واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پژوهشکده علوم زمین: ایران با بهره گیری از تجربیات کشورهای مختلف جهان، خسارات ناشی از زلزله را کاهش می دهد تهران -ایرنا - رییس پژوهشکده علوم زمین گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش می کند با بهره گیری از تجربیات سایر کشورها بتواند میزان خسارات ناشی از وقوع زلزله در مناطق زاگرس، البرز، مکران و همچنین کشورهای همجوار را کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مرتضی طالبیان روز شنبه در کنفرانس بین المللی ساختار، زمین ساخت و زمین لرزه های ایران در محل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، اظهار داشت: ایران در کمربند لرزه خیزی جهان جای گرفته و در منطقه ایران مرکزی و شمال ایران هرچند که تعداد زلزله های کمی ثبت شده اما رخدادهای لرزه ای با بزرگی بیشتر در این مناطق را گزارش داده اند.
دبیر همایش یادشده افزود: ایران یک کشور لرزه خیز است و علت آن هم قرار گرفتن ایران در کمربند لرزه خیزی که از اروپا شروع می شود و به هیمالیا می رسد، است.
وی یادآور شد: ایران در میانه این کمربند واقع شده و به لحاظ لرزه خیزی وضعیت متفاوتی نسبت به کشورهای همجوار خود دارد.
رییس پژوهشکده علوم زمین تصریح کرد: تمام نقاط ایران همه ساله زمینلرزه های زیادی را شاهدند و بیشترین تعداد زمین لرزه ها در مناطق جنوبی و زاگرس رخ می دهد و از سوی دیگر در ایران مرکزی و شمال ایران هرچند که تعداد زمین لرزه ها کمتر است اما شدت بیشتری دارند.
به گفته طالبیان، نمی توان اظهار داشت در ایران مناطقی وجود دارد که در آن نقاط زمین لرزه به وقوع نمی پیوندد، بلکه در دوره های بازگشت زلزله طولانی است ، بنابراین نمی توان مدعی شد که زمین لرزه رخ نمی دهد، بلکه هر روز احتمال رخداد زلزله وجود دارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه مناطق جنوبی کشور برنامه هایی را پیش بینی کرده و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برنامه های زیادی در این زمینه در دستور کار قرار داده است.
دبیر کنفرانس بین المللی ساختار، زمین ساخت و زمین لرزه های ایران گفت: این کنفرانس در جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه زلزله های ایران است و با برگزاری آن درصدد جمع آوری اطلاعات بیشتر از زمین لرزه های مناطق زاگرس، البرز و مکران هستیم.
وی یادآور شد: طی سال های اخیر تحقیقات چندانی در منطقه مکران صورت نگرفته و در این کنفرانس با همکاری محققان سایر کشورها، تلاش می شود اطلاعات خود را در این منطقه افزایش دهیم.
طالبیان اضافه کرد: یکی از چالش های ایران در زمینه زمین شناسی، مربوط به امکانات سخت افزاری در این حوزه است، بنابراین در سال های اخیر تلاش شده تا با همکاری های بین المللی کمبودها را در این زمینه جبران شود.
وی گفت: علاوه بر برقراری همکاری با محققان سایر کشورها، بهره گیری از فناوری و دانش روز دنیا و انتقال آن به کشورمان در برنامه ریزی پیش بینی شده و برپایی این همایش نیز براساس هدف مزبور صورت گرفته است.
این نشست با همکاری و مشارکت مرکز فیزیک نظری ایتالیا و دانشگاه کمبریج انگلستان از سوی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برپا شده و تا چهارم خردادماه جاری به کار خود ادامه می دهد.
گردآوری داده های به روز مرتبط با ایران از زبان کارشناسان برجسته سطح جهان و در مرحله بعد برنامه ریزی به منظور مطالعات آینده و کاهش خطر زمین لرزه در این مناطق مورد نظر قرار دارد.
این کنفرانس بین المللی همراه با کارگاه جنبی به مدت پنج روز همراه با بازدید از گسل تهران پیش بینی شده و دانشمندان و زمین شناسان برجسته ای از سراسر جهان از جمله کشورهای فرانسه، انگلیس، ایتالیا، سوییس، سوریه، قزاقستان از جمله شرکت کنندگان آن محسوب می شوند.
اقتصام (3)1559**1558
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]