واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکید استاندار قم بر صرفه جویی آب و برق قم- ایرنا - استاندار قم با بحرانی خواندن وضعیت آب و برق در این استان، بر جدی گرفتن نهضت صرفه جویی آب و برق تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق صالحی منش عصر شنبه در جلسه شورای مدیریت بحران استان در سالن جلسه های جواد الائمه (ع) استانداری، اظهار داشت: مساله صرفه جویی در آب و برق یک امر حیاتی است.
وی با بیان اینکه این نهضت باید از اداره ها و دستگاه های مختلف اجرایی استان آغاز شود، افزود:مسوولان باید با کنار گذاشتن تعارفات نوع مصرف آب و برق در اداره خود را بررسی و تدابیر لازم برای کاهش مصرف اتخاذ کنند.
استاندار قم با اشاره به ضرورت ارایه آموزش های لازم در خصوص صرفه جویی و مدیریت مصرف به مردم، تصریح کرد: مردم را باید نسبت به ضرورت صرفه جویی در مصرف آب آگاه کرد.
وی با اشاره به سخن رییس جمهوری مبنی بر صرفه جویی 10درصدی برای پایدار شدن آب در کشور، افزود: اگر مساله انتقال حوزه به حوزه و انتقال آب از سرشاخه های دز که با هزینه ها و سخنی های فراوان انجام شده نبود، امروز این استان با مشکل جدی تر آب مواجه بود، لذا باید قدر این آب را بدانیم.
صالحی منش با بیان اینکه از ابتدای آغاز طرح انتقال آب به قم 9 هزار میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: رهبر معظم انقلاب شخصا به این مساله ورود پیدا کردند، و دستور دادند 230 میلیون یورو از برخی بودجه ها حذف و به بودجه آبرسانی قم اضافه شود.
وی نهایی شدن طرح یادشده و دستیابی قم به آب پایدار را نیازمند 2 هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر عنوان کرد، و افزود: هیچکدام از این کارهای بزرگ و با عظمت به معنای این نیست که آب را هر طور که می خواهیم مصرف کنیم.
استاندار قم ضمن ابراز تاسف از مصرف نادرست آب سرشاخه های دز و استفاده آن برای کشاوری در روستاها و آبیاری فضای سبز شهری، تصریح کرد: متاسفانه بخش عمده ای از این آب برای تطهیر و نظافت و ظرفشویی مورد استفاده قرار می گیرد که به هیچ وجه این کار مورد رضایت خداوند متعال نیست.
وی با اشاره به نقش مهم آموزش و پرورش در این زمینه، تصریح کرد: آموزش و پرورش سال گذشته در یک اقدام جالب و بسیار زیبا حدود 600 مورد از شیرآلات مدارس استان را الکترونیکی کرد که انتظار می رود این تعداد به هزار و 200 و حتی 2 هزار مورد افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه وضعیت آب قم بحرانی است و این استان حتی برای کشاورزی هم آب ندارد، تصریح کرد: بنا به عقیده بسیاری از کارشناسان ظرف 20سال آینده قم به خاطر معضل کم آبی امکان اسکان یک میلیون نفر در خود را نخواهد داشت.
استاندار قم خاطر نشان کرد: کارشناسان معتقدند که وضعیت قم رو به کویری شدن و ویرانی است و در آینده حتی امکان تولید محصولاتی مانند پسته که به آب کمتری احتیاج دارند، نیز در این استان وجود نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه مسوولان امروز قم باید در قبال نسل های آینده نیز خود را مسوول بدانند، افزود: مسوولان دستگاه های مختلف از جمله جهاد کشاورزی باید با گرفتن تصمیم های درست و همچنین جلوگیری از کشت بی رویه گندم و جو ضمن تشویق کشاورزان به کاشت پسته، هشدارهای لازم در خصوص بحران آب در این را بدهند
استاندار قم با تاکید بر عادت دادن مردم به صرفه جویی در آب، وضعیت برق در این استان را بدتر از آب توصیف کرد، و افزود: متاسفانه برق قم دچار کمبود است، و دارای مشکلاتی از قبیل افت ولتاژ، فرسودگی شبکه، برق رسانی و کمبود پست های 463 ولت است.
وی با اشاره به پیش بینی هواشناسی برای گرمای بی سابقه در قم در تابستان سال جاری، تصریح کرد: در حالی که پیک و نقطه اوج مصرف برق تاکنون در زمان غروب است، این پیک به حوالی ساعت 3 بعد از ظهر تغییر زمان داده، و یقینا با این وضعیت، عملیات برق رسانی در فصل گرما در قم با مشکل مواجه خواهد شد.ک/3
7403/ 6133/**1613
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]