واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مجری طرح ملی گیاهان دارویی: سرانه مصرف گیاهان دارویی در ایران 25 گرم است سمنان - ایرنا - مشاور رئیس و مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، سرانه مصرف گیاهان دارویی در ایران را سالانه 25 گرم عنوان کرد.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، فریبرز غیبی در شهرستان گرمسار گفت: در اروپا سرانه مصرف گیاهان دارویی 900 گرم و در آمریکا 2 هزار و 500 گرم یعنی 100 برابر ایران است.
وی ادامه داد: 71 درصد مصرف دارو در کشور سوئیس را گیاهان دارویی تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 درصد از داروهای مصرفی کشور از نوع گیاهان دارویی است، گفت: در گذشته این میزان 3 درصد بود و وزارت جهاد کشاورزی دولت تدبیر و امید تلاش دارد تا این میزان از 10 درصد به 20 درصد افزایش یابد.
مشاور رئیس سازمان جنگل ها و مجری طرح ملی گیاهان دارویی افزود: در فاصله سال های 1380 تا 1390 سطح زیر کشت گیاهان دارویی از 80 هزار هکتار در کشور به 39 هزار هکتار کاهش یافت و در حال حاضر اراضی زراعی گیاهان دارویی حدود 39 هزار و 560 هکتار است.
وی خاطرنشان کرد: امسال 10 استان کشور به عنوان مراکز تولید بذر، نشاء و قلمه گیاهان دارویی تعیین شده است و اعتباری برای این بخش لحاظ می شود.
وی هدف از ایجاد این مراکز را ارایه خدمات رسانی مناسب به متقاضیان کشت گیاهان دارویی عنوان و اظهار کرد: وجود چنین مراکزی می تواند نقش مهمی در توسعه کشت گیاهان دارویی کشور داشته باشد.
غیبی تصریح کرد: این مراکز در استان های تهران، گیلان، ایلام، اصفهان، فارس، خراسان رضوی، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، هرمزگان و البرز ایجاد می شود.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگلها ادامه داد: ایستگاه های توزیع بذر گیاهان دارویی در تمام نواحی رویشی ایران از جمله نواحی خزری، ارسبارانی، ایرانی تورانی، زاگرسی، خلیج فارس و عمانی در نهالستان های دولتی ایجاد می شود تا خدمات مناسبی را به متقاضیان کشت گیاهان دارویی ارایه دهد.
وی گفت: در حال حاضر طرح توسعه کشت باریجه این گیاه دارویی صنعتی در خراسان رضوی، آنقوزه در استان های کرمان و یزد، کشت سماق و ذغال اخته در آذربایجان شرقی و گونه های مورد، بنه، آویشن، موسیر و کرفس کوهی نیز در دستور کار قرار دارد.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها اضافه کرد: استان سمنان نیز توسعه کشت باریجه و آویشن را در برنامه دارد.
وی با بیان اینکه ایران تولید کننده بهترین نوع گیاه باریجه است، خاطرنشان کرد: این گیاه علاوه بر خاصیت درمانی، در ساخت عطرهای فرانسوی استفاده می شود و همچنین از صمغ این گیاه در صنعت برای چسباندن قطعات الماس استفاده می شود و مشتریان خوب جهانی دارد.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگلها افزود: علاوه بر گیاه باریجه، بسیاری از گیاهان دارویی دارای مصارف مختلف درمانی و صنعتی هستند که با فرآوری آنها در کشور می توان ارزش افزوده بیشتری را از تولید آنها کسب کرد.
تاکنون 8 هزار و 425 گونه گیاهی و حدود 2 هزار و 400 گونه گیاهان دارویی در کشور شناسایی شده است.ک/1
6103
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]