واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بیماری های نوزادان؛
دلایل زردي نوزادان را بدانید
اگر گلبول هاي قرمز سريع تر از روند تکامل عملکرد کبد نوزاد، تشکيل شود بيلي روبين انباشته مي شود.
امام على عليه السلام : خوش اخلاقى روزى ها را زياد مى كند و ميان دوستان انس و الفت پديد مى آورد. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، زردي يکي از شايع ترين علت هاي مراجعه والدين به متخصص اطفال است. در بيماري زردي، پوست و سفيده چشم زرد مي شود که علت آن انباشتگي رنگ دانه زرد به نام «بيلي روبين» در پوست و غشاي مخاطي است. به نقل از «prevention»، زردي علل متعددي دارد و همه ما مي دانيم که عفونت کبد مانند هپاتيت باعث زردي مي شود. اما در نوزادان دلايل ديگري هم وجود دارد؛ بنابراين به زردي نوزادان، زردي فيزيولوژيکي گفته مي شود. تقريباً ۶۰ درصد نوزاداني که دوره ۹ ماهه جنيني را سپري کرده اند و ۸۰ درصد نوزادان زودرس در هفته اول زندگي دچار زردي مي شوند؛ در اغلب موارد بيماري نهفته اي در کار نيست و اين زردي فيزيولوژيکي بي ضرر است. شايع بودن زردي در نوزادان به اين علت است که در نوزادان نسبت به بزرگسالان بيلي روبين بيشتري توليد مي شود؛ زيرا کبد در حال رشد نوزاد قادر به دفع بيلي روبين از خون نيست و ميزان زياد بيلي روبين قبل از دفع، جذب روده مي شود. علت بروز زردي در نوزادان:
رنگ زرد در پوست بر اثر ايجاد رنگدانه اي به نام بيلي روبين است. بيلي روبين به طور طبيعي در پي شکسته شدن گلبول هاي قرمز به وجود مي آيد. اين سلول ها در بزرگسالان طول عمر ۱۲۰ روزه و در نوزادان ۸۰ تا ۱۰۰ روزه دارد. با از بين رفتن سلول هاي قديمي، بدن به طور منظم به توليد سلول هاي جديد خون مي پردازد. در جنين ميزان گلبول هاي قرمز براي اکسيژن رساني بيشتر است اما پس از به دنيا آمدن ريه به کار مي افتد و بدن نوزاد نيازي به اين حجم از گلبول هاي قرمز براي اکسيژن رساني ندارد.بيلي روبين به شکل محلول در چربي يا به شکل ديگر از طريق روده يا کليه دفع مي شود. بنابراين، بيلي روبين به کبد منتقل مي شود تا به شکل محلول از طريق صفرا يا ادرار دفع شود. اگر گلبول هاي قرمز سريع تر از روند تکامل عملکرد کبد نوزاد، تشکيل شود بيلي روبين انباشته مي شود. علت بروز زردي:
اگرچه علل متفاوتي وجود دارد اما شايع ترين علت فيزيولوژيکي است که به طور معمول به درمان نياز ندارد و طي يک يا ۲ هفته مشکل حل مي شود. اما علت هاي ديگر؛ *نوزاد زودرس *وزن پايين هنگام به دنيا آمدن *آسيب ديدگي هنگام زايمان *سفالوهماتوما (Cephalhaematoma) که ورم در قسمت جمجمه است و چند روز طول مي کشد تا خوب شود. ناسازگاري گروه خوني مادر و نوزاد. بيماري روساسيا که به علت منفي بودن گروه خوني مادر و مثبت بودن گروه خوني نوزاد به وجود مي آيد. در صورت حساس شدن بدن مادر و توليد آنتي بادي، احتمال عبور اين آنتي بادي ها از طريق جفت و شکسته شدن سريع تر گلبول هاي خون نوزاد وجود دارد که احتمال زردي را افزايش مي دهد. البته اين موارد چندان شايع نيست زيرا پس از زايمان به مادراني که گروه خوني منفي دارند در صورت نياز آمپول هاي ضد آنتي بادي تزريق مي شود. *تأثير در عبور مکونيوم (مدفوع اوليه سياه-سبز) نوزاد. ميزان زيادي از بيلي روبين در مکونيوم وجود دارد. زردي در صورت نياز با قرار دادن نوزاد زير نور برطرف مي شود. خراسان / 2018
۰۲/۰۳/۱۳۹۴ - ۲۲:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]