واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: باشت شهری کهن که از قافله توسعه عقب مانده است گچساران - ایرنا - شهرستان باشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از مناطق سکونتگاهی انسان از دوره های کهن تاریخ تاکنون است، که با وجود این همه توانمندی از قافله توسعه عقب مانده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، کشف اشیای تاریخی، وجود اشکفت ها، درخت کهن سال باشت و ده ها اثر تاریخی دیگر از یک طرف و راه اندازی نخستین بخشداری کهگیلویه و بویراحمد در سال 1304، نخستین پاسگاه انتطامی این استان در سال 1312 و یکی از اولین مکتب خانه های جنوب کشور در سال 1273 در این شهرستان گواهی بر قدمت شهرستان باشت است.
اما این قدمت و ده ها قابلیت جغرافیایی و مردمی سخت کوش نتوانسته به توسعه پایدار این شهرستان کمک کند.
امکان رونق صنایع گردشگری، کشاورزی و صنعت به دلیل موهبت های طبیعی و موقعیت جغرافیایی در این شهرستان دور از دسترس نیست و تنها نیازمند توجه مسوولان است.
بن بست راه های روستایی، نبود زیرساخت های آب و برق در بسیاری از روستاهای این شهرستان، کمبود مراکز درمانی، نبود پایانه مسافربری، وجود تنها یک جایگاه سی ان جی و توسعه نیافتگی شهرک صنعتی خان احمد مهمترین مشکلات این شهرستان است.
رییس اداره جهاد کشاورزی باشت گفت:این شهرستان با وجود زمین های کشاورزی مناسب ، اقلیم متنوع آب و هوایی، خاک حاصلخیز، نیروی انسانی پرتلاش می تواند محلی مناسب برای رونق تولید محصولات کشاورزی و کمک به امنیت غذایی و خودکفایی کشور باشد.
علی مرادی افزود: قرار داشتن باشت در مسیر ارتباطی شیراز به گچساران و نزدیکی به بنادر جنوبی بستری مناسب برای تبدیل این شهرستان به قطب بزرگ تولید محصولات صنعتی و کشاورزی است.
وی اظهار کرد:سالانه بیش از 80هزار تن محصول زراعی، صیفی و باغی با تلاش هشت هزار بهره بردار در باشت تولید می شود که بخش عمده ای از این محصولات در خارج از این شهرستان فراوری و به بازار مصرف عرضه می شود.
فرماندار باشت گفت:نبود صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی، بهره وری نامناسب از منابع آبی و دیم بودن بخش عمده ای از زمین های کشاورزی راه توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در این شهرستان را کند کرده است.
سید موسی حسینی افزود:وجود جاذبه های طبیعی متنوع مانند دشت شلال دان، درخت کهنسال باشت، رود رونه، اشکفت برابر و بناهای به جا مانده از ایران باستان قابلیت هایی است که در صورت تقویت زیرساخت های گردشگری می تواند گره گشای توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در این منطقه مستعد باشد.
وی اظهار کرد: دولت و نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با تلاش برای احداث سد شیو و چهاربانده کردن راه ارتباطی باشت به بابامیدان و ساماندهی رودخانه باشت آینده ای روشن برای رونق کشاورزی و صنعت این شهرستان ترسیم کرده اند اما توسعه باشت نیازمند توجه بیشتری است.
وی اظهار کرد:فراهم کردن شرایط احداث صنایع تبدیلی و واحدهای تولیدی در شهرک صنعت خان احمد و توسعه زیرساخت های گردشگری راهکارهای آبادانی این خطه است.
نماینده شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت: عمق محرومیت شهرستان باشت به دلیل عقب ماندگی های تاریخی و کم توجهی مسوولان در سال های گذشته بوده است.
غلامرضا تاجگردون افزود: این شهرستان با وجود مواهب طبیعی در سال های گذشته توسعه چندانی نداشته است.
وی با اشاره به در حال اجرا بودن چندین پروژه عمرانی بزرگ در باشت ابراز امیدواری کرد: آبادانی این شهرستان شتاب گیرد.
وی احداث بیمارستان باشت، سدشیو،جاده باشت - چرام، چهارخطه باشت به بابامیدان، ساماندهی رودخانه باشت و ایمن سازی جاده باشت به چرام را از مهمترین پروژه های در حال احداث این شهرستان است.
وی با یادآوری افزایش چشمگیر اعتبارات طرح های عمرانی و اختصاص یک هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه های نیمه تمام شهرستان های گچساران و باشت در سال جاری ابراز امیدواری کرد: بتوان در سال های آینده شاهد تحول چشمگیر در توسعه این شهرستان بود.
شهرستان باشت با وسعت بیش از دو هزار و 900 کیلومتر در جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد دارای 115 روستا یک شهر، دو بخش 14 هزار نفر جمعیت روستایی و 21 هزار نفر جمعیت است.
این شهرستان در 110 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
گزارش از فرزانه شریفی
8143/1662/ 6075
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]