واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان: اقتصاد مقاومتی نقشه راه برای رسیدن به اهداف اقتصادی است زاهدان- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد مقاومتی نقشه راه برای رسیدن به اهداف اقتصادی است و راهبردهای اصلی و برنامه های عملیاتی برای همسویی با اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نادر میرشکار افزود: اقتصاد مقاومتی شاخص و بنیان مستقیم اقتصادی است و برای مصون ماندن در شرایط دشوار و همچنین ساده کردن امور اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی نقشه راه است و شناسایی و اجرا درست الزامات آن می تواند مسیر آینده و طولانی اقتصاد استان و کشور و نیز دستیابی به اهداف اقتصادی را فراهم کند.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی بر درون زایی، رقابت پذیری و درون نگری استوار است افزود: برای رقابت پذیری بیشتر که باعث موفقیت زیادتری می شود نیاز به رقابت در عرصه های جهانی است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار داشت: استفاده بهینه از منابع موجود یکی از مهمترین مسایلی است که در شرایط محدودیت منابع باید به آن توجه داشت و توسعه ظرفیت های تولید، حمایت همه جانبه از صادرات و خدمات، تشویق سرمایه گذاری خارجی، گسترش و تسهیل تولید و تجارت لازمه تحقق این امر است.
میرشکار بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید و قوانین و مقررات، بکارگیری فناوریهای روز، تبادل اطلاعات با مجامع علمی دنیا، شناخت بازارهای هدف و آموزش را به عنوان رویه های مهم ارتقای بهره وری بیان کرد.
وی تصریح کرد: گسترس خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیرساختهای مورد نیاز، تشویق سرمایه گذاری خارجی و تعامل اقتصادی و تجاری با دیگر کشورها، برنامه ریزی و تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکل دهی بازارهای خارجی و تنوع پیوندهای اقتصادی با کشورهای منطقه بویژه کشورهای همسایه، استفاده از سازوکارهای مبادلات تهاتری برای تسهیل مبادلات، بازنگری مقررات و رویه های مرتبط با فعالیت های صنعتی، معدنی و تجاری، اصلاح شبکه های توزیع برای کاهش هزینه های مبادله و بازطراحی شیوه های نظارت بر توزیع از برنامه های اجرایی برای انجام سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی لازم است.
وی افزود: ایجاد سرمایه گذاری های بزرگ صنعتی در استان با استفاده از شرکت های دولتی و بخش خصوصی از جمله صنایع پتروشیمی، فولاد، لاستیک سازی و کارخانجات سیمان و پیگیری و ارایه چندین طرح بزرگ صنعتی از جمله سیم طوقه لاستیک در زاهدان با توجه به وجود بازارهای صادراتی مناسب، بتن سبگ گازی، صنایع تبدیلی خرما با توجه به تولید حدود 200 هزار تن انواع خرما در استان، الیاف شیشه در ایرانشهر با توجه به وجود معادن سیلیس در این شهرستان، مکمل های غذایی بتا کارتن در چابهار و استحصال منیزیم از آب دریا در چابهار همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: در این راستا باید ظرفیت های موجود استان در زمینه های صنعتی، معدنی و تجاری را به حداکثر برسانیم و واحدهای صنعتی را از طریق منابع و تسهیلات مورد نیاز فعال کنیم که در این باره با پیگیری و جذب اعتبارات قانون صیانت از تولید تا کنون 39 میلیارد ریال با کارمزد 4 درصد از طریق انعقاد قرارداد با بانک های عامل پرداخت شده است.
میرشکار افزود: تا کنون برای تامین منابع مالی 700 میلیارد ریال و 26 میلیون یورو تسهیلات ارزی به منظور تامین منابع مالی 14 طرح و واحد صنعتی پرداخت شده و 27 میلیون یورو تسهیلات ارزی نیز برای سه طرح صنعتی قوطی سازی ، پانل پلی اورتان و کاشی در مرحله انعقاد قرارداد است.
وی تصریح کرد: 22 طرح صنعتی که قبلا تعطیل شده بودند نیز راه اندازی مجدد و 257 نفر مجددا مشغول به فعالیت شدند.
وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه ویژه ای به سیستان و بلوچستان دارد و فرصت های سرمایه گذاری پیشنهادی برای سرمایه گذاری در استان را با مشوق هایی به دبیر کمیسیون اقتصاد ارایه کرده است.
وی گفت خردایش، جدایش، پر عیار سازی و تولید شمش تیتانیوم، احداث کارخانه آنتیموآن در مقیاس صنعتی، الیاف بازالت، الیاف شیشه، تولید مکمل غذایی و رنگ طبیعی غذایی، تولید بتن سبک گازی، صنایع تبدیلی خرما، تولید سیمان، استیل کورد، استحصال املاح تبخیری منیزیم، صنایع پایین دستی پتروشیمی، فیلم های پلاستیکی، گونی و پالت سازی، تولید فرو سیلیکو منگنز، اجرای عملیات اکتشافی مس از جمله پروژه های پیشنهادی است که سرمایه گذاری و اجرای آن می تواند به رونق و بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال در منطقه کمک کند.
7311 / 6081
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]