تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836004995
با بچه های ODD چگونه رفتار کنیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
بچه های ODD ،برای هرچیزی جر و بحث راه می اندازند اگر در یک کلینیک روان شناسی کودک و نوجوان مشغول به کار باشید، می بینید والدین مراجعه کننده معمولا صحبتشان را این گونه آغاز می کنند: «کودکان این دوره و زمانه بد شده اند! تحمل نوجوانان امروزی صبر ایوب می خواهد! آن زمان که ما بچه بودیم...» و در میان این والدین، افراد مستاصلی را می یابید که خسته از مجادله و جر و بحث های بی پایان با کودک یا نوجوان، به دنبال راه حلی برای کنترل اوضاع نابسامان ارتباطی خود و فرزندانشان هستند.
فرزندانی که با کوچک ترین تلنگری از کوره در می روند، جر و بحث می کنند، از اصول یا درخواست های بزرگ ترها نافرمانی می کنند و از همه بدتر برای خطاها و اشتباه های خود، دیگران را سرزنش می کنند و گفت و گو را با ناسزا خاتمه می دهند. واقعیت این است که دفاع از امیال خود و مقابله با خواسته دیگران برای رشد طبیعی اهمیت اساسی دارد و همین رفتار مقابله ای در دو برهه از رشد؛ بین سنین 18 تا 24 ماهگی و دیگری ابتدای نوجوانی، برای برقراری خودمختاری و ایجاد هویت ضروری است و بیانگر تلاش وی برای کسب استقلال است.
اما در صورتی که شدت این رفتارها بیش از حد باشد و باعث نارضایتی دائمی بزرگ ترها و تخریب عملکرد کودک شود، اختلال O.D.D محسوب می شود. از والدین انتظار می رود که به جای انکار مشکل و سرپوش گذاشتن بر آن، در همان دوران کودکی این اختلال را از یک لجبازی ساده و طبیعی افتراق دهند تا از تبدیل شدن آن به مشکلات پیچیده تر و بروز حوادث غیرقابل جبران مانند اعتیاد و... جلوگیری شود. در این باره با دکتر نوری، روان شناس گفت و گو کرده ایم.
اختلال O.D.D چیست و در چه مواقعی باید به این اختلال شک کنیم؟
O.D.D به معنای اختلال دفاعی مقابله ای است و والدین کودک یا نوجوانی که اغلب خشمگین و تحریک پذیر است، برای هرچیزی جر و بحث راه می اندازد، رفتار کینه توزانه و انتقام جویانه دارد، بیش از حد زودرنج و حساس است، فعالانه و عمدا از انجام درخواست های والدین سر باز می زند، باعث ناراحتی آنها می شود، در اشتباه ها و مشکلات خود دیگران را مقصر می داند و آنها را سرزنش می کند، باید به این اختلال شک کنند زیرا این رفتارهای مقابله جویانه معمولا در برابر افراد بزرگسالی رخ می دهد که کودک یا نوجوان با آنها آشناست؛ مانند والدین و در مواردی نیز معلمان و اولیای مدرسه.
گاهی هم این رفتارها فقط با والدین دیده می شود و در سایر موقعیت ها رفتار کودک یا نوجوان کاملا موجه است، بنابراین ممکن است این کودکان در هنگام معاینه بالینی نشانه های اندکی بروز دهند یا اصلا علامتی نشان ندهند پس دقت والدین و آگاهی آنها در تشخیص اهمیت بالایی دارد.
والدینی که کودکشان را تنبیه می کنند، در بروز مشکل ODD نقش اساسی دارند چرا برخی از کودکان دچار این اختلال می شوند؟
معمولا اولین سوالی که والدین از خود می پرسند این است که از میان این همه کودک، چرا فرزند من دچار اختلال نافرمانی مقابله ای است؟ واقعیت این است که شواهد کمی مبنی بر ارثی بودن اختلال ODD وجود دارد و نتایج اغلب مطالعات نقش محیط را در ایجاد این اختلال نشان می دهند؛ مثلا تعارض های زناشویی والدین؛ یعنی دستورهای متناقض والدینی که در شیوه تربیت فرزند و قانونگذاری ها به تفاهم نرسیده اند، والدینی که فرزندان خود را قبول ندارند، آنها را تایید نمی کنند، به آنها محبت نمی کنند، درکشان نمی کنند و مسائل را برایشان توضیح نمی دهند و بدون هیچ توضیحی آنها را تنبیه می کنند، در بروز مشکل ODD نقش اساسی دارد.
اگر به داد کودک ODD نرسیم چه آینده ای در انتظار اوست؟
با وجود هوش کافی، این کودکان به دلیل نداشتن مشارکت، مقاومت در مقابل توقع دیگران و اصرار بر حل مشکلات بدون کمک اطرافیان، معمولا منزوی می شوند، در مدرسه پیشرفتی ندارد و ممکن است مردود شوند. آنها از روابط انسانی لذت نمی برند و رفتارشان در عملکرد تحصیلی و روابط اجتماعی آنها طوری اختلال ایجاد می کند که احترام معلم ها و دوستان خود را از دست می دهند. این شکست ها باعث می شود که احساس بی کفایتی و افسردگی کنند. مشکلات ثانوی که ممکن است با آن مواجه شوند هم عبارتند از: پایین بودن اعتماد به نفس، خلق ا فسرده و در نوجوانان گاهی گرایش به سوء مصرف الکل و موارد روانگردان.
برای کنترل این اختلال باید چه کار کرد؟
همانطور که گفته شد این اختلال ها نه تنها کودک و خانواده او را در زمان حال درگیر می کند، بلکه آینده ناخوشایندی را برای او و اطرافیانش رقم می زند. متاسفانه بیشتر والدین، پس از مدتی کشمکش نافرجام، خسته و مستاصل می شوند و به اصطلاح برای آرام کردن اوضاع نابسامان و قشقرق ها و جیغ و فریادها، کوتاه می آیند، غافل از اینکه این کوتاه آمدن در برابر رفتار آزاردهنده کودک، مانند تقویت کننده مثبت عمل می کند و عامل مهمی برای ادامه رفتارهای کودک می شود.
با بچه های ODD چه کار کنیم؟
در طول سالیان متمادی، روش های درمانی متنوعی برای مواجهه با مشکلات رفتاری شناختی و هیجانی کودکان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای به کار گرفته شده است. که بخشی از آنها بر مداخلات فردی و بخشی دیگر بر مداخلات خانوادگی متمرکز شده اند، به نحوی که برنامه های آموزشی والدین برای کمک به مدیریت رفتار فرزندانشان، روان درمانی فردی برای مدیریت خشم، خانواده درمانی برای بهبود ارتباط، آموزش مهارت های اجتماعی برای افزایش انعطاف پذیری و تحمل ناکامی در بین همسالان و درمان شناختی- رفتاری برای آموزش حل مساله و کاهش منفی گرایی است که در اینجا به یکی از آنها که به قرارداد همبستگی موسوم است، اشاره می کنیم.
دستورهای متناقض والدین در شیوه تربیت فرزند یکی از علل ODD است قرارداد همبستگی یعنی تنظیم قرارداد رفتاری روزانه برای مشخص کردن انتظارهای رفتاری، جوایز و تنبیه ها برای رفتارهای کودک. در این روش کودک هر روز به ازای هر رفتار مثبت، پاداش و برای رفتار منفی، تنبیهی ملایم خواهدداشت. انجام این قرارداد شامل چهار گام است: گام اول، مشخص کردن انتظارهای رفتاری: به این معنا که در این مرحله والدین باید انتظار خود را از کودک واضح و شفاف مشخص کنند، به طوری که برای او کاملا مشخص باشد که چه انتظاری از او می رود و باید چه رفتاری داشته باشد تا در ازای آن پاداش دریافت کند. باید مطمئن شد که کودک کاملا متوجه انتظارها شده است. رفتارهای هدف ممکن است شامل رفتارهای نامطلوب که لازم است حذف شوند یا رفتارهای مطلوب که قرار است افزایش یابند، باشد.
مثلا اگر والدین بگویند: «هرچیزی که می گویم باید گوش کنی» بسیار مبهم و کلی است. باید جمله به این صورت بیان شود: «من از تو ی خواهم که فقط با یک بار درخواست تکالیفت را انجام دهی.» این جمله مشخص تر از درخواست قبلی است. نکته مهم این است که سطح توقعات والدین نباید بیش از توان کودک باشد. نباید فراموش شود که هدف، شکل دهی رفتار مطلوب است پس نباید از ابتدا از کودک بیش از توان او انتظار داشت.
گام دوم، تعیین اینکه چگونه رفتارهای هدف اندازه گیری خواهد شد: والدین یا درمانگر باید قادر به ثابت کردن وقوع یا عدم وقوع رفتارهای هدف باشند.
گام سوم، تعیین زمانی که رفتار باید اجرا شود: هر قرارداد باید چارچوب زمانی داشته باشد تا در زمان لازم رفتار انجام شود.
گام چهارم، مشخص کردن امتیازهای به دست آوردنی یا از دست دادنی متناسب با رفتار کودک: این مرحله شامل ساختن فهرست پاداش است. باید از خود کودک پرسیده شود که می خواهد چه پاداشی بگیرد و چه انتظارهایی از والدین دارد. امیتازهایی که کودک می تواند به دست آورد یا ممکن است از دست بدهد هم باید مشخص شود. ایده اصلی این است که کارهای کوچک امتیازهای کوچک و کارهای بزرگ امتیازهای بزرگ داشته باشد.
منبع:هفته نامه سلامت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]
صفحات پیشنهادی
با بچههایی که همه چیز میخواهند چگونه رفتار کنیم؟
والدین بخوانند با بچههایی که همه چیز میخواهند چگونه رفتار کنیم پدر و مادرها بايد بدانند که کودکان معمولا با شنيدن واژه نه واکنش منفي نشان مي دهند و مخالفت با کودک روش هاي ديگري هم دارد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز پدر و مادرها بايد بدانند که کودکان معمولا با شنيدن واژه نبا بچه های ODD چه کار کنیم؟
با بچه های ODD چه کار کنیم اگر در یک کلینیک روان شناسی کودک و نوجوان مشغول به کار باشید می بینید والدین مراجعه کننده معمولا صحبتشان را این گونه آغاز می کنند کودکان این دوره و زمانه بد شده اند تحمل نوجوانان امروزی صبر ایوب می خواهد آن زمان که ما بچه بودیم به گزارش فرهنگبکن بائر: گوتزه مثل بچهها رفتار میکند
بکن بائر گوتزه مثل بچهها رفتار میکند فرانتس بکن بائر رئیس افتخاری باشگاه بایرن مونیخ به انتقاد از ماریو گوتزه پرداخت و گفت که او باید بزرگ شود به گزارش "ورزش سه" هافبک 22 ساله که دو سال پیاپی به همراه بایرن قهرمان بوندس لیگا شده در بایرن مونیخ به نیمکت نشین تبدیلرفتارهای تهاجمی در رانندگی را چگونه مدیریت کنیم؟
شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۵ سرگرد علیاصغر شریفی- پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ شاید این پرسش برای شما هم پیش آمده که چرا بعضی از رانندگان اینقدر عجولانه پرشتاب و اصطلاحا تهاجمی رانندگی میکنند و بدون رعایت حقوق دیگر رانندگان و عابران پیاده مقررات را زیر پا میگذراند و«روش تربیتی استاد شهید آیتالله مطهری» به روایت سعیده مطهری شهید مطهری چگونه با دخترش رفتار میکرد؟
روش تربیتی استاد شهید آیتالله مطهری به روایت سعیده مطهریشهید مطهری چگونه با دخترش رفتار میکرد سعیده مطهری نقل میکند ایشان به دخترها بیش از پسرهایشان توجه و محبت میکردند و مخصوصاً جلوی مهمان هیچ وقت به دخترها امر و نهی نمیکردند اما به پسرها امر میکردند که مثلاً چای بیاوتکذیب خروج کارگران خدماتی از مصلای تهران/ تهران اسپیناس هیچگونه تخلفی ندارد
قالیباف در جمع خبرنگاران خبر داد تکذیب خروج کارگران خدماتی از مصلای تهران تهران اسپیناس هیچگونه تخلفی ندارد شهردار تهران با بیان اینکه خبرهایی حاکی از خروج کارگران خدماتی از مصلای تهران منتشر شده است گفت کارگران خدماتی شهرداری تهران در مصلای تهران مشغول به فعالیت هستند به گزادلایل و پیامدهای قهر در خانواده؛ چگونه آشتی کنیم؟
همین حالا آشتی کنید دلایل و پیامدهای قهر در خانواده چگونه آشتی کنیم جام جم سرا- فقط یک مشاجره کوچک کافی بود تا نسترن با شوهرش قهر کند و تا دو-سه ماه با او حرف نزند همه ارتباط کلامی آنها به یک سلام و خداحافظ خلاصه میشد و آنها نه مثل همسر بلکه مانند همخانهای که هیچ نقطه اشتربرای بچهها چه کتابی بخریم؟!
برای بچهها چه کتابی بخریم ناشران کودک و نوجوان هر سال مخاطبان زیادی را به نمایشگاه میکشانند نمایشگاه کتاب تهران همواره منبع مهمی برای تامین کتب کودک و نوجوانِ خانوادههای ایرانی محسوب میشود به گزارش فرهنگ نیوز ناشران کودک و نوجوان هر سال مخاطبان زیادی را به نمایشگاه می&zwوزیر بهداشت:۲۰ سال گرفتار زیرمیزی هستیم
وزیر بهداشت ۲۰ سال گرفتار زیرمیزی هستیم وزیر بهداشت گفت بيش از ۲۰ سال است كه گرفتار زیرمیزی شده ايم و اگر جلوی آن را نگيريم آسيب جدی خواهيم ديد مهر دكتر سيدحسن هاشمي در دومين روز از اجلاس روساي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور خطاب به روساي دانشگاه ها گفت مردم قدردان اقدامات شمارئیس پلیس آگاهی ناجا: رفتار خشونت آمیز در پلیس آگاهی قابل قبول نیست/حکم جلب مربوط به کلانتریهاست؛ نه پلیس آگاه
رئیس پلیس آگاهی ناجا رفتار خشونت آمیز در پلیس آگاهی قابل قبول نیست حکم جلب مربوط به کلانتریهاست نه پلیس آگاهیرئیس پلیس آگاهی ناجا با تأکید بر غیرقابل قبول بودن رفتار خشونتآمیز در پلیس آگاهی گفت حکم جلب مربوط به کلانتریهاست و پلیس آگاهی وظیفهای برای جلب ندارد به گزارش خبرنگاقرارداد مطلوب میان ناشر و مولف چگونه باید باشد؟
گزارش یک نشست قرارداد مطلوب میان ناشر و مولف چگونه باید باشد تهران-ایرنا- سرای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران دیروز میزبان نشستی با موضوع طراحی قرارداد نوین نویسنده - ناشر با حضور جسیکا سانگر عضو انجمن ناشران و کتابفروشان آلمان بود روز یکشنبه بیستم اردیچگونه اتاق نشیمن شیک و زیبایی داشته باشیم؟
چگونه اتاق نشیمن شیک و زیبایی داشته باشیم اگر می خواهید اتاق نشیمنی زیبا و جذاب داشته باشید باید چیزهای دیگری نیز به آن بیافزایید اگر چه سلیقه افراد از هم متفاوت است اما هر خانه ای به این 4 مورد احتیاج دارد برترین ها آیا می خواهید اتاق نشیمن خود را طراحیچگونه دچار گرمازدگی نشویم؟
چگونه دچار گرمازدگی نشویم تاریخ انتشار دوشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۱۱ کارشناس تغذیه مرکز بهداشت هرمزگان گفت اگر علائم گرمازدگی را در فردی مشاهده کردید نخستین کار کاهش دمای بدن وی و رساندن آن به دمای نرمال است اعظم زمانی در گفت و گو با ایسنا منطقه خلیج فارس گفت فعالیت بدنبرای اصلاح رفتارها، باید فرهنگ جامعه خوب مدیریت شود
رییس کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اصلاح رفتارها باید فرهنگ جامعه خوب مدیریت شود قم - ایرنا- رییس کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی بهره گیری از مدیریت فرهنگ جامعه برای اصلاح رفتارها را مهم توصیف کرد و گفت اگر فرهنگ ها هدایت نشود بدر دوردورهای بچه پولدارها چقدر بنزین دود میشود؟
در دوردورهای بچه پولدارها چقدر بنزین دود میشود ماهنامه تصمیم در نخستین شماره خود که نیمه اردیبهشت ۹۴ منتشر شده است به بررسی بنزینی که دوردورهای شبانه بچه پولدارهای تهران مصرف می کند پرداخته است همزمان شدن تصادف منجر به مرگ چند تن از جوانان تهرانی با خودروی لوکس در نیمههایصداوسیما چگونه سریالها را سانسور میکند؟ +عکس
صداوسیما چگونه سریالها را سانسور میکند عکس شب گذشته اولین قسمت از سریال بی عدالتی از شبکه اول سینما پخش شد اما برخی صحنه های این سریال حاکی از مهارت خاص صداوسیما برای سانسور تصاویر نامناسب است مجله مهر سریال بی عدالتی ژانری درام و جنایی دارد که در پنج قسمت ۴۰ دقیقه ای ازراز مرگ کارمند هتل تارا فاش شد؛ متهم اعتراف کرد/ رابطه متوفي و متهم چگونه بود؟
راز مرگ کارمند هتل تارا فاش شد متهم اعتراف کرد رابطه متوفي و متهم چگونه بود روز يکشنبه هفته گذشته دختر 28 سالهاي از طبقه چهارم هتلي در شهرستان مهاباد که به عنوان مهماندار در آن فعاليت مي کرده به پائين پرت ميشود و در دم جان مي بازد اما هنوز چند ساعت از وقوع اين حادثه نگذشته ک-
سبک زندگی
پربازدیدترینها