محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830020561
نیاز جامعه به گرایش های بین رشته ای در سطح دانشگاهی /مدیریت فاوا نگاه چند جانبه را می طلبد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در آستانه برگزاری سمپوزیوم صیانت فرهنگی در استفاده از فاوا؛ نیاز جامعه به گرایش های بین رشته ای در سطح دانشگاهی /مدیریت فاوا نگاه چند جانبه را می طلبد تهران- ایرنا- دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی روز پنج شنبه این هفته میزبان سمپوزیمی با عنوان "صیانت فرهنگی در استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات" است؛ سمپوزیومی که قرار است با همکاری انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات و نیز انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شود.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا ، در این سمپوزیوم که برای نخستین بار به صورت محدود و صرفاً دانشگاهی برگزار می شود، قرار است اساتید و پژوهشگران مدعو از رشته های مختلف مرتبط با موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطات به بیان دغدغه های خود در زمینه استفاده وسیع از این فناوری و نیز اثرات و پیامدهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن در جامعه بپردازند و آن طور که دبیرخانه این سمپوزیم برنامه ریزی کرده، این دغدغه ها سپس به عنوان محورهای فراخوان برای یک همایش ملی و سراسری در همین زمینه مورد استفاده قرار گیرد.
خبرنگار ایرنا در این زمینه و با توجه به اهمیت موضوع صیانت فرهنگی گفت وگویی با عباس قنبری باغستان، دبیر علمی این همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران انجام داده است. وی در مورد اهمیت «صیانت فرهنگی در استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات» و در واقع دغدغه اصلی این سمپوزیم چنین توضیح داد: موضوع صیانت فرهنگی بازمی گردد به استفاده وسیعی که امروزه در سطح جامعه از فناوری اطلاعات و ارتباطات و شبکه های وابسته به آن صورت می گیرد.
انسان امروزی در شبکه ای از روابط اجتماعی به دنیا می آید که محصول فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این شبکه ها به معنای واقعی کلمه، مُحاط بر انسان بوده و عامل اصلی بر ساخت هویت وی هستند. در واقع اگر بخواهیم به بازنگری عوامل مؤثر بر جامعه پذیری انسان قرن 21 بپردازیم، متأسفانه دیگر اثر چندانی از خانواده، مدرسه و نهادهای بزرگتری همچون آموزش و پرورش و دین به چشم نمی خورد؛ بلکه در عوض، این شبکه های اجتماعی تکنولوژی محور است که جایگزین آنها شده است.
قنبری ادامه داد: از طرفی، تأثیرگذاری شبکه های تکنولوژی محور در جامعه، بر خلاف آنچه که پنداشته می شود، تنها جنبه تفریحی و سرگرمی نداشته بلکه همچنین ابعاد شناختی، فیزیولوژیکی و روانی را نیز شامل می شود؛ لذا ما امروزه می بینیم که اثرات این استفاده در سطوح و لایه های مختلف جامعه هویدا شده؛ مثلاً سبک زندگی تغییر کرده، نگاه مردم به موضوعات مختلف و به طور مشخص به مؤلفه های زندگی تغییر پیدا کرده، نوعی فرهنگ مبتنی بر شبکه های اجتماعی در حال شکل گیری است که مختصات آن هیچ شباهتی با گذشته ندارد؛ مثلاً هیچ مرز روشنی وجود ندارد، هیچ قید و بند خاصی هم ندارد و دارای اصول و موازین خاصی هم نیست.
وی افزود: ویژگی منحصر بفرد آن، تکثر و چندجانبه گرایی در تولید و توزیع آیتم های فرهنگی و اجتماعی است؛ به عبارت دیگر آنچه که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی در درون این شبکه های تولید و بازتولید می شود، در کنترل و اختیار هیچ کس نیست و این واقعیتی است که دغدغه هایی ایجاد کرده مبنی بر اینکه سرانجام این وضع به کجا خواهد انجامید؟ البته این به معنای آن نیست که تمام تغییراتی که صورت گرفته صد در صد منفی است، اما آنچه که در این بین اهمیت دارد، سرعت تغییرات و سرانجام آن است.
دبیر علمی سمپوزیوم در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه وجه تمایز سمپوزیم "صیانت فرهنگی در استفاده از فاوا" در مقایسه با سمینارها و همایش های مشابهی که در زمینه استفاده از فاوا برگزار شده چیست؟ اظهار داشت: مطالعات اجتماعی نشان داده که انسان از فناوری اطلاعات و ارتباطات و به طور خاص شبکه های اجتماعی تکنولوژی محور بر ساخت هویت و معنا بخشی به زندگی خود استفاده می کند. فناوری نیز به طور مشخص ظرفیت ها و امکانات خود را در دو سمت و و سوی خاص (یکی فرصت و یکی تهدید) گسترش داده است. لذا ما همواره بر سر پارادوکس های اساسی (ترس در برابر شیفتگی، فرصت در برابر تهدید، صیانت در برابر محدودیت و...) قرار داریم.
قنبری افزود: لذا مسأله ما در ارتباط با فاوا و شبکه های وابسته به آن هنوز یک مسأله شناختی است. بحث بر سر چیستی این شبکه هاست؛ چیستی ماهیت این شبکه ها؛ و چیستی اثراتی که بر جامعه به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، دینی و ... گذاشته است؛ ما امیدواریم در این سمپوزیم اساتید و پژوهشگران حوزه های مختلف فنی و مهندسی، اجتماعی و فرهنگی، ارتباطات و رسانه، مدیریت و آی.تی و ... دغدغه های شناختی خود را مطرح و در خصوص سمت و سویی که جامعه ما در استفاده از فاوا برای برساخت ابعاد مختلف هویتی خود برگزیده اند، بحث و تبادل نظر کنند.
دبیر این سمپوزیوم خاطرنشان ساخت: شاید ویژگی منحصر بفرد این سمپوزیم چنین باشد که ما با رویکرد بین رشته ای در ارتباط با فاوا با بحث "شناختی" آغاز کرده ایم.
پاسخ قنبری به این پرسش که «این رویکرد بین رشته ای چه تأثیری می تواند در مواجهه ما با فناوری اطلاعات و ارتباطات در آینده داشته باشد؟» چنین بود: اتفاقاً یکی از دغدغه های اساسی و بنیادین برگزاری این سمینار، همین بحث مواجهه با فناوری اطلاعات است. بر اساس تجربه تاریخی کشور ما، به نظر می رسد رویکرد و سیاست ما در مواجهه با فناوری، مثلاً ویدئو، ماهواره و ... از جنس خود فناوری بوده و البته بحث هایی هم مطرح هست که ناکارآمد بوده است. صرف نظر از کارآمدی یا ناکارآمدی سیاست های گذشته، دغدغه ای وجود دارد مبنی بر اینکه مواجهه با فناوری می تواند از نوع فرهنگی و اجتماعی نیز باشد. این نوع نگاه در ذات خود می تواند بدین معنا باشد که فناوری فی نفسه تهدید نیست، بلکه فرصت هم می تواند باشد و می توان برای استفاده از این فرصت ها برنامه ریزی کرد.
وی ادامه داد: بیایید یک نگاهی داشته باشیم به کشورهای دیگر؛ مثلاً کشور مالزی که گفته می شود به لحاظ توسعه، همزمان با ما آغاز کرده است. زمانی که حدود شش الی هفت سال پیش شبکه های اجتماعی ازجمله فیس بوک مطرح شد، در این کشور بحثی مطرح شد تحت عنوان "جنبش دیجیتالی کردن فرهنگ" که بر اساس آن، بسیاری از مؤلفه ها و آیتم های فرهنگی، تاریخ، اجتماعی و بومی این کشور به شکل دیجیتال (در قالب های متنوع) تولید و برای توزیع گسترده در این شبکه ها مطرح شد. در همان زمان ما در ایران بحث غالب مان «فیلترینگ» بود. اکنون که تعداد شبکه های اجتماعی افزایش و تنوع پیدا کرده و کاربرد وسیع تری در سطوح جامعه یافته اند، در کشور مالزی حجم انبوهی از کالاهای فرهنگی در فرمت ها و قالب های مناسب با این شبکه ها وجود دارد که به صورت سازماندهی شده میان کاربران توزیع می شود. اما در اینجا هنوز هم بحث فیلترینگ وایبر، لاین و واتس آپ و ... غالب است.
قنبری ادامه داد: لذا با توجه به این تجربه هایی که هم در داخل کشور و هم در خارج کشور پیش روی ما قرار دارد، امیدواریم در این سمپوزیم نگاه های متفاوتی که مثلاً به لحاظ فرهنگی، جامعه شناسی، حقوق و ... می تواند برای مواجهه با فناوری وجود داشته باشد، مطرح شده و مورد استفاده قرار گیرد. هریک از این نگاه ها می تواند کمک زیادی به حل مسأله امروزی فناوری بکند. مثلاً به طور خاص و از زاویه ارتباطات اگر ما بتوانیم مفهوم "مخاطب توانا" یا موضوع "توانش ارتباطی" را خوب بشکافیم و کاربردی کنیم، خیلی از مسایل و دغدغه های ما در ارتباط با کاربران فناوری اطلاعات و ارتباطات حل می شود.
دبیر این سمپوزیوم در پاسخ به این پرسش که با توجه به بحث هایی که مطرح کردید، چه انتظاری از این سمپوزیم می توان داشت و اینکه در واقع خروجی این همایش چه می تواند باشد؟ گفت: این سمپوزیم در واقع آغاز یک کار دشوار و طولانی است. در کوتاه مدت ممکن است پس از این سمپوزیم به این ایده برسیم که مشابه همین سمپوزیم در چند مرحله دیگر و با حضور اساتید و پژوهشگرانی از رشته ها و حوزه های دیگر برگزار شود تا بتوانیم به یک جمع بندی جامع در خصوص مسایل مبتلابه دست یابیم.
وی اضافه کرد: در درازمدت، آن طور که کمیته راهبردی و علمی سمپوزیوم اندیشیده، این سمپوزیم آغاز یک فرایند چند مرحله ای است که ما امیدواریم با برگزاری یک همایش ملی در اواخر امسال، تشکیل ستاد دانشگاهی دائمی برای رصد مداوم موضوع صیانت فرهنگی در استفاده از فاوا، تشکیل کمیته های علمی برای راه اندازی گرایش های تحصیلی بین رشته ای فنی و علوم انسانی در سطوح مختلف دانشگاهی (همچون مهندسی علوم علوم اجتماعی، مهندسی ارتباطات، مهندسی فرهنگی و...) دنبال شود. البته همانطور که شما هم اشاره کردید، مباحث در ارتباط با فاوا بسیار زیاد است.
قنبری در پایان این گفت وگو تصریح کرد: نمی توان از اکنون در مورد خروجی خاصی مطمئن بود. اما بر اساس برآیند سخنرانی هایی که ارسال شده، می توان انتظار داشت مباحث مفیدی در زمینه شناخت ماهیت فناوری، زبان شناسی فناوری، نشانه شناسی فناوری، هنر و فناوری، فناوری و قدرت، سواد رسانه ای،دین و فناوری و ... مطرح شود.
فراهنگ **1504**1601**
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]
صفحات پیشنهادی
قاری بینالمللی قرآن در گفتوگو با فارس: سطح تلاوت مصریها افول کرده است/ ایران نیازی به حضور قاریان متوسط مصر
قاری بینالمللی قرآن در گفتوگو با فارس سطح تلاوت مصریها افول کرده است ایران نیازی به حضور قاریان متوسط مصری نداردقاری بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه در حال حاضر ایرانیان تلاوتی با کیفیتتر از مصریها ارائه میدهند گفت دلیلی ندارد ما اصرار به حضور قاریان متوسط مصری داشته- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دشتستان: رشته های پزشکی درواحدهای دانشگاهی استان بوشهر نیاز است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دشتستان رشته های پزشکی درواحدهای دانشگاهی استان بوشهر نیاز است بوشهر-ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان گفت در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر رشته های حوزه پزشکی و پیراپزشکی وجود ندارد که این موضوع یک خلاء و کمبود اساسی به شمار می رودواکنشها به یارانه حماتی بخش بینالملل همچنان ادامه دارد پاسخ انجمن ناشران بین الملل به ناشر دانشگاهی/ بن حمای
واکنشها به یارانه حماتی بخش بینالملل همچنان ادامه داردپاسخ انجمن ناشران بین الملل به ناشر دانشگاهی بن حمایتی صحت سنجی می شودمدیرمسئول انجمن ناشران بینالملل ایرانیان پیرامون تخصیص یارانه حمایتی گفت برای بن بخش بینالملل و مشارکت در آن۱۰ میلیارد سهم دانشگاه آزاد و ۲ میلیارد سهلزوم بازبینی در رشتههای دانشگاهی هرمزگان
سهشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۵ معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان گفت باید در رشتههای دانشگاهی استان بازبینی شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خلیج فارس بهروز اکرمی در آئین تجلیل از اساتید برگزیده دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اظهار کرتفاهمنامه فرهنگی بین ایران و عراق به امضاء رسید جنتی: وظیفه کشورهای اسلامی معرفی چهره صحیح اسلام است/وزیر فره
تفاهمنامه فرهنگی بین ایران و عراق به امضاء رسیدجنتی وظیفه کشورهای اسلامی معرفی چهره صحیح اسلام است وزیر فرهنگ عراق نیازمند افزایش فعالیتهای ترجمه بین ایران و عراقیمتفاهمنامه فرهنگی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق٬ در هتل آزادی توسط وزرای فرهنگی دوکشور به امضاءلحظاتی پیش اجرا شد قرائت نماینده کشورمان در رشته حفظ مسابقات بینالمللی قرآن+فیلم
لحظاتی پیش اجرا شدقرائت نماینده کشورمان در رشته حفظ مسابقات بینالمللی قرآن فیلمحجتالاسلام محمدمهدی رجبی که با موفقیت در مسابقات سراسری قرآن کشورمان توانسته عنوان نماینده ایران در رشته حفظ سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم را کسب کند لحظاتی پیش در مرحله نیمه نهایی محفدلایل افزایش اعتیاد در بین جوانان از نگاه یک جامعهشناس
یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۴ یک جامعه شناس معتقد است در دسترس بودن مواد مخدر یکی از اصلیترین علل افزایش اعتیاد در بین جوانان و یا حتی نوجوانان است اسماعیل زیارتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خلیج فارس اظهار کرد یک راهکار اصلی برای جلوگیری اآیتالله کعبی: یکی از مولفههای تامین اجتماعی، کمک به نیازمندان است/زکات، فقر را در جامعه از بین میبرد
آیتالله کعبی یکی از مولفههای تامین اجتماعی کمک به نیازمندان است زکات فقر را در جامعه از بین میبردعضو مجلس خبرگان رهبری گفت یکی از مولفههای مربوط به تامین اجتماعی کمک به نیازمندان است به گزارش خبرگزاری فارس از ایذه آیتالله عباس کعبی ظهر امروز در همایش زکات این شهرسهجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران رسما آغاز شد/ بینالمللی سازی در دستور کار وزارت علوم | خبرگزاری ایلنا
هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران رسما آغاز شد بینالمللی سازی در دستور کار وزارت علوم ایلنا نشست رسانهای آغاز هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران با حضور مدیرکل فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران و رونمایی از پوستر این رویداد برگزار شد به گزارش خبرنگار ایلنا مسئولاتوجه به آموزه های دینی از اساسی ترین نیازهای جامعه است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین توجه به آموزه های دینی از اساسی ترین نیازهای جامعه است قزوین- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین توجه به آموزه های دینی را از اساسی ترین نیازهای جامعه دانست و گفت بر این اساس انس نوجوانان و جوانان با قرآن کریم ضروری اگرامیداشت یاد شهدا ، نیازمند تلاش و مدیریت جهادی است
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه س گرامیداشت یاد شهدا نیازمند تلاش و مدیریت جهادی است قم - ایرنا - تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه س گفت برگزاری یادواره های شهدا نیازمند کارهای جهادی با مدیریت جهادی می باشد به گزارش ایرنا از روابط عمومی آستان مقدس حضرت معصومه س وی درتدوین ۱۲ واحد درسی رشته مدیریت اسلامی در سطح سه حوزه
در گفتگو با مهر اعلام شد تدوین ۱۲ واحد درسی رشته مدیریت اسلامی در سطح سه حوزه شناسهٔ خبر 2577900 - دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۳ حوزه و دانشگاه > حوزه مدیرکل امور پژوهشی حوزههای علمیه کشور از تدوین ۱۲ واحد درسی رشته تخصصی مدیریت اسلامی در سطح ۳ پیرامون امور پژوهشی خبر دادرشته های مرتبط با نیازهای منطقه آزاد چابهار در دانشگاه علمی کاربردی راه اندازی می شود
رشته های مرتبط با نیازهای منطقه آزاد چابهار در دانشگاه علمی کاربردی راه اندازی می شود چابهار – ایرنا – رییس دانشگاه جامع علمی – کاربردی سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار گفت دانشگاه جامع علمی – کاربردی منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار رشته های تخصصی مرتبط با نیازهای منطقه را ر- ایجاد رشته های دانشگاهی درهرمزگان متناسب با اقلیم اقتصادی و فرهنگی استان باشد
معاون سیاسی امنیتی واجتماعی استاندار ایجاد رشته های دانشگاهی درهرمزگان متناسب با اقلیم اقتصادی و فرهنگی استان باشد بندرعباس- ایرنا- معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم بازبینی در رشته های دانشگاهی استان گفت ایجاد رشته های دانشگاهی باید متناسب با امدیریت بدون ایمان واخلاق، جامعه را از مولفه های قرآنی دور می کند
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مدیریت بدون ایمان واخلاق جامعه را از مولفه های قرآنی دور می کند تهران-ایرنا- رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تاکید بر بهره گیری از دستاوردهای فنی مدیریت معاصر گفت اگر چهار مولفه ایمان اخلاق توانمندی و عدالت در مدیریت نباشد هرچنگاهی به حضور فیلم «ناهید» در جشنواره کن در خط «جدایی.. »؛ از ملبورن تا ناهید/جشنوارههای
نگاهی به حضور فیلم ناهید در جشنواره کندر خط جدایی از ملبورن تا ناهید جشنوارههای غربی همچنان به دنبال ارائه تصویر نادرست از جامعه ایرانیجشنوارههای غربی به دنبال به تصویر کشیدن همان تصویر نادرست از جامعه ایرانی است که از جدایی نادر از سیمین شروع شده و ارائه آن به جامعه جهانیجامعه نیازمند اندیشه های ناب امام خمینی (ره) است
جامعه نیازمند اندیشه های ناب امام خمینی ره است بوشهر- ایرنا- فرماندار کنگان گفت جامعه امروز نیازمند اندیشه های ناب امام خمینی ره است عباس جمشیدی در جلسه ستاد گرامیداشت سالروز ارتحال امام خمینی ره شهرستان کنگان افزود وظیفه نخبگان افراد تاثیرگذار و وعاظ است که اندیشه های-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها