات علمي نداريم موج - معاون پژوهش و فناوري وزير علوم گفت: برخلاف برخي گزارشات كه منبع استناد آنها معلوم نيست، از سال 2012 تا كنون هيچ كاهشي در انتشار مقالات و ارجاع ديگران به مقالات دانشمندان ايراني نداشته ايم.
به گزارش خبرگزاري موج، دكتر وحيد احمدي درمراسم افتتاحيه چهل و هفتمين همايش سراسري معاونان پژوهشي دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري كه امروز در دانشگاه تحصيلات تكميلي و فناوري هاي پيشرفته كرمان برگزار شد، با تاكيد بر ضرورت بازنگري و مرور نقاط قوت و ضعف برنامه هاي حوزه پژوهش و فناوري كشور گفت: معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم جهت ايجاد تحول دراين زمينه، 16 برنامه راهبردي را تدوين كرده است.
وي در ادامه انسجام سياستگذاري، برنامه ريزي و امور اجرايي در حوزه علم، فناوري ونوآوري را اولين برنامه راهبردي معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم ذكركرد و از مراحل نهايي تدوين و تصويب نگاشت نهادي نظام علم، فناوري ونوآوري با همكاري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري خبر داد.
دكتر احمدي در بخش ديگري از سخنان خود از هدفمند سازي مأموريت مراكز دانشگاهي، پژوهشي و فناوري براساس رويكرد پژوهش، فناوري مبتني بر نوآوري به عنوان ديگر برنامه تدوين شده نام برد و حمايت از ايجاد و توسعه شركت هاي دانش بنيان توسط اعضاي هيئت علمي و دانشجويان، ايجاد دفاتر انتقال تكنولوژي (TTO) و راه اندازي و تأسيس مراكز نوآوري را از جمله برنامه هاي در دست اقدام در اين زمينه ذكر كرد.
دبير شوراي عالي عتف گفت: توسعه زيرساخت هاي پژوهشي، فناوري و نوآوري برنامه راهبردي ديگري است كه در آن بايد به ارتقاي نشريات علمي، انجمن هاي علمي و موسسات پژوهشي دست پيدا كنيم كه ارتقاي وضعيت كيفي نشريات علمي در سطح مجلات معتبر جهاني، تدوين اولويت هاي صدور مجوز تاسيس موسسات پژوهشي در وزارت علوم و دستگاه هاي اجرايي و تدوين برنامه راهبردي و ساماندهي موسسات پژوهشي وابسته به وزارت علوم براساس ماموريت گرايي از جمله اقدامات در اين راستا است.
وي اظهار کرد: 80درصد پايان نامه هايي كه هم اكنون در دانشگاه ها به سر انجام مي رسد غير كاربردي بوده و در جهت نيازهاي كشور
نيستند و ما برنامه ريزي كرده ايم در قدم اول 20درصد اين پايان نامه ها به صورت كاربردي نگاشته شوند.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم با اعلام اينكه حدود 50درصد جمعيت دانشگاهي كشور در بخش علوم انساني هستند، گفت: شوراي تحول پژوهش علوم انساني در معاونت پژوهش و فناوري ايجاد شده است و علاوه بر صدور مجوز 19 نشريه علمي در گروه علوم انساني ، برنامه راهبردي ايجاد مراكز پژوهشي علوم انساني نيز تدوين و تاكنون 6مركز ايجاد شده است.
وي در ادامه گفت: اولويت هاي پژوهشي دستگاه هاي اجرايي در شوراي عتف تصويب و ابلاغ شده و براي 33طرح كلان ملي نيز از ميان دستگاه هاي اجرايي حمايت مالي جلب شده است زيرا اين طرح ها قبلا به دليل نبود بودجه و اعتبار با مشكل مواجه شده بودند.
دكتر احمدي توسعه کسب و کار دانش بنيان و تجاري سازي دستاوردهاي پژوهشي را برنامه راهبردي وزارت علوم دانست كه براي اجرايي شدن آن، مشاركت در اجراي كامل قانون حمايت از شرکت هاي دانش بنيان، انتقال کارگروه ارزيابي شرکت ها به شوراي عالي عتف ،توسعه دفاتر انتقال فناوري در دانشگاه ها و موسسات پژوهشي و فناوري و تأمين و پرداخت بخشي از هزينه ثبت اختراعات در دست انجام است.
وي افزود: تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه و مشاركت هدفمند دستگاه هاي اجرايي با دانشگاه ها برنامه راهبردي ديگري است كه در راستاي اجراي آن، تفاهم نامه اي با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد و 100نفرنيز براي دوره پسا دكترا و 50 نفر براي فرصت مطالعاتي معرفي شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]