تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835899115




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاندار گیلان: فرهنگ بومی و محلی را باید به جهانیان بشناسانیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار گیلان: فرهنگ بومی و محلی را باید به جهانیان بشناسانیم رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت: برای حضور در فرهنگ جهانی، نیاز داریم که خودباوری و فرهنگ بومی ، ملی و محلی خویش را در سطح جهان معرفی کنیم.


به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی نجفی روز شنبه در همایش ملی تالش شناسی در دانشکده فنی کاسپین چوکا شهرستان رضوانشهر افزود: اشاعه فرهنگ عمومی و نشات گرفته از ارزش های ملی و اسلامی، می تواند فرهنگ ایران را جهانی کند.
وی بیان کرد: رویارویی با فرهنگ ایرانی، همه جانبه است و همه مولفه های فرهنگی ما در مقابل این تهاجم قرار دارد.
استاندار گیلان شناخت فرهنگ بومی، محلی و اصیل را تنها راه مقابله و غلبه بر فرهنگ های مهاجم دانست و اظهار کرد: می توان با برنامه ریزی فرهنگی دقیق نظیر برگزاری این همایش ها؛ ایده ها، افکار و آداب و رسوم را در سطح جهانی اشاعه داد.
وی معرفی فرهنگ بومی و محلی را در راستای پاسخگویی به نیازهای عادی و معنوی مردم دانست و گفت: ما از طریق معرفی و احیای فرهنگ بومی، می توانیم به مقابله با فرهنگ مهاجم بپردازیم.
استاندار گیلان توسعه فرهنگی را در راستای توسعه پایدار و همه جانبه کشور عنوان و اضافه کرد: توجه به فرهنگ های بومی و محلی در نظام اسلامی ما بسیار مهم است.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی تالش شناسی با هدف معرفی تاریخ و فرهنگ تالش و شناسایی قابلیت های آن در سطح ملی بیان کرد: این امر باعث رشد فرهنگ و معنویت در جامعه می شود.
نجفی تعداد گویش وران زبان تالشی را در ایران بیش از 500 هزار نفر و در جمهوری آذربایجان بیش از 800 هزار نفر ذکر کرد و افزود: این میزان جمعیت، نشانه وسعت حوزه فرهنگی و تمدنی تالش است.
وی اضافه کرد: تالش، حوزه فرهنگی غنی ایران اسلامی محسوب می شود و تالش ها همواره در تاریخ ایران نقش مهمی در عرصه فرهنگ و تمدن داشته اند.
وی همچنین مردمان خطه تالش را مردمانی دارای اصالت، مهربان و مهمان نواز خواند و بیان کرد: اگر این ویژگی ها به درستی معرفی شود؛ استان گیلان در جذب گردشگران پیشتاز خواهد بود.
استاندار گیلان اصالت فرهنگی ایران را منوط به توجه به همه فرهنگ ها و ارزش های بومی و منطقه ای دانست و بیان داشت: سال آینده، طرح مطالعاتی گویش های خزری با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه گیلان به نتیجه می رسد.
رییس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این همایش گفت: ما در گذشته دچار نسیان فرهنگی شدیم ولی این نسیان هم اکنون کنار گذاشته شده و درحال احیاء تمامی مولفه های تشکیل دهنده فرهنگ ایرانی هستیم.
مرتضی طالع افزود: تالش به لحاظ جغرافیایی، منطقه کوچکی است ولی تاریخ و فرهنگ آن بزرگ بوده و منطقه وسیعی را در بر می گیرد.
وی احیای تمامی مولفه ها و فرهنگ بومی تالش را ضروری دانست و بیان کرد: ارائه پنج مقاله از دو کشور فرانسه و جمهوری آذربایجان، نشانه وسعت و گستره نفوذ فرهنگ تالش در جهان است.
وی با تقدیر از حضور پروفسور مارسل بازن گیلان شناس فرانسوی در این همایش گفت: تالش، ارزش آن را داشته که این همایش برگزار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این همایش گفت: تالش نقطه تلاقی تاریخ، فرهنگ و تمدن محسوب می شود.
رضا علیزاده توجه به مقوله های پژوهشی در معرفی جاذبه های گردشگری و میراث فرهنگی گیلان را از جمله رویکردهای مهم دولت تدبیر و امید ذکر کرد و افزود: سال گذشته همایش املش شناسی برگزار شد و امسال همایش تالش شناسی در سطح بین المللی، بخش دیگری از فرهنگ غرب گیلان را ورق می زند.
وی حوزه فرهنگی و تمدنی تالش را گسترده و غنی دانست و بیان کرد: کاوش های باستان شناسی ، آیین ها و باورهای مردمی و صنایع دستی موجود در منطقه، موید غنای فرهنگی و تمدنی خطه تالش است.
نماینده مردم شهرستان های تالش ، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: توجه به همه قومیت ها در نظام اسلامی، در اولویت قرار دارد و مسوولان با همین نگرش به قومیت ها اهمیت می دهند.
محمود شکری با اشاره به قدمت بیش از هفت هزار ساله منطقه تالش افزود: در زمان رژیم گذشته، قومیت ها و فرهنگ های محلی سرکوب و به فراموشی سپرده می شدند ولی بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران ، فرهنگ های محلی احیاء شد.
وی جدیت و اهتمام مردمان تالش را در حفظ فرهنگ و باورهای بومی و محلی خود مثال زدنی خواند و بیان کرد: شرایط امروز برای معرفی قوم تالش در سطح ملی و بین المللی فراهم شده است.
به گفته ولی جهانی دبیر علمی همایش ملی تالش شناسی؛ 175 مقاله در زمینه های باستانشناسی، گردشگری، معماری، فرهنگ، آداب و رسوم، منابع طبیعی، تاریخ تالشان و ... به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که چهار مقاله از این تعداد، به زبان های انگلیسی، روسی و ترکی است.
همایش دو روزه ملی تالش شناسی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری گیلان، دانشگاه های گیلان و پیام نور ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان برگزار شده است.
نام شهرستان تالش واقع در غرب استان گیلان ، از توالش مشتق شده؛ تول به معنی گل و ش پسوند مکان یعنی گل خیز است که به مرور به تالش تبدیل شده؛ تات ها و تالش ها ، ساکنان عمده این سرزمین دارای تاریخی کهن و استوار هستند که نقش عمده ای در پی ریزی ساختار فرهنگی گیلانیان داشته اند .
تالشی ها اقوامی هستند که در تاریخ از آنان به نام کادوس ها یا کاتوزی ها نام برده شده و از زمان مادها در این منطقه ساکن شده اند؛ زندگی قبیله ای آنان بین ارتفاعات و دره ها هم متناسب با فصل بوده که هم اکنون نیز تجانس قومی خود را حفظ کرده اند.
انسجام و اتحاد دو طیف مذهبی سنی و شیعه و مراودات و مناسبات خانوادگی آنان، گویای خون گرمی و فرهنگ متعالی مردمان این خطه است.
گویش تالشی در ناحیه جلگه ای و گالشی در ناحیه کوهپایه ای استان گیلان رواج دارد.ک/2
1905/2007



02/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن