واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از کنسرت محلی گروه «گهر»
طنین موسیقی لری و بختیاری زاگرسنشینان
کنسرت گروه گهر در ژانر موسیقی محلی لری در دو بخش محلی بختیاری در دستگاه شور و محلی لرستان در دستگاه ماهور و آواز اصفهان به اجرا درآمد. بخش اول موسیقی بختیاری با اجرای کوروش اسدپور خواننده محبوب لرستان همراه بود.
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، پنجشنبه شب، کنسرت موسیقی محلی گروه گهر طنین انداز سالن شهیدان نژاد فلاح کرج شد. سالن مملو از جمعیت مشتاق موسیقی فولکلور بود و لر و غیر لر به استقبال موسیقی سراسر شور و حماسه و هیجان لری آمده بودند. آنها که بیشتر با موسیقی لری آشنایند میدانند که موسیقی بخشی جدا ناشدنی از زندگی زاگرس نشینان است. از جشن سنتی تولد فرزند تا جشن تیغ بلوغ و سور تا سوگ، از تولد تا مرگ، موسیقی نقشی بسیار ملموس در زندگی این جغرافیا دارد. همچنین غالب بزرگان موسیقی به غنای موسیقی لری و مقامهای موسیقایی آن و ردپای آن در موسیقی کلاسیک ایرانی اذعان دارند. بیشتر ترانههای موسیقی لری بختیاری در دستگاه شور خلق می شوند همچنین غالب موسیقی لرستان در دستگاه ماهور است که معادل تونالیته ماژور در موسیقی کلاسیک غربی است و چه در موسیقی لری و چه در موسیقی غربی، ماهور یا ماژور یکی از گستردهترین دستگاهها برای خلق آثار شاد و غمگین و حماسی و تغزلی است. کنسرت گروه گهر در ژانر موسیقی محلی لری در دو بخش محلی بختیاری در دستگاه شور و محلی لرستان در دستگاه ماهور و آواز اصفهان به اجرا درآمد. بخش اول موسیقی بختیاری با اجرای کوروش اسدپور خواننده محبوب، توانا و پرآوازه چهارمحال و بختیاری که به تازگی از اجرای افتخار آمیز نمایشگاه اکسپو 2015 میلان ایتالیا بازگشته، آغاز شد. معروفترین و زیباترین ترانههای بختیاری که نه تنها به گوش لرها که به گوش بیشتر هموطنان فرهنگ دوست آشناست در این بخش اجرا شد. ترانههایی همچون سردار اسدخان، زله، بیمریم، ممدعلی، وای چه بهاری داشتیم، گلمی و دی بلال. از اورتور آهنگ گرفته تا کلام خواننده همه توسط مخاطبان همراهی و زمزمه میشد و همین نشان میداد که مردم چقدر خواهان موسیقی فولکلور میهنشان هستند و عکسالعملهایی دیده میشد که لااقل در هیچ کنسرت پاپی مشاهده نمیشود. حیف و صد حیف که اغلب در موسیقی لری به تنظیم و سازبندی و هماهنگی اعضای ارکستر کمتر اهمیت داده میشود و ناهماهنگی نوازندهها بعضا مشاهده میشد. در بعضی قطعات نیز بین نوازنده نی و ارکستر اختلاف کوک وجود داشت و اگر بدی طراحی صحنه، نور پردازی و صدابرداری بسیار بی کیفیت سالن را نیز به آن اضافه کنیم، بجز اجرای قوی خواننده و تقریبا اعضای ارکستر، هیچ کاری برای انتقال بهتر، زیباتر و پسندیدهتر این ژانر فاخر موسیقی که یکی از لباسهای زینت بخش ویترین فرهنگ مردم ایران زمین نزد جهانیان است، کاری در این راستا صورت نگرفته است.
بخش دوم به موسیقی لری لرستان با اجرای خواننده نام آشنای خرمآباد، سیفالدین آشتیانی ادامه یافت. در این بخش نیز معروفترین و محبوبترین ترانههای لرستان، آشنا به گوش تمام هموطنان، به اجرا درآمد. آهنگهای چوپو، گلونی، سیت بیارم، دوپا، نوبهار، آواز علیدوستی، سهپا و بارو بارو اجرا شد و شور و هیجان تماشاچیان را بسیار برانگیخت. آنقدر پتانسیل موسیقی لری بالاست که تمام نواقص صحنه طی دو بخش این کنسرت نتوانست اوج حض و هیجان را از حاضرین در سالن بگیرد. کوروش اسدپور خواننده بخش لری بختیاری، سیفالدین آشتیانی خواننده بخش لری خرمآبادی، علی حافظی نوازنده نی، محسن کیهان نژاد سرپرست گروه و نوازنده سرنا، اشکان مرادی نوازنده کمانچه، علی بشر دوست نوازنده سنتور، علیرضا عقیقی نوازنده تار، مونا سیمیاری نوازنده بمتار، آیدا امیری نوازنده سازهای کوبهای، پریسا اینانلو نوازنده سازهای کوبهای، و میلاد باجولوند، اعضای گروه گهر را تشکیل میدادند. موسسه فرهنگی هنری فروغ فلق برگزار کننده این کنسرت بود و در برگزاری این دست کنسرتهای محلی خوش سابقه است و امید میرود که با پیگیریهای اینچنین موسسات و اشخاصی همچون علی جلیلوند دبیرکل انجمن زاگرس نشینان که هرجا کنسرت یا رویدادی محلی برگزار میشود به حمایت مادی و معنوی برمیخیزد، گامهایی بلندتر در اعتلای فرهنگ بومی محلی کشور برداشته شود. گزارش از علیرضا سپهوند انتهای پیام/
94/03/02 - 12:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]