واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1635810)
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۱۰ق.ظ)
رئيس اتاق بازرگاني ايران: اقتصاد منزوي زيرنظر دولت هيچگاه رشد نمي کند/ ضعف خصوصي ها از سايه سنگين دولتي هاست موج - تهران- رئيس اتاق بازرگاني ايران اظهار داشت: رابطه جنجالي و سوظني که در گذشته بين دولت و بخش خصوصي وجود داشته اکنون در حال تغيير است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، غلامحسين شافعي رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي ايران در همايش همدلي و همزباني، رونق اقتصادي و اشتغال با اشاره به لزوم حرکت دولت به سمتاستفاده بيشتر از بخش خصوصي در اقتصاد تاکيدکرد: استفاده از بنگاه هاي دولتي براي ايجاد اشتغال و سرمايه گذاري مولد، هرگز نتوانسته به جايگزين پايداري براي سرمايه گذاري هاي بخش خصوصي تبديل شود.
وي ادامه داد: اقتصادهاي بسته و منزوي که تحت کنترل شديد دولت قرار داشته باشند، هرگز رشد نخواهند کرد و بخش خصوصي نيز در چنين اقتصادي ناکارآمد و ضعيف باقي خواهد ماند.
شافعي ريسيدن به رشد پايدار را به يک اصل اساسي در اقتصاد دانست و افزود: ما نيازمند سرمايه گذاري بيشتر بخش خصوصي، افزايش بهره وري بنگاه ها و کاهش اعتياد نفتي هستيم که در اقتصاد مقاومتي نيز بر آنها تاکيد شده است و خوشبختانه نگاه به بخش خصوصي در حال تغيير است و ما شاهد افزايش سرمايه گذاري بخش خصوصي و گسترش رقابت در عرصه اقتصاد هستيم.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي ايران درخصوص روابط داخلي اقتصادي در گذشته ، تصريح کرد: رابطه جنجالي و سوظني که در گذشته بين دولت و بخش خصوصي وجود داشته اکنون در حال تغيير است.
زمان شکوفايي در اقتصاد است
وي با اشاره به نيازهاي کشور براي شکوفايي بخش خصوصي، اظهارکرد: بخش خصوصي در وضعيت ضعف و ناتواني قرار دارد و بخش دولتي و شبه دولتي سايه سنگين بر آن افکنده و عملکرد آن را تحت تاثير قرار داده است.
رييس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي ايران با تاکيد بر لزوم اجراي سياست هاي کلي اصل 44 قانون اساسي، گفت: رواج حمايت هاي سياسي، ضعف اعتماد بين دولت و بخش خصوصي، تسلط اقتصاد تک محصولي، ارتقاي کند فناوري، فساد، وجود طبقه متوسط ضعيف و انسجام اجتماعي شکننده از جمله چالش هاي پيش روي بخش خصوصي هستند.
وي اظهار داشت: رشد اقتصادي در کشور ما مستلزم سرمايه گذاري دولت در بخش حکمراني و زيرساخت هاي عمومي است که تحقق آن فضا را براي سرمايه گذاري بيشتر بخش خصوصي و رشد اقتصادي فراهم مي کند و بخش خصوصي بايد توجه داشته باشد که به هر ميزان که تشکل هاي اقتصادي گسترش يابند قدرت آنها نيز براي اعمال اصلاحات افزايش پيدا خواهد کرد.
نقش جدي شوراي گفت و گو در اتحاد بين دولت و بخش خصوصي
شافعي با اشاره به نقش شوراي گفت و گو نيز گفت: در شرايط فعلي بايد بين ذينفعان رشد و توسعه کشور يک بسيج همگاني شکل بگيرد زيرا کار دولت تشکل سازي نيست و بخش خصوصي در صورت احساس نياز بايد تشکل ها را ايجاد و دولت از آنها حمايت کند و اقدام دولت ها براي تضعيف تفرق تشکل ها چالش ساز خواهد بود.
نگاه هاي منفي دولت به مردم بخاطر اقتصاد نفتي است
وي افزود: اقتصاد نفتي باعث شده که دولت به مردم و بخش خصوصي به عنوان يک منبع درآمد و دارايي نگاه نکنند بلکه آنها را به عنوان يک بدهي مي پندارند که بايد برايشان يارانه و مزايا فراهم کند.
شافعي با تاکيد بر اينکه دولت نبايد در دام گروه هاي ذينفع گرفتار شود، تصريح کرد: به قول رييس جمهوري ما بايد به سمتي برويم که دست دولت به سوي مردم و بخش خصوصي دراز باشد و بالعکس.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]