واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: رعایت حقوق افراد، باعث اعتماد مردم به رسانه های گروهی می شود قم- ایرنا- عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: رسانه های گروهی اگر حقوق افراد را رعایت کنند، زمینه اعتماد عمومی به رسانه ها در جامعه فراهم می شود.
به گزارش ایرنا ، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی روز سه شنبه در دومین نشست اخلاق در رسانه در خبرگزاری حوزه در قم افزود: مطمئنا در صورتی که این اتفاق مهم رخ دهد تحولی در رسانه ها و اقبال مردمی نسبت اصحاب مطبوعات شکل می گیرد.
وی اضافه کرد: هم اکنون مردم به برخی از رسانه ها اعتماد ندارند و به محض انتشار یک خبر از سوی یک رسانه خبر آن را دروغ و آنها را متهم به جناح گرایی می کنند.
وی با اشاره به اینکه افراد صالح و صاحب قلم و اندیشه فراوانی در جامعه وجود دارند که به دلیل عدم توجه به حقوق افراد توسط رسانه ها ، حاضر به مصاحبه با رسانه های گروهی نیستند، گفت: رسانه ها باید با رعایت این امر مهم زمینه جذب افراد توانمند را جلب کنند تا مشکلات جامعه بیش از پیش حل شود.
آیت الله فاضل لنکرانی با ذکر حدیثی از امام صادق (ع) به نقل از پیامبر اکرم(ص) با این عنوان که کسی مومنی را وهن کند مطمئنا سنت قطعی خداوند است که این فرد نیز متهم خواهد شد، نقش رسانه ها را در این زمینه مهم دانست و گفت: رسانه ها نباید با قلم خود زمینه تحقیر و اتهام به افراد را فراهم کنند.
وی افزود: دیدید کسانی در گذشته آمدند و عده ای را متهم به فساد کردند و هر روز می آمدند و می گفتند اسامی متهمین پیش ما است و نرفتند از مجاری قانونی عمل کنند ، زمانی نگذشت که خودشان بدتر از آن به سرشان آمد.
وی ادامه داد: کسی که قدرتی دارد و با این ابزار به تحقیر افراد بپردازد مطمئنا سنت قطعی خداست که وی نیز تحقیر خواهد شد.
آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه با اشاره به ضرورت حفظ حدود اشخاص چه در خبر و چه در مصاحبه، تصریح کرد: گاهی برخی از رسانه ها بر اساس شگردهای خود افراد را تحقیر و کوچک کرده و یا آن را بیش از اندازه بالا می برند.
وی با بیان اینکه از نظر فقهی و اخلاقی هر گونه تحقیر، توهین و استهزای افراد در رسانه ها جایز نیست، افزود: به همان اندازه مطرح نمودن افراد با تعابیر و القابی که صلاحیت آن را ندارند نیز به هیچ وجه جایز نیست.
وی با اشاره به ضرورت توجه رسانه ها به مساله امانت در عرصه خبررسانی، تصریح کرد: رسانه ها نباید بدون اطلاع افراد یا اشخاص از آنها مطلبی را به عنوان تیتر انتشار دهند.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با بیان اینکه خبرنگاران و اصحاب رسانه ها باید بیش از قانون به دین و اخلاق ملزم باشند، اظهار داشت: قانون دروغ را به شرط اضرار به غیر و عدم ایجاد تشویش اذهان عمومی جرم نمی داند ولی شرع و فقه دروغ را در هر صورت عملی حرام می داند.
وی همچنین اشاعه فحشا در جامعه را حرام عنوان کرد و افزود: اگر فردی از افراد جامعه یا حتی مسوولان اقدام به انجام منکری نموده اند، رسانه ها باید در نحوه انتشار اخبار آن با تامل وارد شوند.
آیت الله فاضل لنکرانی همچنین با اشاره به اینکه از نظر اسلام نباید در خصوص ثروت افراد کنکاش شود ، گفت: البته اگر یکی از مسوولان در هنگام مسوولیت از طریق حیف و میل بیت المال ثروت جمع آوری کند، باید اطلاعات آن را در اختیار دستگاه های نظارتی و قضایی قرار داد.
وی در عین حال هشدار داد: اگر کسی بخواهد فرد مسلمان و متدینی را از چشم سایر مسلمانان بیندازد خداوند او را از ولایت خود خارج و تحت ولایت شیطان قرار می دهد.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) همچنین ضمن انتقاد از گسترش چاپلوسی در جامعه، تصریح کرد: متاسفانه خیلی از خطبا و اصحاب رسانه در کشور نمی دانند که از نظر شرعی تملق حرام است.
وی با تاکید بر توجه بیشتر مراکز حوزوی و پژوهشی به موضوع اخلاق رسانه و تبیین جایگاه آن از نظر فقهی، تصریح کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار مباحثی را پیرامون فقه اجتماعی و همچنین فقه رسانه به عنوان یکی از زیر مجموعه های آن آغاز کرده است، لذا هر گونه سوالی در این زمینه وجود دارد باید به این مرکز و سایر مراکز حوزوی ارایه شود تا این مساله بصورت جدی تری مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله فاضل لنکرانی وظیفه رسانه های گروهی در قم را خطیر دانست و گفت: اصحاب رسانه در قم باید الگو برای کشور باشند، لذا باید بیش از پیش به بحث اخلاق در مطبوعات توجه داشته باشند. ک/3
7403/ 6133/1358
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]