واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشارکت خیران در توسعه ظرفیت خوابگاهی دانشگاه اراک ضروری است اراک - ایرنا - معاون دانشجویی دانشگاه اراک گفت: این دانشگاه با محدودیت ظرفیت خوابگاه های دانشجویی مواجه است که حل این مشکل نیازمند مشارکت خیران در امر خوابگاه سازی است.
علیرضا بهرامی روز سه شنبه در چهارمین روز از هفته خوابگاه ها (26 اردیبهشت تا اول خرداد) در جمع خبرنگاران، افزود: این دانشگاه برای دانشجویان ورودی جدید با محدودیت فضای خوابگاهی روبه رو است و براساس قوانین وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری باید به 40 درصد از دانشجویان غیربومی در خوابگاه ها اسکان داده شود.
وی تاکید کرد: با اینکه دانشجویان ساکن در شعاع کمتر از 90 کیلومتر به عنوان بومی و بیش از 90 کیلومتر به عنوان دانشجویان غیربومی محسوب می شوند، اما برای جلوگیری از هرگونه مشکلات احتمالی، دانشجویان بومی دختر برای دریافت مزایای خوابگاه در اولویت هستند.
معاون دانشجویی دانشگاه اراک ادامه داد:این دانشگاه دارای چهار خوابگاه دولتی به ظرفیت یک هزار و 412 نفر است که دو خوابگاه شامل الزهرا (س) با ظرفیت 708 نفر و فاطمیه (س) با گنجایش 104 نفر مخصوص دانشجویان دختر و در خوابگاه های امیرکبیر با ظرفیت 375 نفر و شهید رضایی با گنجایش 225 نفر، ویژه دانشجویان پسر است.
معاون دانشجویی دانشگاه اراک ادامه داد: در حالی که براساس قانون دانشجویان دوره شبانه باید بومی باشند و حق استفاده از خدمات خوابگاهی را ندارند اما، این دانشگاه به سبب پذیرش تعداد زیادی دانشجوی شاغل به تحصیل در دوره شبانه از پنج خوابگاه خصوصی برای دختران با گنجایش 364 نفر و سه خوابگاه خصوصی برای پسران با ظرفیت 370 نفر نیز بهره مند است.
بهرامی افزود: برای کاهش مشکلات خوابگاهی دانشگاه اراک در دفترچه های آزمون سراسری بند اختصاص اسکان خوابگاهی به پسران از ترم چهارم و دختران از ترم دوم قید شده و دانشجویان پذیرفته شده در این مدت از خوابگاه های خصوصی و یا دیگر اقامتگاه ها استفاده کنند.
وی بیان کرد: کمیسیون دانشجویی استانداری مرکزی هر ساله بررسی هایی از وضعیت خوابگاه های خصوصی و قیمت آن ها به عمل می آورد و قیمت این مکان های بیتوته در شهریورماه تعیین می شود که خوابگاه های خصوصی موظف به رعایت آن می باشند.
معاون دانشجویی دانشگاه اراک گفت: برای رفع مشکلات خوابگاهی دانشجویان دانشگاه اراک، یک واحد خوابگاه دولتی با گنجایش حدود 400 نفر در منطقه سردشت در حال ساخت است که 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گفته بهرامی، این خوابگاه تا مرحله بهره برداری به 18 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در صورت استفاده از اعتبارات و ردیف های دولتی، زمان ساخت آن تا شش سال به درازا خواهد کشید.
وی گفت: با تاسیس ستاد توسعه مردمی در دانشگاه اراک، شش خیر با مشارکت یکصد تا 500 میلیون ریال برای ساخت خوابگاه مذکور اعلام آمادگی کرده اند ولی این مبالغ تکاپوی نیاز پروژه را نمی دهد و مشارکت جدی تر خیران نیاز است .
معاون دانشجویی دانشگاه اراک در بخش دیگری از سخنانش گفت: مرکز مشاوره دانشگاه اراک که چندین سال مغفول مانده بود، با بهره گیری از 24 متخصص در حوزه روانشناسی، خدمات مشاوره ای لازم را علاوه بر دانشجویان به اقشار مختلف مردم ارایه می کند.
بهرامی، مشکلات فعلی دانشجویان را اشتغال، ازدواج و استرس به خصوص در زمان امتحانات عنوان کرد و افزود: مسوولان ارشد نظام باید با ایجاد اشتغال پایدار و برنامه ریزی اثربخش از آلام این قشر و دانش آموختگان مراکز آموزش عالی بکاهند.
وی در ادامه بیان کرد: در هجده ماه اخیر میزان ارتباط دانشگاه با صنعت به دو برابر افزایش یافته و 15 مرکز رشد در دانشگاه اراک تاسیس شده است.
بهرامی گفت: دانشگاه ها باید اعتماد صنعت و جامعه را بیش از پیش جلب کنند، چرا که در بسیاری از کشورهای پیشرفته مشکلات اجتماعی و صنعتی جوامع توسط دانشگاهیان رفع شده است.
وی گفت: رسانه ها با نگاه تیزبین خود و با زیرذره بین قراردادن و رصد کردن مسایل مختلف اجتماعی و دانشگاهی، می توانند با ارایه پیشنهادات و انتقادات مناسب، اثربخشی فعالیت دانشگاه ها و به خصوص دانشگاه اراک را افزایش دهند.
در سال تحصیلی 93 - 94 در مجموع یک هزار و 650 دانشجو شامل یک هزار و 98 دختر و 552 پسر در دانشگاه اراک پذیرش شدند.ک/3
6066/6013/
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]