محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853832489
دانش آموختگان ارتباطات و چالش بیکاری
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارشی از یک نشست دانش آموختگان ارتباطات و چالش بیکاری تهران- ایرنا- انجمن علمی ارتباطات دانشگاه تهران، روز دوشنبه بیست و هشتم اردیبهشت ماه به مناسبت روز جهانی ارتباطات، نشستی تخصصی را با عنوان «ارتباطات و بازار کار» با حضور مدرسان این حوزه در دانشکده ی علوم اجتماعی برگزار کرد.
فرا رسیدن روز جهانی ارتباطات بهانه یی بود تا صاحبنظران این حوزه از دریچه ی مساله ی اشتغال به ارتباطات بنگرند و آن را مورد بررسی قرار دهند. استادان ارتباطات، در نشست ارتباطات و بازار کار تاکید کردند پیشرفت این رشته نیازمند تخصصی شدن و بازتعریفی دقیق از مفهوم ارتباطات در نظام آموزشی کشور است. آن ها کاهش حساسیت ها در حوزه ی ارتباطات را یکی از راهکارهای اشتغال زایی در این حوزه دانستند.
در خصوص این نشست باید گفت، «علی رسول زاده» دبیر انجمن علمی ارتباطات پیش تر در گفت وگو با خبرگزاری ها از حضور «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «سعیدرضا عاملی» استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران و «حسام الدین آشنا» مشاور فرهنگی رییس جمهوری در این نشست خبر داده بود اما هیچ یک از آنان در دانشکده ی علوم اجتماعی حاضر نشدند. از این رو «مسعود کوثری» استادیار و مدیر گروه ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران و «مهدی منتظرقائم» استادیار گروه ارتباطات اجتماعی دانشکده ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران سخنرانی در این همایش را بر عهده گرفتند. در این نشست «علی درستکار» مجری تلویزیون، وظیفه ی اجرا و هدایت نشست را بر عهده داشت.
*** ارتباطات نیازمند بازتعریفی دقیق
در ابتدای این همایش، منتظرقائم ارتباطات را حوزه ی وسیعی دانست که نیازمند دگرگونی در تعریف است. وی در این ارتباط گفت: امیدواریم اینگونه جلسه ها ما را یاری کند تا به درکی مشترک در این زمینه دست یابیم که مفهوم ارتباطات نیازمند بازتعریفی دقیق است. گاهی ما به اشتباه فکر می کنیم که تمام جزییات یک مفهوم را می دانیم اما اینطور نیست. در حوزه ی ارتباطات ما نیازمند دستیابی به تعریف های جزیی تری هستیم.
منتظرقائم یاد آور شد: در طول چند دهه ی گذشته نه فقط یک انقلاب ارتباطاتی بلکه سه یا چهار انقلاب در این حوزه رخ داده است و بیشتر ما شاهد این انقلاب ها بوده ایم. از ورود وسایل ارتباطاتی ابتدایی چون نوار کاست و ویدیو گرفته تا شکل گیری فناوری های نوین ارتباطاتی از جمله شبکه های اجتماعی همگی نشانگر تحول پذیری و سیال بودن حوزه ی ارتباطات است.
به گفته ی وی، این دگرگونی ها در حوزه ی ارتباطات، تاثیر مستقیمی بر عرصه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گذاشته است. از این رو نمی توان رشته ی ارتباطات را مستقل از عرصه های گوناگون کنشگری سیاسی و اجتماعی در نظر گرفت و تعریفی مدون و مشخصی برای آن ارایه داد.
منتظرقائم پیرو این سخنان اضافه کرد: ارتباطات حوزه یی سیال است از این جهت من به رشته یی با نام مسقل ارتباطات هیچ اعتقادی ندارم. ارتباطات، خانواده ی بسیار بزرگی از رشته های مختلف را در بر می گیرد. ارتباطات یک عرصه ی اجتماعی است و با تمام رشته های مربوط به زندگی اجتماعی انسان گره خورده است. به همین خاطر هیچ کس نمی تواند ادعا کند که به تمام بحث های نظری، عملی و بنیادی مربوط به ارتباطات اشراف کامل دارد.
