واضح آرشیو وب فارسی:فارس: واکنشها به یارانه حماتی بخش بینالملل همچنان ادامه دارد
پاسخ انجمن ناشران بین الملل به ناشر دانشگاهی/ بن حمایتی صحت سنجی می شود
مدیرمسئول انجمن ناشران بینالملل ایرانیان پیرامون تخصیص یارانه حمایتی گفت: برای بن بخش بینالملل و مشارکت در آن۱۰ میلیارد سهم دانشگاه آزاد و ۲ میلیارد سهم وزارت بهداشت است، که البته شرایطی برای ارائه این یارانه تعیین شد که ابتدا باید صحت کتاب سنجیده شود.
![خبرگزاری فارس: پاسخ انجمن ناشران بین الملل به ناشر دانشگاهی/ بن حمایتی صحت سنجی می شود خبرگزاری فارس: پاسخ انجمن ناشران بین الملل به ناشر دانشگاهی/ بن حمایتی صحت سنجی می شود](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/02/20/13940220000773_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، عصر امروز و در پی واکنشهای متعدد به تخصیص بن به بخش بین المللی، علیرضا ربانی مدیرمسئول انجمن ناشران بین الملل ایرانیان طی یک نشست در غرفه اتحادیه ناشران و کتابفروشان به برخی موارد پاسخ داد. * هدف اصلی از برپایی نمایشگاه کتاب تامین منابع مورد نیاز دانشگاههای کشور است مدیر مسئول انجمن ناشران بین الملل ایرانیان ابتدا پیرامون دوره های گذشته نمایشگاه کتاب سخن گفت و با برخی توضیحات اظهار داشت: هدف اصلی از برپایی نمایشگاه کتاب تامین منابع مورد نیاز دانشگاههای کشور است. این مقام مسئول در بخش بین الملل ضمن بیان توضیحاتی افزود: ارشاد مجموعا ۱۲ میلیارد تومان (۱۰ میلیارد سهم دانشگاه آزاد و ۲ میلیارد سهم وزارت بهداشت) به این بخش اختصاص پیدا کرد البته شرایطی برای ارائه این یارانه تعیین شد که از جمله آن محرز شدن اصالت کتاب و تازگی چاپ آن بود؛ این یارانه فقط به کتابهای چاپ سال ۲۰۱۰ تعلق می گیرد. مدیرمسئول انجمن ناشران بین الملل ایرانیان همچنین گفت: تا این لحظه حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از کل این رقم (۱۲ میلیارد تومان) هزینه شده که از این میزان، حدود ۴۷۰ میلیون تومان سهم وزارت ارشاد بوده است. * از دوره بیست و پنجم نمایشگاه کتاب تهران به این طرف، یارانه بخش بین الملل قطع شد وی با بیان اینکه در دورههای ابتدایی امکان تامین ارز لازم در این خصوص وجود داشت و به تناسب برای اعضای هیئت علمی دانشگاهها، دانشجویان و سایر پژوهشگران در مراکز علمی مقادیری ارز اختصاص می یافت افزود: باید عنوان شود که تا دوره ششم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران این مهم به صورت ثبت سفارش انجام می شد. ربانی با این مطلب که حجم زیادی از کتابها به نمایشگاه می آمد و در همین نمایشگاه هم باید خریداری می شد تصریح کرد: سالها بعد از این روند عادی، برخی موسسات و وزارتخانهها احساس نیازی در این راستا نکردند و چون بودجه نداشتند از این رو تنها یارانه وزارت ارشاد به کتابها ارائه می شد.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/02/20/13940220000774_PhotoL.jpg)
به گفته مدیر مسئول انجمن ناشران بین الملل؛ از دوره بیست و پنجم نمایشگاه کتاب تهران به این طرف، یارانه این بخش قطع شد و از همان سال یعنی ۱۳۸۹ وزارتخانه های بهداشت وعلوم مجبور شدند که بپذیرند تا به نحوی اعتبار لازم برای خرید کتابهای خارجی را فراهم کنند. اما همین موارد بود که در سال بعد یعنی در زمان برگزاری نمایشگاه بیست و ششم و پس از آن، حجم فروش کتابهای علمی خارجی در نمایشگاه به یک دهم کاهش پیدا کرد. ربانی البته تاکید کرد که بعد از نوسانات شدید ارز در سالهای نود و پس از آن شاهد تقلیل در حجم خرید کتابهای خارجی بودیم، افزود: با این کاهش به مرور شاهد رشد افست کتابهای خارجی بودیم، کتابهایی که عمدتا هم از سوی ناشران دانشگاهی، افست و توزیع می شدند. * پاسخ یک فعال نشر بین الملل به ناشر دانشگاهی/ از رواج افست تا چاپ یک کتاب غیر قانونی ربانی همچنین گفت: ما در این مقطع شاهد بهره گیری برخی از تشکل ها از یارانه بخش بینالملل بودیم به طور مثال چندین سال نمایشگاههایی که انجمن ناشران دانشگاهی برگزار می کرد، با یارانه ای که ارشاد پرداخت می کرد پرداخت می شود. ربانی به سخنان روز گذشته علی اکبر تورانیان اشاره کرد و با نادرست خواندن آن به مشارکت وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد تاکید کرد و گفت: این ناشر ویراست سوم کتاب دایره المعارف (فرهنگ لغت) با عنوان اصلی longman-dictionary -of-contemporary-english به جای ویراست پنجم آن عرضه کرده است، البته جلد چاپ پنجم را بر کتاب چاپ سومی چسبانده و عذضه کرده است این کتاب با استفاده از یارانه ای که به او تعلق گرفته و بدون مجوز، تکثیر و به جای نسخه اورجینال آن را عرضه کرده است این در حالی است که ویراست چهارم این کتاب با ۲ سی دی و ویراس پنجم آن با یک دی وی دی تا آن زمان منتشر شده بود.این فرهنگ لغت از سوی انتشارات «شهراب» (متعلق به علی اکبر تورانیان) در نمایشگاه عرضه شده بود. این فعال در بخش بین الملل متذکر شد: با تاکید بر تخلف آشکاری که از سوی برخی ناشران دانشگاهی به همین صورت انجام می شود عده ای از ناشران دانشگاهی ادعا میکنند که دولت نباید این یارانه را به ناشران خارجی بدهد ربانی گفت: ناشران دانشگاهی می گویند که این سوبسید باید به ما تعلق گیرد نه ناشران خارجی در حالی که اساسا سوبسیدی به ناشران خارجی تعلق نمی گیرد بلکه این دانشگاههای ما هستند که از این یارانه بهره مند می شوند. مدیرمسئول انجمن ناشران بین الملل ایرانیان در پایان از فروش و چاپ آثار افست انتقاد کرد و اینگونه سخن را به پایان برد که، عرضه کتابهای افست بحرانی برای بازار کتابهای خارجی در ایران است. انتهای پیام/و
94/02/20 - 18:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]