تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827029043




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنظیم روابط دولت با بخش خصوصی، الزام رشد اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تنظیم روابط دولت با بخش خصوصی، الزام رشد اقتصادی تهران - ایرنا - یکی از الزام های رشد در تمام اقتصادهای برتر دنیا در تنظیم روابط دولت با بخش خصوصی رقم می خورد، در همین راستا دولت یازدهم از نخستین روزهای روی کارآمدن خود گام های جدیدی برای تنظیم روابط متقابل با فعالان بخش خصوصی برداشت تا نشان دهد به این نکته به درستی واقف است که بخش خصوصی موتوری برای توسعه اقتصادی است.


به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، پس از ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری در سال 1384 و تاکید ایشان بر شکل گیری فرآیند خصوصی سازی براساس ضرورت شتاب گرفتن رشد و توسعه اقتصادی کشور مبتنی بر اجرای عدالت اجتماعی و فقرزدایی در چارچوب چشم انداز 20ساله کشور با تغییر نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاه به سیاست گذاری و هدایت و نظارت، نقش بخش خصوصی و اهمیت توانمندسازی آن بیش از هر زمان دیگر پررنگتر شد.
ازسوی دیگر فعالان بخش خصوصی ایران در همه دهه های اخیر از یک مساله گلایه داشته و دارند و آن حاکمیت بدون چون و چرای دولت بر کسب و کار آنهاست. نهاد دولت در ایران به دلیل دراختیار گرفتن سرچشمه های قدرت و ثروت ملی شرایط و زمین بازی با بخش خصوصی را گونه ای تنظیم کرده و می کند که به هر حال دست بالا را داشته باشد.
این نگاه در دولت های قبلی بسیار شدید بود و آنها تحمل رشد و توسعه اختیارات بخش خصوصی و تشکل های آنها را نداشتند.
دولت یازدهم اما استراتژی و تاکتیک هایش در برخورد با نهادهای خصوصی مثل خانواده، بنگاه و تشکل با دولت های قبلی تفاوت های معنادار دارد و اندیشه هایش متعالی کردن تشکل های غیردولتی است.
این ماجرا برمی گردد به توانایی های بخش خصوصی و از آن مهم تر اثبات این توانایی ها اما بخش خصوصی باید چه چیزی را اثبات کند؟ به نظر می رسد دغدغه دولت فعلی (همانند هر دولت دیگری) این است که آیا بخش خصوصی می تواند جامعه را به ویژه از نظر اقتصادی در شرایط تثبیت و آرامش نگه دارد؟
دولت ها همواره نگران این هستند که بخش خصوصی با لحاظ کردن منافع شخصی و نادیده گرفتن مصالح بلندمدت جامعه سرمایه گذاری ها را به سمتی سوق دهد که جامعه کمترین منافع را به دست آورد.
از طرف دیگر دولت ها همواره نگران این هستند که بخش خصوصی با نادیده گرفتن منافع بلندمدت جامعه، توانایی های ایجاد شغل به اندازه کافی برای برطرف کردن نگرانی خانواده ها را نداشته باشد.
یک نگرانی عمده دولت ها نیز این است که به طور مثال جامعه صنعتی – بازرگانی بخش خصوصی به سمتی برود که امنیت غذایی جامعه آسیب ببیند. می توان این دغدغه های دولت را ادامه داد و شرایط را آنگونه که واقعیت است، نگاه کرد.
آیا بخش خصوصی ایران می خواهد دغدغه های یادشده را به صورت عمیق در کانون توجه قرار دهد؟ آیا می توان امیدوار بود که بخش خصوصی ایران واجد درک عمیق از شرایط باشد؟ به نظر می رسد بخش خصوصی و تشکل های بزرگ در این وضعیت باید خود را اثبات کنند.
بخش خصوصی باید با استناد به مطالعات گسترده، ژرف و کارشناسانه شرایط را برای اثبات توانایی های خود به لحاظ تئوریک و به لحاظ عملی فراهم کند.
در صورتی که بخش خصوصی ایران و تشکل های آن نتوانند اثبات کنند که دلسوزی آنها حتی از برخی مسوولان دولتی بیشتر است و می توانند جامعه ایران را به راه رستگاری برسانند، تفویض اختیارات ممکن نخواهد شد.
اثبات این مساله البته کار چندان ساده ای نیست و نیاز به کار، برنامه ریزی، انسجام، همدلی و وحدت رویه در میان بخش خصوصی دارد. تشکل های مرتبط با هر بخش از فعالیت ها می توانند برای گام اول توانایی های بخش خود را ارزیابی و به اطلاع برسانند.
اقتصام (2) 1574**1558



23/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن