تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834953017
دستور پیامبر اکرم (ص) به مردم یمن چه بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پاسخ به شبهات؛
دستور پیامبر اکرم (ص) به مردم یمن چه بود؟
مگر این نیست که ما در انتخاب دین خود آزاد هستیم؟ پس چرا پیامبر به مردم یمن گفته بود که یا باید اسلام بیاورند یا جزیه بدهند؟
به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران؛ جزیه به معنای آزاد گذاشتن افراد غیر مسلمان در پذیرش شهروندی حکومت اسلامی است، بدون آن که نیازی به تغییر دین آنان باشد و طبیعی است که آنان نیز باید؛ مانند شهروندان مسلمان، مالیاتی را برای اداره امور کشور، پرداخت نمایند که چه بسا ممکن است این مالیات، کمتر از مقداری باشد که شهروندان مسلمان، مکلف به پرداخت آن هستند. بنابراین، نمیتوان پرداخت مالیات جزیه را به عنوان اجبار افراد در پذیرش دین جدید تلقی نمود.
پاسخ تفصیلی:
موضوعی که بیان نمودید را در حقیقت میتوان برگرفته از ابهامات مختلفی دانست که در نهایت، منجر به ایجاد چنین پرسشی گشته است که ابتدا مختصری در مورد آنها توضیح داده و سپس به جمع بندی نهایی خواهیم رسید:
۱. آزادی در پذیرش دین به چه معنا است؟
۲. جزیه چیست و آیا پرداخت آن میتواند نوعی اجبار و اکراه در پذیرش اسلام ارزیابی شود؟
۳. و چرا پیامبر اسلام (ص) در جنگ هایی شرکت مینمود که نتیجه آن، قرار دادن غیر مسلمانان در یک دو راهی بود که شاید آنان مایل به انتخاب هیچ یک از این دو راه (پذیرش اسلام و یا جزیه) نبودند؟
به همین ترتیب، به بررسی موارد فوق خواهیم پرداخت.
۱. دقت فرمایید که آزادی دینی که در آیه «لا اکراه فی الدین [۱]» عنوان شده، به معنای لا ابالی گری دینی و تأیید تمام دینهای موجود نیست، بلکه نکته دیگری مد نظر است که باید بدان توجه داشت:
اگر موقعیت افراد مختلف را [۲] نسبت به دین اسلام بررسی نماییم، میتوانیم آنان را به چند گروه متفاوت تقسیم نماییم:
۱-۱. افرادی که هم در ظاهر، دین اسلام را پذیرفته و هم در اندرون و باطن خود به آن یقین و اطمینان دارند. این افراد هیچ شک و شبهه ای نسبت به دین خود نداشته و از هرگونه تلاش و مجاهدت در راه خدا، دریغ ندارند. [۳]
۲-۱. اشخاصی که در باطن خود کافرند و در اظهار کفر، هیچ تردیدی به خود راه نداده و تلاش پیامبران نیز در هدایت آنان بی اثر بوده، [۴] بلکه آنان تلاش مینمایند تا با صرف هزینههای هنگفت، مردم را از راه خدا بازدارند. [۵]
۳-۱. گروهی نیز با این که واقعا ایمان نیاورده اند، ولی برای استفاده از مزایای اسلام، ادعای مسلمانی مینمایند! خداوند، پیامبر (ص) را خطاب قرار داده و به او فرمان میدهد که به آنان بگو که شما ایمان نیاورده اید، بلکه در واقع، گویا تسلیم شده اید و هیچ اثری از ایمان در دل هایتان وجود ندارد! [۶]
۴-۱. و تعدادی از افراد که با وجود ایمان قلبی، در شرایطی قرار گرفته اند که نمیتوانند ایمان خود را ابراز داشته و در نظر بسیاری از مردم نیز، به عنوان افرادی کافر شناخته میشوند، اما با این وجود، خدمات ارزنده ای را به جامعه دینی عرضه مینمایند. مؤمن آل فرعون [۷] که موجب نجات موسای پیامبر (ع) شد، ابوطالب؛ عموی پیامبر (ص) که مدافع ایشان در برابر آسیبهای دشمنان بود و عمار یاسر در مقطعی از زندگی خود، از این گروه به شمار میآیند که چنین رفتار تقیه آمیزی نیز در قرآن مورد تأیید قرار گرفته است. [۸]
با نگاهی به گروههای فوق، به سادگی میتوان دریافت که ایمان قلبی و یا همان دین، موضوعی نیست که بتوان آن را با اکراه و اجبار بر دیگران تحمیل نموده و در قلب آنان جای داد و قرآن نیز همین واقعیت موجود را اعلام مینماید، اما باید توجه داشت همان خداوندی که فرموده «لا اکراه فی الدین [۹]،» در جای دیگری بیان نموده که تنها دینی که مورد پذیرش خداوند بوده، اسلام است [۱۰] و یا این که دینهای دیگر، مورد پذیرش خداوند نیستند. [۱۱] براین اساس، باید نتیجه گرفت که هرچند، تنها این دین اسلام است که مورد تأیید قرآن قرار گرفته، اما این واقعیت نیز مورد توجه بوده است که اعتقاد قلبی به دین، از راه اکراه، امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین، نمیتوان گفت که ما در پذیرش هر دینی، کاملا آزاد بوده و هیچ بازخواستی در این مورد وجود نخواهد داشت، بلکه باید تلاش نماییم تا با شناخت دین صحیح، اعتقاد به آن را در قلب خود شکوفا نماییم.
۲. با توجه به آنچه گفته شد، اگر بر اثر جنگها و یا معاهدات سازش، گروهی از غیر مسلمانان در قلمرو کشور اسلامی قرار گیرند، میتوان یکی از پنج گزینه ذیل را در ارتباط با آنان اجرا نمود:
۱-۲. آنان را در صورت عدم پذیرش دین اسلام، از دم تیغ گذرانده و از صحنه گیتی حذف نمود!
۲-۲. آنان را مجبور به مهاجرت از وطن خود نموده و آواره سرزمینهای غیر اسلامی کرد!
۳-۲. آنان را وادار به پذیرش دین اسلام نمود.
۴-۲. آنان را آزاد گذاشت تا در دین خود باقی مانده و با این که از امکانات کشور اسلامی استفاده مینمایند، هیچ تعهد مالی برایشان در نظر نگرفت.
۵-۲. به آنان حق انتخاب داد که یا اسلام آورده و همانند سایر مسلمانان، تعهدات مالی خود را نسبت به حکومت اسلامی انجام دهند و یا بر دین قبلی خود، باقی مانده و تنها مالیاتی؛ آن هم در حد توان مالی خود؛ به دولت اسلامی بپردازند.
گزینه اول و دوم؛ خصوصا در ارتباط با افرادی که برخورد مسلحانه و خصم آمیزی با مسلمانان نداشته اند، ناعادلانه به نظر میرسد که باید از آنها چشم پوشی نمود.
با توجه به غیر ممکن بودن اکراه آنان در اعتقاد قلبی به اسلام و نیز بی فایده بودن اجبار آنان به اسلام فرمایشی و ظاهری، گزینه سوم نیز قابل اجرا نخواهد بود.
انتخاب گزینه چهارم نیز اگرچه آزادی عمل بسیاری را برای این دسته از غیر مسلمانان به دنبال خواهد داشت، اما نوعی اجحاف و بی عدالتی نسبت به مسلمانان قلمداد خواهد شد، چون مسلمانان، از لحاظ شرعی موظف اند که خمس و زکات اموال خود را پرداخته و علاوه بر آن، در تأمین هزینههای دیگر حکومت اسلامی، از جمله هزینههای دفاعی آن مشارکت ورزند و چه بسا مجموع این هزینه ها، به مراتب بیش از جزیه ای باشد که برای دیگران در نظر گرفته شده است!
حال اگر ترتیبی اتخاذ شود که غیر مسلمانان بدون آن که هیچ هزینه ای را متقبل شوند، از همان امکانات درنظر گرفته شده برای مسلمانان برخوردار گردند، و در ضمن از برخی فعالیت ها؛ از جمله شرکت مستقیم در جنگ نیز معاف باشند، آیا به نظر شما، عدالت کامل برقرار شده است؟ !
براین اساس، گزینه چهارم نیز چندان مناسب به نظر نرسیده و تنها گزینه پنجم باقی میماند که در آن، غیر مسلمانان با وجود آن که اجباری در تغییر دین خود ندارند، اما برای زندگی در جامعه اسلامی و بهره برداری از پشتیبانی حکومت و تأمین امنیت و آسایش خود، مالیاتی را تحت عنوان «جزیه» پرداخت نمایند که طبق روایات، مقدار آن نباید از تواناییهای فرد جزیه دهنده بیشتر باشد. [۱۲] البته اگر به اسلام هم روی آورند، از مالیات معاف نخواهند شد، بلکه موظف اند مطابق با سیستم دیگری؛ مانند خمس و زکات تعهدات خود را به جامعه و حکومت ایفا نمایند.
آیا شما شیوه ای بهتر از این روش که هم آزادی این دسته از افراد را در نظر گرفته و هم با پرداخت مالیات متناسب، پشتیبانی حکومت را از آنان به دنبال خواهد داشت، در نظر دارید؟ !
۳. ممکن است پرسش دیگری پدیدار شود که چرا پیامبر (ص) اقدام به جنگ و تصرف مناطق دیگر مینمود تا بعد از آن، غیر مسلمانانی در قلمرو حکومت اسلامی قرار گرفته و مجبور به انتخاب هایی شوند که خودشان نمیپسندند؟ !
در پاسخ، ابتدا باید نگاهی به روابط بین المللی موجود در آن دوره داشته باشیم:
با مطالعه تاریخ روابط بین المللی درخواهیم یافت که جنگ به عنوان اصل پذیرفته شده ای در آن زمانها و حتی سدههای بعد از ظهور اسلام بوده و صلح تنها در حالتهای استثنائی به وجود میآمده است و به عبارتی، حاکمیتهای مختلف همواره در حال جنگ با هم بودند. جنگهای ایران و یونان و ایران و روم را در زمانهای گذشته و جنگهای خونین اول و دوم جهانی در زمان معاصر را میتوان در همین راستا دانست. امروزه نیز هر چند با انعقاد معاهدات مهم و تشکیل سازمانهای بین المللی؛ مانند سازمان ملل متحد ادعا میشود که اصل در روابط بین المللی بر صلح است، ولی با این وجود، باز هم جنگهای بسیاری را در صحنه گیتی مشاهده مینماییم!
خداوند در قرآن کریم؛ به عنوان اصلی بنیادین و سرنوشت ساز، مسلمانان را به صلح و همزیستی مسالمت آمیز با غیر مسلمانانی که ستمی در حقشان روا نداشته اند، فرا خوانده است [۱۳] و حتی در صورت بروز جنگ نیز به مسلمانان و در رأس آنان، به پیامبر (ص) توصیه نموده است که اگر دشمن، تمایل خود را به آتش بس و صلح نشان داد، شما نیز از ادامه جنگ منصرف شده و با توکل بر خدا، در صدد انعقاد معاهده صلح برآیید. [۱۴] اساسا باید گفت که مسلمانان، این اجازه را از جانب خداوند ندارند که به غیر مسلمانانی که بی طرفی خود را حفظ نموده و در صدد توطئه بر ضد مسلمانان نیستند، آسیبی وارد سازند. [۱۵]
اما تمام این موارد مانع از آن نیست که پیامبر (ص) و مسلمانان، اوضاع پیرامونی خود را تحت نظر نداشته و در دنیایی که جنگ و برخورد نظامی، اولین و آخرین سخن بوده، به گوشه ای خزیده و تنها در صدد دفع تهاجمات دشمن برآیند. در این راستا و در بسیاری از موارد، پیامبر (ص) با اطلاع از آمادگی دشمن جهت تهاجم به مسلمانان، پیش دستی نموده و توطئه آنان را در نطفه خفه مینمود. جنگ تبوک که بزرگترین لشگرکشی پیامبر (ص) به شمار میآید، نمونه ای از این موارد است که بدون خونریزی نیز پایان یافت. بر این اساس، عملکرد جنگی مسلمانان در آن زمان، حتی با حقوق بین الملل امروز نیز منافاتی نداشته و از مصادیق جنگ هایی بود که اکنون به نام دفاع پیشگیرانه از آن نام برده میشود. تدافعی بودن بسیاری از جنگهای دیگر پیامبر (ص)؛ مانند احد و خندق؛ نکته ای نیست که از چشمها پوشیده باشد.
در همین راستا، برخى از نویسندگان، تمام جنگ هاى پیامبر (ص) را؛ هر چند که در ظاهر، جنبه ای هجومی داشته، مورد بررسی قرار داده و دلیل تدافعى بودن یکایک آنها را ذکر نموده اند. [۱۶]
در کلامی از پیامبر اکرم (ص) مشاهده مینماییم که ایشان میفرمایند: «صلح را تا زمانى که موجب سستى پایه هاى دین نگردد، مفیدتر از جنگ و خونریزى مى دانم»، [۱۷] و به دلیل همین تفکر است که مهمترین دورهاى که در آن، دین اسلام گسترش پیدا نمود، دوره آتش بسى بوده که بعد از ماجراى صلح حدیبیه بین مسلمانان و کفار قریش به وجود آمده بود. این دوره تنها دو سال به طول انجامید، ولى تاریخ نگاران نقل مى نمایند که افرادى که در این دو سال، گرایش به دین اسلام یافته بودند، بیشتر از تمام افرادى بودند که در مدت بیست سال قبل از این، یعنى از ابتداى پیدایش دین اسلام تا قبل از این صلح، مسلمان شده بودند! [۱۸]
حال، اگر با رعایت تمام اصول انسانی، محل سکونت غیر مسلمانانی طی جنگهای تدافعی و یا حتی طی معاهده ای صلح آمیز؛ مانند معاهده پیامبر (ص) با مسیحیان نجران، به قلمرو کشور اسلامی افزوده شود و آنان نیز با استفاده از آزادی موجود در حکومت اسلامی، تصمیم به باقی ماندن در دین قبلی خود داشته باشند، مالیات جزیه، عادلانهترین راهی است که میتوان برای چنین اشخاصی در نظر گرفت.
منابع:
[۱] بقره، ۲۵۶.
[۲] البته غیر از مستضعفینی که مبانی اسلام برایشان تبیین نشده و از آنها اطلاع چندانی ندارند.
[۳] حجرات، ۱۵، «إنما المؤمنون الذین آمنوا بالله و رسوله ثم لم یرتابوا و جاهدوا…».
[۴] بقره، ۶، «إن الذین کفروا سواء علیهم أ أنذرتهم أم لم تنذرهم لا یؤمنون».
[۵] انفال، ۳۶، «إن الذین کفروا ینفقون أموالهم لیصدوا عن سبیل الله…».
[۶] حجرات، ۱۴، «قل لم تؤمنوا و لکن قولوا أسلمنا و لما یدخل الإیمان فی قلوبکم».
[۷] غافر، ۲۸، «و قال رجل مؤمن من آل فرعون یکتم إیمانه…».
[۸] نحل، ۱۰۶، «إلا من أکره و قلبه مطمئن بالإیمان…».
[۹] بقره، ۲۵۶.
[۱۰] آل عمران، ۱۹، «إن الدین عند الله الإسلام».
[۱۱] آل عمران، ۸۵، «و من یبتغ غیر الإسلام دینا فلن یقبل منه…».
[۱۲] کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج ۳، ص ۵۶۶، ح ۱، دار الکتب الإسلامیة، تهران، ۱۳۶۵ ش.
[۱۳] ممتحنه، ۸، «لا ینهاکم الله عن الذین لم یقاتلوکم فی الدین و لم یخرجوکم من دیارکم أن تبروهم و تقسطوا إلیهم إن الله یحب المقسطین».
[۱۴] انفال، ۶۱، «و إن جنحوا للسلم فاجنح لها و توکل علی الله…».
[۱۵] نساء، ۹۱-۹۰، «…فإن اعتزلوکم فلم یقاتلوکم و ألقوا إلیکم السلم فما جعل الله لکم علیهم سبیلا…».
[۱۶] عبد الخالق النواوی، العلاقات الدولیة و النظم القضائیة، ص ۱۰۲- ۹۹، دار الکتاب العربی، بیروت، ۱۹۷۴م.
[۱۷] کافی الدین ابی الحسن اللیثی الواسطی، عیون الحکم و المواعظ، ص ۵۰۶، انتشارات دار الحدیث، ۱۳۷۶ ش.
[۱۸] سید محمد حسین فضل الله، الاسلام و منطق القوة، ص ۲۱۱، دار التعارف للمطبوعات، بیروت، ۱۹۸۷م.
اخبار مرتبط
بهترین عمل و ذکر در ماه شعبان چیست؟
مجموعه داستانهای عاشورایی آیینه رونمایی شد
جشنواره بین المللی امام رضا(ع) سالانه پذیرای 400 هزار اثر است/رونمایی از بانک اطلاعات هنرمندان رضوی
ادغام رادیویی و تلویزیونی طرح قرآنی 1449/محوریت 1449 امسال، سوره یس
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
امین زندگانی به جمع حامیان مردم مظلوم یمن پیوست در جنایت کار بودن آل سعود شکی نیست/ اهل فرهنگ و هنر برای دفاع
امین زندگانی به جمع حامیان مردم مظلوم یمن پیوستدر جنایت کار بودن آل سعود شکی نیست اهل فرهنگ و هنر برای دفاع از یمن بیانیه جهانی تنظیم کنندامین زندگانی گفت در حال حاضر اولین و بهترین راه که میتواند بازتاب جهانی داشته باشد این است که اهل فرهنگ و هنر و چهرههای شناخته شده به صورترهایی انسانها از جهالت دستاورد مبعث پیامبر اکرم (ص) بود
خطیب جمعه بوکان رهایی انسانها از جهالت دستاورد مبعث پیامبر اکرم ص بود مهاباد - ایرنا - خطیب جمعه بوکان گفت دستاورد بزرگ مبعث و معراج پیامبر اسلام ص رهایی انسانها از جهالت و شرک و بت پرستی بود ماموستا سیدخالد رسول زاده در خطبه های این هفته نماز جمعه بوکان ضمن تبریک مبعث پیااجازه آیتالله نوریهمدانی برای استفاده از ثلث سهم امام جهت کمک به مردم یمن
اجازه آیتالله نوریهمدانی برای استفاده از ثلث سهم امام جهت کمک به مردم یمن یکی از مراجع تقلید قم در پاسخ به استفتایی استفاده از ثلث سهم امام در کمک به مردم یمن را مجاز دانست به گزارش فرهنگ نیوز آیتالله نوری همدانی در پاسخ به استفتایی مبنی بر امکان استفاده از وجوهات شرعیمحمد سلوکی در ارتباط با کشتار کودکان یمن: چرا مردم دنیا سکوت کردهاند واقعا نمیدانند که در یمن چه میگذرد؟/چ
محمد سلوکی در ارتباط با کشتار کودکان یمن چرا مردم دنیا سکوت کردهاند واقعا نمیدانند که در یمن چه میگذرد چرا باید کودکی فقط به جرم شیعه بودن کشته شود محمد سلوکی گفت فراگیر شدن شبکههای اجتماعی باعث شده است تمام مردم کم و بیش از اتفاقات رخ داده در سراسر جهان مطلع شوند به همینهمدردی اینستاگرامی یک مجری زن با مردم یمن +عکس
فریده فرخی نژاد همدردی اینستاگرامی یک مجری زن با مردم یمن عکس گوینده اخبار سیما در پست اخیر اینستاگرام خود به همدردی با مردم مظلوم یمن پرداخت به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز گوینده اخبار سیما در پست اخیر اینستاگرام خود به همدردی با مردم مظلوم یمن پرداخت فریده فرخیبا تولید موسیقی «ای عرب» صورت گرفت همبستگی هنری فلسطینیها با مردم یمن+فیلم
با تولید موسیقی ای عرب صورت گرفتهمبستگی هنری فلسطینیها با مردم یمن فیلمهنرمندان فلسطینی ساکن نواره غزه نماهنگی با عنوان ای عرب با موضوع فلسطین و فراموش شدن مسئله اصلی جهان اسلام در سایه جنگهای منطقه ای از جمله یمن را تولید کردند به گزارش خبرگزاری فارس هنرمندان فلسطینی ساکن نوکمک کارکنان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مردم مظلوم یمن
چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۲ کارکنان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بخشی از حقوق ماهانه خود را به مردم مظلوم یمن اختصاص دادند به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به تجاوز رژیم آمهرام رجبی در حمایت از مردم بیدفاع یمن: مستند ساسازان وحشیگری آل سعود را ثبت کنند/ چرا سازمانهای جهانی از کش
مهرام رجبی در حمایت از مردم بیدفاع یمن مستند ساسازان وحشیگری آل سعود را ثبت کنند چرا سازمانهای جهانی از کشتار وحشیانه کودکان حمایت میکنند مهران رجبی گفت مستند سازان از این لحظات استفاده کنند و به خلق تصاویری از کشتار مردم یمن توسط آل سعود دست بزنند که در تاریخ ماندگار شود فرطومار حمایت بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب از مردم مظلوم یمن
طومار حمایت بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب از مردم مظلوم یمنمردم بازدیدکننده نمایشگاه کتاب تاکنون بیش از 30 متر طومار در حمایت از مردم مظلوم یمن امضاء کردند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس به همت ستاد مردمی پشتیبانی از مردم مظلوم یمن طومار حمایت شرکت کنندگان در بیستحسین فرحبخش در حمایت از مردم مظلوم یمن فضای روشنفکرنمایی سینما نمیگذارد فیلمی در مورد یمن ساخته شود/ یمن برا
حسین فرحبخش در حمایت از مردم مظلوم یمنفضای روشنفکرنمایی سینما نمیگذارد فیلمی در مورد یمن ساخته شود یمن برای ساخت مستند سوژه بسیار خوبی استحسین فرح بخش گفت سکوت دیگر ملتها در برابر کشتار مردم مظلم یمن در حالی است که آل سعود لعنت الله علیه دست به کشتار بیرحمانه زده است از طرفتوسط خانه طراحان انقلاب اسلامی صورت گرفت تولید موشن گرافیک «عربستان به نیابت از آمریکا در کشتار مردم یمن&
توسط خانه طراحان انقلاب اسلامی صورت گرفتتولید موشن گرافیک عربستان به نیابت از آمریکا در کشتار مردم یمنخانه طراحان انقلاب اسلامی موشن گرافیک عربستان به نیابت از آمریکا در کشتار مردم مظلوم یمن را تولید کرد به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس خانه طراحان انقلاب اسلامی در جپیامبران برای اجرای عدالت در بین مردم مبعوث شدند
پیامبران برای اجرای عدالت در بین مردم مبعوث شدند زنجان - ایرنا - رییس تبلیغات اسلامی شهرستان طارم گفت مهمترین علت بعثت پیامبران به طور عام و خاص اجرای عدالت الهی در بین مردم است حجت الاسلام حسین فغانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود زمینه اجرای عدالت الهی در بین مربا تولید موسیقی «ای عرب» صورت میگیرد همبستگی هنری فلسطینیها با مردم یمن و اعتراض به تجاوز آلسعود
با تولید موسیقی ای عرب صورت میگیردهمبستگی هنری فلسطینیها با مردم یمن و اعتراض به تجاوز آلسعودهنرمندان فلسطینی در ابتکاری جالب نماهنگی با عنوان ای عرب با موضوع فلسطین و فراموش شدن مسئله اصلی جهان اسلام در سایه جنگهای منطقهای را به زودی رونمایی میکنند به گزارش خبرگزاری فارستظاهرات سراسری حمایت از مردم مظلوم یمن/سخنرانی حجت الاسلام پناهیان در میدان فلسطین
فردا بعد از نماز جمعه در سراسر کشور انجام می شود تظاهرات سراسری حمایت از مردم مظلوم یمن سخنرانی حجت الاسلام پناهیان در میدان فلسطین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور اطلاعیهای از تظاهرات سراسری علیه حملات ناجوانمردانه دریمن در مصلی های سراسرکشور خبر داد به گزارش خبرنگار قرآپیامبر اکرم (ص) با وجود همسر جوان، به حضرت خدیجه(س) وفادار بود/ وقتی بهتر از خدیجه نصیب پیامبر نشد
حاج عبدالباقی پیامبر اکرم ص با وجود همسر جوان به حضرت خدیجه س وفادار بود وقتی بهتر از خدیجه نصیب پیامبر نشد یک استاد حوزه و دانشگاه گفت پیامبر اکرم ص به حدی به حضرت خدیجه وفادار بود که حتی سالها بعد از مرگ او هر گاه نام خدیجه را میشنید اشک در چشمانش حلقه میزد دکتر مریشادی و خوشحالی مردم بیجار در مبعث رسول اکرم
شادی و خوشحالی مردم بیجار در مبعث رسول اکرم سنندج- ایرنا- از شامگاه جمعه و همزمان با تقارن عید مبعث حضرت رسول اکرم ص خیابان ها مساجد منازل شهر و روستاهای بزرگ شهرستان بیجار غرق در شادی سرور نشاط و جشن شده است به گزارش خبرنگار ایرنا از روز چهارشنبه چراغانی نمودن میادین اصرئیس بنیاد فرهنگی اجتماعی زنان در گفت و گو با فارس خبر داد تشکیل ستاد مردمی حمایت از مردم مظلوم یمن
رئیس بنیاد فرهنگی اجتماعی زنان در گفت و گو با فارس خبر دادتشکیل ستاد مردمی حمایت از مردم مظلوم یمنرئیس بنیاد فرهنگی اجتماعی زنان از تشکیل ستاد مردمی حمایت از مردم مظلوم یمن خبر داد زهرا عباسی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس گفت بنیاد فرهنگی اجتماعی زنان و خانواد-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها