واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون توسعه کتابخانه ها عمومی کشور: فضای مجازی بر میزان مطالعه مردم تاثیر مثبت گذاشته است بیرجند - ایرنا - معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه فرمول دقیقی برای سنجش میزان مطالعه مردم وجود ندارد، اما با این حال فضای مجازی از جمله پیامک، وایبر و دیگر موارد مشابه در افزایش میزان مطالعه مردم تاثیر مثبت داشته است.
به گزارش ایرنا، محمد اللهیاری فومنی روز شنبه در جمع خبرنگاران بیرجند افزود: البته در سال های 89 و 90 سرانه مطالعه در ایران 18.5 دقیقه اعلام شده بود که این گزارش میزان مطالعه را منهای شرکت در مراسم معنوی (قرائت قرآن و ادعیه) و نیز استفاده از فضای مجازی اعلام کرده بود.
وی با بیان اینکه فضای مجازی را رقیب خود نمی دانیم و اتفاقا از آن استقبال هم می کنیم گفت: تاکنون با شش هزار نفر نویسنده و ناشر مذاکره کردیم تا اجازه دهند یک نسخه دیجیتال اثر خود را برای استفاده عموم مردم وارد شبکه مجازی نهاد کتابخانه ها کنیم.
اللهیاری افزود: البته هم اکنون بیشتر افرادی که به کتابخانه های عمومی مراجعه می کنند، دانش آموزان و دانشجویان هستند و به عبارت بهتر نهاد را به چشم سالن قرائت خانه قلمداد می کنند در حالی که سیاستی که ما دنبال می کنیم آن است که کتابخوانی را تبدیل به یک گفتمان و فرهنگ عمومی کنیم و به خصوص به کودکان توجه بیشتر داشته باشیم.
وی گفت: بر این اساس از مجموع سه هزار و 200 باب کتابخانه عمومی موجود در کشور که 700 باب آن در مناطق روستایی هستند، هزار و 200 کتابخانه ما دارای بخش مستقل ویژه کودکان و نوجوانان به همراه کتابدارانی می باشد که دوره های تخصصی ویژه این گروه سنی را گذرانده اند.
اللهیاری در بخش دیگری با بیان اینکه کتابخانه ها هویت تاریخی،فرهنگی و حتی ویژگی های خاص جغرافیایی مناطق را نشان می دهند، افزود: لذا به دنبال آن هستیم تا میزان کتاب های تخصصی هر استان را بر اساس این ویژگی ها تجهیز کنیم.
وی در ادامه به برگزاری پنج دوره کارگاه های آموزشی ویژه کتابداران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: بزودی این دوره آموزشی برای کتابداران خراسان جنوبی و شرق کشور نیز برگزار خواهد شد.
اللهیاری افزود: از دیگر برنامه های ما آن است که فهرست تازه های نشر را از طریق شبکه سراسری سامان (شبکه مجازی ارتباط کتابخانه ها) در اختیار کتابداران قرار دهیم تا آنها با توجه به شناختی که از نیاز مخاطبان و جغرافیای فرهنگی کتابخانه های خود دارند، انتخاب کنند.
وی در بخش دیگری به وضعیت کتابخانه های خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: هم اکنون در این استان 53 کتابخانه به صورت نهادی و 12 کتابخانه نیز به صورت مشارکتی فعال است و البته پیگیر احداث کتابخانه مرکزی استان نیز هستیم.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی نیز گفت: موافقت نهایی برای واگذاری قطعه زمینی به مساحت 10 هزار مترمربع از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان برای احداث کتابخانه مرکزی در بلوار شهید صیاد شیرازی بیرجند اخذ شده که به محض دریافت زمین عملیات ساخت نیز آغاز می شود.
محمد رضا رضایی همچنین گفت: طی امروز و فردا دو باب کتابخانه در روستای چهار فرسخ از توابع نهبندان و خضری از تابع شهرستان قاینات افتتاح می شود.
رضایی افزود: کتابخانه مدینه العلم روستای چهار فرسخ در زمینی به مساحت 250 مترمربع و با صرف یک میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی گفت: کتابخانه عمومی خضری نیز در زمینی به مساحت 435 مترمربع و با صرف دو میلیارد و 400 میلیون ریال اعتبار احداث شده است.
6054/6121
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]