تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842027189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجرم کیست وقتی ما نمی دانیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مجرم کیست وقتی ما نمی دانیم تهران - ایرنا - علی 47 ساله در یک کلاهبرداری اینترنتی به دامی افتاده که برای اش نامتصور است باری دیگر روزگاری را تجربه کند که با دارایی اش ، تجارتی خوب و زندگی سالمی داشت. او اکنون به قدری درگیر تبعات کلاهبرداری رخ داده است که مدام خود را مقصر می داند. اما آیا چنین است؟


کارکردهای رسانه ها اعم از تصویری، شنیداری ، نوشتاری و مجازی، به وی‍ژه در حوزه های آموزش، اطلاع رسانی و آگاه سازی است که این آگاه سازی و آموزش می تواند در بسیاری از موارد به پیشگیری از بسیاری از وقایع ناهنجار از جمله جرم ، جنایت و یا قربانی این نوع مسائل شدن، بیانجامد.
امروزه و در عصر انفجار ارتباطاتی بیش از پیش ما آموزش های مان را از فضای ارتباطی - رسانه ای پیرامونمان می گیریم و رسانه ها به عنوان رکن چهارم دمکراسی نقش موثری در آگاهی بخشی ما از رفتارهای به هنجار و مانع شدن از نا بهنجاری داشته باشد.
شاید اگر رسانه ها و تمام نهادهای آگاهی دهنده به جامعه نقش خود را در آموزش به خوبی انجام دهند، میزان ارتکاب به جرایم کاسته شود. چرا که در بسیاری از موارد اعمال ما از نااگاهی و نادانی از راه درست دسترسی به حقوقمان است.
امروز مصادف با 27 اردیبهشت ماه روز ارتباطات است. به همین منظور گروه اجتماعی خبرگزاری جمهوری اسلامی، نشست رسانه و حقوقدانان را به مناسبت روز ارتباطات برگزار کرد تا از این طریق بخشی از دیدگاه های حقوقدانان و وکلا در خصوص تاثیرگذاری نقش رسانه ها در پیشگیری از جرم و جنایت مطرح شود.آنچه در ذیل می آید مشروحی از این میز گرد است.

** رسانه ها در پیشگیری از وقوع جرائم کمک کننده هستند
معاون قضایی دادگستری استان تهران گفت: امروز نقش رسانه ها در جامعه یک نقش بسیار مهم و تاثیرگذار است که می تواند در پیشگیری از وقوع جرایم بسیار کمک کننده باشد.
محسن اهوارکی ادامه داد: اینکه گفته می شود دنیا یک دهکده جهانی کوچک است ناشی از ارتباطات قوی است که گویا همه دنیا در یک دهکده کوچک در حال زندگی کردن هستند.
اهوارکی با اشاره به تغییر نوع جنگ ها در سطح دنیا، تصریح کرد: در جهان امروز کشوری برنده است که رسانه قوی تر داشته باشد و افکار عمومی بیشتری را متقاعد سازد.
به گفته وی، حمله به افغانستان و عراق با استفاده از رسانه ها انجام شد طوری که امریکا با استفاده از رسانه ها، افکار عمومی را با طرح تهدید امنیت جهانی آماده کرده و مدعی شد که تنها اوست که می تواند این امنیت را تامین کند که در کنار این جنگ بزرگترین فجایع جهان رقم خورده است.
این مقام قضایی تاکید کرد: امریکا همراهی دیگر کشورها در جنگ را جز با همکاری رسانه ها نمی توانست انجام دهد.
اهوارکی اظهار داشت: در حوزه مسایل داخلی نیز به همین صورت است و رسانه می تواند نقش مثبت و منفی را همزمان ایفا کند.
معاون قضایی دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: اگر اطلاعات به روز و به موقع و درست به جامعه تزریق شود، می توان امنیت را در جامعه مستقر کرد اما اگر از مبادی صحیح اطلاع رسانی انجام نشود دیگران با روش های ناسالم این کاررا انجام می دهند.
معاون قضایی دادگستری استان تهران، ادامه داد: رسانه های داخلی می تواند اطلاعات را به گونه ای منتقل کند که شهروندان خود ار بی نیاز از آن بدانند که به منابع غیرموثق، ماهواره و اینترنت استناد کنند.
اهوارکی با بیان حادثه ای که در مهاباد اتفاق افتاد، ادامه داد: مهاباد یک موضوع اجتماعی کوچک است که اگر درست اطلاع رسانی نشود می تواند به یک موضوع امنیتی سیاسی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: موضوع را به گونه ای مطرح کردند که مقامات انتظامی که وظیفه دفاع از نوامیس را بر عهده دارند، قصد تعرض داشتند.
وی گریزی به وقایع فتنه سال 88 زد و ادامه داد: در وقایع فتنه 88 دیدیم که رسانه های بیگانه چه اطلاعات ناصحیحی به مردم تزریق کردند و مرگ آن دختر را طوری به مردم القا کردند که مامور امنیتی با گلوله مستقیم او را هدف قرار داد که خوشبختانه با اطلاع رسانی درست رسانه های داخلی مردم دریافتند این یک صحنه سازی بوده است.

** رسانه ها با انعکاس واقعیات آرامش را به جامعه تزریق کنند
اهوارکی در ادامه این نشست با بیان اینکه رسانه ها می توانند اعتماد سازی کنند، گفت: البته نخست باید اعتماد مردم را نسبت به خود جلب کنند.
وی تاکید کرد: رسانه ها با انعکاس واقعیات ، آرامش را در جامعه تزریق کنند و می توانند در کنترل بحران ها و پیشگیری از وقوع آن نقش داشته باشند.
معاون قضایی دادگستری استان تهران، حجم پرونده ها را به شدت رو به افزایش و توان دستگاه قضایی برای رسیدگی به این پرونده ها را محدود دانست و گفت: به عنوان مثال اگر به موضوع طلاق نگاه کنیم می بینیم که هرسال در مقایسه با سالهای قبل رشد نگران کننده ای داشته و رسانه ها باید تحلیل کنند که چرا طلاق با وجود مذموم بودن انقدر در حال افزایش است و باید واکاوی شود که چرا دیگر مثل گذشته خانواده ها از وقوع چنین چیزی ناراحت نیستند و حتی خوشحال می شوند و گاهی جشن برپا می کنند.
وی اضافه کرد: رسانه ها باید با آموزش دادن به خانواده ها در انتخاب دقیق و درست به جوانان کمک کنند.
به گفته وی، رسانه ها درخصوص جعل، کلاهبرداری و موارد دیگر نیز می توانند اطلاعات درست به مردم ارائه کرده و در پیشگیری از وقوع سرفت نیز آموزش دهند تا وقوع جرم کاهش یابد.
وی ادامه داد: رسانه ها در انتقال اطلاعات حقوقی مورد نیاز شهروندان می توانند مثمرثمر باشند.

** روش های غیرمستقیم آموزشی موثرتر از روش مستقیم
اهوارکی با اشاره به نقش رسانه ها در آموزش مردم، گفت: نقش رسانه های دیداری بویژه رسانه ملی در آموزش مردم بسیار پررنگ تر است و با تهیه مجموعه های تلویزیونی و فیلم های داستانی می توانند غیرمستقیم به مردم آموزش دهند.
وی تاکید کرد: روش های غیرمستقیم آموزشی بسیار تاثیرگذارتر از روشهای مستقیم است و آموزش مستقیم گاهی می تواند تاثیر منفی داشته باشد.

** 10 وکیل در حوزه کنش گری اجتماعی دغدغه دارند
حسن احمدی نیاز یکی دیگر از وکلای دادگستری گفت: حقوقدانان و وکلای دادگستری در ایران دغدغه هایی در جامعه دارند اما به رغم دردها، مشکلات و معضلاتی که درجامعه وجود دارد، تعداد حقوقدانان فعال در این عرصه تعدادشان کم است.
وی ادامه داد: از 50 هزار وکیل در جامعه ما فقط 10 نفر در حوزه کنش گری اجتماعی و احساس مسوولیت در قبال جامعه و شهروندان دغدغه دارند که امیدواریم این تعداد روز به روز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ما ضعف اطلاع رسانی داریم، خاطرنشان کرد: آنچه که وکلای فعال در حوزه کنش گری اجتماعی دارند به خاطر کاستن بخشی از آلام و دردهای مردم است و وهنی که نسبت به وکیل دادگستری در تلویزیون می شود بیشتر وهن به قوه قضاییه است.
احمدی نیاز گفت: وکلا جزو مفاخر علمی و حقوقی کشور هستند و امیدواریم رسانه در خصوص برداشت نسبت به وکیل گام های خوبی بردارند.

** فعالیت سخت قوه قضاییه و مشکلات مالی
احمدی نیاز افزود: هر قانونی که در مجلس شورای اسلامی تصویب می شود یکبار مسوولیت را به عهده قوه قضاییه می گذارند و قوه ای که از نظر هزینه و کادر قضایی مشکلاتی دارد، به سختی فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه این مساله وجود دارد که قوه قضاییه به کدام مشکل بپردازد، تصریح کرد: از سوی دیگر انبوهی از دعاوی موجود و کثرت مراجعان به قوه قضاییه باعث شده به رغم اینکه به مسایل حقوقی به خوبی رسیدگی می کند، اما شرایط خیلی سخت است.

** قوه قضاییه باید استقلال مالی داشته باشد
این وکیل دادگستری گفت: اگر استقلال قوه قضاییه از قوه های مجریه و مقننه وجود دارد باید استقلال مالی قوه قضاییه هم وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه مردم باید دسترسی آسان به عدالت قضایی داشته باشند، اظهار داشت: معتقدیم مردم باید دسترسی آسان به عدالت قضایی داشته باشند اما این معضلات دست و پای قوه قضاییه را بسته و آثار بدی را در جامعه ایجاد می کند.
وی ضمن انتقاد از عدم دعوت از وکلا و حقوقدان برای موضوع برنامه ششم توسعه در مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: ما دنبال این هستیم که عدالت ایجاد شود و وقتی این مباحث را می بینیم و با کشورهای مختلف تطبیق می دهیم در کشورها به علت تعداد کم پرونده و کثرت قضات روند مطلوبی دارند.
احمدی نیازافزود: تا چه زمانی قوه قضاییه باید دستش به بودجه دولت و تصویب آن از سوی مجلس شورای اسلامی باشد و تا چه زمانی باید شاهد تعداد کم کادر قضایی باشیم، این همه مجتمع قضایی در تهران داریم اما دسترسی مردم نسبت به رسیدگی سریع به خدمات بسیار پایین است.
وی تصریح کرد: ما از بعد حقوقی و وکالتی به این مساله نگاه می کنیم و خودمان را همدرد و غمخوار قوه قضاییه می دانیم چرا که قوه قضاییه پدرخوانده ما در مسایل است.

** رسانه ها بهترین نقش و کمک کننده در بسیاری از مسائل هستند
احمدی نیاز افزود: همه اینها به این موضوع برمی گردد که در حوزه کنش گری اجتماعی وکلا چه نقشی می توانند ایفا کنند که بهترین نقش، کمک گرفتن از رسانه ها است چرا که رسانه ها برای اصلاح امور و کاهش دغدغه وکلا و حقوقدانان نقش جدی دارند.
وی برخی از نمونه های عینی و نقش تاثیرگذار رسانه ها را قضیه شوخان دختر کردستانی، کودکان مین و شین آبادی عنوان کرد و افزود: اینها کارنامه مثبتی در تعامل وکلا و حقوقدانان با رسانه است و انتظار داریم رسانه ها همگام با ما در این عرصه گام بردارند.
احمدی نیازرسانه ها را یکی از ارکان اصلی دموکراسی در جامعه عنوان کرد و گفت: رسانه ها بیشترین نقش را در آگاهی دادن و اطلاع رسانی می توانند ایفا کنند.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه در اکثر جوامع حقوقدانان جز اقشار درجه اول جامعه از حیث مطلوبیت هستند، اظهار داشت: دکتر سیدحسن روحانی رییس جمهوری کشورمان نیز یکی از دلایل پیروزی اش این بود که اعلام کرد من یک حقوقدان هستند.

** جهل به قانون در جامعه مشاهده می شود
وی با بیان اینکه دانستن یک حق است، اظهار داشت: متاسفانه 98 درصد مردم ایران نمی دانند روزنامه رسمی چیست و مردم و حقوقدانان روزنامه رسمی را مطالبه نمی کنند و همین باعث شده که جهل به قانون در جامعه مشاهده شود.
به گفته احمدی نیاز، سازمان روزنامه رسمی به عنوان یکی از زیرمجموعه های قوه قضاییه به شمار می رود.
وی تصریح کرد: در بحث جهل شهروندان ایرانی نسبت به قانون نقش رسانه ها بسیار تاثیرگذار است و باید دید که چقدر از وقت رسانه ملی در خصوص مباحث قانونی در اختیار وکلا قرار می گیرد تا بتوانند آگاهی بخشی و اطلاع رسانی کنند.
احمدی نیاز افزود: ما برای تعامل با رسانه ها به ویژه رسانه ملی اعلام آمادگی می کنیم تا از این طریق هم مشکل مردم و بخشی از گرفتاری های قوه قضاییه نیزکمتر شود.
وی با بیان اینکه مشکل ما عدم اطلاع مردم از حقوق شهروندی شان است، اظهار داشت: این مشکل با تعامل بیشتر رسانه ها و حقوقدانان و وکلا قابل حل است.



** رسانه جز لاینفک جامعه امروزی ماست
عبدالصمد خرمشاهی یکی دیگر از وکلای دادگستری با اشاره به اهمیت و نقش شگرف رسانه ها گفت: رسانه ها جز لاینفک جامعه امروزی ما است و این نیاز به رسانه از قدیم بوده است.
وی با بیان اینکه انسان ها تشنه خبر و اطلاعات هستند، افزود: با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این نیاز بیشتر شده و با گسترش ارتباطات نیز این نیاز ملموس تر شده است و با مطرح شدن دهکده جهانی امروز یک انسان نمی تواند بی نیاز از خبرباشد.
وی وظیفه اصلی رسانه ها را بالابردن اطلاعات مردم عنوان کرد و افزود: از آنجا که عصر رقابت است، باید قدرت و ابزار فراهم باشد چرا که با دست خالی نمی توان رقابت کرد.
خرمشاهی به موضوع شهردار سابق تهران، کودکان شین آبادی و قضیه مهاباد که منجر به قتل یک دختر شد اشاره کرد و افزود: نقش رسانه ها در این زمینه ها می تواند بسیار تاثیرگذار باشد چرا که تنویر افکار عمومی را به دنبال دارد.
این وکیل دادگستری همچنین به یک پرونده در کیش و دفاع یک خانم از همسرش اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث مهم حقوق و جزا و قانون مجازات اسلامی موضوع دفاع مشروط است که زمانی که پرونده رسانه ای شد، موضوع دفاع مشروط نیز علنی شد و در آن زمان رییس قوه قضاییه نیز اعلام کرد که دفاع مشروط به عنوان یک حق است.
وی نقش رسانه ها دراین پرونده را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: یکی از تاثیرات بسیار مهم در تعامل میان وکیل و رسانه ها، بحث دفاع مشروط بود که در این قضیه باز شد.
وی ادامه داد: نتیجه همکاری و تعامل رسانه ها با وکلا ارتقای آگاهی مردم در زمینه های مختلف می شود و این تعامل و همفکری می تواند دستاوردهای مهمی حتی در زمینه توسعه قضایی داشته باشد.

**رسانه ملی سالها مشاور حقوقی نداشت
خرمشاهی همچنین به نقش تاثیرگذار رسانه ملی در مسایل مختلف جامعه اشاره کرد و گفت: صدا و سیمای ما سالها مشاور حقوقی نداشت که این خود یک مشکل جدی بود.
وی با اشاره به ساخت سریالی در رسانه ملی گفت: اخیر سریالی ساخته شده که موهن است و شخصیت وکیل را زیر سوال برده است، البته ما نمی گوییم نقد نباشد بلکه باید نقد منصفانه و سازنده باشد.
وی زبان طنز را توهین آمیز و موهن ندانست و گفت: این سریال مزید بر علت شده است و باید انتقادات به صورت سازنده باشد نه اینکه قشر خاصی را زیر سوال ببرند.

** کلام آخر
رسانه ها از طریق نمایش رفتار درست می توانند اجتماع را حفظ کنند و این اقدام به چند دلیل داشتن دانش و اطلاعات لازم در زمینه جرم و راههای پیشگیری از آن، نقش و جایگاه تاثیرگذاری رسانه در جامعه، خواهان مسوولان دستگاه نظارتی و کنترلی و مقابله ای از طریق رسانه در امر پیشگیری بستگی دارد.
رسانه ها توانایی حساس سازی عموم جامعه نسبت به موضوع پیشگیری از جرم در سطح اجتماعات محلی و ملی را دارند به همین منظور معرفی و شناسایی مزایا و نتایج اجرای طرح های موفقیت آمیز و تصریح در چگونگی کاهش جرائم یا حل و فصل اختلافات از جمله اقداماتی است که باید از طریق رسانه ها انجام شود.
اجتمام(5)**7268**9317 ** 1418



27/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن