تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خود را از تمامى مردم با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و قل هو اللّه‏ احد حفظ كن. آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821100830




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عامل تخریب یکی از تپه های اطراف چغامیش دزفول تحت پیگرد قانونی قرار گرفت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس میراث فرهنگی و گردشگری دزفول خبر داد عامل تخریب یکی از تپه های اطراف چغامیش دزفول تحت پیگرد قانونی قرار گرفت دزفول - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول گفت:کشاورز متخلفی که اقدام به تخریب و تسطیح تپه های پیرامون چغامیش کرده بود تحت پیگرد حقوقی قرار گرفت.


یکی از تپه های پیرامون اثر باستانی چغامیش در اطراف شهر دزفول هفته گذشته توسط یکی از کشاورزان تخریب و تسطیح شد.
غلامعلی باغبان کوچک روز سه شنبه به ایرنا افزود:تپه تخریب شده به ارتفاع نیم متر با فاصله بیش از 500 متر از تپه اصلی چغامیش قرار داشته که تاریخی بودن آن در دست بررسی است.
وی اظهار کرد:در اقدامات اخیر کشاورزی آسیبی به تپه باستانی چغامیش دزفول وارد نشده است.
باغبان افزود:کشاورز مذکور بدون استعلام از اداره میراث فرهنگی و بدون طی مراحل قانونی اقدام به تخریب و تسطیح یکی از تپه های پیرامون آثار باستانی چغامیش نموده بود که تخلف محسوب شده لذا از ادامه فعالیت وی جلوگیری شد.
وی گفت:این تخلف از سوی اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در دست پیگیری حقوقی است.
تپه های باستانی چغامیش دزفول با قدمت پنج هزار سال پیش از میلاد، گنجینه اطلاعات کامل از دوران های متعلق به هفتمین هزاره پیش از میلاد تا شکوفایی کامل تمدن شوش است.
رییس میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری دزفول هرگونه تخریب و تسطیح اراضی در محوطه باستانی چغامیش را ممنوع اعلام کرد و گفت: کشاورزان باید دقت کنند به حریم آثار باستانی خسارت وارد نکنند و قبل از هرگونه عملیات تسطیح از اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول استعلام کنند.
وی در خصوص انتقال 108 گل نوشته تاریخی چغامیش از آمریکا به ایران نیز گفت:در حال حاضر امکان نگهداری و حفاظت از این آثار تاریخی در دزفول وجود ندارد.
باغبان کوچک اظهار کرد:شهرستان دزفول ظرفیت های باستانی فراوانی دارد لذا احداث و راه اندازی موزه باستانی در این شهرستان ضروری است که در این راستا پیگیری با همکاری مسوولان دزفول آغاز شده است.
گل نوشته های تاریخی چغامیش شامل اطلاعات مردم درخصوص تجارت و بازرگانی دوران پیش از تاریخ است که به صورت لوح در ابعاد کوچک حدود 10 سانتی متر در پنج سانتی متر می باشد.
در حفاری هایی که توسط ایران و موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو در دهه 50 در تپه های چغامیش انجام شد 264 گل نوشته آجری کشف شد که تعدادی از آنها برای پژوهش دراختیار موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو قرار گرفت و با تلاش سازمان میراث فرهنگی 108 گل نوشته به ایران بازگردانده شد.
چغامیش را باید نخستین منطقه در ایران دانست که خط و کتاب، در آنجا پیدا شده که قدمت آن به هشت هزار سال پیش می رسد.
7278/6068/6064



29/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن