تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819432211




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه کشت پاییزه چغندر قند برای عبور از مشکل کم آبی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه کشت پاییزه چغندر قند برای عبور از مشکل کم آبی کرج-ایرنا- رییس موسسه تحقیقات و تولید بذرچغندرقند کشور گفت: با توجه به وضعیت کم آبی کشور، بخشی از برنامه وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه کشت پاییزه چغندر قند معطوف شده است.


داریوش فتح الله طالقانی روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: کاشت محصول چغندر در کشور به طور طبیعی بهاره است، اما به علت کم آبی درصدد هستیم که بخش عمده آن را به کشت پاییزه تبدیل کنیم.
وی اظهار داشت: درفصل بهار و تابستان مصرف آب این محصول زیاد است و کشاورزان دفعات بیشتری به آبیاری چغندر قند می پردازند.
فتح الله طالقانی ادامه داد: با توجه به وضعیت اقلیمی کشور، با استفاده ازارقام جدید و روش های نوین کاشت، این بستر فراهم شده تا چغندر قند در فصل پاییز کشت و در بهار سال بعد برداشت شود.
وی خاطرنشان کرد: با این تغییر روش، دوره رشد چغندرقند درفصول پاییز، زمستان و بهار است که این زمان مصادف با زمان بارش باران بوده و بخش مهمی از نیاز آبی گیاه از طریق بارندگی ها تامین می شود.
فتح الله طالقانی با تاکید بر اینکه این تغییر کشت نیز به صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی کمک می کند، گفت: استان های آذربایجان غربی، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، فارس و کرمانشاه بیشترین تولیدکنندگان چغند قند هستند.
رییس موسسه تحقیقات وتولید بذرچغندرقند کشورافزود: سالانه حدود یکصد هزارهکتار از اراضی کشاورزی کشورزیرکشت این محصول می رود.
وی اظهار داشت: دردهه های 60 و 70 میانگین برداشت این محصول در ایران 30 تن در هکتاربود که در سال 93 به رکورد حدود 48 تن درهکتار رسید.
فتح الله طالقانی میانگین عملکرد این محصول در سطح جهانی را حدود 56 تن درهکتار عنوان کرد و افزود: امیدواریم با استمرار این روند به متوسط تولید جهانی برسیم.
وی اضافه کرد: برغم اینکه درکشور محدودیت منابع آبی، تولید محصولات را تحت تاثیر قرار می دهد اما در تلاش هستیم تا با انتقال یافته های تحقیقاتی به رکورد جهانی نزدیک شویم.
وی همچنین کیفیت محصول تولید شده در ایران را بسیارخوب توصیف کرد و گفت: به طورمعمول کیفیت محصول چغندر قند ایرانی بالاتر از کیفیت محصول جهانی است.
از حدود یکصد هزارهکتار ازاراضی زراعی زیرکشت چغندرقند کشور سالانه چهارمیلیون و 500 هزار تن محصول برداشت می شود.ک/3
6156/ 6155/1535



31/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن