واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاربرگرامی، در ستون بی واسطه ایرنا با مسوولان در ارتباط باشید یاسوج - ایرنا - خبرگزاری جمهوری اسلامی براساس مسئولیت و رسالت تعیین شده در اساسنامه خود، وظیفه انعکاس نظرات، پیشنهادات، انتقادات و درخواست های مردم به مسوولان را به عهده دارد، به همین دلیل بنربی واسطه با مسوولین در سایت سراسری و 31 سایت استانی ایجاد شده است.
"بی واسطه با مسوولین" علاوه بر صفحه اول سایت سراسری ایرنا ، جدیدا در صفحه اول 31 سایت استانی خبرگزاری جمهوری اسلامی امکان تعامل و ارتباط مستقیم مخاطبان و کاربران را با مقامات ایجاد می کند و آنها در جریان مسایل و مشکلات موجود در نقاط مختلف کشور قرار می گیرند، این صفحه مطالب را به صورت منظم و محرمانه به مسوولین کشوری و استانی منعکس می کند.
در قسمت بی واسطه با مسوولان نیز خوانندگان امکان برقراری ارتباط و تعامل با روسای قوای سه گانه مقننه، مجریه، قضاییه، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونان رییس جمهوری، اعضای هیات دولت ، رییس کل ستاد نیروهای مسلح ، فرماندهان کل سپاه و ارتش، نیروی انتظامی، صداوسیما، استانداران و ... را دارند و می توانند انتقادات و پیشنهادات خود را در موضوعات مختلف به گوش آنها برسانند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی این اقدام را گام عملی برای ارتباط مستقیم با مسوولان می داند و سعی دارد با بهره گیری از تکنولوژی نوین، امکان ارتباط دو سویه بین مردم و مسوولان را برقرار کند.
مخاطبان در صورت تمایل به پیگیری نتیجه موضوعات و مسایل مطرح شده می توانند نام و نام خانوادگی، نشانی پست الکترونیکی و شماره تماس خود را درج کنند تا امکان ارتباط بی واسطه با آنها برقرار شود.
ایجاد بنر بی واسطه در سایت ایرنا مصداق عینی کارکرد این رسانه به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان است و از این حیث امکان ارتباطی خوبی برای خوانندگان و خدمتی مخاطب پسند از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی فراهم شده است.
ایرنا با 80 سال قدمت به عنوان رسانه خبری رسمی کشور نقش موثری در اطلاع رسانی از خدمات نظام و بیان مطالبات مردمی داشته و دارد.
**تاریخچه خبرگزاری ایرنا
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و ریشه دارترین نهاد حرفه ای گردآوری و انتشار خبر در ایران است.
بنیان ایرنا در سال 1313 خورشیدی و با تاسیس «آژانس پارس» گذارده شد؛ بنگاه خبری که در چارچوب سازمانی وزارت امور خارجه و با هدف گردآوری، ترجمه و انتشار اخبار ایران و جهان به وجود آمد.
نزدیک به چهار دهه بعد، وزارتخانه ای با عنوان اطلاع رسانی فعالیت خود را در دولت وقت آغاز کرد و بدین ترتیب در سال 1342، آژانس پارس به «خبرگزاری پارس» با نام اختصاری «پانا» (PANA) تغییر نام داد.
پیش از این، آژانس پارس برای مدتی به طور مشترک با رادیو فعالیت می کرد و تهیه کنندگی اخبار این رسانه را بر عهده داشت.
پایه گذاری وزارتخانه تازه «اطلاعات و جهانگردی» در سال 1353 سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونی هایی را تجربه کند.
در این دگرگونی ها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با 23 ماده و هفت تبصره به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه 1360، با تصمیم نمایندگان مجلس، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا» (IRNA) تغییر نام داد و فصل تازه ای در فعالیت های این رسانه گشوده شد.
**نمایی از ایرنا
همچنان که گفته شد، گردآوری اخبار ایران و جهان مهمترین کارکرد و وظیفه بنیادین و اولیه این خبرگزاری بود. اما بعدها کار نگارش گزارش های خبری، تحلیلی، تفسیری و پژوهشی، مصاحبه های تخصصی و نیز انتشار بولتن های موضوعی، راهبردی و نظرسنجی را به عهده گرفت که همچنان ادامه دارد.
تلاش برای بهبود وضعیت کارکردی سبب شد تا خبرگزاری از سال های نخستین فعالیت، همکاری های خود با بنگاه های پرسابقه و مهم خبری غربی همچون «خبرگزاری فرانسه»، «آسوشیتدپرس»، «رویترز» و نیز خبرگزاری «آناتولی» ترکیه را آغاز کند و در مسیر حرفه ای شدن گام بردارد.
همکاری های ایرنا با خبرگزاری های جهان پس از انقلاب نیز ادامه یافت و توافقنامه های مهمی میان ایرنا و دیگر خبرگزاری های مهم آسیایی و منطقه ای همچون «شینهوا» (Xinhua) از چین، «ریانووستی» (RIA Novesti) و «ایتارتاس» (ITAR TASS) از روسیه، خبرگزاری «قنا» (QNA) از قطر، «یونهاپ» (Yonhap) از کره جنوبی و ... به امضا رسید.
ایرنا افزون بر همکاری های حرفه ای با طیف گسترده ای از خبرگزاری های مهم خارجی، عضو بسیاری از گروه ها و ائتلاف های مهم رسانه ای بین المللی است؛ «خبرگزاری بین المللی اسلامی» (IINA) وابسته به «سازمان کنفرانس اسلامی»، «سازمان خبرگزاری های آسیا- اقیانوس آرام» (OANA)، «ائتلاف خبرگزاری های غیر متعهدها» (NANAP)، «خبرگزاری اکو» (ECONA)، «خبرگزاری اوپک» (OPECNA) و «ائتلاف خبرگزاری های دریای خزر» (ACSNA) از جمله گروه های رسانه ای است که ایرنا در آن حضور و نقشی فعال دارد.
اما فرایند تهیه اخبار در ایرنا همچون بسیاری از خبرگزاری های حرفه ای به دست سردبیران، خبرنگاران حوزه های گوناگون و رابطان خبر صورت می گیرد.
افزون بر این که ایرنا در همه استان ها و شهرهای مهم کشور و نزدیک به 20 دفتر نمایندگی در سراسر جهان، خبرنگارانی پویا دارد که کار گردآوری اخبار و گزارش ها و ارسال آن به سازمان مرکزی را بر عهده دارند.
در خبرگزاری جمهوری اسلامی بخشی از اخبار در بخش شنود رادیو- تلویزیونی شبکه های بین المللی و نیز بخش ترجمه اخبار خارجی تهیه می شود.
6162
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]