واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: راز گشوده شدن درهای رحمت الهی به روی مردم در عصر ظهور ايمان و تقواى عمومى جامعه و مودت و دوستی حقیقی نسبت به اهل بیت علیهم السلام است.
تراز: بدون شک هیچ کاری در این جهان بدون امداد الهی جلو نخواهد رفت. حتی کفار و مشرکین نیز بی آنکه بدانند بایستی از کمک خدای تعالی بهره ببرند وگرنه در زندگی از پس مشکلات این دنیا بر نخواهند آمد. البته اینکه چرا حتی کفار مورد کمک پروردگار قرار می گیرند بحث مجزایی است و علل مختلفی دارد از جمله سنت هایی همچون املاء و استدراج.در عصر ظهور و حکومت حضرت حجت بن الحسن (عج) اقتصاد به شکوفایی و پیشرفت می رسد تا جایی که مترقی ترین دوران زندگی بشر را در حکومت مهدوی شاهد خواهیم بود. این شکوفایی و پیشرفت نیز بدست نمی آید مگر در نتیجه پرهیزگاری و تقوای عمومی مردم، رعایت عدالت، اجرای احکام دین و عدم ارتکاب معاصی. که همه این موارد به برکت مدیریت و ارشاد و راهنمایی امام عصر (عج) خواهد بود.
در همین رابطه خداوند متعال در آیه 96 سوره اعراف می فرماید:
«وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى ءَامَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيهِم بَرَكاتٍ مِّنَ السَّماءِ وَ الأَرْضِ وَ لكِن كَذَّبُوا فَأَخَذْناهُم بِما كانُوا يَكْسِبُونَ.»
«و اگر مردمى كه در شهرها و آباديها زندگى دارند، ايمان بياورند و تقوا پيشه كنند، بركات آسمان و زمين را بر آنها مى گشاييم؛ ولى [آنها حقايق را] تكذيب كردند؛ ما هم آنان را به كيفر اعمالشان مجازات كرديم.»
***
سه نکته:
* عدالت موجب افزایش برکت
مطابق آیه فوق، اين وعده الهي برای هر امتی در طول تاریخ قابل اجراست و در صورت رعايت اين امور، نزولات و بركات آسماني را شاهد خواهند بود و موجب رونق چشمگير كشاورزي و رشد محصولات زراعتي خواهد شد.
اميرالمؤمنين عليه السلام نيز در اين رابطه فرموده است:
«بِالْعَدْلِ تَتَضاعَفُ الْبَرَكاتُ؛ با عدالت بركتها فزوني مي يابد.» (آمدي تميمي، 1407ق: ج1، ص291)
** برکات آسمانها و زمین کدامند؟
در اینکه مقصود از برکات آسمانها و زمین که در آیه ذکر شده چیست احتمالات مختلفی داده شده است. از جمله:
- منظور از برکات آسمانها و زمین نزول باران و روییدن گیاهان است.
- برخی گفته اند مقصود اجابت دعای بندگان و حل مشكلات زندگى هاست.
- این احتمال هم می رود که منظور از بركات آسمانى، بركات معنوى و منظور از بركات زمينى بركات مادى باشد.
*** بارش باران بی نظیر در ماه رجب قبل از ظهور!
مطابق مضمون آیه فوق و روایات فراوان در این رابطه متوجه می شویم که راز گشوده شدن درهای رحمت الهی به روی مردم در عصر ظهور ايمان و تقواى عمومى جامعه و مودت و دوستی حقیقی نسبت به اهل بیت علیهم السلام است. لذا حتی اگر از اول بعثت هم مردمان گفتار پيامبر (ص) را مىپذيرفتند و دست از مقام ولايت خاندان وحى بر نمى داشتند، تيرگى و تاريكى هايى كه جهان را به ظلمت و تباهى كشيده پيش نمى آمد و خداوند نیز از عطاى نعمت ها و بركات آسمانى دريغ نمی نمود.
امام صادق (ع) در این رابطه می فرماید:
«وَ إِذَا آنَ قِيَامُهُ مُطِرَ النَّاسُ جُمَادَى الْآخِرَةَ وَ عَشَرَةَ أَيَّامٍ مِنْ رَجَبٍ مَطَراً لَمْ يَرَ الْخَلائِقُ مِثْلَهُ...»
«وقتي كه زمان قيام قائم نزديك شود، بر مردم باران فرو خواهد ريخت، در ماه جمادي الثاني و ده روز رجب؛ باراني كه مانندش ديده نشده است!» (اِربلي، 1381ق: ج2، ص463)
چهارشنبه 6 خرداد 1394 ساعت 05:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]