تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سجده شكر برهرمسلمانى واجب است،با آن نمازت را كامل و پروردگارت را خشنود مى سازى و فرش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819877664




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اما و اگرهای صادرات گاز ایران به اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سقوط تاریخی قیمت نفت طی یک سال گذشته کاهش قیمت گاز را نیز در پی داشته و باعث شده صادارت گاز ایران به اروپا که از گذشته های دور مطرح بوده فعلا به عنوان یک گزینه جدی مطرح نباشد و کشورهای همسایه در اولویت ایران برای صادرات گاز قرار بگیرند.

به گزارش تراز ، در پی بحران ایجاد شده بین اروپا و روسیه که نقش مهمی در تامین گاز کشورهای اروپایی دارد، اروپا دنبال این است که منابع و مسیرهای انتقال گاز خود را متنوع کند و به دنبال گزینه های جدید باشد و در این بین ایران از گزینه هایی است که می تواند در بلند مدت کمبود گاز اروپا را تامین کند.

بر اساس این گزارش بنا به آخرین آمار، ایران نخستین دارنده ذخایر گاز در دنیا است و با تولید کنونی، تا 120 سال گاز خواهد داشت و این در حالی است که برخی از تامین کنندگان گاز اروپا کمتر از 20 تا 30 سال منابع گازی دارند.

در این راستا در مجامع غیر رسمی اروپا امکان این که گاز از ایران تامین شود مطرح شده و به نظر می رسد اروپایی ها منتظر بهبود شرایط سیاسی هستند تا گزینه واردات گاز از ایران را به صورت جدی تر مطرح کنند.

بر این اساس مسیری که برای ورود به مرز اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده، 2.5 تا سه هزار کیلومتر است. اکنون حدود 22 درصد از انرژی مورد نیاز اروپا از طریق گاز طبیعی تامین می شود.

اما در حالی که ایران به عنوان گزینه تامین صادرات گاز به اروپا مطرح شده، بیژن زنگنه ،وزیر نفت کشورمان که برای شرکت در کنفرانس انرژی برلین راهی آلمان شده بود، درباره گمانه زنی‌ها درباره کمک تهران به متنوع شدن منابع گاز اروپا در آینده نزدیک به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: اولویت ما جهش در صادرات گاز به آسیا است نه اروپا.

وی همچنین اواخر فروردین ماه و در یک نشست خبری درباره صادرات گاز ایران به اروپا از طریق ترکیه و همچنین آذربایجان که به تازگی مطرح شده است، گفته بود اروپا همیشه جزو بازارهای صادراتی گاز ایران بوده اما بحث جدی در این زمینه صورت نگرفته است و اکنون نیز کسانی که این موضوع را مطرح می کنند به دنبال "مرده خری" هستند، به عبارت دیگر باید بعد از تحریم‌ها درباره صادرات گاز به اروپا تصمیم بگیریم و اکنون اولویت ما صادرات گاز به کشورهای همسایه است.

از سوی دیگر سید محسن قمصری،مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، نیز بر این باور است که کاهش قیمت گاز باعث شده تا صادرات گاز به اروپا با قیمت حدود 5 دلار اقتصادی نباشد.

وی با بیان اینکه به نظر نمی رسد قیمت در سال جاری به بیش از 7 دلار برسد، گفت که سخت است بگوییم اگر نفت به چه قیمتی برسد صادرات گاز اقتصادی خواهد بود.

در این زمینه همچنین علی رضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران اولویت نخست صادرات گاز را کشورهای منطقه عنوان کرده و گفته که با توجه به ذخایر عظیم گاز در ایران، صادرات گاز تنها به کشورهای منطقه محدود نخواهد بود.

صادرات گاز به اروپا قدمتی نزدیک به 40 سال دارد و گفته می شود خط سراسری انتقال گاز دوم در سال 1976 با هدف صادرات به اروپا کشیده شد. در دوران اصلاحات نیز مذاکراتی با انگلستان، فرانسه و آلمان صورت گرفت و مقدمات این صادرات فراهم شد، اما باید دید با توجه به قیمت های فعلی گاز طبیعی و بازار موجود در کشورهای همسایه و منطقه برای گاز ایران، صادرات گاز ایران به اروپا پس از رفع تحریم ها عملیاتی خواهد شد و یا رفع تحریم ها نیز به دلیل پایین بودن قیمت گاز باعث ورود گاز ایران به اروپا نمی‌شود.


منبع: ایسنا



دوشنبه 28 ارديبهشت 1394 ساعت 08:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن