محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827110999
اسلامی ندوشن: طلبکار نیستم
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اسلامی ندوشن: طلبکار نیستم
مراسم شبی با محمدعلی اسلامی ندوشن برای نکوداشت این چهره پیشکسوت فرهنگ در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
خبرگزاری ایسنا: مراسم شبی با محمدعلی اسلامی ندوشن برای نکوداشت این چهره پیشکسوت فرهنگ در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
نهمین برنامه از سلسله برنامههای شبهای ایرانشهر با عنوان «شبی با محمدعلی اسلامی ندوشن» پنجشنبه 31 اردیبهشت با حضور غلامحسین امیرخانی، فریدون مجلسی، مصطفی ملکیان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی و... به نکوداشت محمدعلی اسلامی ندوشن، نویسنده، مترجم و پژوهشگر پیشکسوت، اختصاص داشت.
در ابتدای این برنامه غلامحسین امیرخانی نایب رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این برنامه گفت: خانه هنرمندان ایران خیلی خوشحال است که از آغاز تاسیس خود تا به امروز در عرصه فرهنگ و هنر تا آن جا که توان داشته، گام برداشته و نقش پررنگی داشته است. تجلیل از بزرگان این عرصه نیز گامی ارزشمند است که خانه هنرمندان ایران وظیفه خود می داند تا این گام را نیز هرچه مستحکم تر از پیش بردارد.
این هنرمند خوشنویس در ادامه صحبت های خود با اشاره به برنامه شب های ایرانشهر، به مفهوم ایرانشهر پرداخت و گفت: ایرانشهر ما را به یاد چه چیزی می اندازد؟ پهناور بودن؟ زیبایی؟ قدرت؟ ثروت؟ طبیعتی پاک و زیبا با نفسهایی سالم؟ ایرانشهر همه اینها را هم که داشته باشد، باز هم چیزی کم دارد. همه زیبایی ها راهم که داشته باشد، ایرانشهر نیست اگر مردمانی با پندارها، کلمه ها و هنرهایی ماندگار در آن زندگی نکنند.
بیایید تصور کنیم ایرانشهر فقط به سبب وسعت، زیبایی و گنجهایی که در طبیعت خود نهفته دارد، مایه غرور و دلتنگی ما نیست. بیایید باور کنیم ایرانشهر به این دلیل خاطره انگیز و بزرگ است که ایرانیانی را در دل خود داشته است که فرهنگ و هنر را، یا به بیانی بهتر، انسان و گیتی را محترم می داشتند و رعایت می کردند.
بیایید تصور کنیم ایرانشهر جایی است که در آن قصه های زیبایش را علی حاتمی دیدنی کرده و جلال ستاری این قصه ها را به فرهنگ و تاریخ پیوند داده است، بیایید به یاد بیاوریم که ایرانشهر همان جایی است که ناصر تقوایی آدمهایش را روایت کرده است و قیصر امین پور از واقعیتش شعر ساخته، پیرنیا جایی برای زندگی اش کرده است و نقشِ ماندگارِ دیوارهایش را سهراب سپهری از شبنم و برگ تازه کرده است. آری خاطره ما امروز ماست و ایرانشهر همین لحظه که محمدعلی اسلامی ندوشن در آن نفس می کشد.
او در ادامه افزود: ایرانشهر تاریخ ما نیست، نباید اجازه دهیم تا در تاریخ ما حبس شود، ایرانشهر همان معاصر بودن ماست. همین لحظه که هستیم و اگر زشت است این ماییم که زشتیم و اگر زیباست، زیبایی از ماست. شبهای ایرانشهر چیزی جز یادآوری، گرامی داشت و تلاشی کوچک برای گسترش زیبایی های ایرانشهر نیست. ایرانشهر طنینی است برای رساندن بهترین صداهای ایران امروز به ایران روزگار ما، برای رساندن صدای بهترین ترانه ها و شعرها به خاک و دریا و کوه زیبای ایران، تا بدانند مردمانی در این لحظه زنده اند که به اندازه آنها زیبا و به قانونِ بودن پایبندند.
غلامحسین امیرخانی در پایان صحبت های خود با اشاره به بزرگداشت بزرگان عرصه هنر و فرهنگ گفت: ستودن این بزرگان، بزرگداشت چهره خود ما در آینه های پاک و بی زنگار این فرزانگان است. این چهره ها که شبهای ایرانشهر از آن ایشان است، تجسم آن کمالی هستند که فرهنگ و روزگار امروز ایران را شایسته است. آری با خود اینگونه زمزمه می کنیم که بزرگی از ما و دوران ما چندان دور نیست، همین لحظه و همین حالا، شاید لحظه متولد شدن ستاره یا ستارگانی باشد که روزی خواهند تابید، استوار بر قدرت تابشی که امثال اسلامی ندوشن به آنها بخشیده اند.
در ادامه این مراسم، پیامی توسط مجری این مراسم از سوی محمدعلی اسلامی ندوشن برای حاضران خوانده شد: «از همه کسانی که در جلسه حضور دارند و از همه کسانی که دستاندرکار این برنامه بودهاند تشکر میکنم. من هرگز نخواستهام که عناوین «نکوداشت» و «بزرگداشت» شامل حال من بشود. این به هیچوجه در روش و سبک من نبوده است. یکی اینکه در این سالها این عناوین روی هم رفته مبتذل شده و اشخاص ناهمگونی تحت این موضوع معرفی شدهاند. البته افراد باصلاحیتی در بین آنها بودهاند ولی یکنواخت و یکسان نبوده و چه بسا که مقداری بهرهبرداریهای خاص نیز از این امر شده است یا نظریاتی خاص پشت آن بوده است.
به هر حال من به خود اجازه ندادهام که در این رده قرار بگیرم. دومین علت آن است که من هرچه خواستهام خیلی بیش از آنچه سزاوار بودهام از خوانندگان خود و از مردم ایران گرفتهام و چیزی طلبکار نیستم. اعتقاد من همیشه این بوده است که باید به پایهها رفت. به این سبب من هرگز وارد سیاست نشدهام. سیاست را از طریق فرهنگ دنبال کردهام، زیرا فرهنگ پایه سیاست است. رفتار و جهانبینی مردم است که سیاست را میسازد. مردم به منزله یاختههای تن کشورند. اگر جهانبینی نادرست در آنان رسوخ کند، همانگونه میشود که یاختهها از غذای نادرست تغذیه کنند و بدن از کارکرد سالم بازبماند.
این احساس خشنودی را نمیتوانم پنهان دارم که بیش از هر کس دیگر، دو کلمه ایران و فرهنگ بر قلمم رفته است. در مورد ایران سوءتفاهم نشود، همانگونه که بارها گفتهام منظورم وطنپرستی خام و احساساتی نیست. منظور قدرشناسی نسبت به یک دفینه تمدن است. اما فرهنگ، مفهوم وسیع و عام آن را در نظر داشتهام، یعنی جهانبینی و رهیافت زندگی. یعنی آنچه هویت قومی و شخصیت انسانی یک ملت را تشکیل میدهد. و از نوشتن بیش از یک هدف نداشتم و آن این بود که حق انسانیت خود را ادا کنم.»
در ادامه مستند کوتاهی از زندگی محمدعلی اسلامی ندوشن برای حاضران به نمایش درآمد و سپس مصطفی ملکیان به سخنرانی پرداخت.
ملکیان با اشاره به شخصیت چندبعدی اسلامی ندوشن گفت: استاد محمدعلی اسلامی ندوشن بی شک شخصیتی چندبعدی دارند، ایشان حقوق دانی بزرگ هستند، شاعر، پژوهشگر، استاد دانشگاه، منتقد ادبی، مترجم و روشنفکر هستند. من در اینجا تنها می کوشم بر جنبه روشنفکری شخصیت استاد ندوشن اشاره کنم، فردی که به معنای واقعی روشنفکری بزرگ در این سرزمین بوده اند.
او در بخش دیگری از صحبت های خود به ویژگی های یک روشنفکر واقعی اشاره کرد و گفت: روشنفکر واقعای چه ایرانی و چه غیرایرانی، چه مذهبی و چه سکولار باید 9 ویژگی داشته باشد، به بیان دیگر داشتن این 9 ویژگی در یک فرد، او را به یک روشنفکر واقعی تبدیل می کند. نخست یک روشنفکر موفق، روشنفکری را شغل و حرفه خود نمی داند و یا حتی آن را جزو علقه های خود برنمی شمارد. روشنفکر موفق فردی رایگان بخش است.
فرآیند هستی رایگان بخش است که چیزهای بسیاری را به طور رایگان در اختیار ما می گذارد. این رایگان بخشی وقتی در فرد محقق می شود، ارزشی بزرگ و بی همتا دارد، چراکه این فرد می تواند داشته های خود را به طور رایگان در اختیار هموطنان خود قرار دهد. ویژگی دوم این است که روشنفکر باید حقیقت طلب باشد و همواره در مسیر حقیقت گام بردارد و برای رسیدن به آن تلاش کند. یک روشنفکر واقعی به دنبال ایدئولوژی ها نمی رود؛ او تنها به دنبال حقیقت است.
مصطفی ملکیان در ادامه صحبت های خود اظهار کرد: ویژگی سوم یک روشنفکر این است که او آکادمیسین به معنای یک فرد دانشگاهی صرف نیست بلکه در میان جامعه نیز حضور دارد. ویژگی چهارم این است که یک روشنفکر موفق نماینده و سخنگوی مردم نیست، روشنفکر نباید از مردم اطاعت کند، روشنفکر باید مردم را داوری کند. اگر در یک جامعه سیاست و اقتصاد مشکل دارد، برای حل این مشکل ها نیاز به مرمت روانی تک تک افراد جامعه ضروری است. ویژگی پنجم واقع بینی است، یک روشنفکر باید همواره واقع بین باشد و از مردم به اندازه توان آن ها انتظار داشته باشد. ویژگی ششم این است که روشنفکر باید به انسان توجه کند، نه به مکاتب و ایسم ها، برای او انسان باید مهم باشد. ویژگی بعدی این است که روشنفکر باید مسئله را از شبه مسئله برای مردم مشخص کند.
او در بخش پایانی صحبت هایش گفت: ویژگی هشتم این است که روشنفکر باید هیچ مرزی بین انسان ها ایجاد نکند، برای او باید تنها انسان بدون هیچ ایدئولوژی مهم باشد، صرف انسان بودن است که اهمیت بسیار زیادی دارد و ویژگی آخر این است که روشنفکر باید آسان سخن بگوید، آسان سخن گفتن نیز به معنای سطحی صحبت کردن نیست، او باید مسائل پیچیده و مشکل را با زبانی ساده برای مردم در میان بگذارد. همه این 9 ویژگی در استاد ندوشن به طور پررنگ حضور دارند و همین امر او را به یک روشنفکر واقعی تبدیل کرده است.
در بخش دیگری از این برنامه فریدون مجلسی با اشاره به آشنایی خود با محمدعلی اسلامی ندوشن گفت: برای من مایه افتخار است که درباره استادم صحبت کنم. آشنایی من با دکتر ندوشن به سال 46 برمی گردد، زمانی که استاد ندوشن، استاد حقوق من بودند. دکتر ندوشن را بیشتر از دید اجتماعی و ادبی می شناسند در حالی که او در رشته حقوق تحصیل کرده است و دکترای قضایی دارد و یک قاضی بزرگ است. دکتر هیچ وقت در آثار خود به فعالیت قضایی دوران زندگی خود اشاره نکرده است، گویی زندگی از او خواسته بود که در رشته حقوق گام بردارد اما او شجاعانه به ندای قلب خود گوش فراداد و ادبیات را برای زندگی واقعی خود انتخاب کرد و در مسیر آن به گونه ای گام برداشت که امروز ما برای تجلیل از یک عمر فعالیت او در کنار هم جمع شده ایم.
مجلسی در پایان صحبت های خود با اشاره به وجوه روشنفکری استاد ندوشن بیان کرد: این جمله که ما روشنفکر نداریم جمله درستی نیست. بله ما در دانشگاه رشته ای به نام روشنفکری نداریم و کسی نمی تواند شغل روشنفکری داشته باشد. روشنفکری در ذات و جوهر فرد وجود دارد، نیروی روشنفکری که در یک فرد جان می گیرد از او می خواهد که در جامعه خود تاثیرگذار باشد؛ به همین منظور روشنفکر نه مرید است نه مراد، او با دانش خود از یک سو و استقلال خود از سوی دیگر می کوشد به مردم و جامعه خود کمک کند و در این مسیر هرچه در توان دارد می گذارد.
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
مراسم «شبی با محمدعلی اسلامیندوشن» برگزار میشود
مراسم شبی با محمدعلی اسلامیندوشن برگزار میشود شناسهٔ خبر 2583985 - سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۴ فرهنگ > شعر و ادب برنامه شبی با محمدعلی اسلامی ندوشن ۳۱ اردیبهشت در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود به گزارش خبرگزاری مهر در این مراسم مصطفی ملکیان و فریدون مجلسی بهتازههای منابع کتابخانه انقلاب اسلامی به نمایش درمیآید
تازههای منابع کتابخانه انقلاب اسلامی به نمایش درمیآیدششمین نمایشگاه سالانه تازههای منابع کتابخانه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران در حوزه هنری برپا میشود تاریخ انتشار سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۵۹ به گزارش فارس ششمین نمایشگاه سالانه تازههای منابع کتابخانه انقعرضه ۱۰۰ اثر از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نمایشگاه کتاب
عرضه ۱۰۰ اثر از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نمایشگاه کتابپژهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیش از 600 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافته است که از این میان یکصد عنوان اثر جدید محسوب میشود هادی طالبی مسئول فروش غرفه انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن بیامدلهای فرهنگی با داشتن جاذبه باید ازحریم جامعه اسلامی صیانت کند
رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان ری مدلهای فرهنگی با داشتن جاذبه باید ازحریم جامعه اسلامی صیانت کند شهر ری - ایرنا - رییس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان ری گفت ارایه مدل های فرهنگی مناسب نظام اسلامی ضمن داشتن جاذبه برای جوانان باید از حریم فرهنگی جامعه نیز صیانت کند ماز سوم خرداد تازههای منابع کتابخانه انقلاب اسلامی به نمایش درمیآید
از سوم خردادتازههای منابع کتابخانه انقلاب اسلامی به نمایش درمیآیدششمین نمایشگاه سالانه تازههای منابع کتابخانه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران در حوزه هنری برپا میشود به گزارش خبرگزاری فارس ششمین نمایشگاه سالانه تازههای منابع کتابخانه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایرا«بی تو نبودن»های شیخ الاسلامی زندگی اوست/ شیخ الاسلامی: شعر زندگی شاعر است
بی تو نبودنهای شیخ الاسلامی زندگی اوست شیخ الاسلامی شعر زندگی شاعر استشاعر مجموعه بی تو نبودن گفت مجموعه بی تو نبودن حاوی اشعاری در قالب غزل است که در مجموع 38 غزل با موضوعات عاشقانه و مذهبی است و من معتقدم شعر زندگی شاعر است جواد شیخ الاسلامی در گفتوگو با خبرنگار کتابتالیف و تدوین کتاب نماز، فرهنگ نذر و غذاهای آیینی در اعیاد اسلامی به پایان رسید
تالیف و تدوین کتاب نماز فرهنگ نذر و غذاهای آیینی در اعیاد اسلامی به پایان رسید تالیف و تدوین کتاب نماز فرهنگ نذر و غذاهای آیینی در اعیاد اسلامی مردم ایران توسط پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری واحد فرهنگ مردم صدا و سیما به پایان رسید به گزارش حوزانقلاب اسلامی الگویی برای حرکت های مردمی سایر کشورها است
حدادعادل در مراسم رونمایی از کتاب رسول مولتان انقلاب اسلامی الگویی برای حرکت های مردمی سایر کشورها است تهران- ایرنا- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت انقلاب اسلامی می تواند الگویی برای حرکت های مردمی سایر کشورها شود به گزارش عصر چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا غلامعلمشابه شخصیتم در «شمعدونی» در جامعه زیاد است/ بد ذات نیستم
نگار عابدی در گفتگو با مهر مشابه شخصیتم در شمعدونی در جامعه زیاد است بد ذات نیستم شناسهٔ خبر 2575703 - دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۴ هنر > رادیو و تلویزیون نگار عابدی که این شبها نقش فردی به نام شیرین را در سریال شمعدونی بازی میکند درباره ویژگیهای این شخصیت و مابهتازه های منابع کتابخانه انقلاب اسلامی به نمایش در می آید
اخبار کوتاه فرهنگی تازه های منابع کتابخانه انقلاب اسلامی به نمایش در می آید تهران - ایرنا - ششمین نمایشگاه سالانه تازه های منابع کتابخانه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران در حوزه هنری برپا می شود به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ششمین نمایشگاه سالانه تازه های منابعنماینده مجلس: بعثت پیامبر اعظم (ص) مظهر وحدت اسلامی است
نماینده مجلس بعثت پیامبر اعظم ص مظهر وحدت اسلامی است یزد - ایرنا - نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس شورای اسلامی گفت مبعث پیامبر اعظم اسلام حضرت محمد بن عبدالله ص مظهر وحدت امت اسلام و بیداری و آگاهی است حجت الاسلام دخیل عباس زارع زاده روز شنبه در گفت و گو با ایرنا باامضای تفاهم نامه همکاری موزه دفاع مقدس و امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۴ تفاهم نامه همکاری مابین مدیر عامل موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران امضا شد به گزارش سروس فرهنگحماسه ایسنا در راستای اجرای فرامین حضرت امام ره و منویّات مقام معظم رهبری پیرامون اشاعه ارزشسلطانزاده در راستای تدوین سند چشمانداز معماری: ساختمانها نیاز به مبانی نظری معماری ایرانی- اسلامی دارند
سلطانزاده در راستای تدوین سند چشمانداز معماری ساختمانها نیاز به مبانی نظری معماری ایرانی- اسلامی دارندیکی از اساتید دانشگاه گفت با توجه به ساخت و سازهای غیرمتعارف پژوهشکدهای با حضور فعال افکارهای مختلف و طراحی ساختمانهای اداری با مبانی نظری معماری ایرانی- اسلامی نیاز استروایت زندگی آغازگر نهضت بیداری اسلامی در «سید جمال»
روایت زندگی آغازگر نهضت بیداری اسلامی در سید جمال شناسهٔ خبر 2585571 - سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۷ هنر > رادیو و تلویزیون مستند سید جمال به زندگی و مبارزات سید جمال الدین اسدآبادی و فعالیت او در کشورهای مختلف اختصاص دارد به گزارش خبرنگار مهر مستند سید جمال از مجمقطب های علمی، ارزان ترین مسیر تحقق آرمان های انقلاب اسلامی است
وزیر علوم قطب های علمی ارزان ترین مسیر تحقق آرمان های انقلاب اسلامی است اصفهان - ایرنا - وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت قطب های علمی ارزان ترین مسیر تحقق آرمان های انقلاب اسلامی است که لازم است دولت و مجلس بیش از پیش چتر حمایتی خود را بر این قطب ها دانشگاه ها و مراکز تحقیقامیرزاده: دانشگاه آزاد اسلامی بدنبال کیفیت بخشی به خدمات است
میرزاده دانشگاه آزاد اسلامی بدنبال کیفیت بخشی به خدمات است اصفهان- ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور گفت کیفی شدن خدمات دانشگاهی در داخل و خارج از ایران در صدر برنامه های راهبردی این دانشگاه است به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصمسیر چاپ قرآن در جمهوری اسلامی ایران+فیلم
مسیر چاپ قرآن در جمهوری اسلامی ایران فیلمناشران برای چاپ قرآن کریم در کشورمان باید مراحل مختلفی را طی کنند که در این گزارش معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن درباره روند این مسیر توضیحاتی ارائه میدهد به گزارش خبرگزاری فارس با توجه به مسائل مطرح شده درباره تخلف برخی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها