واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۷:۱۵ب.ظ)
نظارت برخط بيمه مرکزي بر بيمهها از طريق سامانه سنهاب موج - نظارت آنلاين بيمه مرکزي بر فعاليتهاي بيمه گري شرکتهاي بيمه، يکي از اهداف سامانه نظارت و هدايت الکترونيکي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي نوروزي، مدير کل فناوري اطلاعات و ارتباطات بيمه مرکزي، در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب، به تشريح اهداف، عملکرد و کاربردهاي سامانه سنهاب (سامانه نظارت و هدايت الکترونيکي بيمه) پرداخت و گفت: اين سامانه در ابتدا به منظور بهبود وضعيت آمار و اطلاعات شرکتهاي بيمه و سهولت دسترسي اطلاعات عملکردي صنعت براي ارائه به دستگاههاي نظارتي و وزارت امور اقتصادي و دارايي تعريف شد.
وي افزود: اما در هنگام طراحي و پياده سازي سيستم، با رويکردي جامع نگرانه به آن پرداخته و هدف وسيع تر، تجميع اطلاعات، فراهم آوردن امکان نظارت، هدايت شرکتهاي بيمه و صنعت بيمه مدنظر قرار گرفت. طراحي و توليد اين سامانه از دي سال 1390 در دستور کار واحد فناوري اطلاعات و ارتباطات بيمه مرکزي قرار گرفت و هم اکنون بخشهاي مهم و اصلي آن طراحي و به بهره برداري رسيده است.
نوروزي در خصوص کاربردهاي اين سامانه افزود: سامانه سنهاب به صورت کلان مواردي چون انجام تکاليف قانوني براي تهيه سامانه جامع نظارتي، سهولت دسترسي به آمار و اطلاعات عملکردي شرکتهاي بيمه به منظور اشراف اطلاعاتي به صنعت بيمه، امکان ارائه سرويسهاي ارزش افزوده به بيمه گذاران، ارائه سرويسهاي ارزش افزوده به شرکتهاي بيمه، تمرکز اطلاعات مهم و اساسي صنعت بيمه در بيمه مرکزي و ارائه گزارشها و دادههاي مورد نياز به وزارت امور اقتصادي و دارايي، ميسر نمودن تغذيه اطلاعاتي سامانه يکپارچه اطلاعات اقتصادي کشور با دادههاي صنعت بيمه را فراهم نموده است.
همچنين سامانه سنهاب اهداف درون سازماني مانند، حذف تبادل کاغذي اطلاعات بين شرکتهاي بيمه و بيمه مرکزي، مکانيزه نمودن فرايند صدور صورتحسابهاي اتکايي، مکانيزه نمودن فرايندهاي اتکايي اجباري، مکانيزه نمودن فرايندهاي اتکايي اختياري، ايجاد کد منحصر بفرد براي هر بيمه نامه، الحاقيه، پرونده خسارتي و خسارت پرداخت شده در سطح صنعت بيمه، استاندارد سازي دادهها در سطح صنعت بيمه و درون سازمان، سهولت دسترسي به آمار و اطلاعات شفاف و صحيح در سياست گذاريها، تنظيم مقررات و آيين نامههاي اجرايي، ارائه وضعيت هر شرکت بيمه به مدير عامل شرکت مبتني بر دادههاي عملياتي آن شرکت نسبت به ساير شرکتها و تعبيه داشبورد مديريتي براي مديران ارشد، از وضعيت صنعت بيمه را محقق ساخته است.
وي با اشاره به بخشهاي عملياتي شده سامانه سنهاب گفت: در فاز دوم، سامانههاي تجميع اطلاعات از شرکتهاي بيمه، تهيه صورتحساب اتکايي اجباري مبتني ريز اطلاعات و سامانه تهيه صورتحساب اتکايي اختياري عملياتي شد.
در فاز توسعه، سامانههاي ثبت نام متقاضيان اخذ نمايندگي، ثبت نام نمايندگان، ثبت نام آزمون کارگزاران و ارزيابان بصورت کاملاً الکترونيکي همراه با پرداخت الکترونيکي (بدون مراجعه)، صورتهاي مالي، توليد کتاب سال آماري، تأييد صلاحيت مديران شرکتهاي بيمه، سامانه بازديد از دفاتر نمايندگان نسخه موبايل، اعلام صدور و اتمام بيمه نامه از طريق پيامک، استعلام نرخ و شرايط ريسکهاي بزرگ و قراردادهاي بيمه اي، قبولي و واگذاري اتکايي، پياده سازي سرويسها (ثبت احوال، ستاد مبارزه با قاچاق، ثبت شرکتها و...) و سامانه رسيدگي به شکايات مورد بهره برداري قرار گرفت.
نوروزي، نظارت آنلاين بيمه مرکزي بر فعاليت شرکتهاي بيمه را يکي از ويژگيهاي اين سامانه دانست و گفت: يکي از اهداف راه اندازي اين سامانه، فراهم کردن بستر و زير ساختهاي مناسب براي نظارت بر فعاليت شرکتهاي بيمه است، که تا کنون بخش هاي زيادي از اطلاعات شرکتهاي بيمه از اين طريق به طور رابطه مند ثبت شده است. کارکردهاي اين سامانه صرفاً براي بيمه مرکزي نيست، بلکه از طريق اين سامانه شرکتهاي بيمه ميتوانند، پرونده بيمه اي يک بيمه گذار شامل بيمه نامههاي صادره، الحاقيه، خسارات را رصد کنند.
همچنين شرکتهاي بيمه از طريق ارتباط آنلاين با سيستم ناجا ميتوانند وضعيت گواهينامه، خلافي و حتي نمره منفي بيمه گذار را مشاهده کنند.
استفاده از اين سامانه، تبادل اطلاعات را ميان شرکتهاي بيمه و بيمه مرکزي آسان کرده و بيمه گذاران نيز ميتوانند به راحتي اطلاعات مورد نياز خود را از طريق اين سامانه دريافت کنند.
نوروزي در پاسخ به اين سؤال که سامانه سنهاب چه تعداد کاربر دارد، گفت: طبق آخرين آمار بدست آمده 1718 کاربر در سال 93 از اين سيستم استفاده کردند که در مقايسه با سال 1391 که 273 کاربر اين سامانه بودهاند، 573 درصد رشد داشته است.
همچنين در فاز توسعه در سال 93 حدود 270 ميليارد رکورد و 18 هزار و 521 گيگابايت داده در سامانه سنهاب ثبت شده است. اين آمارها نشان از پيشرفت کار و حمايتهاي بيمه مرکزي و همکاري شرکتهاي بيمه است.
مدير کل فناوري اطلاعات و ارتباطات بيمه مرکزي در پاسخ به اين سؤال که کاربرد اين سامانه براي عموم مردم چيست گفت: اين سامانه به گونه اي برنامه ريزي شده است که پاسخگوي همه ذينفعان خود باشد و قسمت اعظم ذينفعان ما بيمه گذاران هستند پيش بينيهاي لازم براي استفاده آنها در سراسر کشور صورت گرفته و بيمه گذاران از طريق پورتال بيمه مرکزي (به نشاني www.centinsur.ir) با وارد کردن شماره بيمه نامه، شرکت صادر کننده بيمه نامه و کد ملي خود ميتوانند نسبت به استعلام صحت بيمه نامههاي خود اقدام کنند. چرا که هريک از شرکتهاي بيمه پس از صدور بيمه نامه در تمامي رشتهها، بايد اطلاعات آنرا در اين سامانه ثبت کنند و مردم از اين طريق ميتوانند صحت بيمه نامههاي خود را کنترل کنند.
در صورتي که امکان دسترسي به پورتال بيمه مرکزي براي بيمه گذاران مهيا نباشد، ميتوان استعلام بيمه نامه را از طريق سامانه پيام کوتاه با ارسال پيام به شماره تلفن 30002621 و وارد کردن شماره بيمه نامه*کدملي*1 (به ترتيب) دريافت کنند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: سامانه يکپارچه رسيدگي به شکايات بيمه گذاران يکي از زير سامانههاي سنهاب است که براي رفاه حال بيمه گذاران اجرايي شده است و آنها ميتوانند با مراجعه به پورتال بيمه مرکزي در صورت داشتن شکايت از عملکرد شرکتهاي بيمه، شکايت خود را ثبت کنند و از طريق کد رهگيري که دريافت ميکنند، از روند رسيدگي به شکايت خود مطلع شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]