واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول: رفع تحریم ها رونق صنایع معدنی را به همراه دارد مشهد - ایرنا - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی گفت: رونق اقتصاد بخش معدنی ارتباط بسیار مستقیمی با شرایط جهانی دارد و طی این سال ها به شدت از شرایط جهانی تاثیر پذیرفته است.
حسین نکاحی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران به تاثیر پذیری بخش معدنی کشور از تحولات جهانی اشاره کرد و افزود: در صورتی که مذاکرات هسته ای به نتیجه برسد بسیاری رونق اقتصادی و سرمایه گذاری به بخش معدنی کشور و استان خراسان رضوی برمی گردد.
وی با اشاره به اینکه جذب سرمایه گذار در بخش معدنی بسیار دشوار است تصریح کرد: در گذشته به دلیل عدم حضور متخصص معادن استان خراسان رضوی با مشکلات بسیار زیادی روبه رو بودند اما خوشبختانه رویکرد دولت جدید حمایت از فعالیت های معدنی و مبارزه جدی با خام فروشی در این حوزه است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی به ارتباط مستقیم بخش معدن با اشتغال اشاره کرد و گفت : هشت هزار نفر به صورت مستقیم و 16 هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم در معادن استان خراسان رضوی فعالیت می کنند.
وی به هزینه پنج هزار میلیارد تومانی در بهره برداری از هر معدن اشاره کرد و گفت: در صنایع معدنی استان خراسان رضوی طی دو سال گذشته بیش از 40 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی به جایگاه معدنی این استان در کشور اشاره کرد و افزود: خراسان رضوی هم اکنون جایگاه سوم معدنی و جایگاه نخست خدمات فنی و مهندسی را در این حوزه در بین تمامی استان های کشور در اختیار دارد.
مکاری به افت شدید صادرات سنگ آهن طی سال گذشته در کشور اشاره و اظهار داشت: متاسفانه پارسال صادرات سنگ آهن در سراسر کشور افت شدیدی پیدا کرد و در این زمینه امیدواریم امسال صادرات افزایش یابد.
وی خاطر نشان کرد: همایش فرهنگ سازی فعالیت های علمی و تحقیقی و ارزیابی اقتصادی در فعالیت های معدنی روز چهارشنبه هفته آینده با حضور کارشناسان صاحب نام این حوزه در مشهد برگزار می شود.
نکاهی با شاره به اینکه مواد معدنی را نمی توان قاچاق کرد و اما آمار را می توان کتمان کرد، گفت: دو هزار و 800 عضو نظام مهندسی معدن در این استان وجود دارد که 500 نفر از آنان صلاحیت بازدید و نظارت دارند اما این نظارت نیازمند اعتبارات و منابع مالی است.
وی تصریح کرد: 200 گواهی کشف در خراسان رضوی صادر شده که به زودی به مرحله بهره برداری می رسد.
مکاری با اشاره به اینکه با معدن غیر مجاز در استان خراسان رضوی برخورد می کنیم تصریح کرد: بسیاری از معادنی که در شرایط فعلی موضوع بحث کمربند سبز جنوبی مشهد است نیز به زودی حل می شود زیرا این معادن زمانی احداث شده اند که فاصله بسیار زیادی با شهر داشته و با مجوز های قانونی به ثبت رسیده اند.
نکاهی با تاکید بر اینکه نظارت و بررسی دقیق می تواند شرایط فعالیت های اقتصادی در حوزه معدن را بهبود بخشد، خاطرنشان کرد: سازمان صنایع معادن متولی اصل نظارت است اما بر اساس قانون بنا شده بخشی از وظایف و نظارات به نظام مهندسی معدن واگذار شود که در این راستا مهمترین دغدغه ایمنی و نظارت است و تیم های نظارتی با اولویت ایمنی در معادن به نظارت می پردازند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی با اشاره به اینکه خام فروشی در حوزه معدن خراسان رضوی بسیار اندک است عنوان کرد: مقدار خام فروشی به نسبت حوزه هایی همجون نفت و گاز بسیار اندک است هرچند در نظر داریم با حضور کارشناسان برجسته همین مقدار اندک نیز از بین برود.
بر اساس آخرین سرشماری رسمی سه و شش دهم درصد معادن ایران در اختیار بخش عمومی و افزون بر 94 درصد آن در اختیار بخش خصوصی بوده و پنج هزار معدن و 20 هزار واحد صنایع معدنی در سطح کشور فعال است.
حدود 85 هزار نفر در معادن در حال بهره برداری ایران بکار اشتغال دارند که از این تعداد 21 هزار نفر کارگر ساده، 25 هزار نفر کارگران ماهر، سه هزار و 300 نفر تکنسین، چهار هزار و 900 نفر مهندس و بقیه شاغلان بخشهای امور حمل و نقل، اداری و مالی هستند.
همچنین سازمان نظام مهندسی معدن ایران 25 هزار عضو در رشته های معدن، زمین شناسی، نقشه برداری و متالورژی دارد.
ارزش تولید و ارزش صادرات مستقیم معادن درحال بهره برداری ایران در سال 1391حدود 340 ,461 هزار تن مواد معدنی به ارزش 101 میلیارد ریال بود. از این مقدار حدود 5416 هزار تن مواد معدنی به ارزش 611 میلیون دلار بطور مستقیم از معدن به خارج از کشور صادر شد.
همچنین در میان معادن ایران "سنگ آهن، سنگ مس و سنگ تزیینی" بالاترین ارزش تولید سالانه را داشته اند.
7498/1211
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]