به گفته ی این استاد ارتباطات، به دلیل مرز ظریفی که میان رشته ی ارتباطات با دیگر حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی وجود دارد و به علت اثرگذاری مستقیم آن بر روی تمام این حوزه ها، باید در تعریف ارتباطات بازنگری شود البته شورای عالی انقلاب فرهنگی با هرگونه بازنگری در تعریف رشته ی ارتباطات مخالفت می کند.
*** دانش آموختگان ارتباطات و چالش ورود به بازار کار
یکی از پرسش های مطرح در همایش ارتباطات و بازار کار این بود که آیا ارتباطات فقط رشته یی نظری است و دانش آموختگان آن پس از پایان تحصیل خود می توانند تنها به عنوان یک منتقد یا نظریه پرداز در این حوزه فعال شوند یا اینکه باید شرایطی به وجود آید تا بتوانند وارد بازار کار عملی و رسانه یی شوند.
این پرسش بیانگر دغدغه یی بود که به نظر می رسد دستیابی به پاسخ آن به ویژه از زبان مسوولان، انگیزه ی دانشجویان ارتباطات برای برگزاری همایش روز دوشنبه بود؛ مسوولانی که البته نتوانستند در جلسه یی که دانشجویان ترتیب داده بودند حاضر شوند.
کوثری در پاسخ به این پرسش گفت: مشکل ورود فارغ التحصیلان رشته ی ارتباطات به بازار کار از یک سو به بازار کار و از سوی دیگر به کاستی های نظام آموزش عالی باز می گردد. بالا رفتن نرخ بیکاری طی 10 سال گذشته و استخدام های خارج از ظرفیت و خارج از قاعده در سازمان های دولتی در دولت قبل که جایی برای جذب نیرو باقی نگذاشته، بر چالش بیکاری نه فقط برای فارغ التحصیلان رشته ی ارتباطات بلکه در تمام سطوح دامن زده است. بنابراین دیگر راهی برای استخدام حتی فارغ التحصیلان مقطع دکتری وجود ندارد چرا که ظرفیتی برای استخدام باقی نمانده است.
به باور کوثری، تاکنون ساختار اقتصادی و اداری ما نتوانسته کاری برای اشتغال فارغ التحصیلان انجام دهد و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند نه فقط دانش آموختگان ارتباطات بلکه دانش آموختگان دیگر رشته های دانشگاهی نیز با روبرو مواجه خواهند شد.
*** تحول در نظام اقتصادی و ساختار آموزشی؛ راه خروج از بیکاری
استادان ارتباطات در ادامه ی صحبت های خود به راه حل های خروج از بیکاری اشاره کردند و پیشنهادهایی را برای اشتغال دانش آموختگان رشته ی ارتباطات پس از پایان تحصیلاتشان ارایه کردند. به باور آن ها در این مسیر هم نظام آموزشی و هم نظام اداری و اقتصادی کشور نیازمند دگرگونی است.
کوثری در این زمینه تصریح کرد: راه خروج از معضل بیکاری برای تحصیل کردگان دانشگاهی از جمله فارغ التحصیلان ارتباطات، کارآفرینی و ایجاد بازار کار خارج از دولت است. در این مسیر افراد مستعد می توانند به راه اندازی بنگاه های کاری برای تولید و ایجاد اشتغال دست بزنند هرچند این مهم مستلزم فضای بازتر و اطمینان بخش تری در عرصه ی فعالیت های ارتباطاتی است.
وی در این باره اظهار کرد: سیاستگذاری باید به گونه یی پیش رود که به جای افزایش ولع آموزشی و مدرک گرایی، زمینه های اشتغال را تقویت کند. وقتی افراد بتوانند به آسانی در یک نظام آموزشی به مدارج بالای تحصیلی دست پیدا کنند، سطح انتظارشان به لحاظ شغلی بالا می رود و این موضوع بر چالش های اشتغال دامن می زند.
کوثری درباره ی تحول های لازم برای نظام آموزشی نیز توضیح داد: در دانشگاه های ما باید میان دانش نظری و انتقادی و دانش عملی تفکیک به وجود آید. باید نظام آموزشی در رشته ی ارتباطات به گونه یی باشد که هم دانش آموختگان نظری و هم دانش آموختگان عملی تربیت شوند.
به باور کوثری، ایجاد دانشگاه هایی که دانشجویان علاقمند به کار عملی در رشته ی ارتباطات و رسانه بتوانند به صورت کارگاهی در آنجا تحصیل کنند، بهتر می تواند به ورود فارغ التحصیلان ارتباطات به عرصه ی فعالیت های رسانه یی و ارتباطاتی کمک برساند.
منتظرقائم اما بازنگری در رشته ی ارتباطات و جزیی و تخصصی شدن آن را یکی از مهم ترین راهکارهای حل معضل بیکاری فارغ التحصیلان این رشته دانست. وی در این زمینه گفت: ما راهی نداریم جز اینکه رشته ی ارتباطات را خرد کنیم و از دل آن چندین رشته ی تخصصی بیرون بکشیم. از این طریق است که جایگاه فارغ التحصیلان این رشته در سیستم های اداری مشخص تر و تخصصی تر خواهد شد و این تخصصی شدن شاید بتواند از دغدغه ی شغلی دانش آموختگان رشته ی ارتباطات بکاهد.
منتظرقائم افزود: با تخصصی و شاخه شاخه شدن رشته ی ارتباطات، برای یک شغل با گرایش ارتباطاتی مشخص، هزاران دانش آموخته ی رشته ی ارتباطات صف نمی کشند و فارغ التحصیل گرایش های مختلف رشته ی ارتباطات تکلیف شغلی خودشان را بهتر می دانند.
به باور وی، نظام آموزشی در خصوص رشته ی ارتباطات هیچ چاره یی به جز تخصص گرایی ندارد زیرا فقط با تخصص گرایی است که می توان بهترین نیروها را با کمترین هزینه آموزش داد و روانه ی بازار کار کرد.
*** پویایی رشته ی ارتباطات؛ نیازمند برداشته شدن حساسیت ها و رویکردهای منفی
حاکم بودن نگاه ایدئولوژیک و بدبینانه نسبت به ارتباطات، یکی از چالش های موجود در مسیر ارتقای حوزه ی ارتباطات است که از سوی کارشناسان حاضر در همایش دانشکده ی علوم اجتماعی به آن اشاره شد.
به گفته ی آن ها وقتی نگاه بدبینانه نسبت به فعالیت های ارتباطاتی و رسانه یی از جمله روزنامه نگاری خبرنگاری و برنامه سازی وجود داشته باشد، این حوزه رشد نخواهد کرد و فعالان و تحصیل کردگان حوزه ی ارتباطات نمی توانند به هدف مطلوب خود دست یابند.
منتظرقائم در این ارتباط گفت: به طور کلی در دیدگاه های حاکم، نگاه مثبتی به حوزه ی ارتباطات از جمله ژورنالیسم (روزنامه نگاری) وجود ندارد. سایه ی نگاه های ایدئولوژیک بر این حوزه و ترس از آن همواره باعث شده عرصه ی ارتباطات به شیوه یی سلبی اداره شود از این رو رشته ی ارتباطات هیچ گاه به حال خودش رها نشده تا بتواند رشد چشمگیری داشته باشد.
این استاد ارتباطات افزود: منافع ایدئولوژیک و جناحی در جامعه ی ما ارتباطات را به حوزه یی حساس و تحت کنترل همیشگی تبدیل کرده است. به عنوان مثال سینما، مطبوعات و رادیو و تلویزیون اغلب در ایران تحت کنترل و نظارت هستند و بیشتر به صورت دولتی یا نیمه دولتی اداره می شوند.
منتظرقائم با تاکید بر اینکه گفته هایش را نه در چارچوب انتقاد سیاسی بلکه در قالب پیشنهادی مثبت برای بهبود عرصه ی ارتباطات کشور و وضعیت بازار کار آن بیان می کند افزود: نظارت بیش از اندازه بر عرصه ی ارتباطات تعادل طبیعی در بازار عرضه و تقاضا را بر هم زده است و بازار این حوزه به جای آنکه در دست نیروهای عرضه و تقاضا باشد در دست دولت است.
به گفته ی این استاد ارتباطات دانشگاه تهران، تغییر این وضعیت و برداشته شدن نگاه ایدئولوژیک از عرصه ی ارتباطات می تواند بر تخصصی شدن آن بیافزاید و همزمان تاثیر مثبتی بر گسترش و پویایی حوزه های کاری مربوط به ارتباطات بگذارد.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9282** 9279**2054
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
جدول زمانبندی آزمون ملی دانشآموختگان دندانپزشکی خارج از کشور
جدول زمانبندی آزمون ملی دانشآموختگان دندانپزشکی خارج از کشور خبرگزاری پانا زمان برگزاری امتحانات آزمون ملی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران سال جاری اعلام شد ۱۳۹۴ شنبه ۱۹ ارديبهشت ساعت 15 18 به گزارش خبرگزاری پانا امتحان پریتقدیر انجمن دانش آموختگان دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات از وزیر ارتباطات
تقدیر انجمن دانش آموختگان دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات از وزیر ارتباطات انجمن دانش آموختگان دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات از دکتر محمود واعظی به دلیل سامان بخشیدن به وضعیت دانشکده علمی و کاربردی پست و مخابرات و تعیین تکلیف وضعیت این دانشکده و برگرداندن آن به مجموعه وزا30 درصد از دانشآموختگان دانشگاهی بیکارند
30 درصد از دانشآموختگان دانشگاهی بیکارند رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهی آمار بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی را بر اساس آمار غیررسمی تا 30 درصد اعلام کرد و افزود آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما همین میزان نیز آمار مناسبی برای کشور نیستچند درصد از دانشآموختگان دانشگاهی بیکارند؟
چند درصد از دانشآموختگان دانشگاهی بیکارند تاریخ انتشار جمعه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۱۵ رئیس سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهی آمار بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی را بر اساس آمار غیررسمی تا ۳۰ درصد اعلام کرد و افزود آمار دقیقی در اینوزارت ارتباطات می تواند خریدار دانش فنی تولید شده در حوزه فاوا باشد
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت مطرح کرد وزارت ارتباطات می تواند خریدار دانش فنی تولید شده در حوزه فاوا باشد عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت گفت وزارت ارتباطات می تواند خریدار دانش فنی تولید شده در حوزه فاوا باشد به گزارش گروه دنیای ارتباطات باشگاه خبرنگاران مجهاددانشگاهی به دنبال ایجادالگویی برای حل مشکل بیکاری دانش آموختگان است
جهاددانشگاهی به دنبال ایجادالگویی برای حل مشکل بیکاری دانش آموختگان است کرمانشاه - ایرنا - رییس جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت این نهاد علمی به دنبال ایجاد الگویی برای حل مشکل بیکاری دانش آموختگانی است که پس از فراغت از تحصیل با مشکل اشتغال مواجه می شوند به گزارش خبرنگار ایرنا بهراعدم برنامه ریزی صحیح به افزایش بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی منجر شد
نماینده مجلس عدم برنامه ریزی صحیح به افزایش بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی منجر شد زنجان - ایرنا - نماینده مردم ابهر خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی گفت 42 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور بیکار هستند که این مشکل به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح و متناسب با نیارهای جامعهمراسم نکوداشت دانش آموختگان غیرایرانی در شیراز برگزار می شود
مراسم نکوداشت دانش آموختگان غیرایرانی در شیراز برگزار می شود شناسهٔ خبر 2577954 - دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۴ استانها > فارس شیراز- سیزدهمین مراسم نکوداشت دانش آموختگان غیرایرانی با حضور وزیر علوم وتحقیقات در روز مبعث پیامبر اکرم ص به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار می شوداقدام غیرقانونی وزارت ارتباطات در تصرف دانشکده مخابرات
عضو هیات مدیره شرکت مخابرات مطرح کرد اقدام غیرقانونی وزارت ارتباطات در تصرف دانشکده مخابرات شناسهٔ خبر 2581773 - شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۹ دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات عضو هیات مدیره شرکت مخابرات ایران اقدام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تصرف دانشکده مخدانش ارتباطات خنثی نیست/ حکمت متعالیه، فلسفه ارتباطات ندارد
خسروپناه در همایش اسفار مجازی ارتباطات نوين دانش ارتباطات خنثی نیست حکمت متعالیه فلسفه ارتباطات ندارد شناسهٔ خبر 2584133 - سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۸ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها خسروپناه گفت چهار دسته فلسفه مضاف به امور در حکمت متعالیه وجود دارد اما چیزی بجشن اهداء کتاب در دانشکده ارتباطات آزاد
چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۷ جشن اهداء کتاب در دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی و خبر امروز چهارشنبه با حضور احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این مراسم که با ابتکار دانشجویان این دانشگاه برگزاپذیرفته شدن خدود 75 درصد از دانش آموختگان دانشگاه مازندران در دانشگاه های دولتی
پذیرفته شدن خدود 75 درصد از دانش آموختگان دانشگاه مازندران در دانشگاه های دولتی استانها > مازندران - معاون آموزشی دانشگاه مازندران گفت 75 درصد از دانش آموختگان دانشگاه مازندران در دانشگاه های دولتی پذیرفته شدند به گزارش رخبرگزاری خبرانلاین منطقه مازندرمدیرکل ارتباطات فرهنگی دانشگاه آزاد واحد اصفهان: تسریع در صدور مجوز نشریات دانشجویی مهمترین مطالبه حقوقی دانش
مدیرکل ارتباطات فرهنگی دانشگاه آزاد واحد اصفهان تسریع در صدور مجوز نشریات دانشجویی مهمترین مطالبه حقوقی دانشجویان استمدیر کل ارتباطات فرهنگی و نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت مهمترین مطالبه حقوقی دانشجویان تسریع در صدور مجوز نشریات دانشجویی است به گزارش خبلزوم استفاده بیشتر از دانشآموختگان معدن در بهرهبرداری از معادن
پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۸ عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان گفت با ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت به ویِژه حوزه معدن میتوان علاوه بر استفاده از توان دانشآموختگان توسعه این بخش را شاهد بود رامین کیامهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان تاکحمایت ۱۲۰میلیارد تومانی وزارت ارتباطات از شرکتهای دانشبنیان
وزیر ارتباطات حمایت ۱۲۰میلیارد تومانی وزارت ارتباطات از شرکتهای دانشبنیان شناسهٔ خبر 2573017 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۳ دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات وزیر ارتباطات گفت وزارت ارتباطات تاکنون اعتباراتی در قالب وجوه و وام ارائه کرده که در سال گذشته ۹۰ میلیارمدیرکل نشریات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی: نشریات دانشجویی تمام ذوق و سلیقه خود را در ارتقای مطالب به کار گ
مدیرکل نشریات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی نشریات دانشجویی تمام ذوق و سلیقه خود را در ارتقای مطالب به کار گیرندمدیرکل نشریات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی گفت نشریه با چهار رنگ و چند صفحه گلاسه نشریه محسوب نمیشود بلکه فعالان فرهنگی در نشریات باید همه ذوق و سلیقه خود را در اوزیر علوم: دانش آموختگان غیر ایرانی سفیران ما در کشورهای خودشان هستند
وزیر علوم دانش آموختگان غیر ایرانی سفیران ما در کشورهای خودشان هستند شیراز - ایرنا - وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت دانش آموختگان غیر ایرانی سفیران ما در کشورهای خودشان هستند به گزارش ایرنا محمد فرهادی روز شنبه در سیزدهمین آیین نکوداشت دانش آموختگان و هشتمین جشنواره فرهنگ مل-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها