واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون قوه قضاییه: مجازات مجرم باید کمترین تاثیر را بر خانواده اش بگذارد تهران - ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ، شخصی بودن مجازات را اصلی بسیار مهم عنوان کرد و گفت: مجازات مجرم باید به گونه ای باشد که کم ترین تاثیر منفی به خانواده و بستگان او داشته باشد.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، محمدباقر الفت روز سه شنبه در جلسه مشترک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و شورای حمایت های اجتماعی از خانواده زندانیان، افزود: هنر قانونگذار و یا قاضی، مهم دانستن اصل شخصی بودن مجازات است و مجازات در نظر گرفته شده برای مجرم باید کمترین تاثیر منفی بر خانواده و بستگانش داشته باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: گاهی برای عده ای تصور می شود، وجود انجمن های حمایتی سبب می شود تا فرد مجرم فارغ از مسوولیت های خود باشد و وظایف خود را بر دوش انجمن ها قرار بدهد.
الفت اضافه کرد: همچنین این سوأل مطرح است که آیا در بزهکار و مجرم شدن یک فرد، دولت و مردم نقشی نداشته اند؟ آیا تمام منابع ملّی، امکانات آموزشی و شغلی به صورت مساوی در میان آحاد مختلف مردم توزیع شده است؟ از دیگر سو، حمایت از این گونه افراد مورد تأیید دین مبین اسلام است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با بیان اینکه برخی نکات در مواجهه با موضوع مهم حمایت از خانواده زندانیان باید مدنظر قرار گیرد، گفت: یکی از این نکات مهم این است که طی این فرایند نمی خواهیم یک نقطه اتکایی همیشگی برای زندانیان وجود داشته باشد تا آسوده خاطر و فارغ از عمل مجرمانه خود باشند.
وی ادامه داد: در نتیجه بحث توانمندسازی زندانیان نکته مهمی است که باید به گونه ای به آن پرداخته شود که فرد زندانی بر فرض اگر پدر خانواده است فراموش نکند که بار مالی خانواده بر دوش اوست و خانواده زندانی نیز نباید فراموش کنند که مسوولیت تأمین مالی خانواده بر دوش پدر خانواده است.
معاون قوه قضاییه با تأکید بر حمایت ازخانواده زندانیان تصریح کرد: همواره لازم است خود زندانی فعالیت های حرفه آموزی و اشتغال داشته باشد و یک فرد مولّد اقتصادی باشد.
به گفته وی، اگر زندانی که پدر خانواده نیز به شمار می آید، بتواند در فرایند توانمند سازی در زندان به اشتغال بپردازد و هزینه های زندگی خانواده خود را متقبل شود جایگاه او نیز در خانواده حفظ خواهد شد و با توجه به طرح این مباحث، توانمند سازی فرد زندانی و سپس خانواده و تبدیل اعضای خانواده به فرد فعال اقتصادی به میان می آید.
الفت ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که سوای حمایت های مادی، باید حمایت های معنوی و عاطفی برای یک خانواده در نظرگرفته شود که دراین خصوص نیز باید برنامه ریزی صحیح برای تداوم رابطه عاطفی میان مجرم و خانواده مجرم صورت پذیرد.
وی همچنین تاکید کرد: ترتیب حمایت های مادی و معنوی از سوی انجمن های حمایت نباید به گونه ای باشد که سبب حذف پدر مجرم و یا مادر مجرم از خانواده شود.
الفت با بیان اینکه وظایف انجمن های حمایت از خانواده زندانیان بسیار بالاتر ازصرفاً رفع نیازهای اولیه و ابتدایی است، گفت: علاوه بر توانمندسازی اقتصادی، جسمی و حمایت های اجتماعی باید به صورت ویژه به توانمندسازی فرهنگی و معنوی خانواده ها توجه شود.
وی ادامه داد: تغییرات در قانون آیین دادرسی جدید از سقف حداکثر و حداقل های مجازات کاسته است و به سمت مجازات جایگزین حرکت کرده است.
معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: به دلیل عدم آگاهی بخشیِ عمیق در جامعه هنوز کمک به انجمن های حمایت از خانواده زندانیان به اندازه سایر اعمال حسنه چون ساخت مدرسه و حسینیه مورداستقبال قرار نگرفته است که در راستای آمادگی مردم برای کمک به چنین انجمن هایی باید اطلاع رسانی صحیح انجام شود.
وی افزود: همچنین از فرصت تدوین قانون برنامه ششم باید استفاده حداکثری برای گنجاندن احکام مرتبط صورت پذیرد.
محسن نصیری ، رییس انجمن حمایت از خانواده زندانیان نیز دراین نشست گفت: انجمن یک موسسه عمومی غیر دولتی است و از اعتبار و بودجه دولتی برخوردار نیست.
نصیری مهم ترین راهبردهای انجمن برای سال 1394 را آگاهی بخشی و دادن شناخت به خانواده زندانیان، توانمندسازی خانواده ها از نظر فکری، اجتماعی و فرهنگی، سازماندهی و هدفمند نمودن مجمع خیرین و نیز استفاده از ظرفیت کانونهای فرهنگی برای کارهای خیر عنوان کرد.
اجتمام** 9317**1776
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]